15/12-07 Åland

Mamma frågade häromdagen om vi skulle åka till Åland idag. Jag måste erkänna att jag var mycket skeptisk till hela idén. På en färja med Ilian hela dagen. Tack, men nej tack var min spontana reaktion. Men mamma menade på att vi var tre vuxna , jag, Maria och mamma så det skulle nog ordna sig. Dessutom är han ju inte så jobbig tycker hon (som slipper springa efter honom hela dygnet). Efter ett tag gav jag med mig och tänkte att jag får väl ge det en chans och dessutom var jag väldigt sugen på julbordet som serveras på båten.

Döm om min förvåning när mina barn klarade av dagen helt exemplariskt. Ilian var hur snäll som helst. Han till och med somnade i vagnen efter maten och vaknade inte förrän det var dags att flytta över honom i bilen. (Sen spydde han ner sig själv och barnstolen av all julmat som han tryckt i sig.)

   


Senare på kvällen var vi bjudna hem till Edins för  middag och lite pyssel. Barnen gjorde varsin lykta och Tilde skulle ge sin till farmor.


13/12-07 Lucia på Dagis

Idag har det varit Luciafirande på dagis. Luciatåg med efterföljande fika. Tilde var tärna och Ilian var pepparkaksgubbe. Kors i taket så satt Ilian still i fröken Pias knä hela föreställningen och vi var omåttligt imponerade. Maria och mamma var också med.Tilde ringde på kvällen till farmor för att sjunga Sankta Lucia.


Julbak

Idag har Tessan och jag julbakat. Jag brukar alltid få en (mycket liten) burk med Tessans härliga biskvier varje jul men de har tagit slut oroväckande fort så i år bestämde vi att vi skulle baka tillsammans så att jag fick lära mig hur man gjorde. Det blev nötchokladkakor, mintkyssar och vaniljbollar också.

Ilian och Tilde var på dagis och Nike sov i stort sett hela under hela baket. Så nu är det bara att mumsa på. Tur för mig att KG inte gillar biskvier. Nu har jag två burkar alldeles för mig själv.


Nikes första bad

197778-173

4/12-07 Alva blir Nike

Det var ingen Alva. Det var en Nike! Det är nu definitivt bestämt. Jag hade svårt att förlika mig med namnet Alva. Det är i och för sig ett jättefint namn men jag kunde aldrig släppa Nike. Så nu har vi ändrat och Nike passar sååå mycket bättre! Det är Tilde som har svårast för det namnet men hon kallar sin docka för Alva istället nu så det verkar gå bra.

Nike sover mest hela tiden. Vaknar och vill äta på en gång och somnar sen om igen vid bröstet. Sen har hon en vakenperiod vid elva, tolv på kvällen och får hon sova nära mig på natten så kan hon sova i fyra timmar i sträck men om jag söver henne i vaggan sover hon i bästa fall två timmar. Det är enkelt att ha ett spädbarn. Men kan kan lova att Ille lever upp till alla förväntningar man har på en jobbig ettåring.  Herregud, han prövar verkligen vårat tålamod. Han är överallt och ingenstans. Klättrar på allt, tömmer lådor, stökar till på Tildes rum, river ur skåpen och allt annat djävulskap ni kan tänka er. Har har dessutom sen några veckor tillbaka börjat vakna på nätterna igen och äta. Blä, det är superjobbigt. Nu får KG gå upp eftersom jag har fullt upp med amningen. Men Ilian är supersnäll mot Nike. Vill klappa och hålla koll på var hon är hela tiden. "Bäbben" säger han nog hundra gånger om dagen. Det känns ju bra för jag kan tänka mig att det är många små som inte är lika snälla när det kommer hem en konkurrent.

3/12-07 BVC

Vi var och vägde idag igen och Alva hade ökat till 3290 gr. Bra, då gav det resultat att vi ammat mycket under helgen.

Frida, Joel och Siri var hit på eftermiddagen/kvällen. Alva fick fina kläder i present och Frida fick med sig en stor kasse med mammakläder att kolla igenom. En härligt fin mage har hon fått!

1/12-07 Alva

Vår lilla tjej fick idag namnet Alva. Vi har varit osäkra nu ett par dagar och stått och tvekat mellan Alva, Maja och Nike. Tilde verkar dock ha bestämt sig för Alva så det får bli så.

Irene och Anders åkte hem idag, en dag tidigare. Det var snökaos i Hede så de var tvungna att åka hem och skotta.

Vi var till mamma och pappa på middag. Cissis familj var också där så det var riktigt full fart och mamma skämde bort barnen med godis, glass och annat som mormödrar är så bra på. Hon vill väl ta igen för den tiden hon varit borta.
Kolla vad tjocka ben hon har vår flicka!


29/11-07 Far-och morföräldrar hem

Idag var vi till Gimo för att göra PKU-provet. Bellan mötte upp i Gimo och vi gick och fikade innan besöket hos barnmorskan. PKU-provet innebär att man kollar en massa ämnesomsättningssjukdomar tror jag. Man tar ett blodprov från bäbisen och sen skickas det till ngt speciellt lab någonstans.

Hon vägdes också och hade gått ner till 2960 gr. Alla bäbisar går ner lite de första dagarna. Vår flicka hade dock minskat lite för mycket så jag skulle se till att amma mycket och länge och sen gå och väga igen på måndag.

På kvällen kom våra föräldrar hem från Spanien. Bilen var rätt välfylld om man säger så....Vi åt middag tillsammans allihopa och barnen fick en massa presenter. Jag tror att de haft en trevlig vistelse trots att bilfärden hem blev ngt stressad eftersom de alla ville hem och se bäbisen.

27/11-07 Hemma med lilltjejen

Vi vaknar tidigt på BB och KG går och hämtar frukost. Barnläkaren skulle inte gå ronden förrän framåt tolv så vi myser på med lilltjejen och tar det lugnt hela förmiddagen. Det tar dock inte många minuter förrän KG börjar bli rastlös. Jag tycker däremot att det är skönt att inte göra något alls förutom att sitta och hålla i min alldeles nya bäbis. Pratar med Thessan som upplyser oss om att Ilian varit vaken flera timmar under natten.Barnläkaren undersöker lillan och hon hon är hur perfekt som helst.
 

Efter lunch ska barnmosrkan komma in och prata om förlossningen och ge lite annan information innan vi kan åka hem. KG är helt inne på att åka hem. Dels för att hon avskyr att vara på BB men också för att vi hade lite problem att skaffa barnvakt. Jag hade nog egentligen kunnat tänkt mig att stanna en natt till bara för att få vila riktigt ordentligt men tyckte att det verkade ju bökigt om KG skulle behöva åka in till Uppsala dan därpå bara för att hämta mig. Så jag följde med hem.

Vi stannde till på Gränby för en snabbdate med Lasse och Desse så att de fick se lilltjejen. Hon sov sen hela vägen ut till Öregrund.

Emil och Linnea hade varit och hämtat barnen på dagis så de var hemma när vi kom. Tilde var i extas och ville hålla på en gång. Ilian lärde sig säga "bäbbe" och tyckte nog att det tvar lite spännande. Han fick också hålla såklart.Vi har fortfarande inget namn. Vi var ju säkra på en kille. Men de namnen som vi funderar på är Maja, Alva eller Nike.
 

RSS 2.0