Listan fortsätter....

6. Ilian hjälper mig att laga mat. (Jag tänker att det blir nog bra att engagera honom i maten. Då kanske han inte springer runt och gnäller och gör sattyg.) Tror ni inte han lyckas trampa snett på pallen han står på och ramlar ner och i fallet drar med sig stekpannan med köttfärsen (som förstås precis var klar och därmed skållhet) och får allt över sig inklusive stekpannan. Jag var blixtsnabb och kastade in honom i badkaret och sköljde med kallt vatten ett tag och faktiskt så klarade han sig utan skador denna gång också. Jag däremot hade väl och och ett annat blodkärl i huvudet som brast. Så där låg jag sen och torkade köttfärs över hela mitt nyskurade köksgolv. Kul va?

7. Kastar iväg en liten rosa ljusstake som Tilde fått som pris när hon var med i dräktparaden under badortsdagarna och var så fin som lilla Ida. Självklart gick ljusstaken sönder.

8. Tömmer pottan själv vilket resulterar i kiss överallt inklusive honom själv.

Kan man binda fast honom mitt på golvet utom räckhåll för allt?

Veckan är inte ens slut än......

30/8-08 Förkylda barn

Sen vi började med den nya salvan till Ilian förra så har hans eksem bara blivit bättre och bättre tills för några dagar sedan faktiskt försvinna helt. Men vi fick bara vara glada över det i någon dag sen började han klia sig igen och nu har eksemet kommit tillbaka i armveckan och runt fotlederna. Jag har telefontid med läkaren nästa vecka så vi får då se vad nästa steg är. Katterna bor ju fortfarande hemma så det hela beror säkert på det men det gick ju så bra i helgen när vi var och hälsa på Susanne och Lasse med alla de hundarna som bor där.

För övrigt så har Ilians hyss/djävulskaper nått nya dimensioner denna vecka. Jag som inte trodde det kunde bli värre än det varit och dessutom har jag i sommar tyckt att han lugnat ner sig och blivit bättre på att lyssna och då trott att äntligen var den värsta tiden över och att det nu kommer att vända. ELLER HUR. Det värsta som kan tillskrivas hans lista denna vecka är
1. Han välte badrumsskåpet över sig (igen, första gången han gjorde det var han bara runt sju månader och satt i gåstolen och då tog gåstolen emot skåpet och Ilian klarade sig undan med blotta förskräckelsen). Nu skulle han visst ha tag på en tandborste och hävde sig upp och hela skåpet välte. Parfymflaskor, smycken, hårsnoddar, schampo, rakhyvlar ja ni vet ju hur mycket man har i ett badrumsskåp, ligger i en enda stor röra på golvet och under allt ligger ligger lilla Illa och vrålskriker. Jag fick lyfta undan skåpet för att få loss honom och gud vad rädd jag blev. Ni kan ju tänka er ljudet när det välte. Tre glashyllar var det i den också som välte ur på golvet men som tur var så gick de inte sönder vilket är helt otroligt konstigt när vi har klinkergolv. Något annat som är helt otroligt är att Ilian inte gjorde sig illa denna gång heller. Han blev bara så himla rädd att han bara satt och skakade hos mig. Skåpet gick sönder och går inte att laga och dessutom gick min underbara ansiktskrämsburk som jag fått av Irene i tusen bitar. Men det enda som spelar roll just nu är ju att Ilian klarade sig så bra.
2. Han ska försöka göra välling själv vilket resulterar i vällingpulver på hela bänken OCH i kökslådorna. Jag och KG ligger i sängen och drar oss och Nikes vällingburk står kvar på bänken i köket efter nattens vällingmål.
3. Han river sönder sin nya pop-up-bok med hajar.
4. Trycker av och på tv´n och dvd´d i ett så fort han kommer åt och det är bara en tidsfråga innan de går sönder.
5. Han har totalt slutat att lyssna och ordet "sluta" har ingen som helt betydelse för honom och nu överdriver jag inte ska ni veta.

Observera att detta bara är ett utdrag av allt som händer och jag tänker inte ens skriva om mardrömsläggningen jag hade i torsdags när KG var på RT. Igår var vi hos Frida, Joel och Siri och hälsade på och jag tror faktiskt inte att vi är välkomna dit något mer. Vi lämnade Alunda i ett fullständigt kaos med lilla Siri som säger "ni åka hem nu". Det gick bra till en början när vi kom även om Ilian hela tiden retar Siri och testar hur långt han kan gå innan hon börjar gråta. Efter lunch lekte alla barnen riktigt bra men sen börjar det. Ilian river och sliter i allt  och mina barn bär i vanlig ordning ut leksaker till köket (Frida kallsvettas) och Siri blir helt förstörd när Ilian sliter ner alla böcker från Siris bokhylla och tömmer alla leksakslådor på golvet. Stackarns Siri är van van vid att det är en aaaaningens mer välstädat än vad mina barn är vana vid. Nu ville inte Siri att vi skulle vara kvar mer. Siri är trött och behöver sova. Jag erbjuder mig att ta Algot medan Frida lägger Siri men Frida tror att det är bättre att vi åker hem. Usch, jag måste erkänna att jag skäms över mig själv (och mina barn också lite, även om det är mitt fel att de stökar till så). Vi åkte hem till vårt eget lilla krigsområde och Ilian fortsatte att vara i sitt esse hela kvällen. Han fick en total urflippning på eftermiddagen och jag har inte varit med om att han har varit rikigt så hemsk någonsin. Han fick ett så fullkomligt utbrott att han bara skrek och var totalt okontaktbar i ca 15 minuter. Han skrek och slogs och sprang runt, runt. Jag försökte verkligen att nå honom men det var stört omöjligt. När han hämtat sig gick han lös på sina systrar och rev och slet i deras kläder samt slog en burk i huvudet på Nikis. Är det konstigt att man själv flippar ut på honom ibland? Tur att jag har lite mer energi att hantera det här nu.

Idag vaknade alla tre och var mer eller mindre förkylda. Nikis är väl värst däran. Hon vaknade kvart i fem och ville ha välling och lyckades sen inte riktigt somna om eftersom hon var så snorig. Hon fick komma upp till mig i sängen och vi låg och myste innan vi gick upp framåt sex. KG låg inne hos Ilian. Någon av oss hamnar alltid inne hos honom på nätterna. KG gick upp vid kvart i sju och vi åt en liten frukost (jag drack bara kaffe förstås) innan KG drog iväg på jobbet. Ilian vaknade precis efter det att KG gått vilket var tur eftersom han annars blir alldeles galen och står och tokgrinar när han ser att KG åker iväg. Precis som Tilde gjorde när hon var mindre. Tilde vaknade närmare nio och då hade Nike gått och lagt sig igen. Jag vet inte vad vi ska hitta på idag men att vi ska gå ut är då säkert. Inne med dessa vildungar någon längre tid är inte ens att fundera på. Jag blir själv hela dagen och kvällen för KG jobbar och sen ska han direkt iväg på en svensexa.

Ha en bra helg allihopa!

27/8-08 Grattis Bellan

Idag fyller min kusin, tillika Tilde första nanny, Isabelle, 19 år. Ett stort grattis till dig!

Hur blev det då i söndags? Jo, någon picnic blev det inte men efter frukost så åkte KG och jag iväg med Ilian och Tilde till Valla. Susanne och Desse tog under tiden hand om Nikis. Vi hade ett par trevliga timmar tillsammans och barnen lekte, kollade på djuren och åkte tuff-tufftåg.

    
 

KG körde sen ut mig till Ikano-huset (shoppingcenter) och där mötte Susanne upp och vi gick och fördrev tiden med fika och shoppingfynd medan vi väntade på Desse som var och färgade håret. Bl. a köpte jag en klänning till bröllopet vi snart ska gå på. Den hade kostat 499 men var nu nersatt till 79.

När vi kom hem drog KG, Lasse och Stoffe iväg till "småland" för att fiska. De fick visst 10 stycken gäddor.

Senare den kvällen smaskade vi på kräftor.

I måndags var det hemfärd men vi åkte hem till Helene och Isabelle först och blev där bjudna på lunch och fika. Smarrigt som vanligt. Nästa gång vi äter tillsammans blir i deras nya lya på landet. Spännande! Vi åkte sen vidare till Nyköping för nästa stopp hemma hos Henny och Jesper. Agnes och Tilde kom igång och började leka i stort sett på en gång och det är så roligt att se att utklädning och teaterföreställning hörde till favoritlekarna. Precis som Hennys och mina när vi var små.  Det är så roligt att träffas och vi har så mycket att prata om så vi bestämde en helg i oktober då Henny och barnen skulle komma upp till oss i Öregrund. Henny räddade även min höst genom att ge mig flera par långbyxor som blivit för stora för henne.

Nu är vi tillbaka hem och nu börjar hösten med nya (och gamla) rutiner och ett hälsosammare liv. Jag vill komma i lite kläder igen och KG vill ha topprestultat på hälsoundersökningen han gör för brandkåren varje år. Jag har börjar nu med detoxing på enbart grönsaker och frukt och det är inte roligt kan jag säga men jag tror att det är ett måste för jag är så sockerberoende just nu att jag måste göra något radikalt. Jag hade tänkt att skippa kaffet också men jag tror nog att jag måste backa på den punkten. Jag började med detta igår och det enda jag tänkte på under hela dagen var mat och något sött men idag går det redan bättre. Alla som känner mig någotsånär vet ju att frukt och grönsaker inte ligger högst upp på min favoritmatlist.

Årets badbild


24/8-08 Linköping

Sandenvistelsen är nu över för i år och jag kan konstatera att vi haft det superbra. Inte för att det riktigt fina vädret ville infinna sig men det är nog också det enda som vi kan klaga på. Veckan fortsatte ungefär som den börjat; halvskapligt väder med den obligatoriska åskskuren minst en gång om dagen, promenader, potträning, god mat, OS, lek-och mysstunder med barnen och härlig vuxentid.

Igår plockade vi ihop för den här sommaren och begav oss in till Linköping. Det var meningen att Kg skulle på vildsvinsjakt men Hampus, min kusins kille. Tyvärr så var Hampus tvungen att åka iväg på jobb och Kg såg en en gång de små svinen löpa bort i horisonten. Nej, faktum är att han faktiskt blev riktigt besviken men det är ju inget att göra åt och vi får åka ner senare i höst och hoppas på bättre jaktlycka då.

Susanne fyllde år igår och vi passade såklart på att fira henne. Jag bakade en tårta och lite gäster kom över på eftermiddagen. Efter det så gick Desse och jag med Ilian och Tilde till en lekpark och sen var det dags för grillning. Jag gick och la mig skapligt tidigt eftersom jag hade morgonpasset idag.

Vet ej riktigt hur planen ser ut idag. Lasse pratade om att åka till min morfars hus i "Småland" och fiska och plocka svamp men jag tror nog han glömde bort att vi har tre små barn som nog skulle krångla till det hela en aning. Vi kanske åker till Valla frititidsområde och kollar på djuren och leker i den stora lekparken. Det skulle nog barnen tycka om. Sen en picnic-korg på det. Jag ska nog övertala de andra till det när de kommer upp. Jag sitter här med Nikis nu och klockan är strax efter sju. Jag har inte lyckats fått igång tv´n så jag har fått fördriva tid på annat sätt denna morgon. Nike vaknade tjugo över fem men den andra barnen sover så sött.

Jag kan ju passa på att uppdatera er lite om Ilians potträning. Det går riktigt bra! Nu går han utan blöja hela dagarna hemma och har kalsonger som "stora killar". Vi får fråga honom om han vill gå och kissa och då springer han gladeligen iväg och gör det. Han tar inte så ofta egna initiativ till att kissa men det har hänt ett par gånger men bajsa på toan vill han inte göra än. Så vi är en bit på väg men det lär väl bli en hel del "olyckor" att torka upp innan det är klart. 

20/8-08 Vi slappar

Det blev en härlig semesterdag igår. Vi gick ner till stranden på förmiddagen och njöt av det fina vädret som äntligen visade sig. Efter lunch mulnade det på och vi tog alla barnen och gick ner till bryggan och metade istället.Ilian och Tilde fick båda varsin abborre men Ilian tröttnade efter någon timme och då hade även regnet kommit så vi gick hem och kollade lite på OS istället. Barnen somnade tidigt och även vi tog en tidig kväll.

Det är så lugnt och fridfullt här nu. Inga människor alls, bara vi. Det är så härligt men kanske också lite tråkigt, speciellt för barnen som inte har några kompisar att leka med på stranden.Idag fick jag sovmorron och sen efter frukost åkte vi in till Söderköping för att hämta ut Ilians nya salva. Det har varit rätt bökigt att få tag på den men nu så ska vi ikväll börja med kuren och vi hoppas innerligt att eksemen nu ska försvinna. Vi passade såklart på att gå på Smultronstället och äta glass när vi ändå var där. När vi kom ut till Sanden igen så spöregnade det och åskade men nu ikväll är det fint igen och vi hoppas på kanonväder imorgon. Nu ska vi grilla och efter det ska Tilde och KG ut och ta storgäddan. Jag och småttingarna får väl hitta på ngt annat.

19/8-08 Tillbaka i Sanden

Hej alla! Då var vi återigen i Sanden efter ett helt hysteriskt veckoslut hemma. Det har varit Badortsdagar i Öregrund och jag har verkligen haft fullt upp. Detb totala kaoset började redan i torsdags. Mitt på dagen hade jag ett möte på biblioteket med Ewa och vi skulle gå igenom allt inför helgen. Tilde och Ilian var på dagis och Nikis var hos mamma. På eftermiddagen skulle jag iväg och redovisa lotter som jag sålt till förmån för Badortsdagarna och då blev det värre med barnvakt. KG hade folk sjuka på jobbet och kunde inte komma ifrån och jag måste erkänna att jag blev irriterad. Inte på maken för det är ju inte hans fel men jag blev irriterad på situationen i sig. Detta är enda helgen på året som jag verkligen måste ägna hela mig åt och nu kunde ingen vara barnvakt. Men Tessan ställde upp och hjälpte oss och hon kunde också vara kvar till kvällen då jag skulle på middag med styrelsen för badortsdagarna. Kg skulle ju hur som helst komma hem vid halv åtta. Trodde jag och hade då hoppats på att han skulle städa av och börja packa. Men tror ni inte att det gick ett larm om stor brand på Gräsö och KG hade inte hunnit byta bort jouren och där blev han hela natten. Maria bytte av Tessan hemma med barnen och jag åkte hem vid  tio. Somnade med magvärk och stress efter ett par timmar. Halv sex var det dags att kliva upp och jag hade fortfarande ont i magen. Jag hade så otroligt mycket som skulle göras denna dag. Storstäda huset och bädda rent i alla sängar, skriva manus till Badortsvandring, bli intervjuad för UNT, packa både för helgen då vi skulle bo hos mamma och pappa och för semestervecka i Sanden, lämna och hämta barnen på dagis, ragga upp en westerlundsblomma och ett plommonstop och ringa några samtal och checka av inför morgondagen, flytta ner till mamma och pappa, gå en stadsvandring på kvällen samt sent ta emot Owe och hans vänner som skulle låna vårt hus över helgen. Mitt i alltihopa skulle jag dessutom behöva åka till Östhammar och hämta ut lotter som kommit med posten från Hede och som var för lite frankering på och som jag var tvungen att ha till på lördagen. Behöver jag påpeka att jag började grina när kaffebryggaren gick sönder tidigt den morgonen?

Jag stannade fick stanna upp emellanåt under dagen och ta några djupa andetag och faktiskt så t og jag mig igenom dagen. KG kom hem på eftermiddagen och skulle ge mig ett handtag men efter en timme hemma så fick han han ett nytt larm och sen var han borta igen. Intervjun men UNt gick bra och fotograferingen gick väl också hyggligt. Tilde var med och vi var båda klädda i sekelskiftesbadkläder men tyvärr tog han inte med bilden där Tilde var med. Kolla in unt.se om ni vill se resultatet.

Jag hann inte riktigt med allt jag ville den dagen men ner till mamma kom vi även om jag glömt bort att packa en hel del saker och jag lämnade ett fint och välstädat hus efter mig. Stadsvandringen gick jättebra och det kom  nästan tjugo personer trots spöregnet. När vandringen var över och jag kommit hem till mamma igen så kom jag på att jag inte hunnit äta ngt under dagen men fick inte tid just då heller för jag skulle förlja med Owe hem och visa tillrätta hemma hos mig dä han och hans glada vänner skulle bo under badortshelgen. Jag fick också åka iväg och leta upp en säng till eftersom den jag bäddat var lite för trång. När jag väl hade lämnat dem och skulle åka för att få i mig lite mat så kom jag på att jag glömt Tildes cykel på dagis. Hon hade fått cykla dit på morgonen men jag hämtade dem med bil och hade inte en tanke på att hennes cykel stod kvar. Halv tolv fick jag middag och stupade sen i säng.
 
Lördagsmorgon började med att jag hade ett litet möte vid åttatiden och sen smyckade vi scenen och förberedde inför den stora dagen. Vädret var hyggligt och det var vi oehört tacksamma för. Vi elva var det invigning och ssen var det dags för det traditionella badortsdoppet. I år var jag med igen efter att jag två år i rad varit gravid och hoppat över att kliva ner i 15 gradigt vatten och pinats.  år hade jag dessutom lurat med Lasse och Marias killa Niklas. Jag spöade Lasse men Niklas kom tyvärr i mål före mig och jag slutade femma av fjorton startande.

 

Sen gick dagen i ett. Jag hade två badortsvandringar och de gick helt suveränt bra. Jag hade tre stycken som var med och agerade och det var jätteuppskattat. På den första vandringen hade jag väl runt femtio deltagare och på den andra närmare hundra. Efter vandringarna sålde jag de resterande lotterna och sen var jag med i klädparaden. Jag hade ju i år, som jag skrev för några inlägg sedan, hyrt mig jättefina kläder i år och de ville jag såklart visa upp.När dagen var över var jag så supernöjd och allt hade gått jättebra men jag var också så fruktansvärt trött och hade ont i hela kroppen. Inget regn på hela dagen och mycket besökare. Barnen hade varit med mamma och Susanne på de olika barnaktiviteterna som erbjudits och sen med pappa och Lasse. Barnen var med trötta och somnade utan bråk. Vi andra grillade och drack något glas vin men jag orkade inte vara uppe så speciellt länge.

Söndagen var pappas stora dag då han skulle fira att han haft Ica i Öregrund i 30 år men diverse arrangemang vid Fyrskeppet. Det skulle bl. a bli godisregn för barnen och sen underhållning hela kvällen. Men tyvärr regnade allt bort eller kanske ska jag säga sköljdes bort för som det tokregnade hela dagen. En tapper skara på ca hundra personer tog sig iaf ut men jag och Ilian och Nike stannade hemma. Kg och Tilde gick dit och självklart var vår teaterapa uppe på scen och sjöng. Hon stod sen och dansade framför scenen resten av kvällen. Förvånad någon?

Igår åkte vi ner hit till Sanden igen. Kom iväg lite senare än planerat eftersom Kg var lite trött efter nattens bubblande med Lasse, pappa och Niklas. Sen var vi tvungna att packa också för det hann jag inte i fredags. Det gick bra i bilen ner och väl framme så packade vi ur bilen och gick sen ner till stranden så att barnen fick bada. Det var fantastiskt väder med solen på väg ner och havet som en spegel. En bra start på vår andra semestervecka.


14/8-08

Då har vi varit hemma några dagar. Vi har haft fel på vår internetuppkoppling så det är därför som jag inte har uppdaterat på ett tag. Resan hem i söndags gick bra. KG och jag körde varsin bil hem eftersom den som KG kom ner med också skulle hem. Tilde och Ilian åkte med KG och jag tog Nikis. Nike sov hela vägen hem och jag hade det lugt och skönt. Det hade nog gått rätt bra i den andra bilen också. Vi kom hem vid sextiden och det var bara att köra igång med röjningen på en gång. Det såg ut som om en tromb hade gått lös hemma, både inne och ute. KG hade varken haft specielt mycket tid eller lust att städa när jag var borta. Dessutom hade det gångna regnvädret gjort att gräsmattan växt explosionsartat. Men jag hann väl inte mer än starta gräsklipparen förrän det började regna igen.

Natten till måndagen sov Nikis nästan ingenting. Det var straffet för att jag hade haft en så´n lugn bilresa. Hon vaknade vid elva och sen var hon vaken fram till fyra. Ilian kom  in till oss vid femtiden men somnade mot alla odds om igen och alla tre barnen sov till klockan var nästan åtta. Då blev det bråttom för vi skulle iväg klockan nio. Tilde skulle med Tessan till golfbanan och Nike och Ilian hade tid hos barnläkaren halv tio. Nikis har haft som en spricka i underlivet sen hon föddes som inte vill läka igen och Ilian skulle få sina eksem kollade igen. Mot sprickan fick vi en salva som skulle göra att det läkte igen. Men med Ilian var det värre. Läkaren blev jättebekymrad när hon såg hur Ilian såg ut och undrade hur länge han hade haft så svåra eksem. När jag talade om att han just för tillfället var  riktigt bra så bara tittade hon på mig och sa att vi nu måste göra en riktig kraftansträngning för att hjälpa pojken. Först och främst så skulle katterna bort och sen fick vi förmaningar om att inte ens hälsa på i hem där det fanns djur. Dessutom skulle vi få pröva på en nu dundersalva som precis kommit ut på marknaden. Det var då viktigt att man bara smörjde där det var eksem men, som hon sa, i Ilians fall fick man smörja hela kroppen eftersom han var så illa däran. Detta skulle vi försöka med i två månader och blev det inte bra då så skulle vi få komma till en hudspecialist. Hur gör vi nu med katterna? Vi har ju redan en gång tidiagre försökt bli av med em men det gick ju inget bra så det enda som vi kunde komma på nu var att faktiskt avliva dem. Men det löste sig riktigt bra visade det sig. Irene kände en tjej i Hede som precis blivit av med sin katt och som gärna ville ha våra. Så nu får de flytta till Hede. Vilke globetrotters dessa katter är. Födda i Linköping, sen till oss i Öregrund, sen en sväng i Norrtälje och  nu till Hede. Katterna har bott på fler ställen än jag.

På dagen i måndags hade jag en guidning och det gick som vanligt bra. På eftermiddagen kom Sofie och barnen till oss och vi alla tyckte det var superkul att äntligen få träffas igen. Malin och Simon tittade också in på en liten fika och det blev en hel del bröllopssnack. Deras bröllop närmar sig med stormsteg. Någon som vill vara barnvakt åt våra vildungar då? 

Nikis sov inte heller natten till tisdagen. Och nu var hon inte ens nöjd med att ligga i vår säng och böka utan hon villa sitta upp i knät. Jag gick upp och satt med henne i soffan fram till halv fyra. Då somnade hon. KG gick sen upp med barnen vid halv sex och jag fick någon extra timmes sömn innan Kg var tvungen att åka på jobbet. Denna dag var det äntligen dags för dagis igen. Som Tilde har längtat. Nu skulle hon äntligen få börja på Kajutan, där man går om man är stor tjej. Hela morgonen var hon helt sprallig och när vi gick till dagis sen så sa hon att det killade så i hennes mage. Hur förväntansfull som helst! När vi kom dit var hon först lite blyg men det gick snabbt över och sen sparang hon in utklädningslådan och hade sen så fullt upp att hon knappt hade tid att säga hej då. Det gick lite sämre med Ilians lämning. Han blev lite ledsen och sa hela tiden "mamma stanna". Usch, vad det är jobbigt att ifrån då. Men så fort jag gått ifrån så hade han börjat leka och var hur glad som helst. Jag hade ett litet badortsmöte på förmiddagen och sen satt jag med Nike i knät resten av dagen. Vad är det med henne nu? På kvällen kom Linnea hit och hade barnen medans jag åkte iväg och hade en guidning igen.

Natten till onsdagen sov Nike i alla fall mycket bättre. Hon vakande bara en gång och ville ha välling. Men det är helt ok bara hon somnar om igen. Vi gick upp vid sextiden och det var en riktigt trevlig morgon även om det spöregande och vi fick ta bilen till dagis. Jag hade sen ett kort badortsmöte för att sen resten av dagen städa lite. KG kom hem efter lunch och var ledig resten av dagen. Vi grejade på lite ute innan det var dags för eftermiddagsåskvädret.
 

9/8-08

Idag har vi sett solen en liten stund. Vi packade snabbt en fikakorg och begav oss av ner till stranden. Vi kanske blev en timme där. Vi och en miljon getingar. Det verkar ha blivit massinvasion. Men vi behövde inte bekymra oss sådär värst mycket eftersom regnet tvingade oss hem igen. När den skuren var över så satte vi oss på balkongen istället. Till kvällen blev regnet ihållande och vi fick mysa vidare inne istället.

Imorgon åker vi hem till Öregrund igen. Men vi åker tillbaka hit till Sanden nästa söndag kväll. Vi valde att göra så här i år eftersom badortshelgen, som jag är med och arrangerar, ligger lite konstigt. Tidigare har den helgen legat en vecka senare och då har vi kunnat haft två veckor innan. KG kan inte ta semester tidigare än han gjort i år så vi fick helt enkelt splitta upp semestern. Dessutom har KG jour nästa vecka så det passade ju bra att han slapp böka bort den. Som det känns nu när vädret ska fortsätta att vara så här trist även nästa vecka så känns det bra att att åka hem ett tag. Hoppas att det kan bli några varma och fina dagar igen sen.


8/8-08 Ruskväder och kräkande barn

Vädret fortsätter att vara tråkigt. Men inget att deppa ihop för, bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Igår sov jag en stund på dagen och Tilde var ute och stimmade med grannpojkarna. De hördes kan jag säga. Vilket liv de förde. Tilde kom in gråtandes ett par gånger och det har hon inte gjort tidigare. Sista gången hon kom in så syntes det att hon inte var riktigt pigg. Hon la sig under täcket i soffan och somnade nästan på en gång. När hon vaknade hade hon över 40 graders feber.

Lasse och Christoffer kom ut på eftrmiddagen och de och KG drog ut på fisketur ett par timmar. Christoffer vann fisketävligen med en stor fin gädda och KG gick back. Han lyckades bli av med fisk, drag och huggkrok.

När de kom hem från fisketuren lyfte KG upp Tilde som var så hängig och då kräktes hon över hela sig och KG. Som tur var kräktes hon bara den gången igår så vi trodde att hon kanske kräkts för att febern var så hög men idag på mogonen kräktes hon igen. Hon har haft feber inatt men inget idag. Konstigt...Nike kräktes också en gång idag men om det har
något samband med Tildes vet vi inte. 

Här kommer några fina bilder som vi hann med innan regnet kom för att stanna.


6/8-08

Nu känns livet lättaren igen. Maken är här och även om det är skitväder så har vi det superbra. Vilken skillnad det är att vara två. Allt går så mycket smidigare. Jag är så avundsjuk på folk som har normala jobb och ses och hjälper varandra varje kväll och har fyra, fem veckors semester tillsammans varje sommar. Visst till stor del "får vi väl skylla oss själva". Man väljer ju trots allt det man vill jobba med. Kanske skulle det vara värt att ta ett jobb man inte till hundra procent vill ha bara för att få vara tillsammans lite mer. Tycker jag, men jag är inte så säker på att andra håller med.

Hur som helst så är vi tillsammans nu och då gäller det att utnyttja tiden väl. Det gör vi! Som jag skrev så har vi skitväder så att vara på stranden och mysa är inget alternativ. I söndags tog vi det lugnt och fick faktiskt någon badtimme innan regnet satte igång. I måndags tog en långpromenad på förmiddagen och lekte med barnen i en liten lekpark. På eftermiddagen satt vi inne och förundrades över skyfallet som höll i sig i flera timmar.  När barnen lagt sig på kvällen frossade vi på kräftor, ost och kex och vin. Igår var vädret lika dåligt så då bestämde vi oss för att åka in till Linköping och gå på Busfabriken. Nike lämnade vi av hos Helene och Bellan. Det belv succé som vanligt! Vilket ställe det är. Vi lekte där i nästan tre timmar och sen åkte och lämnade av även de andra barnen och Kg och jag åkte och uträttade lite ärenden. Sen blev vi bjudna på middag innan vi åkte tillbaka ut till Sanden igen. 

Idag ska Kg och de "stora" barnen ut och fiska. Jag och Nikis ska greja lite hemma. Kanske bakar vi en liten kaka och överraskar med när de andra kommer hem.
 
För er som undrade om jag fick någon femårig bröllopspresent så kan jag meddela att maken slagit på stort igen och denna gång köpt en systemkamera. Kanske inte så romantiskt denna gång heller men väl så behövligt eftersom den andra kameran gick sönder förra veckan. Nu har vi en kanonkamera att föreviga våra barns liv med. Nu ska jag bara hitta lite tid att lära mig använda den. 


2/8-08

Jag åkte till Linköping igår. Desse sms-ade (hur skriver man det?) och lovade avlastning med barnen samt garanterat algfri pool så jag gjorde slag i saken och åkte iväg. Passade in Ilians "mitt-på-dagen-lur" och alla barnen sov hela vägen. Jag kunde njuta och lyssna vidare på den helt suveräna "Tusen strålande solar".

Jag är så glad att jag åkte. Fantastiskt god mat och underbara människor. Barnen skötte sig väldigt bra. Till kvällen kom Helene, Beda och Bellan också. Desse sövde Nikis och sen badade vi allihopa (inte Helene som var första kameraman). Jag var helt slut och gick och la mig i skaplig tid.  

Idag har det regnet hela dagen och vi har tagit det lugnt. Barnen sov ända till tjugo över sex men efter frukost gick jag och la mig tillsammans med Ilian och vi sov i nästan två timmar. Skönt! efter det åkte Susanne och jag iväg och fixade en liten present till KG. Vi har femårig bröllopsdag idag. Frågan är om han kommer att komma ihåg det? Antagligen inte...

Kvällens läggning gick hyffsat. Jag kände åtminstone att jag hade lite mer tålamod ikväll.  Vi kom hem till sanden igen vid kvart över åtta. Vid tio sov alla tre efter att faster kommit upp och stöttat lite. Nikis fick jag söva i famnen. Snart kommer KG.

1/8-08

Ja ni, det är alltid lätt att vara efterklok. Jag skulle aldrig ha åkte ner hit. Och den här vistelsen som började så bra förra veckan. Det fungerade så bra med barnen och t.o.m Ilian var helt hanterbar. Men de senaste dagarna har alla tre barnen varit som ungar hämtade ur "Exorcisten". (och jag med för den delen)

Läggningarna (både dag och kväll) är värst men de tidigar mornarna ligger på god andraplats. Mellan kvart i fem och kvart över fem varje morgon.

Igår åkte jag in till Söderköping på eftermiddagen. Jag bestämde så eftersom det kommit in algblomning hit. Inte så mycket men tillräckligt för att jag inte vill bada Nikis. Och när jag inte kan göra det så blir det för varmt för henne på stranden. Susanne mötte upp där. Jag blir så glad av henne. Hela hon utstrålar positiv energi och det smittar av sig på mig och jag blir mycket gladare. Bilresan in var som vanligt helt hopplös. Ilian grinade hela vägen. Väl därinne var det Nikis som stod för grinandet. Hon vägrade sitta i vagnen så Susanne och jag fick turas om att bära henne. Vi gick runt en stund och Tilde vill köpa "saker". "Jag får aldrig något" , vrålade hon när jag bestämd drog henne ut ur leksaksaffären när hon klippt till mig över armen för att hon inte fick en prinsess-vad-det-nu-var. Sådana saker hade hon fått så att det räckte och blev över när hon var i Hede. Hon hade t.om. med fått ett par Barbiegympaskor och där går verkligen gränsen. Förlåt Irene, jag förstår att du bara vill skämma bort henne så mycket som möjligt eftersom du träffar henne så sällan och är hennes favoritperson men snälla, inga mer barbieskor. Jag har inget emot rosa saker och dockor i allmänhet men när en unge snöar in sig bara på det då tycker inte jag att man ska uppmuntra det. Det gäller även andra saker förstås. Om barnent bara snöar in sig på skotrar eller kanske bilar eller så. Hursomhelst. Sen gick vi och köade till Smultronstället. Det var väl kanske 40 minuters kö och det gick riktigt bra tack vara lekparken som ligger precis där. Det var bara Nikis som var lite orolig. När väl kom in och jag hade gett henne lite mat och vatten så blev hon glad och nöjd. För att inte tala om när hon fick glass. Jo, ni läste rätt. Jag gav min åtta månaders bäbis glass. Det skulle varit Tilde det. Hon fick inte smaka sötsaker förrän hon var över året. 

Det tog lite tid innan vi fick in glassen och Ilian hann bli lite orolig hade svårt att sitta still. Men när glassen väl kom så satt han som en liten ängel och moffsade i sig sin glass. han fick en liten specialare med tanke på hans allergi men han blev helnöjd. Tilde åt knappt något av sin glass denna gång heller.

Bilfärden tillbaka till Sanden blev rena rama skräckfärden. Ilian skrek som besatt men somnade när det bara var tre kilometer kvar. Tilde ritade sönder sin nya barbisdocka med nya bläckpennan. Pennan åkte ut genom fönstret och barbiedockan hamnade längst bak i bilen. Så arg var jag. Eller så dåligt hanterade jag situationen. Bestäm själva.

Läggningen var ett helvete jag knappt kan förmå mig till att skriva om. Till slut gick jag gråtande ner till min faster med Nike och kunde då efter mycket om och men få Ilian att somna. Nike vaknade och ville ha välling halv tre och klockan fem över fem var det morgon igen. 

Susanne tyckte jag skulle komma in till Linköping ikväll och grilla med dem men jag vet inte om jag orkar med en bilresa idag igen. Vi får se lite idag hur jag känner mig. Tack alla ni som stöttar mig uppmuntrande ord. Att vara småbarnsförälder är härligt men också fruktansvärt jobbigt. De som säger "passa på att njut medan de små och ta tillvara småbarnstiden" kan inte vara riktigt kloka.
 

RSS 2.0