26/4-07 Utflykt

Idag har vi varit på vårutflykt. Sofie och jag tog med oss barnen och matsäckskorg och gick till Tallparken. Strålande väder här i Öregrund! Det kändes nästan som sommarvärme i luften. De äldsta barnen lekte snällt med stenarna, minstingarna sov och Sofie och jag kunde sitta och småprata och sola i lugn och ro. ELLER HUR.... Nemi och Ilian stoppade stenar och sand i munnen, maten blev sandig, stortjejerna gick i vattnet och blev blöta, de bråkade, klättrade upp på berget, gnällde, bråkade lite till, ramlade och slog sig och mammorna höll på att gå i bitar. En vanlig dag på stranden alltså. Men faktiskt så hade vi det rätt mysigt också. 

 


21/4-07 Fest

Edins pizzeria 30-årsjubilerar. Halv fem bar det av till Söderögården. Taxi Bea hämtar upp lite folk på vägen och sen runt Edins som glömt lite saker hemma. Väl framme blev det välkomstdrink av pizzabagaren själv. Tyvärr har jag inga kort. Sen följde det ena skojet efter det andra. T.ex utmaningarna av Johnny under middagen. KG bevisade sin manlighet genom att klå Johnny i armbrytning. Till skillnad från andra då som utmanade honom i grenar som "tvålfloppning", "jämfotalängdhopp", knopar och "klädnypor-i-ansiktet". Efter middagen var det dags för "trivia-Johnny", TP med Johnnyfrågor. Det drog ut rätt mycket på tiden och KG hann bli skapligt tankad så vid tolvsnåret var det bara att åka hem. Inte riktigt läge att vara kvar längre....

Mycket trevlig fest med trevliga människor och god mat, särskilt nougattårtan till efterrätt. Edins är helt suveräna på att ordna fester och liknande. Jag begriper inte var de får sin inspiration ifrån och all fantasi! Som gåtan t.ex. Det börjar med något krytpiskt på inbjudan och sen fortsätter det med bokstavschiffer och sifferchiffer och fartkameror och annat elände. Men skam den som ger sig. Med lite hjälp och en rejäl skopa tålamod löste jag och Lena gåtan och fick en whiskey för besväret. Den få vi väl dela på i höst. Med Jenny såklart för utan henne hade vi aldrig vågat slå på datorn där vi till slut hittade lösningen. "Ropa jag vinner och ge Johnny en puss på magen"! 

Bild Ilian

image67

19/4-07

Idag har Minya varit här hela dagen. Sofie och Johhny har förberett inför festen på lördag. Vilken dag! Tilde har varit känslig och tjutit för minsta lilla och Minya har tjuvnypt Tilde. Svårt att veta om Tilde utnyttjar situationen eller inte. Sen är de bästa kompisar därimellan och sen helt plötsligt kommer det ett illvrål från någon av dem. Ju tröttare de är desto värre såklart. Dessutom spöregnade det ute så det var inte läge att gå ut. Eller i och för sig hade jag väl kunnat gjort det om inte Ilian hade varit med. Så vi fick roa oss inne istället. Flickorna gjorde egna godishalsband och det tyckte de var riktigt roligt.

Sen på kvällen kom Sofie och vi käkade pizza/kebab. Killarna hade RT.

17/4-04 Natten

Johnny fyller 30 imorgon och vi bestämde oss för att gå och busa lite. Deras barn har varit lite sjuka de senaste dagarna så jag hörde med Sofie om hon tyckte att det var OK att vi kom och störde deras natt. Egentligen hade vi inte tänkt att förvarna Sofie men med tanke på att barnen var sjuka så tyckte vi att det var bäst så. Sofie tyckte att det var helt Ok att komma.

Vi ordnade så att Helene sov hos oss så att vi slapp ta med barnen och vid halv tolv åkte vi iväg. Vi snurrade in bilen i avspärrningstejp, hällde vatten och mjöl på rutan, gömde och band fast Johnnys cykel och pyntade trädet. Tyvärr har jag inga bilder eftersom batteriet sog slut på kameran.

Vi hade sen sett till att Sofie lämnat dörren öppen och vi smög in i hallen. Vi bestämde att vi skulle öppna champagnen i trappen och hoppades då att Johnny skulle vakna av ljudet och komma upp och då skulle vi tuta och föra ett herrans liv i trappen. Men det fisljudet som den flaskan gav ifrån sig skulle inte ens en hunmd ha reagerat på så vi fick gå upp i köket och börja låta där med risk för att barnen skulle vakna. Det gjorde Nemi men Minya missade allt.

Sen satt vi en stund vid köksbordet och drack champagne och åt västerbottensnittar. Vi var hemma igen strax före halv två. 

V 16 Semester (igen)

Lördag påskafton
Efter mycket om och men blir det klart att vi kan komma iväg till Hede redan den här dagen. Det hela hängde på att Kg skulle få bort jouren och lördag morgon hade han inte fått det så jag och barnen tog det lugnt eftersom jag trodde att vi inte skulle komma iväg förrän imoron. KG ringde dock vi elvatiden och meddelade att han fått bort jouren och att vi nu kunde åka på eftermiddagen. Då blev det lite bråttom. Jag var tvungen att åka till Östhmmar och hämta ett par skidor och sen handla all mat, packa det sista och sen hade jag gärna velat hinna med att plocka undan lite. Det senare fick jag strunta i. Vid tretiden kom vi faktiskt iväg och ALLA väskor var med.

Bilresan gick jättebra och när vi bestämde under bilfärdens gång att inte övernatta i Hede såsom planen varit från början utan fortsätta upp till stugan redan på natten. Så blev det. Bara ett snabbstopp vid lägenheten för att klä på sig lite varmare kläder. Skotrarna hade Irene och Anders sett till att de redan stod på parkeringen längs Råndalsvägen. De hade visst haft ett rent helvete att få dit skotrarna oh vi tackar och bockar att vi slapp det böket på natten.

Vi kom upp strax efter elva och stugan var varm och skön för Mårtenssons var uppe och hade eldat på bra under kvällen.

Söndag påskdagen 
Vaknade till strålande väder! Vi bestämde oss för att bli kvar vid stugan och mysa hela dagen. Det var ju en del att packa upp och så. KG och Tilde prövade draken som Tilde fått i påskpresent. Pappa KG visar och sin dotter hur en älg ser ut och låter och jag beklagar att det inte är ljudfunktion på denna bild.

 

Mårtenssons drog iväg på fisketävling en sväng mitt på dagen men kom tillbaka sen och Jenny, Lina och Tilde lekte för fullt. 

På kvällen kom Irene, Anders, Luttan, Stefan och Mattias över och bjöd på middag.

Irene och Anders blev kvar över natten. Ilian var jättebökig när han skulle sova.

Måndag annandag påsk
Vädret fortsatte att vara bra. Idag kom Emil och barnen upp också. Vi slappade vi stugan och på eftermiddagen tog vi en promenad upp på Tjörnberget. Där såg vi björnspår.

 

Emil och barnen stannade över natten. Vi spelade lite yatzy och Emil och KG gjorde sitt bästa för att dricka upp ölen redan andra kvällen (De lyckades inte).
 
Ilian tvärförbannad även denna kväll.

Tisdag
Vädret sämre idag. Vi tog en skotertur mot Skärsjön för att äta våfflor. Mötte Fam Bergström på vägen dit och de avstyrde sin tur till Lofsdalen hängde med oss. Efter fikat åkte vi till Västsätern och spelade lite kort där.

Emil och barnen åkte ner på byn igen på kvällen och vi blev ensamma i stugan. Vi hade det riktigt mysigt på kvällen. När väl Ille hade somnat vill säga. Detta är priset man får betala för att man är noga med att ungarna ska sova i egen säng i eget rum hemma. De klarar inte av att somna när det är folk runtomkring.

På natten blåste det upp till storm.

Onsdag
En innesittardag. Nja, förresten. KG och Tilde var ute en sväng på förmiddagen. Tilde blåste omkull det första hon gjorde när hon kom ut. Men sen blev vi inne. Åt godis och spelade kort och sov en stund. Så mycket godis som Tilde har ätit denna påsk har hon nog inte ätit i hela sitt liv.På kvällen kom Irene och Anders upp.

Torsdag
Tog det lugnt på morgonen. Tilde och KG tog en liten sväng på skotern och kollade in en bäverhydda. Jag och Ilian passade på att sova.

På eftermiddagen gick vi upp på Tjörnberget och letade efter Tomtens koja. Vi hittade på den men Tomten hade nog inte bott där på väldigt länge. Tilde lärde sig också skilja på renbajs och älgbajs. En mycket viktig kunskap tycker hennes far. Tilde var jätteduktig och gick nästan hela vägen själv. När vi kom tillbaka satte vi oss utanför stugan och läste varsin bok i solen. Tilde lekte och Ilian låg och sov på en renfäll. Snacka om idyll!

Fredag
Det fina vädret som det pratades så mycket om verkade inte vilja visa sig där vi va. Vi bestämde oss därför för att pcka ihop och åka ner på byn. Vi längtade allihop efter en dusch. Efter en vecka utan dusch så kan jag lova att det var välbehövligt. Tilde var så trött efter all packning och städning att hon  somnade på skotern.Vi duschade och fräschade och gud jag kan lova att det var skönt.

Middag hos Irene och Anders och sen bar det av på björnsafari. Tre älgar, rådjur och 1697 renar men ingen björn.

Lördag
Idag bar det av ut i skogen. Vädret var helt underbart och Gammelmormor och morfar följde också med. Vi åkte längs kronvägen och hittade en liten tjärn i solgasset. Ilian var jättesnäll hela dagen.När vi skulle åka hem så tyckte KG att vi skulle ta en sväng och kolla efter djur. Det slutade med att vi fastnade i leran på vägen. Som tur var kunde vi backa oss loss men bilen protesterade mot behandlingen och bestämde sig för att koka. Så där stod vi mitt ute i skogen.


 
Nåväl, efter ett tag kunde vi komma därifrån, vilket var tur eftersom vi hade en tid att passa. Irene hade bestält bord på Vålkojan på kvällen. Vilket käk! Det bästa vi ätit på länge.

Söndag  
Hemfärd. Barnen var jättesnälla i bilen och sov ända ner till Bollnär där vi stannade och åt lunch. När vi kom hem till Öregrund åkte vi direkt till mamma och pappa som bjudit in storfamiljen på middag. Vi, Cissi och barnen, Helene och Bellan och Emil och barnen. Full fart och god mat. Precis som det brukar vara.

Vilken vecka det har varit. Bra har vi haft även om jag inte kan säga direkt att jag är utvilad. Jag får väl sova om några år...

5/4-07 Mot Blåkulla

Viken lyckans dag för barnen och vilken mardrömsdag för mammorna. Det började egentligen redan i tisdagseftermiddag då Sofie kom hem med barnen till oss för att påskpyssla lite. Tjejerna tyckte det var roligt i ungeför tre och en halv minut och sen satt Sofie och jag där med hela bordet fullt med pysselsaker. Men lite mysigt tyckte vi att det var. Det känns bra att skapa lite traditioner kring påsk.Men torsdagen var ändå det Stora dagen då vi skulle klä ut barnen till påskkärringar och åka runt till lite släktingar. Så här i efterhand hade det kanske räckt med ett eller på sin höjd två stopp. Herregud, barnen var rätt billiga där ett tag....

Vi träffades hemma hos oss strax före tio på förmiddagen och gjorde barnen klara.Sen barn det av till Östhammar och första stoppet var hos Sofies mamma. Godis och peng blev det i kaffepannorna. Efter det överraskade vi Johnny på hans jobb och där blev det mer godis. Redan nu började Ille tröttna kan jag säga.Nästa stopp på Listan var egentligen posten där Sofies svärmor jobbar men hon hade inte kommit in än så vi fick leta upp henne på hennes rutt. (Jag drog en lättnades suck kan jag nu erkänna att slippa ta ut barnen ur bilen igen). I alla fall blev det det en liten peng igen.
Sista stoppet i Östhammar var hemma hos Johnnys föräldrar där vi hade blivit lovade fika av Mats. Den koppen kaffe satt alldeles utmärkt! Nu började barnen också tröttna och bråkade mest hela tiden där. Mats mutade med godis till kannan. Det slutade med att Tilde blev jättesur precis innan vi åkte därifrån.
 


Jag stannade till en snabbis och beställde ett par längdskidor som ska hämta ut på lördag. 


Sen bar det av hem till Öregrund igen. Ilian skrek hela vägen hem. Somnade när jag parkerade bilen. Vi hade beställt lunch hos mamma men innan det skulle Ilian och jag på BVC på 6-månders koll. Vi kunde ju inte gå för tre veckor sedan eftersom han var sjuk. Vi kunde inte göra ngn vaccination idag heller då det var för nära på hans lunginflammation. Jo, ni läste rätt. Ilian hade lunginflammation stod det i journalen. Det måste de ha missat att säga till oss när vi var på sjukhuset. Inte undra på att han var hängig. 

Han vägde nu 8280 gr och var 69,8 cm lång. Helt enligt kurvan. De tyckte han var så vaken och pigg och glad och mamman höll med och såg stolt ut och berättade inte att hon ibland är nära att sälja bäbisen på Blocket.


Lunch hos mamma och mer godis och en liten keramiksak. Sen ner till Ica och pussa på morfar och pappa. Mer godis....


Varför sluta den kaotiska dagen är? Familjen Edin kom över på middag på kvällen och herregud vad barnen var trötta. Bråkade, klättrade, gnällde och annat som barn gör när de är tröttta. Tilde hade ändå sovit ngn timme när vi kom hem. 


Påsken har bara börjat. Glad påsk på er allihopa!
 


31/3-2/4 Kryssning

Vi har varit ute och roat oss! En liten kryssning med makarna Edin. Hur trevligt som helst! Förutom att jag blev magsjuk då. Kommer dit sen....

På lördagen bar det av ner till Stockholm. Mamma och pappa skulle ha barnen och bo hemma hos oss så mamma kom ner strax innan vi skulle åka. Vi hämtade upp Edins i Östhammar och åkte sen iväg utan barn. Vi hade planerat den här helgen rätt länge. Tanken från början var att vi skulle åka utomlands tillsammans i början av det här året men vi insåg någongång där i höstas att våra ekonomier inte skulle hålla till det så då sa vi att vi skulle försöka komma iväg på en liten kryssning åtminstone.

Vi delade hytt eftersom vi tänkte att vi inte skulle vara i hytten så mycket och att det då inte spelade någon roll. Inte hade jag planerat att bli magsjuk direkt...

Färjan gick kl 17.00 och det började med att Sofie och jag fick gå ner till informationen och framföra ett klagomål. Vi hade bokat hytt in mot promendgatan men det visade sig att hytten vette ut mot någon sorts ventilationsanläggning. Snopet... Men vi fick en annan hytt rätt snart. Sen gick vi till taxfreen för att inhandla lite "fördricka". Därefter tillbaka till hytten igen för att grunda och fräscha lite.

 

Senare på kvällen hade vi bokat bord  för att äta smörgåsbordet. Som vanligt blev man proppmätt. Sen tillbaka till hytten igen.


Vi fortsatte sen till karaokebaren för att sjunga lite men tyvärr hade finnarna bokat upp hela kvällen så det fanns ingen tid kvar för oss. Nåja, tänkte vi, det är ju en kväll imorgon också. Vi (eller några av oss) spelade bort lite pengar på Black Jack istället. Sen drack vi bort lite mer pengar i baren medan vi roade oss med att se hur folk betedde sig på dansgolvet.

 

Sent kom vi i säng...

På söndagen vaknade vi tidigt eftersom vi gärna ville äta sjöfrukosten. Jag kände mig allt annat än pigg men tänkte att jag nog bara är bakis. Fast jag brukar ju aldrig bli det så jag borde ha anat att det var något annat på G. Vi valde att stanna ombord och dra ett parti Mah Jong istället för att kolla in Helsinki. Jag blev bara sämre och sämre. Till slut var det bara toaletten som gällde. Sprang där ett par gånger och kände mig sen så pass bra att jag kunde gå på den bokade massagen. Härligt skönt! Sen bubblade vi och badade bastu på eftermiddagen men efter det var det kört igen och jag stupade i säng. Jag gjorde ett tappert försök att vara med och käka middag med fick rätt snart gå upp till hytten igen. Då började jag spy också och sen låg jag där som en hösäck resten av kvällen. Mitt resesällskap besäkte mig med jämna mellanrum och kom med bröd och vatten som var det enda jag fick i mig. Ett par vändor kortspel hann vi med också.Sofie kom och lade sig skapligt tidigt men grabbarna tog en vända till.

Måndag morgon var det inte så mycket med. Inhandla det sista på taxfreen. "Lite" öl bl.a.Jag kände mig fortfarande hängig men kunde åtminstone vara uppe. På vägen hem åkte vi runt Almunge och hämtade en jordfräs som KG köpt. Äntligen! Nu kan vi få lite bättre ordning på trädgården.

Tack Sofie och Johnny för en suverän helg som måste upprepas! Utan majsjuka den gången tack. RSS 2.0