16/8-07 Jobb!

Idag blev jag uppringd och tillfrågad om jag ville ha jobb på Frösan. Det ville jag självklart ha! Jag har under sommaren sökt fyra tjänster på Frösan men inte fått ngn av dem så jag hade lite gett upp hoppet om ett jobb i höst men nu verkar det som om det löste sig självt. Det är en 50% tjänst i engelska med ett riktigt dåligt schema. Min tjänst är utlagd alla dagar i veckan, från morgon till kväll. Vilket innebär att jag bara får betalt för 50% men kommer att vara på jobbet 100% (minst). Lite surt kanske men jag har nu storslagna planer på att försöka göra klart de där eländespoängen som jag saknar innan jag kan plocka ut min lärarexamen. Så ser planen ut. Hur som helst är jag jätteglad över att få jobba. Speciellt nu när vi skolat in Ilian och allt.


13/8-07 BM

Idag börjar Ilian sin inskolning på dagis. KG följde med honom och jag och Tildis åkte till barnmorskan. Tilde upplyste barnmorskan om att mamma har en bäbis i magen. Barnmorskan blev jätteförvånad! Allt såg bra ut förutom att järnvärdet var alldeles för lågt så nu måste jag börja äta mardrömstabletterna igen. Usch, min mage grejar inte riktigt det men vad göra? Dricka katrinplommonjuice i mängder resten av graviditeten. Vi fick lyssna på bäbisens hjärtslag också.

Det gick jättebra för Ille den första dagen på dagis.

12/8-07 Hemma igen

Tänk vad skönt det kan vara att komma hem. Katterna var som tokig och sprang runt våra ben hela tiden. Dagen ägnades åt att packa upp, städa och klippa gräsmattan. Tilde var helt salig över att vara hemma med sina saker igen och Ilian verkade finna sig bra också.

Tilde blev lite hängig framåt eftermiddagen. Vi blir bjudna på Hummelgrund av mamma och pappa men det blir en tidig kväll för Tilde behöver hem och sova. 

15/7-11/8 -07 Sanden

Efterlängtad vistelse i Sanden!

15-21 juli
Sofie och barnen följer med ner. Det började inte så bra. Ilian var jättedålig av vattkopporna och sov knappt alls på tre dygn, hade feber och var fullkomligt full av prickar som antagligen kliade något alldeles förskräckligt. Som tur är går det ju över men det tog bra många dagar innan han var helt återställd. Det var tungt för mig att ha hand om det själv och jag längtade oerhört efter maken och lite avlastning.

Vädret var under dessa dagar halvskapligt. Rätt skönt och behagligt i luften men svinkallt i vattnet. Minya verkade inte beröras av det kalla vattnet men Tilde hackade tänder efter bara en liten stund vattnet.Vi badade, gick på promenader, åt glass, plockade blåbär och annat som man kan tänkas göra med fyra småttingar. Dessutom hann vi med en tur in till Söderköping för att äta glass på glassresturangen Smultronstället. Alltid lika gott! Barnen bråkade en hel del också men trots att det är jobbigt att bo så nära inpå varandra och att det aldrig blir en lugn stund så har vi otroligt roligt tillsammans.

22-29 juli
Jag är själv med barnen och tar det riktigt lugnt de två första dagarna. Sen börjar regnet vräka ner och jag flyr in till Linköping och familjen Andersson istället. Där är man alltid välkommen och det är alltid lika trevligt. Fick träffa Desiree som blivit ankjägare och allt. Maria bara jobbar och jobbar och Stoffe är nybliven elgitarrägare.

Vi besökte Gamla Linköping och Valla där Tilde lekte och hade jätteroligt.
 


En del shopping blev det förstås också. Det blir det alltid när jag är i Linköping. Fast denna gången blev det bara kläder till barnen. Det är ju lika roligt att handla till dem som till sig själv.

Vi åker tillbaka till Sanden efter tre dagar och sen försöker jag bara stå ut i väntan på maken. Jag har insett att det är oerhört jobbigt att själv ta hand om två barn och hund. Till nästa sommar får jag nog skaffa barnflicka eller så om jag ska ta mig ner till Sanden.

30 juli - 12 aug
Äntligen har KG semester och vädret är kanon! Mamma skjutsar ner KG men stannar bara två nätter. Emil och barnen stannar till en natt på väg upp från Öland. Vi får även ett besök av Owe och jag bjuder in honom till Badortsdagarna senare i augusti. Han lovar att komma och spatsera runt med sin polisuniformoch dessutom ha med sig några vänner som även de kommer att klä ut sig i tidsenliga kläder.
 
Vi får en underbar semester tillsammans och vi tar igen all den tid vi missat tillsammans. Ilian var först lite skeptisk när han träffade sin pappa men det gick rätt fort över. Tilde däremot var i ett fullkomligt lyckorus i två veckors tid och favoritsysselsättningen blev att gå och fiska med pappa.På vår bröllopsdag åker vi till Mons skärgårdskrog och äter gott.

Lasse och Christoffer kommer ut för en fisketur och Stoffe stannar några dagar. Vi tar även en dag på Kolmården där succén är given.

 

Även om Tilde tyckte att klätterlandet var roligare än djuren.

Vi avslutar semestern inne i Linköping hos Anderssons. Återigen ett par mycket trevliga dagar med shopping, Busfabriken, kräftor och trötta morbröder.

RSS 2.0