14/7-07 Till Sanden

Imorgon åker jag och barnen till Sanden. Sofie, Minya och Nemi förljer också med ett par dagar. Det ska verkligen blir härligt att komma dit. Är man hemma så är det så mycket som måste göras hela tiden. Tvätta, mangla, städa, trädgården osv osv men nere i SAnden kan man bara ta det lugnt och inte känna en massa press. KG kommer ner de två första veckorna i augusti och då ska vi verkligen ha familjemys dygnet runt. Det har blivit lite lite sånt de senaste veckorna. Hoppas att det fina vädret kommer nu så att vi kommer kunna bada och ha det riktigt bra.

Ha det bra allihopa så skriver jag först om en månad igen.

13/7-07 Ilian vattkoppor

Då var det dags för Ilian att få sina koppor. Men det är väl lika bra att det blir så tidigt som möjligt. Hoppas bara att det går över snart så att det inte blir värre när vi åker till Sanden. Om Tildes vattkoppor satt utspridda över hela kroppen så är Ilians fokuserade till bröstet och ljumskarna. Han är rätt gnällig också och lite feber.


12/7-07 Födelsedag

Det är ju egentligen ingenting att fira att man bara fyller 23 år eller?

Hur som helst så fikade vi lite hemma på eftermiddagen. Jordgubbstårta och bullar. Edins, mamma och pappa, Tessan och barnen och Ewa Svensson m. barnbarn. Vädret var lite oroväckande så vi valde att sitta inne.

På kvällen gick vi ut och käkade middag. Kg, jag och barnen, Thessan och hennes barn, mamma och pappa, Christoffer, Desiree, Isabelle, Mysan och Ida. Full fart alltså!

Fina presenter fick jag också. En vitlökspress (fast jag tycker ju inte om vitlök...), en ansiktsbehandling (som om jag skulle behöva det..), en ny grill (fast underredet saknades) och en länge önskad kompost. Tack alla ni!


7/7-07 Berggrens bröllop

Den senaste veckan har det varit en hel del bröllopsbestyr. Onsdagenv var jag till stan för att shopppa lite saker. Bl.a. en ny slips och en ny skjorta till maken. Det blev en del andra saker också förstås som lite smink, underkläder och saker till vår present till brudparet.

På väg hem från stan stannade jag i Alunda för att sätta ihop albumet från möhippan tillsammans med Elin.

På torsdagen åkte jag till östhammar för att uträtta lite saker. Jag var förbi bilhandlaren för att kolla att det var trepunktsbälten på alla tre platser bak, var till banken, köpte en korg och finare utskiftspapper. Senare på eftermiddagen var vi till mamma och pappa och grillade en snabbis men vi blev inte kvar så länge för jag ville hem och skriva tal och fixa till presentkorgen.

Fredagen var relativt lugn. Men när barnen lagt sig på kvällen så satte jag mig med möhippealbumet och blev inte klar förrän framåt halv tolv på natten. Ändå såg det ut som en femåring hade klistrat och klippt. Men jag hoppas att Frida ändå uppskattade det eftersom jag verkligen inte är någon pysselmänniska.

Lördagen, Frida och Joels stora dag, var det en hel del att fixa med. Regnet fullkomligt vräkte ner och jag led med Frida som satt hos frisören och våndades inför den stundande fotograferingen utomhus. Jag var ner med lite lunch åt dem där de satt och gjorde sig vackra (vackrare).

Vigseln var underbar och precis så romantisk som man vill ha det. Mottagandet utanför kyrkan blev tyvärr en riktigt regnig och kall historia. Huvva, tårna var som isbitar när man kom fram till bygdegården där resten av kvällen skulle tillbringas. Och detta är mitt i sommaren!


 

Champagneskål och hurrarop i paviljongen och sen följde en suverän middag. Allt var så fint planerat och maten jättegod.

KG fick verkligen visa vad han gick för på dansgolvet. Det var en riktigt jobbig natt för lilla maken tror jag. Själv var jag helt slut men var nöjd med att bara sitta och titta på. Vi åkte hem vid tvåtiden.


1/7-07 Tilde vattkoppor

Den här veckan har verkligen gått fort. Och vilken vecka sen! Ilian har gjort jätteframsteg denna vecka och Tilde har fått vattkopporna.Om vi börjar med Tilde så trodde mamma när vi var på Furuvik att Tilde fått vattkoppor. Det konstiga var att hon bara fick tre stycken men visst det var väl bra. KG hade tydligen bara några stycken när han fick det när han var liten. Men sen i torsdags när jag hämtat Tilde från dagis så förstod vi att nu kommer resten (om de första nu var vattkoppor överhuvudtaget). Det ploppade upp nya hela tiden och i fredags kväll hade hon rätt hög feber också. Idag, söndag, så är hon fortfarande väldigt prickig men förhoppningsvis har det börjat klinga av. Det har varit rätt lindrigt ändå tycker vi. Hon har nästan inte klagat alls över att det har kliat. Ilian har än så länge inga prickar men han den stackarn har ju fullt upp med sina andra eksem.

Ilian har verkligen gjort framsteg denna vecka. Nu tar han sina första staplande steg. Han släpper soffbordet och tar en två tre steg till soffan. Det är rätt tidigt tror jag. Tilde var mycket senare med att gå. En vecka före sin ettårsdag gick hon och Ille är inte ens 10 månader. Han vinkar också för fullt nu och använder rösten och prövar en amssa nya ljud. Men det bästa av allt är att han nu har börjat sova hela natten. Sen fem nätter tillbaka lägger vi honom vid sjutiden och sen vaknar han vid sex på morgonen, äter flaskan själv, somnar om och sover till framåt nio. Vilken helomvändning. Men det kan ju bero på att han verkar vara inne i en sån utvecklingsfas att han troligen är alldeles slut så jag ropar inte hej än... Men skönt att få sova är det.

Det verar inte gå att lägga in några bilder. Synd, för jag hade jättefina från midsommar men den här bloggen verkar fungera lite som den vill.

RSS 2.0