26/6-07 Nytt UL

Har idag varit in till Uppsala igen för ett nytt ultraljud. Allt såg jättebra ut och bäbisen rörde så fint på sig. Tänk att man tycker att det är lika fantastiskt varje gång man är på ett ul. Det är en så härlig känsla att få se att det faktiskt finns ett riktigt liv därinne som sparkar och bökar runt. Det känns underbart att få vara med om att bära fram ett tredje barn.

Desirée var barnvakt hela dagen så vi passade på att uträtta en del saker när vi ändå var i stan samt stannade till i Östhammar och provkörde en bil där. Just nu har vi ju ingen egen men till hösten verkar det som om det kanske blir en. 

24/6-07

Idag har vi inte gjort något alls! Varför skriver du då kanske ni undrar och det ska jag tala om. Därför att det aldrig händer att vi inte gör något alls och att denna dagen varit helt underbar.

Vi tog sovmorgon. KG ledig. T.o.m barnen sov länge och att Ilian inte vaknar före sju händer heller aldrig men denna nat sov han faktiskt hela natten. Från 19.30 igår kväll till 9.00 imorse. Halleluja! Det var KG´s natt och morgon. Gissa om han var nöjd?

Vi slappade på förmiddagen och åt frukost länge sen mötte vi upp med Edins på en glassbar och käkade glass. Det började regna när vi satt därinne men vi fortsatte vår promenad iaf och gick bort till Fyrskeppet en sväng. När vi skildes åt från Edins och skulle gå hemåt så bestämde vi oss för att vi inte orkade laga mat utan satte oss på en restaurang istället. Sen gick vi hem och fortsatte göra ingenting och regnet vräkte ner ute. Vad härligt!

22/6-07 Midsommarafton

Som vanligt hade ett traditionellt firande hemma hos oss och en hel del folk var inbjudna. Tyvärr så verkar det som om många vill skapa sig egna nya traditioner (eller också tycker de inte om oss) eftersom många avböjde och firade på annat håll. Men vi som var där hade det verkligen superbra! Och vilket kanonväder sen! Svenskt midsommarväder brukar annars vara allt annat än trivsamt även om man varje år envisas med att sätta på sig den tunna sommarklänningen och duka ute.

Vi som var där: 
Jag och familjen förstås
Mamma och pappa
Thessan, Thomas och barnen
Inga och Totte
Familjen Andersson från Linköping
Familjen Gransten från Söderkulla
Familjen Edin (som tyvärr hade andra planer för kvällen)
Familjen Nylén ( som dök upp framåt kvällen)

De första dök upp vid 11.30-tiden på dagen och vi gick ut i skogen med alla barnen och plockade blommar. Jenniemy satte sig på en gång vi kom hem igen för att göra kransar. De som inte varit med i skogen hade under tiden fixat med lunchen. Sill, färskpotatis, Ingas goda matjessilltårta, mammas valnötsbaguetter och sen snapsen för de som ville och fick dricka det.
Sen kläddes midsommarstången och sen vankades det såklart dans. Barnen var i ett lyckorus! Efter dansen mumsade vi på jordgubbstårta och ett alldeles för svagt kaffe (förlåt för det).Eftermiddagen fortsatte med kubbturnering innan det var dags för grillning.

En Midsommarafton precis som man vill att en Midsommarafton ska vara. Kanonväder, god mat, lek och dans men framförallt tillsammans med människor man tycker mycket om.

21/6-07 Furuvik

 Idag har vi varit på utflykt till Furuvik. Det var jag, barnen och mamma och Sofie, barnen och hennes mamma.

Vi kom dit vid tiotiden och gick först och tittade på alla djuren. Vi fikade en sväng och avslutade sen med tivolit och några lottstånd.

Barnen hade en kanondag! Men säga vad vad vill om Furuvik men något höjdarställe för oss vuxna är det  verkligen inte och det finns en hel del att klaga på. T.ex så marknadsför man sig med att det är gratis att åka karusell om man är under 4 år men när det kommer till kritan så får små barn inte åka själva i karusellerna (vilket självklart är  förståeligt) men de vuxna som åker med barnen måste betala fullt pris och det är att luras tycker jag. Sen så ville tjejerna hoppa i hopptornet och då helt plötsligt så kostade det även för de små och dessutom var det pölar av vatten i hopptornet som man inte torkat upp och tjejerna blev dyngsura. Dessutom var maten inget god och den var ju inte gratis direkt. Sen var popcornmaskinerna "ur funktion" men vi misstänkte att de inte var igång bara för att det var så lite folk och de var "ur funktion" på alla ställen där de såldes. Dessutom var även mjukglassmaskinen "ur funktion" på ett ställe. Karusellerna var helelr inte av det modernste slaget och mycket var trasigt på dem, lampor och tutor som inte fungerade. Men det  allra värsta var när vi skulle åka hem. Vi hade då sparat åkkuponger för att avsluta dagen med att åka det lilla tåget som fanns när man gick mot utgången. Vi spelade upp barnen och lovade att de skulle få åka tåget innan vi skulle gå till bilen och när vi kom fram dit kl 15.53 så stängde man, fast att tiden för alla attraktioner var 16.00. Det var många barn som stod där och väntade och de blev jätteledsna. Det är riktigt dålig stil tycker jag och många föräldrar med mig som fick gå därifrån med ledsna barn. Dessutom fick vi kuponger över eftersom det var för sent att hinna tillbaka till tivolit och åka upp dem. Lämna tillbaka fick man inte. De kuponger som var köpta var köpta... 

Men barnen hade trevligt och det var huvudsaken för dagen men det är som sagt var inget ställe jag rekommenderar vuxna att åka till.

15-17/6-07 RT Euro-meeting

En fullspäckad helg har vi haft! KG´s herrklubb RT (Round Table) har haft sitt årliga Europamöte. Detta år i Sverige. Deltagande länder är: Sverige, Holland, Tyskland, Skottland och Frankrike. Hemma hos oss bodde det skotsk par, Fiona och Garry. Helt underbara människor och vi har haft det så fantastiskt roligt tillsammans med dem. Barnen har varit med Thessan i Linköping på Desireés student och det kändes lite konstigt att inte kunna vara med på den men ibland måste man välja mellan två roliga ting.

Fredag: KG är ledig hela dagen och vi far runt som galningar både inne och ute för att hinna med allt till eftermiddagen då gästerna kommer. Det städas, bakas, lagas mat, bärs möbler, klipps gräsmattor, trimmas gräs, oljas in det sista på altanen, plockas blommor, bäddas osv osv. KG drar iväg till Östhammar vi ettiden för att vara med på välkomsttillställningen där.
Vid sextiden återkommer han med våra inneboende för helgen. Kl 19 är det dags för det obligatoriska "home-partyt" och det är vi som fått äran att ha det hemma hos oss för de europagäster som bor tillsammans med RT-killar och deras familjer i Öregrund. Ca 25 stycken allt som allt. Ett partytält var uppsatt i vår trädgård och Sofie och jag hade gjort det så fint vi kunde med hjälp av blommar, flaggor och värmeljus. KG var grillmästare för kvällen.Tyvärr blev det för kallt att sitta hela kvällen i tältet. Det var bara 4 grader varmt när solen gått ner så vi fick flytta in. Whiskey och vodka kom fram men allt var ändå på en lugn och städad nivå. Många var nog trötta efter dagens resor.

Det blev en mycket lyckad kväll (om man bortser från en skotte som fick "lite" för mycket vodka i sig och spydde ner praktiskt taget hela huset).

Lördag:
Upp tidigt och åt en god frukost. Sen bar det av på båttur ner till Raggarön där vi mötte upp med Östhammarsgänget för en hel dags samvaro med fika, fyrkamp och lunch. Jag visade mig vara en hejare på luftgevär. Tro det eller ej! På kvällen var det dags för den traditionella "King Arthurs-bal". Men grabbarna överraskade med logdans istället. Lite skillnad på att vara på ett stort fint slott som vi brukar vara på när mötena är i något annat land och på en gammal lada i Valö. Men vilken succé det blev. Efter middagen som hölls i Valö bygdegård så delades det ut flanellskjortor och sen var det bara att dansa på resten av natten. Helhäftigt! Synd att det var så in i nordens kallt. Vi var inte hemma förrän kl 4 på morgonen.

Söndag: 
Jag var uppe tidigt och gjorde frukost till de holländare som bodde i mammas och pappas lägenhet för det skulle med ett tidigt flyg och kunde inte vara med på brunchen som bjöds på lite senare. Det kändes frustrerande att inte få sova ut när man för en gångs skull inte behövde gå upp med barnen. Lite senare på förmiddagen var det brunch på Strandhotellet med avtackning av de europeiska gästerna. Sen åkte Kg och jag hem och sov hela eftermiddagen tills dess att barnen kom hem vid femtiden.

Vilken heltsuverän helg men oj så slitsamt. 

11/6-07 Minya 3 år

Jag och Ilian var på kalas hos Minya på kvällen. Tilde har åkte iväg med mormor och morfar till Sanden och KG jobbade. KG dök efter jobbet och fick smaka på den goda tårtan.Minya hade bestämt köttbullar och makaroner till middag och sen en vi en supergod chokladtgräddtårta till efterrätt.
Minya får en lekstuga av sina mor-och farföräldrar och den börjar de bygga upp under kvällen. Nemi och Ilian hjälper till att välja rätt plankor.


9/6-07 Släktträff Wass

Den här helgen har vi en liten släktträff. Det blev tyvärr färre än vad som bestämts från början. Men vi som var där var:

Vår familj
Mamma och pappa
Thessan, Thomas och barnen
Faster Margareta och Stefan och Stefans barnbarn Alex samt Olivia, kusin Fredriks yngsta barn.( Storebror Elias var med en stund men åkte till en kompis på Gräsö.)
Kusin Marcus hans fru Linda och deras ettåring Eddy.

En tapper liten skara. Det var meningen att även Cissi och hennes familj samt kusin Fredrik och hans familj också skulle varit där men de fick förhinder. Men vi som var där hade en kanondag.
 
Vi började med lunch hos mamma och pappa. Mamma hade gjort en suveränt god västerbottenpaj och bakat valnötsbröd till. Sen bar det av på en båttur som slutade på Klubbholmen där vi fikade gott och hade det härligt i solen. Tyvärr kunde inte KG följa med på båtturen eftersom han hade jour.Kvällen spenderades hemma hos oss. Vi grillade oxfilé och till det hade vi potatisgratäng samt en murkelsås som mamma gjort. Synd och skam att man inte fick smaka på den.

Marcus och hans familj sov hos oss och de andra hos mamma och pappa. Alla var rätt trötta efter dagens äventyr och det blev en rätt tidig kväll.

Hoppas att vi kan träffas fler gånger så här. Det är verkligen så trevligt att träffa alla och hoppas att resten kan vara med nästa gång.

6/6-07 Dagiskalas

Kanonväder! Idag har vi haft kalas för dagisavdelningen tillsammans med Minya som fyller år nästa vecka. Det blev jättelyckat! Vi hade djungeltema och Tildis var utklädd till panter.Barnen kom vid ettiden och då var det paketöppning för hela slanten.När paletöppningen var avklarad så badade barnen i Tlldes pool och sen var det dags för fika. Sofie hade bakat två olika sortes kakor, jag hade bakat chokladrutor och mormor bullarna. Men det kändes som om barnen var alldeles för uppspelta för att fika så de fick leka ett tag till innan det var dags för tårtan. Eller inte tårta utan vi hade gjort marängsviss istället. Mmm, supersmarrigt!Sofie lekte sen "tigern sover" med allihopa.

Godispåsarna hade vi gömt i ett tält och sen lagt ut spår som ledde fram till tältet som barnen skulle följa. En variant på fiskdamm som kändes lite mer djungligt. Vi sa att en apa tagit påsarna.

Alla barnen gick hem nöjda och glada och Tilde hade verkligen inga problem att somna på kvällen.

4/6-07 UL

Idag har vi varit på ultraljud. Barnen har varit hos mamma.

Det kändes lite extra spännande att åka på ultraljud denna gång eftersom vi inte har någon riktig koll på när det hände. De andra barnen visste vi på dagen när de blev till eftersom de var så väldigt välplanerade men denna gång blev det ju inte riktigt som planerat. Det visade sig på undersökningen att jag inte var lika långt gången som jag trodde. Jag var bara i början av v 16 och fick 26 november som beräknat datum för förlossning. Det var i och för sig bra för det innebär att jag kan jobba lite längre men då undrar man ju genast hur stor jag kommer att bli denna gång eftersom jag redan har en rejäl mage. jag ska tillbaka på ett nytt UL om tre veckor för att bäbisen var lite för liten för att kunna mäta och kolla upp organen ordentligt, men det barnmorskan såg såg bra ut och hjärtat pickade på fint.

Efter undersökningen åkte vi ner på stan och shoppade lite och passade på att äta lunch i lugn och ro på en restaurang.

3/6-07

Idag har vi haft ett litet kalas för Tilde. Vädret var strålande och alla barn var glada. Tilde fick en massa fina presenter. Till exempel en egen sovsäck, kläder, en hoppboll och en låda med leklera med tillbehör.Tänk vad roligt det är att fylla år!

2/6-07 Möhippa Frida

Då var det dags för Fridas möhippa! Efter en del turer fram och tillbaka så bestämdes det att vi skulle tillbringa dagen i Öregrund. Samma dag var det även Joel tur att få uppleva sin svensexa. Frida visste sen länge tillbaka att grabbarna skulle komma och kidnappa Joel tidigt på morgonen men vad hon inte visste var att även hon skulle iväg. Vi hade ordnat så att Joels mamma skulle komma och ta Siri. jag ringde Frida kvällen innan och frågade om det var ok att jag stannade och fikade en sväng hos henne eftersom jag ändå skulle skjutsa KG dit för Joel kidnappning. Det var förstås helt ok och hon meddelade mig samtidigt att några andra tjejer också skulle komma dit på morgonen för att resa partytältet och ställa iordning inför kvällens fest som var planerad til Frida och Joels trädgård. Jag visste naturligtvis redan att dessa brudar skulle komma över.

Kvällen innan hade jag varit och hämtat en BMW cab som vi jag skulle köra Frida i till Öregrund och sju strax efter sju bar det av från Öregrund. Joel kom iväg som han skulle och Frida blev nog rätt paff när hon insåg att även hon skulle iväg denna dag.

Vädret var helt kanon och Öregrund visade sig från sin allra bästa sida med ett härligt folkmyller. Frida hade  en del uppdrag att utföra och sen var en ansiktsbehandling inbokad.Under tiden så ordnade vi lunch och dukade upp på Peo och Gudruns båt i hamnen och det var verkligen superhärligt.
 


Efter lunch hade vi ordnat så att Frida skulle vara prisutdelare på racerbåtstävlingen som var i Öregrund under dagen. När den var avklarad så hade vi en överraskning till den blivande bruden. Hon skulle själv få åka med i en av båtarna. Oskar Molarin ställde upp och körde henne runt tävlingsbanan i ca 50 knop. Inte illa och vi andra blev faktiskt lite avundsjuka där vi stod kvar på piren och såg hur de drog iväg.När båtturen var avklarad väntade bubbelbad, mousserande vin och färsk frukt (och en och annan lagom nyfiken takläggare på granntaket).Kvällen avslutades tillsammans med grabbarna i Alunda där det var grillfest.En kanondag tycker jag och vi som ordnade det hela hoppas att även Frida blev nöjd med dagen.

Ilian äter


Så här ser jag ut när jag äter!197778-87

RSS 2.0