30/3-07 Tilde slagit sig

Tilde gjorde illa sig på dagis idag. Stackarn! Ser ut som värsta fyllesnoken. Hon hade ramlat på backen och inte hunnit ta emot sig och slagit näsan rätt i marken.



29/3-07 Besök i Väsby

Ilian sov hela natten för första gången! Han somnade vid åtta och jag var bara uppe en gång och KG en gång och gav honom nappen. Vilken lycka och vad jag känner på en gång att jag blir piggare. Tyvärr så vaknade han före sju istället men mycket hellre det än att behöva gå upp och ge honom flaskan och nappen var och varannan timme.

 Idag har vi varit på utflykt till Cissi och barnen i Väsby. Det fina vädret håller i sig och vi drack kaffe ute på deras stora altan. Tyvärr blåste det lite så det blev inte lika skönt som det kunde ha varit. Barnen lekte i sandlåda och det fick mig att tänka på att vi måste få ordning på Tildes sandlåda. Vi köpte en i fjol men det har inte blivit av att fixa till den. 



Mysan fyller år den 10 april och då är vi i Hede så vi kan inte vara med på hennes kalas. Hon fick presenter idag istället. Tilde blev jätteavundsjuk. Hon fick fingerfärg (till Cissis stora förtjusning), leklera med en apparat till och en krokodilsax som låter när man klipper.



Busungarna leker jättebra tillsammans och har verkligen superroligt när de träffas.



Det var en trevlig dag och barnen var snälla. Ilian var som en annan unge. Eller rättare sagt tillbaka till den unge han var förut. Nu är han glad igen och kanske har de senaste veckornas gnäll och bök berott på att han varit sjuk helt enkelt.

27/3-07

Det vackra vårvädret fortsätter! Tilde har varit hemma från dagis idag eftersom hon kräktes igår. Bellan kom hit vid elvasnåret och vi gick då ut i trädgården och krattade och eldade. Nu är det snart färdigkrattat på framsidan coh man kan ta tag i baksidan. Lite roligare att göra det eftersom det är den sidan man är på mest.

Vi grillade korv men det var fruktansvärt hett ved elden så det blev korv á la Bellan; kolsvart och kall i mitten.



Jag hade läkartid på eftermiddagen. Mina eksem har helt plötsligt kommit tillbaka. Jag som varit så bra länge. Nu har jag hela underarmarna fulla och fläckvis över hela kroppen. Utlösta pga stress sa doktorn och skrev ut en massa krämer och tabletter. Det är ju inte direkt lätt att stressa ner just nu. Känner mig ur form av både den ena och den andra orsaken. Och det känns inte som om det kommer bli bättre heller. Ilian är väldigt krävande just nu. Missnöjd och gnällig. Hoppas att det beror på att han inte är helt frisk och att det kommer att vända snart. Det tar så på mina krafter att bära på honom hela tiden. Ingenting får jag gjort och det gör mig ännu mer stressad. Och sen det här med studierna som inte kan klämmas in någonstans. Hur ska jag hinna det? Och sen KG som aldrig är hemma känns det som men någon måste ju jobba också. Det inser ju jag också.. Oj vad mycket gnäll det helt plötsligt. Sorry folks...

Bellan gjorde livet lite lättare (men Bea lite tyngre) och bjöd på kladdkaka med grädde efter läkarbesöket.  

26/3-07 Sämsta mamman

Vilket väder! Äntligen är våren här på riktigt. Barnen, Viggo och jag gick en sväng i skogen på förmiddagen. Tilde spatserade på själv och Ilian satt i bärstolen på min rygg.

På eftermiddagen kom Bellan över en sväng och vi hade picnic på altanen. Konstigt nog var inte Tilde så sugen på bullar. Efter en stund ville Tilde gå och lägga sig och det fick hon. När vi skulle väcka henne någon timme senare var hon jättegrinig och ville bara ligga och tutta på nappen i sängen. Vi är nu rätt strikta med nappen och hon får bara ha den när hon ska sova så jag bråkade lite på henne om nappen och försökte avleda och sa att hon kunde komma och sätta sig hos mig på golvet. Då sa hon att hon hade ont i magen vilket jag inte alls trodde på eftersom det är något hon börjat med sen ett tag tillbaka. Att säga att hon har ont någonstans, magen eller benet ellerså. Hur som helst så frågade jag var hon hade ont i magen och hon pekade lite diffust på sidan. Jag tryckte lite lätt men det tyckte hon inte gjorde ont utan sa att det gjorde ont högre upp på magen. Jaja, tänkte jag, eller hur. Så här säger hon bara för att få ha nappen. Jag hann inte mer än tänka så så kom jordens jättespya som la sig över henne och mig och hennes matta. Stackarn hade alltså ont i magen. Vilken dålig mamma jag tyckte att jag var. En gång till kräktes hon och sen var det bra.

25/3-07 Trädgårdsdax

Ilian var mycket bättre idag. Nästan ingen feber alls faktiskt. Men däremot är han fortfarande inte så pigg på att äta och han hostar illa.

Vädret var skapligt idag. Tyvärr låg det en tjock dimma över Öregrund så vi fick inte njuta av det fina vårvädret som tycktes råda över resten av Sverige. Framåt eftermiddagen försvann dimman.  Idag var alltså en bra dag att vara ute. Sofie och barnen kom hit och vi krattade och grejade. Vi stekte kolbullar och drack varm choklad. Minya och Tilde lekte för fullt. Bäcken var förstås favorittillhållet. 

Man inser (om man nu hade råkat förtränga det) hur fruktansvärt mycket det är att göra ute innan trädgården kommer att ser någorlunda bra ut. Herregud, vilka projekt.
Här är några:
- Lägga ny gräsmatta
- Entrén
- Grusgången
- Häck runt hela trädgården
- Flytta baracken
- Flytta gäststugan
- Bygga broar över bäcken
- bygga trapp till nya verandan
- sandlåda
- hundgård
- rabatterna
- beskära fruktträden
- Plantera bärbuskar
- Röja bakom garaget så att de stackars nya grannarna inte behöver titta på ett skrotupplag.
- Elda upp brädhögen bakom huset.

Har ni inget för er så är det bara att komma hit och gräva. Någon som har numret till Martin Timell?

                                     
                                       Sofie tänder på            Nemi              Skruttungarna

24/3-07

Ilian fortfarande sjuk. Fjärde dagen nu med över 40 graders feber. Han äter jättedåligt också. Stackars liten! Inatt somande han vid tolv och sov till halv tio i morse. Febern går ner med Ipren men det känns inge bra att trycka i honom det hela tiden.

Planerna för idag var att gå ut med barnen i trädgården och börja vårröja. Men det fick ställas in eftersom jag inte till ta ut Ilian när han är sjuk.

När Ilian vaknade framåt ett hade han 40.8 graders feber och dessutom konstig färg på kisset. Sen har har inte ätit ngt sen igår och då var det bara ett på skedar gröt. Jag ringde sjukvårdsupplysningen men där var det överbelastning på linjen och man kom inte fram. Jag ringde då till akutmottagningen i Östhammar och de tyckte att vi skulle komma dit så att doktorn kunde kolla till lillkillen. Jag blev lite skärrad eftersom jag såg framför mig att han blivit uttorkad precis som Tilde i julas och att vi skulle bli tvungna att åka till Uppsala och sätta dropp. KG kom hem från jobbet och vi lämnade av Tilde hos Sofie och Johnny  så att hon kunde leka med Minya under tiden. Återigen ställer de upp utan problem för oss.

Väl på sjukhuset tog de snabbsänka, urinprov (man sätter en liten påse runt snoppen och väntar på att han kissar) och doktorn lyssnade på lungar och hjärta och kollade i hals och öron. Urinprovet var bra (skönt, eftersom det var det jag oroat mig mest för) däremot var sänkan inte bra och det var lite rossel på lungorna så nu ska han äte antibiotika i 10 dgr. Doktorn trodde att vi redan imorgon skulle se en förbättring och att febern skulle släppa. Jisses vilken sjå det är med barn och vad man ska behöva oroa sig.

Tildes önskelista

Eller kanske mammans? Det är visserligen ett tag kvar tills Tilde fyller år men tänkte ändå börja med önskelistan så är det bara att fylla på allteftersom vi kommer på saker.

* Kläder stl 104 eller 110. Allt utom underkläder.
* Pussel
* Böcker
* Ronja
* Hitta Nemo
* Gungställning
* Eltandborste för barn
* Sjörövarskepp med gubbar
* Inredning och dockor till dockskåp
* Badskum
* Bambi
* Lilla sjöjungfrun
* Doktorssaker
* Pärlor
* Pysselgrejer
* Sagoberättelser på Cd, med bok till
* Aladdin

22/3-07 Ilian sjuk

Lillkillen har gått och blivit sjuk igen. Eller också är det samma förskylning som blossat upp igen. Igårkväll hade han 40.4 graders feber och alvedonen vi gav honom hjälpte inte alls. Tydligen ska man då försöka med ipren sa de på sjukvårdsupplysningen när jag ringde men det hade jag inte hemma. Har skaffat det idag så nu finns det i husapoteket. Tänk att våra barn får så himla hög feber när de blir sjuka. Efter Tildes febersjukdom i julas med uttorkning som följd är man nu lite vaksam när febern dyker upp. Ilian var helt loj igårkväll; glansig på ögonen och fick riktiga ryckningar i kroppen emellanåt. Det var stört omöjligt att få honom att le och på det denna hetta. Det enda vi kunde göra var att ta av honom kläderna och sen få i honom vätska. Febern försvann framåt tvåtiden och då åt han också rejält med välling men vid sju i morse var febern tillbaka. Då hade han 39.9. Mitt på dagen idag var det betydligt bättre och jag hade en förhoppning om att han hade haft sin febertopp och att det nu skulle vända. Tyvärr hade han feber igen när han vaknade efter lunch. 40.6 denna gång och han hostar rätt illa också. Jag gav honom Ipren och det hjälpte riktigt bra.  Vi fick ställa in 6-månaderskollen på BVC.
Så fort Iprenet slutat verka kom feberna tillbaka och han ville bara sitta i knät. Tilde bökade jättemycket vid läggdags och hade 184 ursäkter varför hon inte ville sova. Det slutade med att hon lyckades väcka Ilian vid tiotiden. Han hade då 40.8 i feber. Iprenet verkade efter en halvtimme ungefär och då kom han igång ordentligt och ville inte alls sova. Framåt halv ett i fick KG nog och gick och la honom i egen säng. Jag tror han somnade på en gång.
 
 

Böcker 2007

(omdömesskalan är 1-5)

Jan

Freja
Johanne Hildebrandt

CD - Boken handlar om livet under bronsålder i Sverige. Vi får följa Freja, en prästinna med diverse krafter, och hennes liv tillsammans med den stolta och manlige Tor. Man känner igen de flesta namnen i boken och det är intressant att läsa om hur gudarna är förmänskligade. Detta är första boken i en trilogi om tre olika kvinnor.

Omdöme: 3


Flammande skyar
Nora Roberts

CD - En själsligen skadad polisman tar jobb som polischef i en liten stad i Alaska. Snart får han ett svårt fall på halsen och dessutom förälskar han sig i traktens kvinnliga enstöring.
Underhållande bok men inte mycket mer. Stela steriotypiska karaktärer och ett mordfall som är rätt tråkigt.

Omdöme: 3

Feb

Idun
Johanne Hildebrant

CD - Andra delen om sagan om Valhalla. Tyvärr upprepar sig del ett och historien känns trist. Dessutom använder sig författaren av samma fraser boken igenom. Uttjatade fraser som " hans muskler spelade under tunikan", "hans svällande lem", "hon drack girigt", "hon flämtade till", "hans pulserande lem", osv används flitigt och läsaren retar sig tokig på dem.

Omdöme: 2


Maria av Skottland
Margaret George

Boken handlar om drottning Maria av Skottlands liv och död. Första halvan av boken är intressant och mycket läsvärd. Tyvärr är andra halvan mycket sämre och känns seg. Många namn och konspirationer att hålla reda på. 

Omdöme: 3

Mars

Saga
Johanne Hildebrand

CD - Tredje delen. Jag undrar egentligen varför jag överhuvudtaget lyssnade på sista delen men kanske fanns det något i mig som ville veta hur det gick för dessa kvinnor. Tredje delen var dock precis lika tråkig som den andra och ständigt dessa fraser. Herregud, kan människan inte titta i en synonymordbok?

Omdöme: 2


Födde: En dotter
Björn Hellberg

CD - En ok bok men en otroligt seg uppläsare.

Omdöme: 3

Damernas detektivbyrå
Alexander McCall Smith

CD - Här har vi en riktigt underhållande bok. En hängmattebok. Man ler och myser men den kanske inte ger så mycket åt intellektet.  Det bästa med boken dock är att man får sig en helt ny bild av Afrika. Här lyfts det vackra, trevliga Afrka fram till stark kontrast mot det Afrika vi är vana vid att se; krig fattigdom och torr öken.

Omdöme: 4

Giraffens tårar
Alexander McCall Smith

CD - Fristående fortsättning på damernas detektivbyrå. Samma härliga stämning och nya fall för den skarpsynte Mma Ramotsue.

Omdöme. 4


Vackra flickors lott
Alexander McCall Smith

CD - Del tre. Kanske inte riktigt lika bra som de andra två i serien. Men klart läsvärd om man bara vill må bra. Kanske är detta böcker som mår bäst av att inte läsas direkt på varandra. Tyvärr var det an annan uppläsare den här gången. De två tidigare böckerna hade Babben Larsson. 
 
Omdöme: 3

April

Himlen är en plats på jorden
Åke Edwardsson

CD - Gillar egentligen inte kriminalromaner men när man lyssnar på dem är de faktiskt helt ok. Denna bok handlar om några barn som kommer hem efter dagis och påstår att de suttit i en bil med en gubbe. Hittar de på eller är det sant? En pojke hittas svårt misshandlad och så småningom försvinner en annan pojke. Göteborgspolisen får fullt upp och boken är riktigt spännande utan att bli för läskig. Jag var rädd för att det skulle handla om riktigt otäcka saker och att man skulle må dåligt av att läsa den men det blir aldrig så. Riktigt bra utan att vara osmaklig. Tyvärr har jag råkat på några böcker som jag än idag efter flera år mår dåligt av. (Rosario är död av Maj-Gull Axelsson t.ex)

Omdöme: 4



Älskade
Toni Morrison

En fri slavkvinnas uppgörelse med sig själv och sitt förflutna. Sethe har rymt från den grymma plantage där hon levde men hinns upp av dess ägare. Hellre än att se sina fyra barn växa upp under tortyr och total förnedring så försöker hon döda dem. Hon hinner bara döda sin ettåriga flicka. Denna flicka kommer sen att hemsöka Sethe och det hus hon bor i.

Boken är fantastisk! Trots att jag inte brukar kunna läsa om dessa grymheter (våldtäkt, barnmisshandel, och tortyr) så lyckas författaren att få en att vilja läsa vidare.

Omdöme: 4 


Människa utan hund
Håkan Nesser

CD- Hur bra som helst! Varför försvinner två personer från samma familj med bara två dagars mellanrum? Har förvsvinnandena något samband?

Omdöme: 5


Kalaharis skrivmaskinsskola för män
Alexander McCall Smith

CD- Fjärde delan av damernas detektivbyrå. Fortsätter i samma stil som de andra men denna bok fokuserar på assistenten.

Omdöme: 3

Maj

Familjegraven

Katarina Mazetti


CD- Fortsättning på "grabben i graven bredvid". Jag gillade inte filmen något vidare men när jag såg att hörboken fanns på biblioteket så tänkte jag att det kan väl vara kul att veta fortsättningen. Men huvva vad dålig den va. Bemöda er inte med att läsa den.


Omdöme: 1


Juni

Den sista hemligheten
Ian Coldwell

CD- Imponerad av mig själv att jag orkade lyssna klart. Så dålig var den.

Omdöme: 1

Juli

Svärdet och spiran
Ken Follet

Hyggligt bra bok om medeltidens England.

Omdöme: 3



Underbar och älskad av alla
Martina Haag

Smårolig bok som man läser ut på en kväll.

Omdöme: 2

Augusti

Fördömd
Johanne Hildebrandt

CD- Så gjorde jag misstaget igen att läsa Hildebrandt. Men efter den här boken lovar jag att aldrig mer ta i en bok skriven av henne. En fånig och ytlig historia om en kvinnlig arkeolog som råkar väcka djävulen till liv och sen visar det sig att endast hon kan rädda världen från den ondska hon släppt lös.

Omdöme: 1

V.11 Semester

Lörd.
Resan upp gick jättebra. Vi kom inte iväg riktigt när vi hade tänkt men det gjorde inte så mycket. När vi packade ur bilen upptäckte vi att vår stora väska blivit kvar hemma. Allting utom denna väska var frampackat i hallen och skulle bara in i bilen. Vår väska låg på sängen för KG skulle packa i sina kläder. Där blev den kvar. Jag var rätt förbannad kan jag erkänna.

Sönd
Med lite tankeverksamhet så kom vi på en lösning på väskproblemet. (KG´s idé att åka fram och tillbaka för att hämta den slopades på en gång.)  Sofie skulle till Stockholm och fick vara vara väskbud. Härjedalingen fick ta väskan på måndagen. Tack Sofie för all hjälp!

Irene jobbade på campingen hela dagen så vi tog och drog till mormor och morfar i Viken och fikade. På eftermiddagen drog KG, Tilde och fam Bergström ut på skoterälgsafari. 10 st såg de! Inte Tilde dock. Hon såg en älg först när den höll på att springa in i deras skoter. Tur att inte mamman var med.... Irene, jag och Ilian gick runt Halvfari.



Månd.
Vi åkte skoter till stugan och bodde där över natten. Spöregn tyvärr, men mysigt ändå. Luttan och Mattias kom upp på eftermiddagen och fikade och senare på kvällen kom farmor och farfar och åt middag med oss. Barnen somnade i skaplig tid och vi passade på att spela lite kort.

                          

Tis.
Vaknade vid åttatiden. Klart och fint väder.  Underbart att vakna och se fjället. Jag passade på att inviga mina julklappspjäxor. Jag åkte upp till Nyvallen och tillbaka. Det var första gången jag åkte längdskidor. Det ni! Det var betydligt lättare uppför än nedför kan jag intyga. Två ripor såg jag på min lilla utflykt. Lovade när jag kom tillbaka att jag ska åka vasaloppet innan jag är 40. Vilka mål jag har i livet va? Tildis åkte också skidor.

         

Tilde älskar att vara i stugan.

Vi åkte ner på byn framåt eftermiddagen. Slappade i lägenheten hela kvällen. Ilian var lite bökig innan han kom till ro och somnade.



Ons
Ilian sov bra inatt. Vaknade bara en gång och sov sen till åtta. Sovmorgon alltså! Dagen spenderades i Viken ätandes bullar, kakor och pannkakor. Mums! Viggo och jag gick runt Halvfari framåt kvällen. Middag hos Anders och Irene. Jag lagade en köttgryta och en paj (ok älskling, du gjorde pajbottnen) som vi skulle ha till helgen i stugan. Ilian jättekinkig och skrikig hela kvällen.

Tors
Ilian bökade hela natten. KG och jag turades om att vara vakna. Efter frukost packade vi väskor och mat för den stundande skoterhelgen med Erik och Madde. Vi åkte sen upp till stugan med barnen och satt där och eldade hela dagen. Tilde lekte sin nya favoritlek; gömma toffeln. Framåt kvällen kom våra vänner och vi satte oss på skotrarna och åkte upp till stugan. Barnen skulle vara hos farmor och farfar hela helgen.

Nu var det alltså skoterhelg som gällde. Erik fick denna helg av oss när han fyllde trettio för ett tag sedan och nu äntligen skulle det bli av. Det kändes skönt att lämna bort barnen men jag oroade mig lite över hur det skulle gå med Ilian eftersom han brukar kunna vara lite kinkig.

Det var mörkt när vi åkte upp. När vi kom fram käkade vi och drack gott och spelade lite kort. Kom i säng sent och senare blev det för oss tjejer som låg och pratade länge.

Fre
Vaknade till en strålande dag. Fjället visade sig från sin allra bästa sida. Skoterfärden gick till Styggtjärn där vi stannade till en stund och kollade in vattenfallen. Killarna körde varsin skoter och Madde och jag turades om att köra en.

 

Turen gick sen vidare till Skärsjön där vi käkade lunch. Sedan bar det av till Västsätern där vi skulle basta hos Bergströms. Luttan hade inte dykt upp när vi kom så vi tog en tur till för att invänta henne. Jag visade vännerna hur man gjorde när man körde fast med skoter. Men det var var bara i rent pedagogiskt syfte förstås.
Det visade sig sen att Luttan skulle bli lite senare än hon trott och att vi kunde elda upp bastun själva. "Det tar ungefär en timme att få varmt " sa hon. Grabbarna passade då på att åka tillbaka till vår stuga för att hämta ölen som de glömt och vi tjejer stannade kvar för att elda. Jag eldade på och tänkte att det är väl bara att lassa in ved i en timme ungefär men när killarna kom tillbaka var det 120 grader i bastun. Oooopps! Jaja, varmt och skönt var det iaf.

Pratade med Irene som meddelade att det hade gått bra under natten.

Tillbaka sen till stugan för att laga mat och spela lite kort till. Tre renar såg vi på tillbakavägen. Det gav upphov till en del rätt spännande diskussioner under kvällen. Vi var nog alla lite trötta denna kväll och vi somnade skapligt tidigt.



Lörd
Snön vräkte ner när vi vaknade. Som tur var avtog det efter att vi ätit frukost. Denna dag var det två olika turer som var aktuella. Skulle vi till Lofsdalen eller till Särvfjället? Vi bestämde oss för Särvfjället eftersom jag gärna ville visa upp den fantastiska utsikten däruppe. Tyvärr är det en rätt trist förstaetapp dit då man måste ner genom byn men när vi bara hade tagit oss den biten så var det betydligt roligare igen. Leden var den första milen rätt skumpig men väl uppe på höjderna var det helt ok.

Vi stannade till på Orren och fikade lite. De vet att ta betalt däruppe. 40 kr för EN våffla med spritsgrädde och sylt. 20 kr för en burkcola. Jaja... Meningen var egentligen att vi skulle grilla och fika på någon bra plats men det stormade däruppe så det var inte så mycket att välja på.

Det var fantastiskt vackert däruppe. Tyvärr såg man inte ut över vidderna men kalfjället gav en upplevelse i sig. Grabbarna lekte av sig och Erik såg oerhört lycklig ut när han fick gasa järnet.


 
Irene meddelade idag att Ilian inte sovit alls på hela natten. Han hade bajsat flera gånger och var nog magsjuk. Stackars liten. Och stackars farmor... Sara och Fredrik hade kommit under fredagskvällen och avlöste under lördagen. Det är jobbigt för en mamma att lämna bort ett barn som man vet skriker rätt mycket. 

Vi åkte ner från särvfjället för att ta en tur till Särvdalen för att kolla efter älg. Eftersom de lyckats se 10 st där häromkvällen så hoppades vi få turen att se några vi också. Innan det bar av på älgsafari så stannade vi till vid ett gapskjul och grillade kolbulle. Ville passa på att njuta av det underbara vädret när man väl tagit sig från stormen på Särvfjället.




Älgsafarit gav dålig utdelning. En stackars älg såg vi. Eller vi och vi förresten...Erik och Madde var det som såg den. på väg hem sen fick Madde och jag soppatorsk.
Bea: KG, är du säker på att bensinen räcker?
KG: Ja, det är klart den räcker!
Erik och KG drog på och där stod Madde och jag med en skoter som inte ville gå framåt. Efter ett tag kom Erik tillbaka och vi fick lämna skotern och åka med honom mot byn. KG möter oss efter ett tag och undrar vad för tok vi håller på med. Det var bara till att hämta en dunk bensin på campingen och åka tillbaka till skotern.

Väl tillbaka i stugan åt vi gott och sen fick Erik nog en religiös uppenbarelse för av åkte alla kläderna och han tog en nakentur över tjärnen iklädd endast en pannlampa. (De bilderna får ni inte se... ) Vi andra höll på att dö av skratt. Erik vann manlighetstävlingen. ( Vi visste inte att vi hade en sån)
  



När Erik hade tinat upp efter sitt maratonlopp i sex minusgader så gick vi ut på isen för att studera den fantastiska stjärnhimlen. Efter det var det kortspel igen men Erik förlorade för han satt i telefon hela tiden. (OBS, inte vilken telefon som helst.)

 

Sönd
Vädret var riktigt dåligt när vi vaknade. Men varmt var det inne då Madde varit uppe länge och eldat. Vi åt frukost, packade ihop, städade och åkte sen ner till Hede igen. En helt underbar skoterhelg var nu till ända och så förbannat kul vi haft. Vi bestämde att vi skulle göra detta till en stående tur varje år.

Det var härligt att träffa barnen igen. Ilian hade varit bökig denna natt också och var fortfarande dålig i magen. Tilde blev helsprallig när vi kom. Vi tog det lugnt resten av kvällen.

Månd
Ilian sov bra. Vaknade bara en gång.

Hemfärd. Det gick jättebra i bilen på vägen hem. När vi kom hem upptäckte vi till vår förskräckelse att värmepumpe stannat och att det bara var 10 grader inne. Huvva! Barnen fick gå och lägga sig i full mundering med raggsockar och allt och med dubbla täcken. Detsamma gällde oss.

Semestern började med en bortglömd väska och slutade med en avstängd värmepump, men däremellan var det ett härligt avbrott i vardagen. Tre veckor till nästa semester.

10/3-07

 

Idag åker vi äntligen iväg på semester till Hede. Herregud vad efterlängtad denna resa är. Inte minst för Tilde som äntligen ska få träffa farmor igen. Vi har inte varit uppe sen nyåret och då var det ju så tokigt att så många var sjuka. Hon är helt uppspelt idag. Vi ska försöka komma iväg innan tre men tyvärr hinner vi inte upp till melodifestivalen och det tycker KG är jättesynd. Eller hur.....Vi får väl lyssna på radion istället. Vi brukar räkna med minst sex timmars bilfärd upp då vi måste stanna och äta, rasta hunden, byta blöjor, kissa och annat livsnödvändigt.

Planerna för veckan är att vi ska försöka vara i stugan en så mycket som möjligt. Tilde ser så mycket fram emot att få åka skoter och pulka och skidor så vi hoppas verkligen på fint väder. På torsdag kommer Madde och Erik upp och vi ska ut på den eftersatta skoterhelgen som Erik fick i 30-års present av oss. (Det var inte igår han fyllde trettio kan jag väl också poängtera men graviditeter och annat trams har kommit emellan, men nu äntigen.)

Lyckades (kors i taket) att både få igång och ladda in filer i iPoden igår så nu har jag fem böcker med mig. Det borde räcka. Funderar på att lägga upp en boksida här på bloggen och nämna något om de böcker jag läser/lyssnar på.

Ilians eksem i ansiktet ser illa ut idag. Jag undrar varför. 

9/3-07 Present

Det händer inte så ofta men när det händer blir det ofta rejält. Jag har fått en iPod av älsklingen! Tack för det! Han förstod nog hur galen jag blev när min mp3 gick sönder häromdagen. Jag fick visserligen igång den igen men en iPod är ju SÅ mycket bättre. Då kan jag bära med mig bilder på barnen och flera böcker och filmer. Problemet nu blir att lära sig hur den fungerar. Jag är inte direkt känd för att vara teknisk. Jag kommer nog att ha ett par sammanbrott på den innan jag har lärt mig. Just nu ligger den på laddning och måste göra det i fem timmar. Men det kliar i fingrarna att få sätta igång nu.

8/3-07

Sofie och jag hade det heltmysigt igår. Det var precis vad vi behövde. Promenaden blev inte så lång men desto längre kunde vi mysa i poolen. Efter det drack vi upp det som var kvar av vinet och åt räkor och en massa goda tillbehör; Sofies specialkryddsmör, guacamole, västerbottensnittar, bröd och popcorn. Jag stank som en vitlöksfabrik (finns det såna?) när jag kom hem och för att inte tala om idag. Sofie och jag lovade varandra att göra det här oftare.

 

Idag har jag varit lite trött. Jag var väl hemma strax före tolv. Ilian bökade en aning inatt och vaknade tidigt imorse. Dagen ägnades åt att städa och laga mat. Kg ska ha RT-möte hemma ikväll. Jag har gjort kantarellsoppa. Hoppas den duger. Jag och barnen ska till Sofie.

7/4-07

Ilian har piggnat på sig lite. Så pass att Sofie och jag tog minstingarna med oss till IKEA en sväng idag. Som vanligt så lyckades man fylla ett par kassar. Inte så svårt på IKEA...Det mesta skall dock med upp till stugan. Tyvärr blev det bara en snabbvisit till stan eftersom stortjejerna ska hämtas kl 14.00.

Jag fick tag på läkaren idag. Eller rättare sagt hon fick tag på mig. Det har ju varit helt hopplöst att nå henne men BVC-sköterskan lämnade en lapp på hennes skivbord och sa att hon skulle ringa mig. Hursomhelst så tyckte doktorn att vi kunde börja ge Ilian mjölprodukter igen eftersom eksemen inte blivit bättre men hon tyckte att vi inte skulle introducera fisk och ägg det första året och inte heller röda frukter. Så nu kan han börja med vanlig välling och gröt. Hoppas det kan göra att han äter bättre på dagarna och mindre på nätterna.

Vilken vecka detta är/blir för familjelivet. Måndag var KG på RT i måndags, i  går var han på hockey i Gävle, ikväll ska jag ta mig ifrån hemmet och ha barnfri kväll med Sofie och imorgon har KG RT hemma. Men sen blir det semester en vecka och vi kan umgås riktigt mycket. Barnen har knapp sett till sin pappa de senaste veckorna och mamman har varit sjuk och lättirriterad. Stackarns barn.

Idag gick min mp3-spelare sönder. Skitgrejer! Jag använder den till att lyssna på ljudböcker när jag är ute och går. EN bok hann jag lyssna på innan den gick sönder.

Ikväll ska Sofie och jag vara barnfria. En kväll som vi båda ser fram emot. Vi ska ta en långpromenad och sen gå hem till mamma och pappa och låna deras bubbelpool. (man får passa på nu när de är i Spanien). Vitt vin och räkor är också inplanerat, men det känns som mindre viktigt. Att få vara ifrån barnen väger tyngst. Usch, vad hemskt det låter inser jag nu när jag skriver det men man blir rätt less när man dygnet runt ska tjata och bråka och mata och torka och bada och städa och läsa och tvätta och byta och och och. Därför känns det viktigt att få komma iväg någongång ibland så att man kan få lite ny energi och bli en gladare mamma.


4/3-07

Då var det slut på den här helgen också. Inte för det är någon större skillnad på helg och vardag i den här familjen.

Ilian gav sina föräldrar en riktig mardrömsnatt. Han var totalt otröstlig stundtals. Vi gissade på att han hade halsont. Första vändan gick jag upp och vaggade honom i famnen och passade då på att studera den häftiga månförmörkelsen. Andra vändan fick han ligga mellan oss i sängen. Till slut gav han upp och somnade.

Idag skulle vi egentligen ha åkt på babysim men Ilian är verkligen inte kry så vi valde att stanna hemma. Tilde blev tyvärr riktigt besviken för hon hade sett fram emot att få bada med Minya. Men vi vill ju att barnen ska vara friska till nästa helg då vi åker till Hede. Det var ett bra val för Ilian har sovit i stort sett hela dagen och den lilla tid han varit vaken har han varit jättedåsig och gnällig. Han är också helt hes stackarn så det låter så ynkligt när han gråter.

På eftermiddagen kom fam. Holm och hälsade på en sväng innan det bar av hem till Väsby igen. De hade varit ute i Öregrund över helgen för Cissi hade ett sångjobb. Tilde har verkligen längtat efter My.




KG kom hem vid halv femsnåret och vi började laga mat och hann inte mer än sätta oss till bords så går det ett larm. KG hade visserligen inte jour men när det är stort larm, som oftast innebär brand eller bilolycka, så brukar han åka iaf. Så där satt jag ensam igen med två barn varav det ena var kinkigt och ville sitta i knät. Han blev som tur var inte så långvarig men tyst och lugnt var det när han kom hem. Barnen sov och frun hade tänt ljus och satt och myste i soffan.

Ännu en vecka har tagit slut. Nästa vecka hoppas vi på friska barn som sover hela nätterna.

3/3-07

KG jobbar hela helgen. Så avlastning av barn för att kurera sig är det inte tal om. Jag känner mig fortfarande hängig men har ingen feber. Dock håller huvudvärken i sig.

Sofie kom runt en sväng mitt på dagen och flickorna lekte. Vi har flyttat in Tilde i det gamla gästrummet och Ilian ska, så fort han blir frisk, flytta in i Tildes gamla rum. Jag är väl inte helt nöjd med det nya rummet. Tapeterna är rätt trista för en treåring och möblerna passar inte riktigt ihop. men vi får avvakta med det som med allt annat. En ny lampa måste hon dock ha. Som tur är har hon själv inga åsikter om inredningen...än... utan hon är helnöjd och leker på sitt rum nästan hela tiden. Tilde fick i sitt nya rum en cd-spelare som går varm hela tiden. Det är verkligen skönt att slippa höra bä bä vita lamm för 768nde gången. Det vi måste jobba på nu är att hon lägger tillbaka skivorna i fodralen.

Kvällen spenderade vi hos Edins. God mat och trevligt sällskap. Precis som vanligt. Kanske var barnen lite mer hysteriska än vad de brukar vara. Det går inte lika bra längre att vi vuxna sitter och tar det lugnt och spelar kort. Hela tiden är det något barn som pockar på uppmärksamhet, något litet monster som vill ha mat, en annan som vill sova, ytterligare någon som har kissat på sig, kanske någon som är arg för att den andra inte vill titta på tv, bråk om leksakselefanter, någon som inte vill sova, fel dvd, någon som gör illa sig, spel på piano fast att man inte får.....så håller det på. Men trevligt har vi! Framåt 2015 kanske vi får till en Mah Jong-vända. Det var länge sen nu.... Nu får vi nöja oss med avbrutna "americanspel". Tack iaf för att ni förbarmade er över oss denna lördagskväll! 

På vägen hem hann vi studera månförmörkelsen lite.

2/3-07

Fortfarande sjuk. Ingen feber men en sprängande huvudvärk. Tilde var på dagis och KG och jag åkte in till Uppsala för att sälja bilen. Äntligen! Men då var vi billösa ett tag. Inte alltför länge hoppas jag. Men vi får låna bil av mamma och pappa så länge.

Ilian är hängig och hostig och har lite feber. Det värsta är att han inte tycks vlja äta mer än på natten och det är ju inte sådär jättekul. Hoppas jag får tag på läkaren nästa vecka så att vi kan få ett slut på matproblemet. Han avskyr ju maten.

1/3-07

Tack Sofie för att du finns i mitt liv. Vad skulle jag göra utan dig?

Vaknade med ruggig huvudvärk och feber. Kg kunde inte vara hemma och jag såg framför mig en mardrömsdag. Tilde går inte på dagis på torsdagar utan vi var hänvsade till hemmets kaotiska vrå. Då erbjuder sig Sofie att komma över och låta barnen leka av sig. Vilken guldidé! Det räddade min dag. Visserligen bråkade Tilde och Minya rätt mycket men det var skönt att ha någon mer vuxen där som kunde ta hand om dem. KG var hemma ett par timmar på eftermiddagen så jag fick sova lite.

KG fick ett litet ryck igår och satte upp några lister i köket. Det är bara fem år sen vi satte in köket....




Ilian fick feber sen på kvällen och var lite gnällig.

28/7

Jag (Bea) vaknade med feber. Kunde dock inte ligga kvar i sängen då en tripp till Uppsala var inplanerad. Vi skulle sälja Skodan till en dam där. KG skulle först på kurs och sen skulle han möta upp damen och fixa affären. Trodde vi iaf. Jag hade beställt klipptid till kl 10 så jag lämnade Tilde på dagis och Ilian och jag åkte in till Uppsala i egen bil. Ille var lite tråkig hos frissan men fick sitta i mitt knä. Då gick det bättre. Sen gick vi runt på stan ett par timmar. Det var meningen att KG skulle sluta kursen vid tolv men den drog ut på tiden och först kl ett var han klar. Då åkte han och visade upp bilen för damen som inte all var beredd på att hon skulle få köpa bilen idag. Hon hade ingen koll på hur ett sån´t här köp fungerar. Hon ville ha betänketid till imorgon.

Jag kände mig helt slut och tvingade undan febern och huvudvärken med alvedon hela dagen. När KG var klar åkte vi till Erik på Ekebybruk och valde ut ett kakel till vår lilla toalett. Vi valde ett ljust sjöstensliknande kakel. Vi får se när det kommer upp men förhoppningsvis innan sommaren.

Efter Ekebybruk bar det av direkt hem. Där stod pappa och gasade bilen på uppfarten. Vi skulle iväg på hockey. Bellan tog barnen och vi satte av mot Gävle. KG, jag, pappa, Thessan och Thomas. Det var inte många LHCare där men vi som var där hade det kul! 0-2 slutade matchen och KG var tyst på vägen hem. Stackarn var tvungen att sponsra sitt lag lite. Han köpte brynäsnappar till barnen och en keps till sig själv.




Ser ni att Ilian ser helt förskräckt ut? 

      
                                                                                                             



RSS 2.0