28/5-05

Kände mig rätt hängig när jag vaknade. Hesheten ngt bättre.

Vi kom iväg från Stockholm vid tiotiden och åkte till Uppsala för att uträtta lite ärenden. Bl a var en tripp till IKEA och Bauhaus inplanerat.

Väl hemma framåt kvällen hade vi födelsedagsfika för Tilde och momor och morfar och Tessan och barnen kom förbi och smaskade på lite bakelser som vi köpt.

Lyckan var fullständig när Tilde fick en cykel av mormor och morfar. 

Av Tessan och barnen fick hon ett Sjörövarskepp och ett pussel. Tänk vad roligt det är att fylla år!
 

27/5-05 Tilde 3 år

Väckte Tilde tidigt med sång. KG fick hålla i sången för jag var fortfarande hes. Hon fick en hel hög med födelsedagspresenter från oss. Hon tyckte nog att det var riktigt mysigt att sitta där med oss i sängen och öppna paket.
Hon fick av oss: En elektrisk tandborste, två klänningar, ett par finskor, fiskespö, servis i plast att ha i sandlådan, bokstäver till dörren och himmelsäng med myggnät.

Från Hede hade det också kommit presenter: En liten gräsklippare, en matta, en lampa, bamseshampo och solskydd, picnicset, påslakanset och barnträdgårdsredskap(säkert ngt mer som jag missade).

Sen var det bara att äta frukost och dra iväg till Stockholm för Emma Mårtenssons konfirmation.Kyrkan var väl ingen superhit tyckte barnen så KG fick ta med dem ut mot slutet men så var det rätt utdraget  eftersom det både var själva konfirmationen och nattvarden på samma dag. Kg var inte så ledsen över att behöva gå ut heller kan jag säga.

Hemma hos Katta och Conny var det som väntat  jättetrevligt och det bjöds på supergod mat och tårta. Tilde fick mer presenter.


Av Bergströms fick hon ett smyckesskrin med speldosa (en riktig favorit) och en Pippibok.
Av Mårtenssons fick hon pärlor och och pärlplattor och två böcker.

På eftermiddagen åkte vi hem till Mattias och Ana Maria i Årsta och hälsade på deras lilla treveckors bäbis Isabelle. Hur fin som helst! Vi bodde där över natten. Jag kände mig tyvärr inte alls kry och var nog inte speciellt sällskaplig.

26/5-07

Vaknade på morgonen och fick inte fram ett ljud. Jag hade helt tappat rösten! Och jag som hade en rätt stor guidning inbokad på dagen. Jag ringde upp och sa (väste) att jag var tvungen att ställa in guidningen. Då blev de jättebesvikna och ville så gärna att jag skulle försöka i alla fall. Så det var bara att kurera sig så gott det gick och när jag väl satte igång med guidningen så gick det faktiskt. Jag var fortfarande förskräckligt hes men om jag tog i riktigt från magen och knaprade halstabletter konstant så lyckades jag ta mig igenom de nästan två timmarna det tog.

På kvällen åkte jag hem till Sofie på "klädbytarparty". En idé som Sofie kom på i höstas och nu var det andra gången een gäng samlades för att byta kläder. Det går till så att man tar med de kläder man tröttnat på eller sånt man inte längre vill ha kvar och sen byter man till sig kläder man vill ha. Allt var väldigt välorganiserat och vi blev utplacerade i olika delar av huset och med ett bestämt schema över vem som började att byta med vem. Men innan vi satte igång så smockade vi i oss en massa god mat. Det var knyt och allt var supergott! jag tappade rösten helt på kvällen och hade det rätt svårt att göra mig hörd bland alla tjejer kacklade. Tack Sofie för en trevlig kväll! Igen! 

24/5-07

Dagen började med att Tilde var hos tandläkaren. Den vanliga treårskontrollen. Då räknar man tänder, kollar hål och hur bettet ser ut och sen får man kostråd. Vi fick beröm för Tildes fina tänder och vad gäller bettet så kunde man inte se att hon använt napp alls. Men Tilde hade förberetts rätt länge på att lämna nappen till tandläkaren och det gjorde hon glatt. Vi får se hur läggandet går ikväll. Vi får nog räkna med några jobbiga kvällar kan jag tänka mig.

Efter tandläkaren släppte KG av mig på skolan  för jag skulle hoppa in och göra det muntliga nationella provet i engelska med en grupp som "glömts" bort. Det gick jättebra och jag hoppas att jag genom att kunna ställa upp med så kort varsel bäddar för min fortsatta karriär på Frösan.

På eftermiddagen kom Sofie och barnen runt och fikade, eller vi fikade och Sofie som kör V.V. drack en slät kopp kaffe. Heder åt dig! Under tiden som vi fikade visade Ilian vilken finsmakare han är. Han blev lite sugen på escargot (eller hur det stavas). Jag såg att han åt på något och Sofie gick fram för att se vad det var. En snigel! Usch! Som tur var hade han inte lyckats suga ur den köttiga delen. Blää...

Nu ska jag gå och göra ett försök att lägga Tilde. Kram på er alla! 

Ett par timmar senare:
Ville bara tala om att Tildis somnade helt utan problem. Frågade efter nappen en gång och sen var det bara jaha och så sov hon.  Så nu har KG och jag varit ute på altan och gjort en sista kraftansträngning denna dag. Jag slipade vidare på utemöbeln och KG oljade in lite mer på trallen. 

Godnatt 

20/5-07

Idag har det varit strålande väder här i Öregrund. Tilde har varit iväg på sitt första riktigt kalas. Ett sånt med ballonger, färgglada servetter och FISKDAMM. När födelsedagsbarnet ropade att det var fiskdamm så blev barnen helt tokiga fast att de flesta nog inte ens visste vad en fiskdamm var för något. Nästan alla dagiskompisarna var där och det var nog lite konstigt att träffas på så konstig plats och inte på dagis för många av barnen var blyga för varandra men det gick över rätt snabbt och sen var det full fart i tre timmar. Men det var jättetrevligt och nu ser Tilde ännu mer fram emot sitt kalas. Vi ska ha kalas för familj och vänner den 3 juni och för dagis tillsammans med Minya den 6 juni. 

Kg var hemma med Ilian och de jobbade på i trädgården. KG grävde för den nya muren och Ilian gjorde sitt bästa för att hålla gräsmatten trimmad, dvs åt på den. När vi kom hem så oljade jag in altan.

När vi käkade middag  så upptäckte vi att Ilian fått sin första tand! En liten liten bissing i underkäken.

15/5-07

Idag har jag vikarierat på mitt gamla jobb. Det var superkul och det känns lite sorgligt att det kommer dröja så länge innan jag kommer att börja jobba igen. Jag vikarierade bara på förmiddagen, tre lektioner. Men det kändes riktigt bra. Hoppas jag kan jobba lite i höst innan bäbisen kommer. Ilian ska ju skolas in på dagis i september. KG var hemma med barnen på förmiddagen och Ilian hade varit riktigt lugn. Tyvärr tog han igen det tusenfalt på eftermiddagen och kvällen. Kg var på övning på kvällen och när han kom hem satt jag i soffan med Ilian i knät som jag fått vagga till sömns och Tilde låg och sov i sackosäcken eftersom jag inte haft möjlighet att natta henne då Ilian varit helt hopplös. Stackars liten tjej.

Allt känns lite halvtrist just nu. Ilian är fortfarande dålig i magen och det värsta är att han sover så dåligt på nätterna och vi måste byta på honom så ofta. Det tar på krafterna på oss och sen är det allt annat som gör att man får ont i magen. Hade mina första sammandragningar under natten som gick. När jag väntade Ilian (och Tilde med för den delen) hade jag det också väldigt mycket men inte så här tidigt och sen mina eksem på det som inte verkar ge med sig. Jo, till och från men de verkar alltid blossa upp när jag är trött och orolig. men det kommer väl att bli bättre hoppas jag.

11-13/5-07

Den här helgen har Familjen Alteby varit här. Erik har kaklat om vår lilla toalett. Äntligen! Som vi har våndats över det utrymmet. Och så fint det blev! Vi hade valt ett sjöstensliknande kakel med små plattor.De kom redan i fredags. Jag kom hem halvsent eftersom jag var i väg på annat (se tidigare inlägg). Men det fanns räkor och annat gott kvar till mig när jag kom hem. Barnen var vakna och kom inte i säng förrän klockan var närmare tolv.

Ilian har varit jättedålig i magen hela veckan som gott. Bajsar flera gånger om dagen och natten. Natten till lördag var ren pina. Vi hade flyttat in Ilian i vårt sovrum över helgen och han tokskrek i över en timme. Ont i magen och stjärten antagligen men gud vad jobbigt det är att höra sitt barn skrika så länge.

På lördag förmiddag åkte Madeleine och Ella i väg för att sen komma tillbaka framåt kvällen. Det var dansträning och ridning för Ella. Theo stannade hos mig och barnen, Kg jobbade och Erik slet med kaklet.  Theo och Tilde lekte jättebra under dagen. De var ute nästan hela tiden tills Tilde kom in och var helt slut. Somnade i vår säng på bara några minuter.På kvällen åt vi gott och tittade sen på euroivision song contest. Vilken misär! Jag lovade dyrt och heligt efter ungefär halva rösttiden att jag ALDRIG mer skulle titta på eländet om Ukrainas bidrag vann. Jag blev så less på det att jag gick och la mig. Fick sen se att Serbien vann och att Ukraina kommit tvåa. Vilken otur, då måste jag titta nästa år igen.

Natten till söndag var om möjligt ännu värre. KG skulle ta natten och jag morgonen hade vi bestämt. KG fick det rätt lindrigt men var uppe en gång och gav honom välling. Sen vaknade ungen kl halv fem och var helt otröstlig. Så fort man lämnade hans rum (vi hade flyttat tillbaka honom dit i hopp om att han skulle sova bättre) så blev han som galen. Så det var bara att snällt sitta där bredvid sängen. Jag grinade av trötthet kan jag säga. Vid halv sexsnåret gav jag upp och tog med Ille till soffan för att kunna kolla på tv. Gissa hur mycket kul det finns att titta på så tidigt på morgonen? NADA! Tjugo över sju väckte jag KG för då höll jag på att svimma av trötthet. han gick gladeligen upp och jag la mig med öronproppar för att kunna sova ett tag. Till strax efter nio ungefär. Kan ju inte ligga och sova halva dagen när man har gäster. Men jag var fortfarande trött och på riktigt dåligt humör. Dagen blev rätt bra ändå och jag piggade på mig efterhand. Men stackars Ilian fortsätter att vara dålig i magen och nu har han stora blåsor i rumpan efter allt bajsande. Usch vad det ska svida.

Erik och KG grejade på hemma och vi andra gick på skogspromenad.

 

Innan familjen Alteby åkte hem så åkte barnen med KG upp på brandstationen. Vilken succé!Så här trött var Tilde fem minuter efter att de åkt hem.


Förutom att göra lilla toaletten klar och som nu känns fantastiskt fin så blev det en del annat gjort också. Sånt här som vi gått och retat oss på väldigt länge. Klinkerplattor i köket och hallen som inte blivit ditsatta sitter nu, fogade och klara. Nya halvväggen i köket är fogad samt att trappen är fogad. Dessutom har vi fått dit täckskivorna i köksön. Halleluja!

11/5-07 Lustparty

Ett gäng glada tjejer träffas hemma hos Linda Bergman (som lånat föräldrarnas hus för kvällen) för ett Lustparty. Vi blev först bjudna på god mat och de som kunde drack gott vin eller öl till. Efter det blev det dags för det vi alla kommit dit för. Vi bänkade oss framför tjejen från Lustgården som laddat upp med många spännade saker framför sig och där satt vi och väntade med spänd förväntan. 

Vad är ett Lustparty? Jo, det kan jag tala om för er. Det är en supertrevlig kväll då tjejer träffas och fnissar och lär sig en massa av varandra samt att man får sig en liten lektion i lust och erotik  och vad man kan ha för hjälpmedel på den fronten. En tjej från butiken Lustgården i Uppsala kommer ut och arrangerar ett homeparty med lite roligare saker än tupperwareprylar. Självklart säger alla att de inte ska köpa någonting men det slutar alltid med att man går hem med något. Precis som på ett tupperwareparty! Haha. Jag frågade KG om jag hade någon köpgräns och så länge jag lovade att inte byta ut honom så så var det "no limit". Han är ju självklart inte utbytbar och som det verkar så får vi till det rätt bra utan en massa leksaker, men visst blev det lite inköp....

Den stora nyheten

Då var det officiellt så! Vår familj kommer i höst att utökas med ännu en liten en! Inte planerat men ändå välkommet. Jag börjar nu redan, eller redan förresten jag är ju nog i vecka 13 eller så, bli stor. Så även denna sommar kommer jag gå omkring och vara tjock.

Jag vet inte riktigt vilken vecka jag är i men kommer att bli kallad till Ultraljud här framöver och då får vi ett mer exakt datum.

Men det känns helt fantastiskt! Och bra mår jag, lite trött men hallå, jag har två vilda barn hemma så trött hade jag nog varit ändå.

Valborg 2007 - Åre

Sönd:
En sedan länge planerad resa till Åre skulle äntligen bli av. Vi var där för två år sedan men förra året blev det inte av men nu äntligen. Sara, KG's syster som säsongsarbetar där, hade ordnat boende åt oss. KG's föräldrar och systerson Mattias skulle också bo med oss.
 
Vi kom iväg vid niotiden på morgonen och barnen var snälla alla de 60 milen. Ille tröttnade några mil innan vi var framme men inte undra på det. Sitta som en stoppad korv i den där barnstolen. När vi passerat  Åreskylten ringen Sara och säger att peak-rean slutar om en timme och om vi vill gå och se om de har ngt kvar så kan de komma och ta barnen. Visst ville vi kolla in rean! Det var liksom lite därför vi åkte dit.  Det blev inte så mycket handlat men lite. Jag hittade en skitsnygg tröja bl. a. Sen var det bara att skynda till lägenheten och byta om för bord var bokat på restaurang Twins kl 18.00. Jättegod mat när den väl kom men det tog en väldans tid. Jag hade jätteont i huvudet hela kvällen så det blev inte till att sitta så länge ute.

Vilken helt suverän lägenhet vi bodde i. 80 kv, två badrum, bastu, fyra rum och ett stort vardagsrum och en stor hall. genomgående golvvärme och all annan lyx man kan vilja ha på en fjällsemester.

Månd:
Ilian vakande kvart över sex. KG gick upp, jag låg till åtta. Sara tog med sig Tilde och Mattias och åkte skidor. Tilde åkte för första gången så det blev väl mest bärande. Men som jag förstod det hade det gått bra.

 

Kg och jag passade på att åka till Lundhags och kolla lite på den rean. Där skulle man ju kunna shoppa ihjäl sig. Skönt att vara barnfria. Ilian var hos farmor och farfar. Vi stannade till vid Rissnefallet på väg hem. Det fallet där Ronja spelades in.På eftermiddagen var vi till Holiday Club och badade.På kvällen var det tacokväll hos oss. Fredriks, Saras kille,  familj var också där.

Tisd:
En riktig slödag. Vi slappade i lägenheten. Irene, Anders och Mattias åkte hem på eftermiddagen. Vi gick en en sväng runt Åre men allt var stängt. Lite tråkigt att de stänger igen fast att det fortfarande faktiskt finns folk kvar. Vi fick verkligen leta för att hitta en restaurang som var öppen. Men till slut så fick vi lite mat i oss. Mysigt att sitta och äta bara familjen. Sen gick vi hem och gick och la oss tidigt.

Ons:
Städning och hemfärd.

RSS 2.0