Tildes önskelista

Tilde fyller ju snart år och här kommer jag att skriva ner lite presenttips allteftersom jag kommer på något bra.

 • Kläder stl 110
 • Cykelhjälm
 • Ronja DVD
 • Madicken DVD
 • Lejonkungen DVD
 • Hitta Nemo DVD
 • Pysselsaker
 • Målarsaker
 • såpbubbelsaker
 •  den silvriga barnkammarboken (den med sånger)
 • sagor på cd med tillhörande bok så att man kan hänga med.
 • utklädningskläder
 • Fönsterlampa
 • vattenleksaker (typ vattenpistoler och sån´t)

Tildes egen lista. Vågar jag skriva? Jag vill absolut inte att ni ska förvandla Tilde till en lite rosa bakelse.

 • barbie
 • badkar till dockorna
 • Pippikläder
 • Snickarbänk (finns på Biltema)
 • Snickarbyxor som pappa (finns i små stl på Jula)
 • prinsessklänning
 • Prinsesskor
 • "Rosa saker" (vad nu det är? Men snälla köp inte mängder med prinsessaker)
 • cykelkorg

26/4-08 Viggo får ett nytt hem

Morgonen började med att jag, Tilde, My och Maria begav oss till Cloetta Center för att gå på Nalle Puh-Show. Klämkäckt och trallvänligt och barnen tyckte det var jättekul. Maria och jag var väl kanske inte så jätteimponerade. Uppsättningen var nog brittisk i original och en av konfenciererna bröt något helt förskräckligt på engelska. Han kunde nog inte svenska över huvudtaget utan läste bara innantill ur det svenska manuset. Det blev lite tokigt emellanåt kan jag lova.

När vi kom hem åt vi lunch och fikade sen lite och efter det fick jag med mig mamma och Susanne ut på promenad. Maria var också med men henne är det lättare att få med sig.

Sen var det dags att åka ut till Vikingstad. Det är där Hampus mamma bor och dit som Viggo skulle flytta. Vi skulle grilla och bli där hela kvällen. Viggo fann sig tillrätta snabbt och lufsade runt på tomten och blev kliad av alla. Hela hans nya familj var överförtjusta. Vi blev också glada över att se hur trevligt de bodde. Ett stort fint hus med stor tomt och en liten å alldeles bredvid trädgården.Det blev en mysig kväll med en hel del vin för sällskapet. Eller vad säger du Maria? Jag körde förstås. Gänget spelade "Jag har aldrig" och dagens tips är att inte spela det tillsammans med dina föräldrar. Man får veta en hel del som man önskade att man inte visste.När det blev dags att lämna Viggo och åka hem blev det riktigt jobbigt. Han har ju varit som en i familjen och vi kommer att sakna honom jättemycket. Det är nästan så att jag grinar lite när jag skriver det här. Men självklart så är det viktigare att Ilian mår bra det är ju absolut ingen tvekan om saken men det förtar ju ändå inte att det är jobbigt även om jag vet att han kommer att få det bra där han är nu. Vi fick tre och ett halvt år tillsammans och jag hoppas att han kommer att få många bra år tillsammans med sin nya familj.

image313

25/4-08

När mamma vaknade på morgonen hade det försvunnit en hel del luft ur madrassen och båda flickorna låg elller mindre uppepå henne. Det var lika bra att slänga dit Nikis också.  


Maria drog med mig på en vända i spåret innan frukost. Stackars Maria, det blev nog inte riktigt det träningspass hon hoppats på. Jag har ju inte riktigt tränat upp någon fart än.

Efter frukost åkte vi till Helene och fikade. Barnen stannade där sen ett par timmar medan mamma och jag åkte till Ikano-huset. Ilian lyckades få i sig en chokladbit som en av flickorna lagt framme. När vi kom hem tog vi ett glas vin på altanen och sen gick vi "ungdomar" (räknas man som ungdom vid 29? Antagligen inte...) med småbarnen till lekparken.Tilde och Mysan bråkade lite emellanåt. Det blir liksom lite konkurrens dem emellan. Säger man åt den ena att t.ex hämta Nikes napp då vill den andra också hämta och gör allt för att hinna före och sen blir det nästan slagsmål. Båda vill vara till lags och man får då försöka hitta på något annat som den andra får göra. Om man hinner innan den ena står och gallskriker.


Ilian var otroligt svårnattad på kvällen; skrek, bökade och kastade iväg nappen och allt annat man kan hitta på för att inte somna in. Till slut så störtade han iaf och jag drog en lättnades suck och torkade svetten ur pannan. Det är så otroligt stressande att inte få barnen att somna när man vet hur trötta dem är och framförallt hur trötta de kommer att vara dagen därfå om de inte somnar i tid. Lagom till jag ska gå och lägga mig så vaknar Ilian igen och var helt otröstlig. När jag plockar upp honom så märker jag att han är helt knottrig på kroppen och han kliar sig helt hysteriskt. Han hade antagligen någon slags allergichock. Han ville inte sitta hos någon annan än mig och bara grinade och grinade. Jag fick i honom medicin och smörjde honom över hela kroppen men det tog en och en halv timme innan han kom till ro och somande igen och då hade jag hunnit ringt till sjukvårdsupplysningen. Jag var tvungen att fråga om de tyckte att jag skulle åka upp till akuten för att få någon starkare medicin men de tyckte att jag skulle avvakta. Det var antagligen flera saker som triggade igång det. Hos familjen Andersson bor det tre hundar och sen var ju Viggo med oss. Plus att han träffade katt hos Helene och sen den där chokladen han fick i sig. Kanske finns det också en del pollen i luften. Men usch vad det gjorde ont i mitt modershjärta och se honom vara så kliig. Då kändes beslutet att lämna bort Viggo lättare att ta.

24/4-06 Linköping

Mamma, jag och barnen drog iväg till Linköping. På lördagen skulle vi på "Nalle Puh-show". Vi kom iväg i skaplig tid men morgonen var helt galet vansinnig. My följde också med oss.

Vi kom ner till Linköping till familjen Andersson vid tretiden och det var fantasktiskt fint väder och tänk vad långt våren hade kommit jämfört med i Öregrund. Vi slängde oss ner ute i trädgården och det åkte av lite kläder. Barnen lekte och hade det superskoj. Vi smaskade i oss en kaka som Maria bakat.  Min morfar kom på besök också.

 

Den här helgen skulle vi också lämna bort Viggo till en ny familj. Det var så vi bestämde att det fick bli. Vi konstaterade ju för ett tag sedan att vi inte kunde ha kvar honom för att Ilians eksem blev så uppenbart sämre när han var här. Vi prövade ett tag med att han fick bo hemma hos mamma och pappa men jag tyckte inte att det var en bra lösning i det långa loppet. Mamma och pappa är ju ute och reser så mycket och då skulle vi ju iaf behöva skaffa hnudvakt åt honom under den tiden och dessutom så är vi ju där hos mamma och pappa en hel del och då skulle vi behöva proppa i Ilian en massa medicin varje gång vi skulle dit och det kändes inte heller helt ok. Men så dök det upp en bra lösning. Min kusin Desireés kille Hampus mamma (hängde ni med?) ville hemskt gärna ta hand om en Berner och hon bodde på landet och hade tid för honom och dessutom höll hon på att lära sig om hundtrim och jobbade på en hundsalong emellanåt. Annica kom och hälsade på nästan på en gång som vi kommit fram och hon och Viggo fann varandra på en stört.
 
Lasse bjöd på grillat på kvällen och vi satt länge och myste på deras inglasade altan. Läggningen av Ilian gick skapligt bra och Nike somnade i knät på Desireé. Stortjejerna var lite svårnattade. Självklart skulle båda ligga hos mormor och till slut gick mamma och la sig med dem men då var klockan nog närmare elva.


22/4-08 Nike provar gröt

image293

Nike provar idag gröt för första gången. Hon tyckte nog att det var helt ok men kom inte riktigt på hur hon skulle göra för att svälja. Precis som det brukar vara första gången alltså. Vi provade potatis häromdagen men det tyckte hon var riktigt otäckt.

image299

Nu Sara har jag lagt in några nya bilder. Kolla även på tidigare inlägg. Håll tillgodo!

20/4-08

Min tur att gå upp tidig. Nike var rätt bökig inatt och vid halv sex gick vi upp. Vi låg i soffan och kollade på tv-shop. Låter spännande eller hur? Och då var det det mest spännande att kolla på! Vi slumrade till båda två efter ett tag men det blev kortvarigt för Ille vaknade strax därefter.

Mamma och pappa kom runt och hämtade Ilian vid vid tiotiden. Både han och Tilde skulle följa med ner till Cissi och Patrik över dagen. Med bara Nike hemma skulle vi få lite gjort i trädgården. Vi eldade gräs, klippte äppelträden och KG fortsatte men gjutningen. Isabelle kom förbi på en ficka mitt på dagen. Det är ju lite enklare för henne nu när hon kan ta bilen. Hon lovade att hon kunde vara barnvakt någon helg. Det låter ju bra!

Vi fick hoppa över grillpremiären idag också för när vi skulle tända grillen var gasolen slut och vi var för lata för att åka och byta tuben så vi stekte köttet istället.

Barnen hade haft jätteroligt hela dagen och var förstås jättetrötta när de kom hem. Tyvärr gick inte läggningen lättare för det utan Ille var riktigt krånglig. Nike var ledsen och ville inte somna i sin säng. Hon fick somna i KG knä och låg sen hos oss i soffan resten av kvällen.

19/4-08

KG ledig i helgen. Han fick ta morgonpasset och jag fick sova ändå till tio. Nike sover väl sådär på natten nu. Vaknar tre gånger och vill snutta och vid fem är hon vaken och vill upp och ha uppmärksamhet.

Kanonväder ute och det blir en utedag. KG grävde och gjöt några plintar till förlängningen av vår altan. Vi tog också ut Tildes cykel och hon fick cykla. Det gick jättebra. Förra året var hon lite för liten men i år gick det hur bra som helst. Fast hon har lite svårt att komma på hur man ska göra när man bromsar men med lite övning så kommer det nog gå bra också. Vi ska traggla cyklingen lite nu så att hon kan cykla fram och tillbaka på dagis. Det kommer ju att gå lite fortare att hämta och lämna då.Vi hade tänkt att ha grillpremiär på kvällen. Jag hade ägnat några timmar åt att skruva ihop grillen jag fick förra sommaren. Men mamma och pappa ringde och frågade om vi inte ville komma dit och grilla och det ville vi förstås så vi sköt grillpremiären till morgondagen. Vi fick en trevlig kväll och vi promenerade hem. Tilde sov kvar hon mormor och morfar.

image298

18/4-08

Tog en promenad med barnen på förmiddagen. Tilde är så duktig på att gå.

Mitt på dagen åkte vi till Cissi i Norrtälje för att hämta hem katterna. Men först stannade vi och köpte födelsedagspresent t Mysan. När vi kom ner så lekte barnen och hade det roligt. Vi vuxna fikade och pratade strunt i nån timme och plockade sen ihop alla kattsakerna. Barnen blev så ledsa när det var dags att säga hejdå till katterna. Jag vet däremot inte om Patriks suck var en suck av lättnad eller om han faktiskt tyckte att det skulle bli tråkigt att de flyttade. När vi kom hem var katterna så himla glada. Låg och åmade suig på gräsmattan och Frodo installerade sig nästan omedelbart vid sitt favoritjaktställe vid ett stenröse. Vi får se nu hur det går med Ilians eksem. Vi har väl inte så jättestora förhoppningar om att det ska gå. 

När jag kommit hem från Norrtälje var det bara att svida om för vi skulle iväg på födelsedagsmiddag hos Sofie och Johnny. Det var Johnny som fyllde år. Thessan och Thomas skulle vara hemma hos oss och vara barnvakt. Även Sofie och Johnny hade ordnat barnvakt så vi var helt barnfria vilket är väldigt ovanligt. Det var ett par till där på middag, Annelie och Johan, även de barnfria. Det kändes lite konstigt faktiskt att det var så lugnt och tyst och att man kunde sitta och prata om vuxensaker utan att det var fullt krig runtomkring. Vi blev bjudna på en kanonmiddag (som vanligt) och hann spela en omgång Taboo innan vi begav oss hemåt. Både Thessan och Thomas skulle skulle jobba dagen därpå så de ville inte vara uppe så fasligt länge. Dessutom visste vi ju att det förmodligen skulle bli en väldigt tidig morgon så det vara bara att försöka komma i säng i tid. Det hade gått jättebra med barnen. Ilian hade somnat själv i sin säng vid åttatiden och Tilde hade somnat i Thessans knä i soffan. Nike hade också varit supersnäll hela kvällen. Det är konstigt hur barn kan vara annorlunda när de är med andra än föräldrarna. Thessan tror att vi ljuger när vi skriver om hur Ilian beter sig. Häromdagen fick vi höra av en mamma som skolar in sin son på samma avdelning som Ilian går på att vi hade en så lugn och fin pojke. Vi trodde att hon förväxlat Ilian med någon annan.

17/4-08

Jag pratade med Cissi igår och vi kom fram till att katterna inte kan stanna hos dem i Väsby. De verkligen vantrivs där. Det finns tydligen en grannkatt som ger dem stryk så fort de visar sig ute och både Frodo och Zera har varit borta flera dagar i sträck i olika omgångar. När de bodde här försvann de aldrig. Det är ju jättesynd om dem när de är så rädda att de inte vågar gå ut och igår hade Frodo blivit så rädd att han hade bajsat på deras altanräcke när grannkatten flög på honom och Cissi skulle skrämma iväg honom. Det är lite konstigt att de blir så mobbade eftersom de är honkatter båda två (ok, Frodo är väl kanske inte ett sådär jättefeminimt namn.....) och då borde det ju gå bra. Jag hade verkligen ont i magen över detta i igår. Kanske lite larvigt att känna så här för ett par katter men alla ni som har husdjur förstår vad jag menar. I alla fall så bestämde vi att vi ska hämta hem katterna till helgen. Om Zera har kommit tillbaka. Just nu är hon på rymmen. Vi ska pröva igen och se om det går att ha dem här. Vi vet ju att det inte går med hund men vi är inte helt säkra på katt riktigt än. Fungerar inte det så får vi ta ett nytt beslut då.

Grattis i massor till Isabelle som tog körkort igår! Åh, jag minns än idag känslan när man gick ut från körskolan den där dagen och bara ville tala om för hela världen att man nu äntligen klarat det. Det var nog en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Sen har ju den dagen fått lite konkurrens av bröllopsdagen och mina barns födelsedagar. Men tänk första gången man satte sig i bilen och skulle köra alldeles själv. Jag kom ihåg att pappa var med på uppkörningen och sen fick jag skjutsa hem honom och ta bilen tillbaka till skolan. Det var så himla läckert att komma in på lektionen (jag hade spanska) och lägga upp nycklarna på bänken. Skit, vad lycklig jag var! Jag var först i klassen med körkort eftersom jag var ett år äldre än dem då jag börjat om på ett nytt program. Gud, det var tio år sen men det känns som igår. 

Grattis också till min älskade vän Henny som fyllde år i tisdags. Jag är verkligen världens sämsta vän då jag glömde att ringa dig. Hade t.o.m satt telefonen på alarm så att jag inte skulle glömma men telefonen låg i jackfickan i skåpet i hallen så jag missade alarmet. En annan ursäkt skulle väl kunna vara den att det är kaos här hemma för det mesta och jag får vara glad om jag kommer ihåg ens de mest triviala sakerna som att gå ut med soporna eller slcäka lampan när jag ska sova. Kram på dig i alla fall och jag hoppas att du tycker om mig ändå.

Grattis även till Freddan förstås! Och Putte som fått jobb i Norrtälje!


Vem har jag glömt mer? Jo just det! Grattis också Joel!

Nemi fyller 2 år idag! Grattis lillskruttan!
Vi har varit där på kalas ikväll och det bjöds på Barbapappatårta som Johnny gjort. Tyvärr hann jag aldrig smaka för jag var tvungen att dra iväg på Badortsmöte. Men jag undrar en sak. Vad är det med alla människor och hemmagjorda tårtor? Två kalas på en vecka och båda har mästerverk till tårtor. Den ena ett prinsesslottstårta som tog andan ur en och den andra Barbapappa själv. Är jag den enda som tycker en vanlig gräddtårta är jobbigt nog att göra? Jag ringer Johnny när det är dags för Tildes tårta!


13/4-08

04.53!!! Hur kan man vara pigg vid den tiden? Ilian tyckte iaf att det var morgon då. Men efter lite bök fick KG honom faktiskt att somna om. Han sov ända till tjugo över sex. KG gick upp och Nikis och jag sov till strax efter sju.

Idag är Ilians eksem  är riktigt tråkiga igen. Den här gången vet vi iaf vad de beror på. Viggo har varit här sen mamma och pappa drog iväg på semester i fredags. Men tyvärr så fungerar det alltså inte alls och vi får försöka hitta hundvakt åt honom tills de kommer hem igen.

Ilian gick och la sig igen före tio och sov i flera timmar.  När han sen vaknade var det fullt ös medvetslös ett tag tills Sofie kom förbi med sina barn och lekte lite. Jag hade under eftermiddagen hunnit med att baka en omgång kakor (fråga mig inte hur jag lyckades hinna med det) också till fikat.

På kvällen var barnen superdupertrötta och Ilian var för gnällig för att ens få i sig maten. Båda barnen låg före halv åtta. puhhhh.... Jag tog på mig löparskorna och drog iväg på en vända. Faktiskt så har jag varit ute ett par vändor sen min provvända häromkvällen och det går jättebra och jag tycker att det är riktigt kul. Tyvärr går vågen upp istället för ner. Men som sagt så var ju vikten inte sådär jättevikig i sammanhanget. Bara att få komma ut själv och rensa hjärnan ett tag är underbart. (men det hade ju inte gjort ngt om jag till på köpet kom i lite kläder igen)

Såg och läste att lilla Engla blivit mördad. Helt fasansfullt hemskt. Finns inte ord för att beskriva hur vidrigt det är. En förälders värsta mardröm. Vågar man släppa ut sina barn i trädgården längre? Galningar verkar lura bakom varje hörn.  

12/4-08

Nike vaknade bara en gång i natt! Vad härligt! Det skulle vara skönt om det vände nu och att hon började sova lite längre perioder på natten. Vi får se.

Idag har Tilde, jag och Nikis varit iväg på kalas i Östhammar. Det var Naima som fyllde fyra år. Anna (Naimas mamma) såg till att höja ribban rejält vad gällde födelsedagstårta. Hon hade gjort en prinsesslolttstårta, rosa med glitter och tinnar och torn och allt som hör till. Mycket fint gjort! Men jag kommer nog köra på en vanlig gräddtårta när det blir dags för Tildes kalas. Jag skulle aldrig klara av att göra ett sån´t där slott utan skulle bara bli arg och frustrerad. Barnen lekte jättebra, även om det tog en liten stund för Tilde att komma in i "gänget". Kalaset avslutades med en spännande skattjakt ute.Efter kalaset åkte vi och träffade Frida och Siri som var i Östhammar hos Fridas mamma. Vi fikade lite och Tilde och Siri lekte. Frida har en månad kvar till förlossning men Siri kom tre och en halv vecka för tidigt så vi får se om den här bäbisen vill stanna lite längre. Vi får hoppas på det så de slipper tillbringa en massa tid inne på BB. I alla fall så är hon underbart tjock och vacker!

Ilian var med Thessan, Thomas, Linnea och Martina på trav i Gävle. Det hade gått jättebra. Det är nog bra för honom att komma iväg själv och få uppmärksamhet. Men så fort han kom innanför dörren hemma så blev han som förbytt. Han nya grej är att han slänger sig ner på golvet och vrålar (och då menar jag verkligen vrålar)  "ajaj". Det körde han med resten av kvällen och läggningen tog en timme ungefär. När barnen lagt sig satte vi på en film men jag somnade i soffan så jag får väl se slutet en annan kväll.  


11/4-08

Gårdagskvällens läggning var rena mardrömmen. Eftermiddagen som började bra med att KG kom hem tidigt. Vi plockade lite hemma, fikade tillsammans och såg fram emot en lugn kväll i soffan efter att barnen gått och lagt sig. Kvällen blev dock allt annat än lugn. Det började med att Ilian var trött och hungrig. Det serverades hemmagjorda köttbullar och potatismos och Ilian blev nöjd ett tag. Men då var det Tildes att börja bråka. hon ville absolut inte ha maten och till slut så slapp hon väl då. Under tiden som barnen satt och åt så försökte jag att få Nike lugn. Hon måste ha haft magknip för hon var så ledsen och helt otröstlig. Nåväl, när vi sen skulle lägga så tog en en evighet för Ilian att somna (och KG som ville lyssna på hockeyn) och Tilde fick vi tjata på hur länge som helst för att hon skulle gå och lägga sig. Och hela tiden grinade Nikis. Tilde kom förstås på att hon var hungrig och skulle ha yoghurt. Men det var blankt nej. Äter man inte maten så blir det heller ingen yoghurt. När KG till slut fått Ilian att somna så värmde han på Tildes mat igen och satte sig med henne i knät vid bordet och då fick hon i sig maten och gick mätt och belåten och somnade på en gång. Nike fortsatte att vara kinkig resten av kvällen även om hon höll sig skapligt lugn om hon fick ligga i knät. Mjölken börjar nu på allvar att ta slut och nu tar hon som tur flaskan lite bättre även om man får trilskas lite.

I natt kom både Tilde och Ilian in till vår säng så vi låg faktiskt fem stycken där ett tag innan KG hämtade en madrass och la bredvid sängen för att kunna flytta ner där. I morse vaknade vår lilla monsterälskling vid tio över fem och det dröjde inte länge innan han väckt resten av familjen.

10/4-08

Grattis My som fyller 4 år idag! Stora tjejen!

Grattis också till Jens och Nina som förlovade sig i Paris för någon vecka sen. Vi hoppas snart på bröllop!


8/4-08

Jag hade tänkt att skriva några rader om rådjuren och haren som kommer till vår trädgård varje dag. Om hur trevligt det är med vilda djur någon meter utanför fönstret och hur roligt barnen tycker att det är. MEN, efter att ha läst Sara och Fredriks senste inlägg på deras reseblogg om hur de sett vilda kängurur när de bilar i Australien så kändes mina rådjur inte speciellt exotiska.....Här kommer iaf en bild.Igår började jag mitt nya liv efter tjuvstarten med längdskidor i Hede. Nej, nej, tro inte att jag ska banta eller så. Aldrig att jag ger upp mina mat- och fikavanor, men jag blev faktiskt inspirerad till att börja träna när längdskidåkningen gick så bra så igår kväll när barnen lagt sig tog jag på mig springskorna för att testa hur det skulle gå att springa. Det gick ju hur bra som helst. Jag hade tänkt mig att jag skulle orka springa kanske 800 meter eller så men jag joggade ca 3km och blev inte ens trött. Var har jag fått konditionen ifrån? Jag som aldrig orkat ngt alls. Men jag måste erkänna att jag blev trött i benen så mer än de 3 km jag sprang hade jag inte klarat av. Men ändå! Kanske kan lite träning göra att jag kommer i kläderna igen utan att behöva äta sallad eller annat trams. Ikväll följer jag med Sofie på Friskis. Men tyvärr Tessan så avstår jag nog boxen nu i vår och satsar på den i höst istället.


7/4-08

Hej! Syns mina nya tänder?

image290


28/3-6/4 Hede

Fredag
Det gick jättebra i bilen upp. Väglaget super och barnen jättesnälla. Mamma hade gjort varma mackor åt oss som vi smaskade i oss när Thessan, Tomas och Linnea också kommit.

Lördag
I sedvanlig ordning var det en tidig morgon. Vi fixade lite inför morgondagens dop (även om det var mamma som gjorde det mesta). Tilde hade sovit hos farmor och när mamma och jag var på affären och träffade Tilde och farmor så hälsade hon inte ens på oss. Så mycket betyder jag för henne.


KG, Tilde, Ilian, Nike, farmor och Mattias var till längdspåret på eftermiddagen. Jag provade mina skidor jag fick av KG i julklapp förra året. Det var första gången jag provade dem i ett spår. Det gick riktigt bra och vi åkte 2,5 km. tilde hade också skidorna på och hon var jätteduktig.

På kvällen blev det middag och hockey på campingen men jag var inte på så vidare superhumör så det blev en tidig kväll. Kg följde också med hem eftersom jag ville ha sällskap och en axel.

Söndag - Nike Mildrid Marie
Idag var det dop som gällde. Det gick hur bra som helst trots att Kg glömt kavajen. Inte så många gäster men det hade vi ju heller inte väntat oss eftersom vi var i Hede och inte hemma. Dessutom var det en några av släktingarna som var sjuka och andra som var bortresta. Men dop skulle det bli. Linnea var gudmor och höll Nike under dopakten, Tilde sjöng "sov du lilla" och var hur söt som helst. Ilian lullade runt och kollade in kyrkan men höll sig ändå i skinnet men jag såg nog hur kyrkvärdarna höll koll på honom. Dop är ju inte sådär jätteroligt och jag blir inte rikigt klok på vad jag egentligen tycker om att man ska döpa sina barn. Att döpa bara för att man "ska" är ju inte så lyckat egentligen och inte heller heller för att det det är en "fin tradition". Man står ju och välkomnar barnet in i den kristna gemenskapen men jag vill ju välkomna mina barn in i det globala moderna världen och inte utesluter jag "ickekristna" i mina barns gemenskap? Men jag kanske inte ska analysera så mycket. Nu är alla barnen döpta och vi har bett gud att hjälpa oss att uppfostra barnen och det kan ju inte skada iaf.Efter dopet var det lunch och fika på campingen. Mamma och Irene hade bakat pajer så det blev paj, baguetter, sallad och helvetestårta till efterrätt. Tilde underhöll med hela sin repertoar. Fina presenter blev det också. Smycken, en superfin fotoram, pengar, dopstol, bankbok, bok och spargris.
Eftermiddagen blev riktigt lugn. KG och jag slappade i lägenheten (så mycket som det nu går att slappa med Ilian och Nike) och fram emot kvällen kom Irene och Anders över och käkade middag. Mamma och pappa och de andra hade åkt hem redan efter kaffet.Vi upptäckte på kvällen att Nike fått sina två första tänder.

Måndag
Åkte 5 km i längdspåret. Gud så roligt och skönt det är att åka längd. Det var verkligen min grej.

På eftermiddagen åkte vi upp till fjället. När vi kom upp kom vi på att vi glömt ta med potatisen till middagen men det gick bra iaf. Det fanns pasta kvarlämnat så det fick bli fläskfilé med pastasnäckor. Ilian var helt galet hopplös när vi skulle sova. Han kom inte till ro alls utan bara låg och sparkade, knölade, bråkade och skrek. KG och jag fick bytas av för att inte bli helt knäppa på kuppen. Till slut sov de alla tre och vi spelade lite kort. Men vi gav upp rätt snart eftersom vi visste att det nog skulle bli en tidig morgon.

Tisdag 
Vaknade vid halv åtta (borträknat ett par vändor under natten) och fick se fjället visa upp sig från sin allra bästa sida. Några minusgrader och klarblå himmel. Vi fick en kanondag vid stugan även om Ille gnällde mest hela tiden. Vi grillade korv och hade det bra i solen. Kg och barnen flög drake och Nike och jag satt bara att myste. KG och jag tog varsin vända på skidor och njöt av all lugnet och all snö. Bilderna är tagna med min mobiltelefon därav de lite dåliga upplösningen.
När vi kom ner på byn bjöd Irene och Anders på middag. Nike har haft en snuttardag och nu börjar jag undra om det inte börjar bli mindre mjölk...men ändå vägrar hon ta flaskan.

Onsdag
Tro det eller ej men idag slog jag på stort och åkte skidor till Viken, 1 mil! Det gick hur bra som helst. Körde lite vilse mot slutet men det gjorde inget. KG och barnen hade tagit bilen till gammelmormor och morfar och jag mötte upp dem där. Mildrid bjöd på hemgjord pölsa. Båda barnen smaskade i sig men jag måste ju erkänna att jag inte tycker att det är ngn höjdare.

Torsdag
Det regnade denna dag så vi tog bilen upp till Nysätern och åt våfflor. När vi fikat klart hade det slutat att regna så vi gick en sväng i skidspåret. Jag hade Nike i bärsele, Tilde åkte skidor och Ilian åkte pulka. Fast han gick mest och grina. han har idag grinat i stort sett från den stund han slog upp sina blå på morgonen. Ingenting var bra. Inte ens att åka pulka kunde få honom på bättre humör. Jag kan inte begripa vad det är för fel och hur man kan vara så grinig hela tiden fast att vi försöker hitta på saker som är roliga och vara ute och så men inte att han blir gladare. Det känns verkligen så hopplöst och tråkigt.

 

Fredag
Idag hade Irene tagit ledigt så vi bestämde oss för att trotsa det tråkiga vädret och ge oss ut på skidtur hela bunten. målet var Sododalen uppe på Sånfjället. Det ligger på andra sidan fjället mot var vi har vår stuga. Vi lånade Bergströms skidpulka och drog iväg. Nike satt i sele hos mig på vägen upp. Men jag vågade inte ha henne på nervägen eftersom jag ännu inte hanterar nedförsbackar så bra. Vi kom dock inte hela vägen till Sododalen utan grävde ner oss någon kilometer därifrån. Barnen började bli trötta så vi bestämde att det var dags för en fikapaus och sen blev vi kvar där. Tyvätt blev inte vädret bättre så vi blev bara där någon timme innan vi begav oss nerför fjället igen.
Lördag
Snön vräkte ner när vi vaknade men vi trotsade vädret även idag och gav oss ut på en skotertur. Fast jag måste medge att jag egentligen inte var så sugen på det eftersom det snöade så in i norden. Men jag är glad att jag åkte med för när vi kommit upp till tjärnen där vi skulle grilla så blev det kanonväder någon timme och vi njöt för fullt. Ilian var alldeles salig för han fick köra skoter med pappa hela vägen.  På vägen upp körde KG fast skotern så han fick jävlas lite innan han kom loss.

 


Söndag
Vilket kanonväder det var när vi vaknade! Typiskt när man ska åka hem. Bilresan gick hyggligt. Det var Nikis som var lite kinkig emellanåt. Kom hem lagom till middag hos mamma och pappa.

RSS 2.0