29/2-08

Barnen sov återigen hela natten i sina egna sängar. Nja, inte Nike då hon vill ligga som ett klistermärke vid mig hela nätterna. Så fort jag vaknar och rör på mig så vaknar hon också. Ilian sov till sju i morse men var hängig idag också. Ingen feber men hostar illa är superhes och är jättesnorig. Tyvärr blir också eksemen mycket värre när han är förkyld. För övrigt så har eksemen blivit så mycket bättre sen katterna försvann. Visst har han en del kvar men vi märker stor skillnad. Snart är dock pollensäsongen här och vi får se hur han tacklar den. Men det kanske går jättebra. 

Ilians ordförråd 29/2-08: mamma, pappa, bäbben, Tilde, vovva, katt,  äpple, ägg, napp, macka, glass, ajaj, akta, pippi, dricka, där, lampa, ja, nej, blä, titta, oj, slut, tacktack, hjälp

Med posten idag kom ett sååå fint handgjort kort från Henny. Det är sån´t som du skriver som värmer i hjärtat och tänk att du alltid får mig att må så bra hur ledsen och nere jag än känner mig. Blomman blir en vit lilja eller kanske en vit kalla. Kram till dig underbara vän!

Ilian somnade lätt idag på dagen och när vaknat och vi ätit lunch gick vi ut på promenad. Tilde är så rolig. Varje gång vi möter någon så talar hon om vad hon hon heter och vad vi andra heter och att vi har fått en bäbis. allt i samma andetag. Undra vad folk tänker.....När vi kom in igen fick barnen bada och sen ägnades en lång stund till att smörja Ilians kropp ordentligt för han var rejält kliig. Efter det tog vi det lugnt i soffan och Tilde fick sitta i mitt knä och mysa. Hon var på riktigt gos- och kramhumör hela kvällen. När KG kom hem vid halv åtta åt vi en sen middag framför tv´n och fortsatte kvällen med att bara slappa och sen lägga oss tidigt. Man vet ju aldrig riktigt hur nätterna blir så det är inte läge att vara uppe halva nätterna.

Äntligen har vi fått tillbaka bilen. Nästan sju veckor har den varit iväg på verkstad. Det har ju verkligen varit intressant att följa denna procedur. Först lämnade vi in bilen för att det lyste en lampa som indikerade motersystemfel. De åtgärdade felet och KG åkte och hämtade bilen dagen därpå. Lampan började lysa igen när KG åkte hem. Han ringde tillbaka till verkstaden och fick en ny tid veckan därpå. När vi lämnade in bilen trodde vi att det bara skulle ta ngn dag men när det gått två veckor och vi stått utan bil åkte vi dit och fick en lånebil. Det var ett riktigt monster till gammal bil som Kg inte var speciellt sugen på att familjen åkte i och som det visade sig några dagar senare att det var körförbud på. Vi fick den utbytt mot en ngt nyare bil men fortfarande kändes det som om den kom från sjuttiotalet eller så. När det gått ytterligare någon vecka började maken bli förbannad på att åka runt i ett gammalt härke när vi faktiskt köpt en alldeles ny bil av firman som nu försökte hitta felet på den. Han ringde upp och gormade lite och fick sen komma dit och hämta en alldeles ny Volvo v70 -08. Så den har vi nu haft några veckor men idag fick vi alltså tillbaka vå egen och det är bara att hoppas att det inte blir något mer motorfel.


28/2-08

Ilian vaknade strax efter tre i natt och var febrig och gnällig. KG gick och la sig hos honom nen det tog lång tid innan han kom till ro och somnade. När han vaknade i morse hade han nästan 40 graders feber. Det var bara att vara hemma från dagis i dag också. Han har tyvärr inte vett att vara still utan vandrar omkring som en osalig ande och gnäller.

Måste få fråga en sak. Vilka är Sandra och Lia som skriver inlägg på sidan? Trevligt att någon skriver inlägg men lite läskigt att inte veta vilka det är...

Vid tio i morse ringde jag mamma och bad henne komma ner till mig en sväng. Ilian var alldeles hopplös och skittrött men vägrade sova och Nike ville bara sitta i knät.  Mamma kom ner och det tog mig tre timmar att få Ilian att somna och ändå var han helt dödstrött. Jag försökte med många olika varianter av sövning. Bl a gosvarianten, nonchaleringsvarianten, hot, sång, smekning mamma-ger-upp-varianten. Men ingenting var bra, men till slut så vann mamman!

Mamma stannade till efter tre då Sofie kom runt med sina barn. De stannade över middag och sen var det bara att lägga ilian och Tilde. KG var på jobbet till efter åtta och jag fick ta läggnigen själv igen. men även denna gången gick det jättebra. Inte ett pip från Ille och Tilde la sig så snällt. Det behövde jag efter den mardrömsläggningen med Ilian mitt på dagen. 

27/2-08 Ilian hängig

I går kväll vaknade Ilian precis när KG och jag gått och lagt oss vid elva. KG hämtade en madrass och la sig inne på Ilians rum och tänkte att han somnar väl snart om. Trodde han ja. Ilian somnade inte förrän klockan två. Han lekte och var pigg och hade inte alls lust att sova. Sen vaknade han till flera gånger under natten och gnällde. Kvart över sju i  morse skulle han upp. Han hade ingen feber då men vi bestämde att han skulle  vara hemma från dagis i alla fall. Det var tur för han har varit hängig hela dagen. Varit relativt lugn och stillsam. Tyvärr var han kinkig och svår att få att sova mitt på dagen men när han väl somnade sov han i över tre timmar. Jag passade då på att baka ett nytt sorts bröd. Ett bröd med dinkelmjöl. Jag blev väl inte alltför imponerad men som sagt. Rätt ok. Jag skrev också ett brev till kulturnämnden i vår kommun och ansökte om bidrag till badortsdagarna som jag är med och arrangerar. www.oregrund.nu/badortsdagen

Mamma kom hit och fikade en sväng på eftermiddagen. Usch vad mycket man stoppar i sig hela tiden. Men det är bra gott. Det gör att jag orkar med hela dagen. Kaffe och sockerkick på eftermiddagen, det är fint det! Fast kanske motion och frisk luft skulle vara lika effektivt. Men det låter så tråkigt. Men någongång måste man nog börja tänka  på att komma i kläderna igen. Men vikten ligger långt ner på prioriteringslistan just nu. Men visst vill man bli lite mindre igen men inte just nu. Sunkmammarollen passar mig utmärkt för tillfället.

Ilian fick tillbaka febern på kvällen. Han krånglade en hel del vid läggdags trots att han var så hängig och borde ha somnat på en gång.

När barnen lagt sig kollade på fyrans nya serie "rent hus". Ett program om hur stökigt och skitigt det kan vara hemma hos folk. Det får en eget hus att faktiskt se rätt välstädat ut.


26/2-08 Bokat resa

Ilian sov hela natten ända fram till tjugo över sju i morse. Även Tilde sov i egen säng hela natten så i natt var det bara Nike som sov hos oss. När jag gick upp i morse så kände jag mig faktiskt hyggligt pigg. Så pass pigg att jag gick med barnen till dagis. Annars brukar KG få rycka in på morgonen och komma hem och hämta barnen och ta dem till dagis. Det känns lite taskigt att väcka upp Nikis och böka på henne en massa kläder men nu de senaste dagarna har ju hon vaknat samtidigt som de andra barnen och kanske borde jag ta mig i kragen och gå lite oftare men det kommer nog kännas bättre ju längre våren framskrider och det blir varmare ute. Det ser nog rätt roligt ut när jag kommer med storvagnen och med Tilde på ena sidan och Viggo på den andra. Tilde var också superpigg denna morgon och nästan studsade hela vägen till dagis.

När jag lämnat barnen gick Nike och jag vidare ner till Vårdcentralen. Det var dags för Nike att få spruta. Hon skrek som väntat helt hjärtskärande men det gick snabbt över. Vi passade på att väga och mäta när vi ändå var där och hon vägde nu 5770 gr och var 62 cm lång. Hon väger mer än vad Tilde gjorde vid samma ålder men mindre än Ilian. precis som när hon föddes och hon ligger fint på medelkurva vad gäller vikten men över medel på längden.

Vi gick sen till mamma och blev kvar där resten av dagen. Vi bokade en resa till Spanien till den 13 oktober. Vi ska ner hela familjen och hälsa på mamma och  pappa. Vi betalar 3410 kr för alla fem! Rätt billigt va? Då flyger vi direktflyg från Arlanda också och slipper flyga från Skavsta. Vi kommer att vara i Spanien i 9 dagar. Så härligt att ha en resa att se fram emot. Det är ju inte direkt Thailand men ändå...men de resorna får vi spara till senare i livet.

Ilian hade feber ikväll och hostar rätt illa. Kanske det var därför han sov så bra natten som var? Vi får se hur denna natten blir.

25/2-08 Härlig dag med barnen

Måndagar brukar vara pest och pina men idag har det varit en bra dag. Ok, natten var kanske inte den bästa. Ilian vaknade strax före ett och var vaken till tjugo i fyra. KG tog första passet eftersom jag ammade Nike då sen tog jag över och till slut somnade han. då hade jag suttit (legat) på golvet nedanför hans säng i över en timme. Man hoppades ju då att han skulle sova länge på morgonen men tio över sju vaknade han så då var det bara att studsa upp. Tilde vaknade strax därefter liksom Nikis och sen var dagen i full gång.

Vi åt en tidig frukost och Tilde fick sen kolla en stund på TV. Barnen lekte bra själva fram till lunch och Niki var nöjd att ligga på golvet och kolla på. Ilian prövade på vad som hände om man  ställde sig på bäbben och förutom att mamman blev arg så blev bäbisen ledsen. Ilian upptäckte också senare på dagen att Nike inte heller tycker om när man kör leksaksskotern på huvudet på henne. Efter lunch sov Ilian länge och sen gick vi ut i skogen en sväng. Nike fick sitta i bärsele på min mage. När vi kom in igen fick barnen bada och sen var det redan dags för middag. Barnen åt jättebra och sen var det "bompa" på tv´n. KG var på brandövning i Östhammar och skulle inte komma hem förrän sent så jag skulle ta nattningen ensam vilket jag bävade lite för. Men det gick hur bra som helst. Efter barnprogrammen så fick barnen pyjamas och vi läste en saga i soffan. Sen fick Ilian välling i sängen och verkade nöjd med det. Tilde fick en fix idé att hon också skulle ha välling. Hon som slutade dricka vällingför över ett år sedan. Men visst kunde hon få välling men då i mugg istället för flaska. Det gick hon med på och sen gick hon snällt och la sig i sin säng. Jag stoppade om henne, sa godnatt och sen satt jag ensam i soffan klockan kvart i åtta och alla tre barnen sov. Kan ni tänka er! Vilket himmelrike! Vad härligt det är med barn!

24/2-08

Ilian vaknade strax efter fem i morse också. Men denna morgon vägrade han somna om. Jag gick upp först och sen kom KG och avlöste när Nike vaknat och jag ammat henne. Sen fick jag gå och lägga mig. Jag stoppade in ett par öronproppar och sov som en stock fram till strax före tio. Då vaknade jag på något konstigt sätt. Det var inte av något ljud eftersom jag hade öronpropparna inne. Men när jag tog ur dem så hörde jag hur Nike skrek och var hungrig så på något mystiskt tankeöverföringssätt mellan mig och Nike så visste jag att det var dags att vakna. Konstigt hur kroppen fungerar.

Vi fixade lite inne,städade tvättsugan bland annat och sen ville KG kolla på skidor. Emil kom runt och fikade och sen gick vi på en promenad på eftermiddagen. Vackert och fint vårväder idag också.10 plusgrader ute! Tyvärr blåste det lite.

Till Sara

Ville bara tala om att bönstjälken har växt upp en bit nu och det hemliga meddelandet har visat sig. "Lycka till" stod det. Kanske det var resan som menades? I alla fall så har Tilde följt det hela med spänning. Häromdagen såg Tilde ett flygplan och sa att det nog var Sara och Fredrik som flög där.

Ni ser ut att ha det toppen och vi är vekligen tokavundsjuka. Kramar från oss


23/2-08

Idag har KG varit ledig. Dagen började redan kl 05.15 i morse då Ilian tyckte att det var dags att gå upp. Jag blir helt knäckt den tiden på dygnet. Om Ilian ändå kunde vakna och vara glad men nej då, han vaknar och är tokförbannad och ligger på golvet och skriker. Vill inte ens sitta i knät eller komma upp i sängen och mysa. KG gick upp och försökte lugna ner honom lite. Om han ändå kunde vakna och vara utvilad men man ser ju på honom att han är skittrött. Efter en timme somnade han faktiskt om i vår säng men då vaknade Nike och ville ha käk så då gick jag upp och KG fick sovmorron. Det bästa med att gå upp (om det finns något som är bra) är att tv3 visar "lilla huset på prärien, som jag är barnsligt förtjust i, kl 06.30, på helgerna. Tilde vaknade sen framåt halv åtta och Ilian sov till nio och KG till halv tio.

Nike vände på sig för första gången. Från mage till rygg och sen senare på dagen försökte hon vända sig från rygg till mage men kom inte riktigt runt sista biten.

När vi ätit frukost och plockat lite inne gick vi ut och fortsatte i trädgården. Tilde klättrade i träd och Ilian gick runt och utforskade. Nike sov i vagnen hela tiden. Jag grejade lite i förrådet och KG krattade ihop alla grenar som blåst av björkarna i allén. Fantstiskt vårväder! Vi avslutade utevistelsen med att gå en liten promenad så att Ilian fick somna i vagnen.
 
 

På eftermiddagen fortsatte vi greja inna. Vi satte på "gungpluppar" på Nikes spjälsäng för nu börjar hon bli för stor för vaggan och hon har ju ovanan att vilja bli vaggad till sömns på kvällen. De fungerade faktiskt riktigt bra. Vi passade också på att byta säng till Ilian eftersom han bara klättrar ur sin spjälsäng. Problemet med spjälsängen (förutom att han kan slå sig när han klättrar) är att han inte klättrar tillbaka. Med en vanlig säng kan han ju gå och lägga sig när han insett att det inte ät någon idé att bråka. Det var faktiskt precis vad som hände. Vi hörde hur han satt inne på sitt rum och lekte men efter ett tag blev det tyst och han hade själv gått och lagt sig i sängen.

När det lugnat ner sig lite efter det att Ille gått och lagt sig så bakade jag lite bröd. Har hittat ett sån´t gott recept på rågkakor. Sen kollade vi på Melodifestivalen och det är ju självaste f-n vad dåligt det är. Inte nog med att Christer Sjögren gick direkt till finalen utan Patrik Isaksson blev inte med över huvud taget! Fiasko tycker jag. Den låten har ju varit bäst av alla låtar på alla delfinaler. Men smaken är som baken (en del har rätt mycket). Klockan nio slog vi över och kollade på en Beck-film istället.

22/2-08 Norrtälje

Idag har i varit till Norrtälje. Mamma skulle vara barnvakt till Mysan och Ida eftersom Mysan varit magsjuk och inte får vara på dagis än. Tänkte då att eftersom mina barn inte går på dagis på fredagar så kan vi åka dit så att de får leka lite. Att vara hemma själv en hel dag är nästan uteslutet då barnen behöver en hel del stimulans. Jag var dock lite tveksam men tankte på hur jobbigt det var med Ilian häromdagen när vi var där.

Vi kom iväg före tio och Ilian och Nike sov hela vägen och sen var det lek och stoj hela dagen. Ilian var glad och pigg och Mysan och Tilde lekte jättebra. De var ute och lekte ett tag och sen efter lunch lekte de prinsessa. Tilde hade på sig Mys prinsessklänning och bönade och bad att hon också skulle få en. Hon tyckte att hon var så fin. "Jag äääälskar rosa, mamma" säger hon väldigt ofta numera till min stora fasa. De som känner mig vet hur mycket jag avskyr puttisnuttrosa och spetsar och annat elände. Tilde har haft mycket få rosa klädesplagg och nu får jag igen det såklart. "Åh, tack mamma" säger hon när jag har tagit på henne något rosa, t.ex häromdagen när hon hade en brun tunika med rosa knappar. 

Nike har börjat suga på tummen. Lite synd att hon inte att hon inte tar napp men hon är bra söt när tummen åker in. 

19/2-07 Katterna flyttar

Ilian har grinat och gnällt i stort sett varje sekund han varit med mig idag. Jag fick lite andrum när han var på dagis. Direkt när han vaknade i morse så började han grina. Ingenting var bra. Det är så fruktansvärt frustrerande att inte kunna trösta och förstå vad det är han vill. Han vaknar även på nätterna och är ledsen och då får han komma in till vår säng och somna om där. Men eftersom han är så lättväckt så vaknar han när KG går upp och får inte sova klart, dessutom väcker han bebisen med sitt illvrål så hon får inte sova ut heller.

När barnen varit på dagis till två så hämtade jag upp dem och vi åkte till Norrtälje. Det var dags för katterna att flytta och Cissi och Patrik har lovat att de ska få bo där tills vi hittat någon som vill ha dem permanent. Fast först vill vi vara säkra på att det verkligen är katterna som gör Ilian så eksemig och då passar det bra att de får bo hos Holms ett tag. De verkade finna sig tillrätta på en gång. Ida blev så glad över att ha katter där och ville bära på dem hela tiden. Det kommer kännas konstigt att inte ha några katter hemma men det viktigaste är ju att Ilian blir bra. Hoppas det blir bättre nu och att vi inte behöver lämna bort Viggo också.

Ilian skrek hela vägen hem i bilen och jag var helt slut när vi kom hem. KG tog läggningen och det är inte lika enkelt längre. Nu måste vi sitta inne hos Ilian tills han har somnat eftersom han annars klättrar ur sängen.

13/2-17/2 Linköping

Onsdag
Det här veckoslutet var det sen länge bestämt att vi skulle åka till Linköpingoch och hälsa på min moster och hennes familj. Det skulle bli hockeymatch LHC-Brynäs och jag skulle få uppleva att få vara i en fullsatt arena och inte vara ensam supporter.
Hela natten mådde jag pyton. Trodde att jag skulle klara mig från magsjukan. Det har ju gå fem dagar sen Ilian var dålig. Men nu var det min tur. När jag vaknade på morgonen var det bara att gå raka spåret till toaletten och sen blev jag tvungen att gå var femte minut hela morgonen. KG hade sagt kvällen innan att han inte hade tid att ta barnen till dagis på morgonen. Han brukar för det mesta komma hem strax före nio och skjutsa dem. Men denna dag hade han alltså inte tid. När klockan började närma sig nio så mådde jag så illa att jag var tvungen att ringa KG och säga att han nog fick ta sig tid iaf. Han kom hem och just som vi fått på barnen kläderna så var jag tvungen att gå och kräkas. Tur att jag inte hunnit iväg på dagis. Jag och Nike gick och la oss och sov ett par timmar och när jag vaknade igen så var jag faktiskt skapligt pigg och efter en dusch så kunde man inte se ett spår efter hur dålig jag varit på morgonen. Men jag var fortfarande rätt sliten och trött.

Vi bestämde oss för att åka ner iaf idag. Bilresan gick väl sådär. Det var bilkö genom Stockholm pga en olycka och barnen tröttnade. Vi åkte denna gång utan dvd´n som brukar gå varm i baksätet. Det misstaget gör vi aldrig om. Hur genomled man den långa bilresan innan den bärbara dvdns tid? Det kan inte varit bättre förr.....Vi kom fram till slut och Lasse hade gjort en god kasslergryta. KG offrade sig på några öl och ett par glas vin.

Torsdag
Jag fick sovmorgon till halv tio. Jätteskönt! Efter frukost gick vi på en promenad och gick sen in igen och åt semlor som Susanne och Kg åkt till andra sidan Linköping och handlat. På eftermiddagen åkte vi till IKANO-huset för att handla lite alla hjärtans dag presenter. KG slog på stort och köpte en bärbar dator till oss. Det var för alla födelsedagar/årsdagar/förlovningsdagar han missat sa han. Datorn var hur som helst en kanongrej. Nu kan jag ha den framme och blogga och fixa med mina traderaprylar när jag vill. Annars kan jag ju bara göra det när barnen sover eftersom jag inte kan gå upp på loftet när de är vakna. Förhoppningsvis blir bloggen oftare uppdaterad nu.

Ilian har varit förkyld och supergnällig hela dagen.

Fredag
Ilian vaknade tidigt och bara gnällde. Efter frukost fick han gå och lägga sig igen och då sov han i över två timmar. Vi åkte sen till Helene som bjöd på lunch; fläskkotletter med härlig gräddsås. Vi åt som vanligt hur mycket som helst. Tilde fick en stor porslinsdocka av Helene som hon tyvärr fick vänta med att plocka upp tills vi kom hem till Öregrund.

Efter lunch och fika bar det av till Busfabriken. Det var lika stor succé denna gång som förra. Ilian glömde bort att vara gnällig för en stund och sprang runt och lekte överallt. Vilket kanonställe det där är! Jag passade på att klippa mig i den nyöppnade frisersalongen.
 

Barnen somnade utan problem senare den kvällen kan jag lova.

Ilians eksem har idag varit värre än någonsin. Det beror nog denna gången på att Hampus hund Troja fäller av sig vinterpälsen nu och att det var hundhår precis överallt trots att vi dammsugade ordentligt.

Lördag
Vi tog det lugnt på dagen och laddade för kvällens drabbning i Cloetta center. KG var med Hampus på jakt. Tyvärr så bommade han på en räv. Två gånger. Lasse sjöng "lika glad för det är jag men gladast är nog räven".

Vid femtiden var det dags att åka och som de goda supporters vi är så hade vi självklart tröjorna på.

 

Vilken match det blev! 7-1 till hemmalaget och Kg var måttligt road. Nu fick han känna hur det kändes att vara utskämd. Vi hade verkligen jättetrevligt och jag hoppas att vi kan göra om det. Med samma resultat säklart!

Söndag
Vi kom iväg från Linköping i skaplig tid. Ilian var helt hopplös hela morgonen. Ingenting var bra och det var skönt att få sätta sig i bilen så att han fick sova lite. Ett stort tack till familjen Andersson som stod ut med oss hela långa helgen! Puss!

På vägen hem stannade vi till hos Henny och jesper i Nyköping. Vi försöker att hinna med att stanna där varje gång i åker till Sanden eller Linköping. Det är trevligt att tträffas och det är synd att vi inte kan träffas oftare. Vi blev bjudna på lunch och barnen lekte. Ilian lyckades med bedriften att ha sönder deras tandborstmugg och Agnes prinsesskrona.

När vi kom hem öppnade Tilde sitt paket med dockan och började leka med den på en gång.


10/2-08

Natten till i lördags fick Ilian magsjukan och nu väntar vi bara på att Tilde och vi andra ska åka på det. Tydligen går det på dagis. Det tog ovanligt lång tid för honom att bli tyst i sängen i fredagskväll och när KG går in till honom för att ge nappen så satt han i spyor och grinade. När han blivit avduschad och fått rena sängkläder så somnade han på stört men vid midnatt var det dags igen och han spydde två ggr till sen på natten. När han vaknade på morgonen var han pigg och matglad. Precis som om ingen hade hänt. Skönt att det gick över så fort och tur att det var denna helg och inte förra helgen när barnen fortfarande var i Hede. Än så länge är vi andra friska....

Ilian har tyvärr fått tillbaka sina eksem igen. När han kom hem från Hede var han så fin på kroppen. Inte ett enda eksem hade han och var så mjuk och fin. Men efter bara tre dagar hemma så blossar eksemen upp igen och idag har han gått runt och gnällt och kliat sig hela dagen. Vi ska nu lämna bort katterna som ett första steg och se om det blir någon förbättring, nästa steg blir Viggo. Väntar nu på svar från Cissi om de kan ta över katterna. Om inte så får vi hitta någon annan lösning och hoppas på att någon annan kan ta dem. Det känns ju lite trist att behöva avliva två friska härliga katter som är hur sällskapliga som helst och som faktiskt är mer ute än inne.

Sara och Fredrik har efter en mardrömsstart i Bangkok kommit ut till en paradisö och verkar ha det hur bra som helst. Vi är inte ett dugg avundsjuka....


8/2-08 Ilian

image210

6/2-08 Barnen hemma igen

I måndags kom de äntligen hem. Det känns otroligt härligt att ha dem hemma. Det har varit blandade känslor att ha haft dem borta. Det har varit lugnt och skönt och för att inte tala om att det faktiskt har varit rätt städat. Nike och jag har fått tid för varandra och jag har kunnat vilat upp mig ordentligt. Det har inte riktigt blivit tid för det efter förlossningen men nu känner jag mig pigg och mamma sa häromdagen att jag såg piggare ut nu. Jag har också hunnit med lite annat som t. ex storrengöring under diskbänken, torkat ur skåpen och kommit i kapp med tvätten. Men så har vi det där med att man saknar ungarna så in i norden när de är borta. All den kärlek man får av barnen som man lätt glömmer bort när de är hemma och det tjatas, bråkas och gnälls. Två och en halv vecka var alldeles för lång tid och mot slutet kunde jag knappt tala med Tilde i telefon för att jag längtade så mycket. Men  vetskapen att de har haft det så bra däruppe och det gör ju att man vet att man kan lämna bort barnen igen (fast inte än på ett tag).


Kolla vad mycket snö!

Tilde var superglad att komma hem och var jättekramig och pussig. Ilian var väl varken det ena eller det andra utan fann sig glatt i situationen och drog iväg och hämtade leksaker. Han hade lite svårt att komma till ro i sängen när han skulle sova. Men det är väl kanske inte så underligt. Han har lärt sig att klättra ur spjälsängen så vi får fundera ut hur vi ska göra vid läggningarna nu. Första natten var det lite knepigt men igår gick det hur bra som helst. Så vi får se. Kanske löser det sig av sig självt. 

Som dagt var så har barnen haft det superbra i Hede. De har turats om att sova hos farmor och farfar och Sara och Fredde. De har gjort allt möjligt skoj, men framförallt har de varit ute mycket och lekt i snön. Det känns bra att de fått lite vinter. Visserligen är det lite snö här i Öregrund nu men det är så blött och otäckt att man dra sig för att leka ute.

Barnen har fått egna snötunnlar.


Pulkåkning vid hoppbacken. Man ser ljusen från Hede i bakgrunden.


Skotertur


Pusskalas med farmorBusungar


Prins Ilian

Jag måste bara berätta om vad Ilian hittade på en dag. Irene kom på att det blev rätt tyst och gick för att se efter vad Ilian hade för sig. Hon hittade honom ståendes i toaletten och fullt upptagen med att spola.  Ja, jag säger då det. Han saknar då rakt inte uppfinningsrikedom. Jag kan tänka mig att han tyckte att det var jätteroligt när det kom vatten när man tryckte på en knapp men han hade nog full koll på att man inte får göra så för så fort Irene kom så kravlade han sig ur...dyblöt förstås...

Men nu är de hemma. Sara och Fredrik drar idag ut på sin efterlängtade långresa. Kl. 15.05 idag flyget till Bangkok via London. Sen kommer de inte hem igen förrän den 14 maj. Vilka lyckostar! Hoppas ni får det bra! KOmmer att tänka på er och följa resan på er resedagboksblogg.

RSS 2.0