28/3-08 Mot Hede

Då drar vi till Hede idag igen. Dop av Nikis på söndag och sen blir vi uppe hela nästa vecka. Vi hoppas på fint väder så att vi kan vara uppe i stugan så mycket som möjligt. Sköt om er!

27/3-08

Ilian vaknade klockan halv sex i morse och Tilde vaknade framåt sex. KG gick upp med barnen då och jag fick en timme till i sängen eftersom jag haft nattpasset med Nikis.

Även idag gick jag med barnen till dagis och det var ett strålande vårvinterväder om än lite blåsigt.

När jag kom hem fixade jag frukost och tänkte att "Christoffer vaknar väl snart och fikar med mig".När klockan var halv elva gick jag in och väckte honom men när han inte kommit upp klockan elva satte jag mig och fikade själv. Fem i tolv när jag var på väg ut då kommer han upp. Tonåringar...... Den som ändå fick sova en hel dag......

Tolv hämtade jag Ilian på dagis och vi åkte ner till BVC på 18-månaderskontroll med tillhörande vaccination. KG fick följa med för jag fruktade mycket gråt och tandagnissel. Men han var järtteduktig! Inte ett enda pip när han fick sprutan. Allt såg bra ut men han hade tappat lite i vikt. Men det är ju inte så konstigt som han far runt. Det går ju åt lite energi. Men lite extra mellanmål och lite mer fett i maten så skulle nog viktkurvan peka uppåt igen. Tyvärr så är de mjölkfria alternativen ofta lite fettsnålare och grädde och sån´t får han ju inte i sig som andra barn.  Vi passade också på att ta ett sockerprov eftersom han druckit så mycket den senaste tiden men det låg på 4,8. Helt normalt. Vi bestämde att jag skulle ringa till barnläkaren igen angående Ilians eksem. Nu var det ett halvår sen vi var där och det kanske kunde vara bra att hon tittade på honom igen och kanske justerade medicinen.

Vi passade också på att väga Nikis när vii ändå var där och hennes kurva såg jättefin ut och hon vägde nu 6390gr. Stora tjejen!

Sofie kom runt med barnen på eftermiddagen. Barnen lekte och mammorna drack kaffe och smaskade på resterna av chokladkakan sen i måndags.

På kvällen var jag iväg på barnklädesparty. Blingo barnkläder. Inte riktigt min stil men det var trevligt att komma iväg och träffa andra mammor även om jag inte köpte något. KG var hemma med barnen och det hade gått jättebra men läggning.

26/3-08

Ilian vaknade tjugo över fem. Vid den tiden kan man hålla sig för skratt kan jag lova. Jag gick upp och gjorde välling åt honom som han fick i sängen i hopp om att han skulle somna om. Men inte då. KG gick in och la sig hos honom men strax före sex vaknade Tilde också och eftersom Nike vaknat när jag gick upp och gjorde välling så vara det bara att gå upp och börja dagen. KG och jag hann dricka kaffe tillsammans innan han drog iväg till jobbet vid tio i sju. Som tur var var barnen på bra humör och morgontimmarna flöt på bra.

Bestämde mig för att gå med barnen till dagis idag. Termometern visade på någon plusgrad så det var ju alldeles perfekt. På med kläder på alla barnen. Ilian blir som en ål varje gång det ska tas av eller på kläder med det är bara att bita ihop och ha en stunds brottningsmatch. Nike var alldeles toktrött och skrek som en besatt och Tilde lika duktig som vanligt att klä på sig själv. Sen kom nästa pärs när jag jag skulle sätta Ilian i vagnen. medan jag gjort Nike klar hade Ilian varit ute och hittat pulkan som han älskar att dra och när jag sen skulle sätta honom i vagnen blev han helt galen och ville dra pulkan istället. Och visst hade väl han kunnat fått dra pulkan till dagis om det hade varit tillräckligt med snö men nu är det ju barmark så mamman var benhård och fick efter ännu en brottningsmatch ner och fastspänd i vagnen. Som om inte det vore nog så blåste det styv kuling ifrån norr och det var så fruktansvärt kallt ute. Tapper som jag är traskade jag på ändå. hahahah.

Nike och jag tog det lugnt under dagen och hämtade Tilde och Ilian med bilen vid två. Ja, jag vet att jag är lite lat och inte alls så "klimatsmart" som man borde vara. Barnen var på bra humör på dagis men vi hann nog inte inte kliva innanför dörren hemma förrän Ille började gnälla och vara bråkig. Han skulle absolut inte ta av sig overallen utan låg på golvet och skrek. Mamman mutade med lite mellis och då blev lillkillen lite gladare. Bäst som vi sitter där och äter så dyker Christoffer upp. Min kusin från Linköping tillika Ilians gudfar. Jippie! Eftermiddagen var räddad! Jag hade hört att han eventuellt skulle komma men jag visste inte säkert. Barnen var världsbäst hela eftermiddagen och lekte med Stoffe och hade hur kul som helst. Jag lagade barnens favoriträtt, lergrytekyckling, och hann t.o.m baka en omgång morotsbröd.

Vi hade ett rådjurspar på gården hela eftermiddagen. KG har lockat hit dem med lite gammal frukt som de nu står och knaprar på. Barnen överförtjusta!

Thessan och Linnea (och Laban som genast gav sig ut på rådjursjakt) kom runt på kvällen. Thessan skulle hjälpa mig och tona håret. Kartongen med färg har legat på diskbänken i flera månader så ni kan ju tänke er vilken snygg utväxt jag har i hårbotten. Thessan gjorde sen ett tappert försök att ge Nike flaskan men hon (Nike alltså) skrek som vanligt när hon fick flaskan men innan Thessan skulle gå gjorde hon ett sista försök med Nike sittandes upp och kan ni tänka er. Hon smaskade i sig för glatta livet. Så enkelt var det. Hoppas det inte var en engångsföreteelse.


25/3-08

När jag lämnat barnen på dagis idag drog jag vidare till Gränby för att försöka hitta något fint att ha på mig på dopet på lördag. Mamma följde också med. Att åka till stan är uteslutet nuförtiden om jag inte har barnvakt en hel dag. Men med barnen på dagis mellan nio och två hinner jag åtminstone till Gränby fram och tillbaka. I sista butiken jag kollade i hittade jag en jättefin svartvit klänning som man kan ha både till jeans och strumpbyxor beroende på hur fin man vill vara. det är ju verkligen inte roligt att prova kläder just nu. Riktigt deprimernade faktiskt. Har en hel del kilon som sitter kvar efter Ilian och Nike. Hann inte gå ner emellan graviditerna men nu känns bantning inte riktigt så viktigt. Har lite annat att tänka på och de där fikastunderna jag har är guld värda. kroppen får komma igen sen men det är skittråkigt att inte kunna ha några kläder. Blir samma samma hela tiden.

När jag kom hem hämtade jag barnen och vi år våfflor sen när KG slutade.

När barnen somnat kollade vi lite på nätet om vi kunde hitta lite tips till dopet. Hjälp vad föräldrar lägger ner tid och pengar på sina barns dop. Då fick man ångest över det också. Nej, vi kör nog på som vi gjort med de andra barnen. Kyrkan, mat och fika. Vi har inte skickat ut några inbjudningar i år. Bara så ni vet. Alla är förstås välkomna. Hede på söndag. Hör av er om ni vill komma så att vi vet hur mycket mat vi ska laga.

Många grattiskramar till Frida som fyller år idag.

24/3-08 Annandag Påsk

Halleluja, ännu en sovmorgon. Tänk vad lite sömn kan göra! Dessutom blev KG ledig idag. Jag hade räknat med att han skulle jobba hela påsken så jag blev så glad när han skulle vara hemma idag.

Efter en sen frukost gick KG och barnen ut och lekte i snön. Vi har fått ngn decimeter snö i helgen. Medan de var ute passade jag på att röja undan lite i tvättstugan och få någon timme för mig själv.

Framåt kvällen kom Edins på besök och vi käkade tacos tillsammans. Jag hade gjort en chokladkaka till efterrätt men KG tyckte den var alldeles för söt så det receptet får nog läggas i högen för pappersinsamling.

Jag har fått ont i ryggen. Eller egentligen har jag haft det ett tag. Sen vi var i Hede faktisk. Men nu har det blivit värre. Har ont mellan skulderbladen och det strålar upp i nacken och sen har jag även ont i högra höften. Det onda beror alldeles säkert på hur jag ligger och hela nätterna. Jag ligger stint på ena sidan med armen runt Nikes huvud. Nike ligger tätt, tätt intill mig hela nätterna och vaknar för minsta lilla rörelse från mig. Det får bli ett slut på det snart.

23/3-07 Påskdagen

I morse fick jag sova!! Åh gud vad det var skönt. KG behövde inte vara på jobbet förrän vid tiotiden så han gick upp med barnen vid halv sju och jag fick sova vidare. Vid niotiden ville dock Nike ha mat så då fick jag studsa upp men tänk vad de där timmarna gjorde underverk. Kände mig mycket piggare och gladare direkt.

Idag kom i alla fall familjen Berggren hit. Vi fruktade det värsta. Höggravida Frida var trött och hade ont i kroppen och hade förvärkar, Jag trött och sliten, Siri var trött och grinig och Ilian vildare än vanligt. Det hade kunnat bli en riktigt spännande kombination. Men det gick jättebra! Barnen lekte och hade jätteroligt och inga sura miner alls. T.o.m Ilian var leksugen och hängde med ordentligt.

På kvällen tog vi det lugnt men läggningen blev en mardröm. Det tog oss mer än två timmar att få Ilian att sova så vår videokväll gick förlorad men så kan det väl vara ibland.

22/3-08 Påskafton

En mardrömsmorgon utan dess like. Tänker inte ens ge mig på ett försök att beskriva hur den var men när jag råkade tömma ut en hel hink med skurvatten på golvet i tvättstugan (bland alla papperskassar med saker till återvinningsstationen) då var jag beredd att helt enkelt packa en väska och flytta. Jag var så less på allt just då. Huset där allt bara är halvdant gjort och aldrig blir klart (jag konstaterade att inte ett enda rum eller sak är klart och det är ingen överdift mina vänner, INTE ETT ENDA), Ilian som vägrade sova fast att han var så trött, ångesten över att vara en så dålig mamma, att jag känner mig så "sunkig småbarnsmammig" men kanske framförallt att jag känner mig så ensam. Jag valde istället att sätta mig ner på golvet och storgråta ett tag och sen blev det faktiskt bättre. Tog mig i kragen och förberedde för ett besök av Berggrens. Men de dök aldrig upp och det visade sig att Frida och jag hade missförstått varandra och att det inte var förrän imorgon de skulle komma. Men det kanske var lika bra med tanke på att jag var en aningens instabil. Lunchen jag grejat med på morgonen kunde stå en dag till.

KG kom hem tidigt idag också. Jag mötte honom i dörren och sen gick jag och la mig o sov i en timme. Vi åkte så småningom hem till mamma och pappa och åt påskmiddag. Skönt att slippa laga mat själv. Tessan och Thomas var också där och det blev en trevlig middag även om jag fortfarande var lite trött.

21/3-08 Långfredag

Hade en riktigt jobbig förmiddag. Jag är så trött att jag inte har något tålamod alls med barnen (läs Ilian).

Mitt på dagen kom Jens och Nina runt och hälsade på. Tänk att de bor i Uppsala men att vi aldrig får till att hälsa på varandra. Nu var det ett helt år sedan v i träffades. Vi fikade och pratade. Jag vet inte jag inspirarde eller avskräckte dem till att skaffa barn. Kanske det senare.

KG slutade tidigt och det är helt underbart när han är hemma med oss. Tyvärr händer det inte alltför ofta. Tilde fick tyvärr feber igen på kvällen. Uppe över 40 grader.

21/3-08 Glad påsk!!!

image253

20/3-08 Skärtorsdag

Inga Påskkärringar kom och besökte oss men vi gav oss ut på en liten provturflygning till Blåkulla.


19/3-08 Påskpysseldags

Sofie och barnen kom hit på eftermiddagen och vi tänkte påskpyssla lite. Redan förra året gjorde vi det så måste det nog räknas som tradition. Men i år var det en aningens värre. Mina två minsta skrek i stort sett hela tiden som vi försökte få till lite pysslande. Ilian var helt galen! Jag höll på att bryta ihop medan Sofie tappert försökte pyssla vidare med de större barnen. Aldrig mer pyssel med Ilian tänkte jag då. Han får nog bli lite större först.

KG var iväg på RT på kvällen. Men när jag väl väl lagt barnen och det blivit tyst så gick det ganske bra.


18/3-08

Barnen på  dagis igen. Tilde har hållt på att längta ihjäl sig efter Minya. KG kom hem och skjutsade barnen för jag var alldeles för trött för att hinna få på mig och Nike kläder och gå. När barnen kommit iväg gick Nikis och jag och la oss ett tag. I natt var hon var hon vaken typ varannan timme så jag är TRÖTT.

På kvällen åkte jag iväg till Östhammar. Mitt gamla arbetslag på jobbet skulle ut och äta middag och ringde och frågade om jag ville följa med. De skulle fira att en av kollegorna fyller femtio. Det kändes så roligt att de tänkte på mig och ville ha mig med. Jag såg min chans att få åka dit helt utan barn men de tyckte att jag skulle ta med Nike för de var så nyfikna på hur stor hon blivit. Nike skötte sig exemplariskt hela tiden och gick från famn till famn och var superglad var hon än var. Jag hoppas att jag får jobb igen på Frösan och att jag får komma tillbaka till arbetslag D.

Gick en promenad helt ensam när jag kom hem. Hade tänkt att spinga egentligen men jag får så ont i luftrören om jag springer när det är kallt så det blev en rask promenad istället. Det kändes lite konstigt att gå på promenad utan Viggo. Han är hos mamma och pappa nu några veckor för att vi ska se om vi kan få Ilians eksem att bli ännu bättre. Dedt är tomt utan hund hemma.

17/3-08 Hemma igen

Skönt att vara hemma igen. Det har ju inte direkt varit någon lugn och avslappnande vecka även om miljöombytet i sig gör att det vardagen blir lite trevligare och jag har sluppit att laga mat. Men nu är vi hemma och barnen verkar tycka det är ok också. Jag var orolig att Tilde skulle vara bökig och uppnosig nu när hon fått göra som vill i över en vecka och sen komma hem och ha regler igen men hon har varit sitt gamla vanliga jag idag och det är jag tacksam för.

Barnen somnande inte förrän vid halv ett i natt så jag trodde att de skulle sova i morse men nej, vid tjugo i sju var det dags att stiga och sen var det full fart hela dagen. Ilian fick tandvärk på eftermiddagen och blev jättegrining och bara gick omkring med ena handen i munnen och grinade. Det blev lite bättre efter att jag gett honom lite alvedon. Det är kindtänderna som håller på att komma fram.

Mitt på dagen var jag iväg ett par timmar på Badortsmöte. KG kom hem och tog barnen men åkte snabbt ner på affären igen så fort jag kommit hem.

KG var på brandövning på kvällen så det blev ensam läggning.

17/3-08 Lillprins Bus

image250
image251
image252

17/3-08

image249

6/3-16/3 Hede

Tors
Resan upp till Hede gick väl sådär. Tilde fick tillbaka febern när vi stannade för att äta i Tönnebro. Det syntes på en gång. Hon blev helt glansig på ögonen och bara satt och hängde. Hon sov sen mestadels av resterande vägen upp. Ilian satt och skrek rätt mycket. skrik enbart för att få uppmärksamhet. Han vägrade slappna av för att sova. Han somnade dock fyra mil innan Hede. Då hade han lyckats hålla sig vaken i 40 mil. Vi bar upp Tilde till sängen och hon sov som en stock till morgonen. Hon vaknade inte ens när farmor var inne och snussade på henne. Ilian somnade rätt snabbt han också. 

Nike hade det rätt jobbigt i bilen. Hon har så mycket slem som hon har svårt att hosta upp.

Fred
Tildes feber var borta och hon vaknade pigg och glad. Ilian sov hela natten och ända fram till halv åtta. Vi åt frukost och tog en promenad bort till farmors jobb. Vi tog det lugnt resten av dagen. Mest för Tildes skull så att hon inte skulle överanstränga sig och bli sjuk igen.

Till kvällen skulle mamma och pappa bort och jag blev själv. Inte för att det gjorde så mycket. Jag är ju rätt van att vara själv. Ilian somnade tidigt och Tilde och jag satt och myste framför tv´n Jag hade tänkt att kolla på Let´s dance men jag fick bara svt att fungera. Vi kollade på så ska det låta istället. Tyvärr var det Fredrik Swan som var en av deltagarna och jag tycker han bara är för mycket. Alla barnen sov innan klockan var nio och jag passade på att gå och lägga mig tidigt jag också. Så skönt det var att gå och lägga sig när Nike redan sov. Annars brukar jag få sitta och amma henne varja gång innan jag ska sova och sen ligga och vyscha (hur stavas det egentligen?) henne tll sömns.

Lörd
Mamma och pappa åkte iväg på skotertur upp till Luttan och Stefan´s stuga med Irene och Anders. Tilde fick följa med även om jag var ltie tveksam om hon skulle orka det nu när hon varit sjuk. Men farmor och mormor insisterade så jag fick böja mig. Är det några som ser till att hon har det bra så är det dem. (Tilde kom sen hem med både nya varma vantar och nya varma sockar). Mattias var också där så då kunde hon leka med honom. De blev kvar över natten.

Jag och småttingarna gick på långpromenad och åkte sen till Viken och hälsade på mormor och morfar. Ilian var pigg och glad hela dagen, det var bara strax innan läggning som han var lite vild men då var han nog bara trött för han somande utan ett pip tio över sju. 

Jag tittade en sväng på melodifestivalen och la mig sedan vid halv tio. 

Sönd
Långpromenad igen. Mamma och pappa kom hem framåt eftermiddagen. Irene kom och hämtade Ilian efter det att hon varit iväg med Tilde till Björnrike och köpt nya längdskidor och pjäxor till henne. De åkte upp till skidstadion och åkte provade. Tilde hade varit jätteduktig. Ilian hade knatat på bredvid spåret och varit jätteduktig han också. Jag fick en timme alldeles för mig själv i badkaret.

Kvällen blev lugn. Ilian somnade utan problem. Tilde skulle självklart sova hos farmor. Vi kollade på en film och slappade.

Månd
Nike sover rätt dåligt på nätterna.  Hon är fortfarande snorig och slemmig i halsen och hostar illa. Vaknar upp till fyra gånger och vill äta/snutta. Vid fem sex-tiden är hon pigg och vill upp. har jag tur så får jag henne att somna om men då halvslumrar hon bara i någon timme och sen får hon nog och gallskriker tills man tar upp henne. 

Ilian däremot sover jättebra häruppe. Han somnar utan bök vid sjutiden och ligger sen till åttatiden på morgonen. Vaknar inte en enda gång på natten. När han sen går upp är han pigg och glad och inte alls sur och grining som han är hemma.

Mitt på dagen åkte vi med Luttan till Vemdalsskalet och kollade in rean. Jag köpte en ny mössa till Nike. På vaäg hem stannade vi till i Vemdalen och tog en fika.

På kvällen kom Irene och Anders och Bergströms över på middag. Mamma höll på att laga mat hela eftermiddagen. Hon hade fått för sig att hon ville bjuda på schnitzel så hon stod och bankade skinkstek som en galning. Pappa fick ta över efter ett tag. Vad gör man om man inte har några bra köksredskap att banka med? Jo, man tar en kastrull och en termos. Man tager vad man haver.... Men att stå och göra egen schnitzel till sju vuxna och tre barn var kanske lite överambitiöst?

Tis
Fick med mamma på promenad. Ilian jättejobbig hela dagen. Inte ens promenad i vagnen som vanligtvis brukar vara roligt kunde locka honom till att bli på bra humör. 

Var till Irene och Anders på kvällen. Irene hade gjort en supersmaskig fisksoppa och efterrätten som Anders gjort gick inte av för hackor den heller, Toscapäron med vanliljglass. Ilian fortsatte kvällen med att vara på dåligt humör.

Tilde blir som förbytt när vi är i Hede. Hon äter dåligt (kan kanske bero på att hon får precis hur mycket godis, glass och risifrutti som helst), är obstinat och fruktansvärt svartsjuk om någon annan än hon får farmors uppmärksamhet. Värst är det när Nike är hos farmor, då kan inte Tilde slappna av alls utan måste klänga på Irene tills hon måste lägga bort Nike.

Ons
Idag har jag varit riktigt trött men det är bara att försöka tänka på något annat. Ilian mycket roligare idag.
Idag var vi till skidstadion och kollade på när Mattias åkte skidtävling. Härjulfa heter tävlingen tror jag och det är skolor från hela Härjedalen som tävlar mot varandra occh olika byar som turas om att anordna. Va bra att det var i Hede i år så vi kunde titta. Mattias kom fyra i sin klass och var jätteduktig! Det var massvis med skolungdomar där och alla tog detta på blodigaste allvar. Hemma skulle det aldrig gå att anordna något liknande. 

 

Efter tävlingen gick vi hem och drack varm choklad med vispgrädde. Tilde var mest sugen på grädden. Luttan och Mattias kom runt en sväng.

Tors
Mamma och jag var till mormor och morfar i Viken och hälsade på. Barnen röjde runt och jag tror att mormor blev alldeles kallsvettig. Ilian var överallt.

På eftermiddagen hade Irene bokat in floating och massage till mig och herregud vad underbart det va! Bara det att vara iväg i två timmar och bara få tänka på sig själv. Floating är en stängd vattentank med väldigt salt vatten som man ska ligga i i 45 minuter. Det ska vara mycket välgörande både för kropp och själ. Kanske vore något för dig Helene? Efter floatingen fick jag ryggmassage. Det är det allra bästa jag vet. Det slår allt. Och då menar jag allt. Sorry älsklingen.....

KG och Emil kom upp på kvällen men bara för att byta om till skoterkläder och sen åka vidare upp till vår stuga på fjället där pappa och Patrik väntade.

Fred
Mamma, jag och barnen var till Eva och hälsade på. Men gud, det går ju inte att ha mina barn i möblerade rum. De höll bokstavligen på att riva stället. Dessutom var Tilde på sitt allra bästa tjurskallehumör och Ilian ska vi inte ens nämna i detta sammanhang. I bland får man verkligen skämmas för hur man dåligt man lyckats. Jag satt på helspänn hela tiden och ville bara åka därifrån. När vi satt oss i bilen somnade Ilian efter 200 m. Vi bestämde oss för att åka vidare när nu Ilian ändå sov och tog en tur upp till Björnrike. Oj, vad det var förändrat där sen vi brukade åka dit.

Irene och Anders kom runt på kvällen och kollade på Let´s dance. Tilde var så fruktansvärts svartsjuk på Nike när hon sitter hos sin farmor.

 

Lörd
Uppe före sju. Nu börjar det verkigen kännas att det var länge sen jag fick sova ordentligt.

Mamma och jag möblerade om i lägenheten. Jag fick äntligen mamma att inse att det var övermöblerat i det stora rummet. Nu blev det mycket bättre.

Vi gick till Irene och Anders och käkade våfflor på eftermiddagen och blev kvar där ett par timmar tills det var dags att gå hem och lägga Ilian.

Vi drack lite vin och kollade på melodifestivalen. Rätt ok att Charlotte vann. Jag var väl kanske inte överförtjust i någon av låtarna men att krille krokodil inte skämdes att ställa upp med sin låt övergår mitt förstånd.

Sönd
Mamma och jag tog en promenad på morgonen. Sen åkte vi upp till Orren, ett värdshus uppe på ett fjäll. Där mötte vi upp skoterkillarna och åt lunch tillsammans med dem. Tilde fick sen följa med på skotern ner till byn.

Kom iväg hemåt Öregrund vid fyratiden. Skitväglag största biten hem. Första delen när jag körde var det ishalka och snöstorm. Sista biten när Emil körde var det tokdimma. Hemma var vi vid tolvtiden och barnen hade varit jättesnälla i bilen. KG satt i bak och underhöll hela vägen.

6/3-08 Mot Hede

Äntligen är Tilde bättre. När hon vaknade i morse syntes det direkt på ögonen att hon var piggare. Ingen feber alls! Hon får självklart vara hemma från dagis idag också och vila.

Nike är däremot inte friskare. Hon nyser, hostar och snörvlar hela tiden men det är värst på morgonen innan hon fått upp den värsta slemansamlingen (är det ett ord?) efter natten. Vi har inte sovit mycket inatt heller, jag och Nike.

Dagen skall ägnas åt att packa och städa. Jag och barnen åker med mamma och pappa till Hede i eftermiddag. De skulle egentligen ha åkt på skotertur hela helgen men det blev ändrade planer och nu de ska bara bort på lördagen. Sen nästa helg ska Kg, pappa, Emil och Patrik ut på sin årliga tur och då stannar vi i Hede hela veckan och åker med Kg hem. Hoppas bara att barnen piggnar på sig och att Nike börjar sova lite mer på nätterna igen. Är lite avis på KG som nu får sova hela nätterna i en och en halv vecka.

5/3-08

Vid tolv inatt fick Tilde nytt Ipren. När hon vaknade i morse hade hon 41.1 i temp. Det är väl inget vi oroar oss så där jättemycket för. Hon brukar alltid få skyhög feber men visst är det lite läskigt. Nike har varit orolig inatt också nu har jag inte fått sova knappt något på fem nätter. Det tär på mig och kaffebryggaren står på hela tiden. 

Febern gick ner på Tilde efter ny iprenomgång. Jag hade några ärenden i Östhammar så vi åkte dit och Tilde sov i bilen nästan hela tiden. Mamma följde med. Vi åt lunch när vi var där och då kom febern krypandes tillbaka på Tilde så vi åkte hem igen. Vi åkte och hämtade Ilian på dagis och åkte vidare hem och fikade och smaskade på det goda kaffebrödet vi köpt i Östhammar. KG kom hem redan vi vid fyratiden idag. Åh så skönt det var att kunna slappna av lite. Nike och jag passade på att sova en halvtimme i soffan. KG grejade på lite inne. Han ska ha RT-killarna här hemma imorgon kväll och då ska det väl se någotsånär skapligt ut tycker jag.

Tilde hade högre feber än någonsin, 41.4, på kvällen och jag ringde sjukvårdsupplysningen. Fick tipset att varva ipren med alvedon, lägga kall handduk på pannan och ta av henne alla kläderna. Det hjälpte! Febern gick ner efter någon timme och hon somnade avslappnad i sin säng. Skönt!

Vi halvkollade på tv samtidigt som vi plockade lite inne. "Rent hus" gick på fyran igen och jag fick ett ryck att rengöra våran fläkt när jag såg hur äckligt det kan se ut. Det var välbehövligt och nu kan jag stryka det från min"Att-göra-lista".

Nike sitter i Bumbo

image242
image243

4/3-08

Nike har knappt kunnat sova alls inatt. Det betyder ju automatiskt att inte jag heller har sovit. Hon är dunderförkyld och tycker det är fasansfullt att inte kunna andas genom näsan. När hon hostar så hostar hon upp massa slem som hon sen sväljer igen och då blir det svårt att andas genom munnen också. inatt har hon inte ens varit speciellt intresserad av att äta.

Tilde är hemma från dagis idag också men Ilian fick gå. Det blir ett litet test för att se om han orkar. De skulle ringa om de märkte att det blev jobbigt för honom. Tydligen så är det någon hostepidemi som går går i Öregrund. Så de flesta barnen på dagis hostade mer elelr mindre. Tilde har kräktes två gånger  i morse. Första gången trodde jag att hon gjorde det bara för att det var så mycket slem men en halvtimme senare när hon drack vatten var det dags igen så nu vet jag inte om hon fått magsjukan också igen. Hon har feber idag också men den är inte så hög strax över 38 "bara".
 
Mitt på dagen steg febern igen på Tilde. Vi gick och la oss tillsammans i sängen på förmiddagen. Nike sov i sin säng och jag och Tilde fick mysa för oss själva. Hostan blev bara värre och värre för allteftersom dagen gick. Mamma kom hit på eftermiddagen och kollade till barnen och då hostade Tilde kanske varann minut eller så.

Ilian kom hem från dagis och han hade varit pigg och glad och ätit och sovit. Men när han kom hem började gnällandet på en gång och jag blir uppriktigt ledsen över att han inte verkar tycka om mig. Låter kanske lite konstigt men det är så det känns han fick gå och lägga sig för jag hoppades på att han skulle bli gladare då när han vaknade, men tyvärr var det precis likadant. Han grinade från det att han vaknade klockan fem tills dess att KG kom hem vid tjugo över sex. Då höll jag på att bryta ihop totalt. Tildes feber var då igen uppe över 40. Hon fick ipren.

Vi åt lite middag och Ilian fortsatte med att grina ändå till han fick gå och lägga sig igen. Iprenet hjälpte på Tilde men bara en kort en stund. Vid nio var den uppe över 40 igen och då kunde vi inte ge ipren igen eftersom det måste gå sex timmar mellan. KG sov inne hos Tilde igen. 

3/3-08 Barnen sjuka

All tre barnen är sjuka idag. Tilde hade över 39 grader när hon vaknade i morse och ligger bara och dåsar på soffar. Ilian var vaknade flera gånger inatt och var hostig. KG sov inne hos honom. KG hade bara en tunn filt över sig eftersom Tilde fått hans täcke efter ha spytt ner sitt eget. Tidigt i  morse kom KG in till mig och la sig tätt, tätt intill och huttrade och frös. Jag tror dock att han tinade upp rätt fort.

Ilian hostar och gnäller och redan klockan åtta var det dags för honom att lägga sig igen. Nike är trött och hostig. Vilken härlig dag! Och en sak till, det vräker ner snö. Vi har inte fått snö på hela vintern men nu kommer den. Typiskt...

Tilde är så ledsen. Idag var det teater på dagis som de skulle gå på. De skulle ha med egna gosedjur och allt och få vara med. Men är man sjuk så är man.Mamma kom hit en stund på eftermiddagen och hjälpte till. Det är svårt när tre barn vill sitta i knät. Nike är bökig och sover bara korta stunder. Det rinner i ögonen på henne och hon hostar. Tilde piggnade på sig under dagen när iprenet verkade men till kvällen var febern tillbaka igen. Det tog lång tid på eftermiddagen innan Ilian somande men ändå var han så trött. När han vaknade sen var han gnälligare än någonsin. Jag önskade KG kunde vara hemma lite nu när barnen är sjuka men de håller på att bygga om på affären.

Ungefär 1 dm snö fick vi innan kvällen var slut.

2/3-08

Nike har börjat att vilja snutta sig igenom nätterna. Blä! Länge nu så har hon ätit två till tre gånger på natten och det är väl ok. Visst, det allra bästa vore väl såklart om hon inte åt alls på nätterna men det här hon har börjat med nu de senaste nätterna är hemskt. Hon vaknar, äter i fem minuter, somnar och sover kanske i en halvtimme eller så och sen är det dags att snutta igen. HELA NÄTTERNA! Det är ju inte underligt om man blir helt knäpp av trötthet. Man kan ju undra vad det beror på. Är hon för trött så att snuttandet söver henne men att hon vaknar så snart igen för att hon inte blev mätt? Börjar mjölken att sina? Får hon inte tillräckligt med mat under dagen så att hon måste ta igen under natten? Förhoppningsvis är det bara en fas och det går över om några nätter. Hon verkar ju inte hungrigare på dagen så det borde finnas mjölk kvar. Men hon blev tre månader i veckan och med Tilde hade jag mjölk i tre och en halv månad och med Ilian så försvann mjölken nästan på dagen tre månader. Så man bli ju lite misstänksam denna gång.

Ilian hostig, snorig och gnällig idag också. Nu börjar det bli rätt kämpigt.

Thessan och Linnéa kom runt ett tag mitt på dagen. Skönt med lite vuxet sällskap. Barnen tycker det är så kul när de kommer för de vill alltid busa och läsa sagor. Jag kan inte fatta att Linnéa har blivit så stor. Jag tycker det känns som igår när hon och jag satt i soffan och käkade pocorn och kollade på disneyfilmer men då var hon bara runt fem, sex år. Linnéa brukade rätt ofta sova hos oss innan vi fick våra barn och då brukade vi mysa i soffan och spela spel. Nu går hon tonåring och går på högstadiet.

Mamma och pappa ville att vi skulle komma hem till dem och äta på kvällen men jag kände att jag inte orkade vara hemma hos dem med en gnällig Ilian men att de gärna fick komma hem till oss istället. Mamma lagade maten så att jag slapp. Currykyckling och ris, en av mina favoriträtter. Precis innan maten så tycker vi att Tilde ser så hängig ut och när vi kollade hade hon såklart feber. Hon fick inte i sig ngn mat utan hon fick alvedon och sen slocknade på soffan. V i bar in henne till hennes säng men när jag kollade till henne någon timme senare så hade febern fortfarande inte gått ner utan hade ökat till 40.4. Hon fick nu Ipren istället och hostmedicin men den spydde hon upp direkt. Efter att vi bytt sängkläder och fått i hennes ett glas vatten så somnade hon om och nästa gång jag var inne till henne så badade hon i svett. Hoppas hon blir bättre till imorgon.


Tilde hjälper till att diska.

1/3-08

Dagen var relativt lugn. Vi tog oss tyvärr inte ut något för det var skitväder och regnade hela dagen. Ilian sov rätt länge på dagen och han behöver det verkligen. Han är inte alls bra, hostar och är jättesnorig. Idag tog jag fram hostmedicinen jag hade kvar sen förra gången han var hostig. Tyvärr verkar den inte hjälpa speciellt mycket. Är det inte bättre på måndag så får jag nog gå till vårdcentralen så att doktorn får titta på honom. Kanske han behöver starkare medikamenter.

På kvällen var vi bjudna till Edins på middag. Fick god mat som vanligt. Sofie hade gjort en sås som det var julmust (!) i. Låter kanske lite konstigt men det var supergott. Tyvärr var Ilian supergnällig och klängde och bökade i stort sett hela tiden så framåt nio fick vi ge upp och åka hem. Barnen somnade på en gång och vi började kolla på en film, Sjöfartnytt, av Lasse Hallström. Jag gillar hans filmer, de är ofta så vackra och genomtänkta och skådespelarna suveräna. Vi började kolla i soffan men flyttade oss sen till sängen så att vi skulle kunna söva Nike. Tyvärr somnade jag också så jag missade slutet. Tänk att så fort klockan passerar tio så blir jag helt slut.

1/3-08image239

Tilde och jag hade mysstund när småttingarna sov och vi gjorde Tilde fin (?) i håret.

RSS 2.0