24/5-2/6 Hede

Lördag
Då var det dags att dra till Hede igen. Barnen har ju varit däruppe sen en vecka tillbaka. Bilresan upp gick jättebra även om vi inte kom iväg när vi tänkt oss. Nikis har den här veckan förstås vaknat vid sextiden så någon sovmorron har det inte varit tal om. Då tänkte vi att vi kunde gå upp så tidigt och komma iväg men tror ni inte att ungen sover som en stock fram till halv åtta. Ja ja, det gjorde inte så mycket. Vi fick ju lite av den eftertraktade sömnen åtminstone.

Vi åkte med släpvagn upp eftersom morfars 90-årspresent inhandlats nere hos oss. Resan tog en aningens längre tid men det gick som sagt bra. Lite tråkigt att åka hemifrån där björkarna är utslagna, häggen blommar för fullt och syrenen är på G. Jag plockade med mig en bukett liljekonvaljer till gammelmormor.

När vi kom upp gick vi direkt till Sara där det var födelsedagsgrillning. God mat och gott sällskap! Ilian blev lite förlägen när han såg oss men det gick inte många minuter förrän han var sitt gamla jag igen om än mycket glad över att vi kommit. Tilde var nog mest glad över att se Nike.

Björkarna helt bruna.
 
Söndag
Mors Dag och jag fick sovmorron. Sen var jag ute och sprang en vända och sen bar det av på en liten viltrunda. Två huggormar var det enda vi såg. Vi fortsatte sen till gammelmormor i Viken där det som vanligt vankades storstilat fikabord. Vi satt där ett par timmar innan vi åkte tillbaka till Hede och campingen där det var Morsdag buffé. Irene, Anders, Sara och Freddan hade jobbat hela dagen. Irene hade förberett allt bra härom kvällen då hon inte kom ifrån campingen förrän kl 3 på natten. Vi blev på campingen ett par timmar och gick sen hem och la barnen. Tilde skulle självklart sova hos farmor. En natt hos oss fick räcka.

Måndag  
Skapligt fint väder. KG och Tilde drog iväg upp till stugan med fyrhjulingen och ett lass ved. Jag och småttingarna gick på långpromenad och förberedde sen lite inför kvällen kalas.

På kvällen kom Anders, Irene, Sara och Freddan och åt middag med oss. Bergströms slöt upp lagom till tårtan för att gratta Tilde. De kan inte komma imorgon. Vi passade också på att fira Luttan lite som också fyllt år. Sara och Freddan blev kvar sent (faktiskt så är 00.30 sent nuförtiden) och vi hade jättetrevligt.

Tisdag
Vilket kanonväder! Det verkar som om vi har lyckats pricka in rätt semestervecka för en gångs skull. Idag fyller vår gullunge 4 år. Hon sov hos farmor men kom kom till oss i lägenheten vid tiotiden. Vi hade då gjort fint i köket och satt upp ballonger och hennes fördelsedagståg stod på bordet. Några paket låg det självklart också där. Hemma i Öregrund väntar en stor studsmatta som vi tror kommer att göra succé. Av mormor, morfar, farmor och farfar får hon en lekställning men rutchbana och gungor och klättertorn.Ilian och KG lastade sen en ny släpkärra ved och Tilde och jag bakade tårta till kvällen. Det blev en rosa (förvånad någon?) marsipantårta med jordgubbar. Efter lunch gick vi på promenad till lekparken och sen grillade vi hos Anders och Irene. Gammelmormor och morfar kom också dit och så gjorde också Sara, Freddan och Marianne. Det var så fint att vi kunde sitta ute och äta.
Tilde, Ilian och Sara lekte med ett såpbubbelset som Tilde fått av oss. Sån där som man kan göra jättebubblor av.Jag tror att Tilde var jättenöjd med sin dag.

Onsdag
Vi åkte upp till stugan och myste själva hela dagen. Vädret helt underbart och barnen var på jättebra humör. Vi gick på promenad och riktigt njöt av att vara lediga tillsammans. Åt korvmackor och stekte kolbulle.På kvällen när vi kommit ner till byn igen åt vi middag hos Anders och Irene. Därefter bar det av på murkelplockning. Kg stannade hemma med barnen. Vi åkte några få mil och stannade till vi ett kalhygge. Kan ni tänka er att vi fick ihop 11 kassar!! Och då menar jag inte några små påsar utan stora plastkassar rågade med murklor som var stora som manshänder. Jag har aldig plockat murklor någon gång förut. Snacka om att det
var superkul!


KG hade haft ett rent helvete med läggningen. Ilian hade varit stört omöjlig.

Torsdag
Vi åkte upp till stugan igen. Idag var Irene, Sara och Fredde också med. Högsommarvärme och helt underbart! Vi fick till en hel del ved och fyllde upp i boden inför vintern.


Till lunch dukade vi upp sill och färskpotatis ute och sen eldade vi upp i badtunnan och Sara badade med barnen. Framåt eftermiddagen kom mormor och morfar upp och drack kaffe med oss och sen dök även Anders upp lagom till middagen. Jag hade marinerat kött i förväg så det var bara att få till en sallad och potatis. Allt lagades ute över öppen eld på en murrikka-panna. Hur gjorde man förr i tiden? Jag hade fullt sjå att få till en måltid på det här sättet.Efter middagen var det dags för oss vuxna att bada. Anders gick in i stugan och la Ille som somnade fort. Sen satt vi i tunnan ett bra tag och vi t.o.m. doppade oss i tjärnen. Kg, jag, Nike och Ilian blev kvar på fjället över natten men Tilde åkte med farmor hem. Nike somnade efter lite bök och Kg och jag satt och njöt av nattljuset och utsikten över fjället. Vi bäddade så att vi kunde ligga i sängen och blicka ut över fjället innan vi somnade.
Det här är vad vi ser när vi ligger ner i sängen.

Fredag
Jag bara älskar att vakna uppe stugan och se fjället det första jag gör. Barnen sov ända till nio båda två så vi fick en härlig sovmorron. Nike vaknade en gång under natten men somnade om efter att hon fått en flaska välling. När vi vaknat till allihopa gick vi på promenad upp till Tjörnberget, berget som ligget bakom stugan och njöt av utsikten.Resten av dagen tillbringade vi vid stugan. På eftermiddagen kom Sara, Fredde och Tilde upp. Sara och Fredde skulle upp på Sonfjället och åka snowboard ner. Vi kunde med blotta ögat följa deras väg upp och ner.Vi stannade till framåt kvällen. Tilde hade hittat en lekkamrat, en flicka som var och hälsade på sin mormor och morfar i en stuga rätt nära oss. De hade jätteroligt, lekte och badade i tjärn.

Lördag och 90-års-kalas
Tänk vad fantastisk att få bli 90-år och vara pigg och frisk. Bo hemma med sin livskamrat. Klara sig själv. Köra bil. Vara ute och fiska. Få besök av barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Och bo på en plats som är som gjord för att njuta av på sin ålders höst. Allt detta och lite till stämmer bra in på KG´s morfar. Vilken härlig karl! Stilig och med glimten i ögat trots sina 90 år.


Dags för 90-årskalas alltså. Det skulle förstås firas ordentligt så släkten hade ordnat med kalas och öppet hus på campingen. Det blev en jättetrevlig kväll för vuxna likväl som för barnen.Jag gick hem framåt halv tolv och KG blev kvar och festade.

Söndag
De blev en slappardag av förklarliga skäl. Vi gick på promenad och sen vidare till Hembygdsgården för lite lunch. Sen till Viken för att sätta upp morfars present, trädgårdskonst i form av en älgfamilj, som vi hade släpat med oss från Öregrund.


 
På kvällen var vi till Bergströms och åt god middag. Mattias körde runt Tilde och Ilian på sin lilla fyrhjuling och det var förstås superroligt.

Måndag
Vi bestämmer oss för att åka hem en dag tidigare för att få en dag hemma att röja lite på. Bilresan hem var lite av en komedi. Till slut satt vi bara där i framsätet, Kg och jag, lite och bara skrattade åt barnen som tokskrek alla tre. Vad skulle vi göra då? Lika bra att skratta åt det. Som tur var var vi nästan hemma. Väl hemma blev allt bra igen och barnen sprang runt och lekte med sina saker. Tänk att leksakerna blir populära igen bara man får vara borta från dem ett par veckor. Tilde fick ocks sin fördelsedagspresent av oss och vi ägnade resten av kvällen åt att sätta ihop studsmattan.

Jag avslutar med en härlig bild Ille och en inte fullt lika fin bild på Tilde.
None


23/5-08 Ormtjusare Nike Ramstedt

Idag har nog Frodo kommit in med en åtta, tio ormar ungefär. Ok, bara kopparödlor men ändå. En och en annan råtta och fågel brukar också slinka med men idag har det bara varit ormar.

Nike ligger uppe på golvet i vardagsrummet och helt plötsligt när jag slänger ett öga dit så ligger hon och brottas med en orm! En kopparödla visserligen men rädd hann jag bli kan jag lova. Blod hade hon runt munnen också för hon hade tagit sig liten tugga. Men jag tror inte hon tyckte att det var så gott. Men där låg hon i alla fall och lekte och tyckte ormen var superskojig som böjde och bände på sig i hennes stenhårda grepp. Blä.... Tur att det inte var en huggorm som katten släpat in. Hemska tanke.

23/5-08 Lugn vecka

Tänk vad lugnt det har varit i veckan. Barnen har varit i Hede och haft det roligt och jag hade storslagna planer på allt jag skulle hinna med hemma.  T.ex så skulle jag storstäda, baka upp frysen, trädgårdsarbete, och hinna plugga lite öregrundshistoria. Men hur mycket av allt jag tänkt göra tror ni jag har gjort? Typ inget. Men å andra sidan har jag tagit det lugnt och myst en hel del med Nikis.
 
Kg jobbade helgen som var och jag och Nikis tog det lugnt hemma. På kvällarna käkade vi gott, drack lite vin, kollade på film och myste i soffan. 

Tilde och Ilian var ute på Björnsafari i helgen och tror ni inte att ungarna har turen att få se björn! En hona och två ungar. Ilian ville klappa. Nu är det bara jag som inte har sett men jag hoppas att vi nästa vecka ska ha turen med oss. Tydligen finns det hur mycket björn som helst. Men de gömmer sig säkert när jag kommer.I måndags var jag, Nike och mamma till stan. Jag hade en hel del shoppping att göra. Många födelsedagspresenter som skulle inhandlas, jag köpte en ny bikini till mig själv och lite annat smått och gott. Mamma som legat magsjuk under helgen var väl kanske inte på sitt allra piggaste humör men härdade tappert ut att springa på stan med mig. Precis när vi kommit till bilen och skulle åka ut till Ikea så upptäckte jag att min tröja ramlat ur vagnen någonstans på stan och eftersom det var en ny skitsnygg som jag bara använt en gång så var det bara att vända och gå tillbaka och in i varje affär som vi varit i sen jag senast hade koll på att jag sett tröjan. Men då tror jag att mamsen svor inombords och kanske till och med tänkte erbjuda sig att köpa en ny bara vi inte gick tiillbaka. Men jag var fast besluten om att hitta tröja om det nu inte var någon som tagit den. Den var trots allt ny. Men tro det eller ej, inne på Lindex låg den, upplagd innanför dörrarna. Slutet gott allting gott men mamma var nu om möjligt ännu tröttare. Nike ar supersnäll hela dagen och låg i vagnen och skrattade åt alla som ägnade henne lite uppmärksamhet. 

 I tisdags var jag och Nike iväg och åt lunch med Jan och Ewa från Badortsdagarna. Vi kollade igenom det sista i programmet så nu är det bara att skicka iväg på tryck. Hela dagen vräkte regnet ner och det åskade en hel del. Inget att gå någon mysig eftermiddagspromenad i alltså men jag fick till en kort vända i löparskorna på kvällen. Tyvärr inte 5 km som jag föresatt mig. Jag var helt slut efter bara 2,5 men det var iaf något. Jo, just det. Jag strök upp alla tvätt också som legat i strykkorgen lääänge. Det kändes riktigt bra att ha fått det gjort. Jag t.o.m hittade ett och ett annat plagg som jag glömt att jag hade.

På onsdagen var schemat fullt. Det började med att jag gick stadsvandring med tre av de nya guiderna som ska guida för första gången nästa vecka. De ville ha genrep med mig som har gjort det där så många gånger. Senare på eftermiddagen var det dags för en tur upp i Öregrunds vattentorn. De som går guideutbildningen som jag är med och grejar med hade ordnat så att vi fick komma upp dit. Jag har faktiskt aldrig varit uppe så det var riktigt spännande. Lite läskigt var det att gå den långa, smala spiraltrappan upp men väl uppe var det väl värt mödan. Vilken magnifik utsikt! Även om vädret hade kunnat varit något bättre. Senare på kvällen var det träff med de nya guiderna och vi gick ännu en vandring ute och avslutade på Hembygdsgården och kollade runt lite där. Jag är ju helt såld på alla gamla vykort och fotografier som finns av öregrund och blev sittandes med dem rätt länge. Tänk om jag hade haft lite mer tid att forska lite om Öregrund. Det skulle jag verkligen tycka var roligt. Kanske något att ägna sig åt när man blir äldre. Jag är ju såååå ung fortfarande. hahaha. Nikis var hos mormor under tiden.

Igår, torsdag, var jag och Nike till Studio Håkan och valde ut Nikis bilder. Sen åkte i vidare till Berggrens i Alunda för att smukas lite med Algot. Han var inte riktigt på myshumör. Var lite kinkig och hade magknip. Lillkillen..Hoppas det ordnar upp sig snart. Frida och jag tog iaf med oss barnen ut på promenad. Algot fick sitta i bärsele och då var han nöjd. Siri var så duktigt och knatade på bredvid vagnen och Nike sov under hela promenaden. Det blir mycket barnprat när vi träffas men det kanske inte är så konstigt. Det är ju det enda som våra liv består av just nu och det är kanon att kunna utbyta erfarenheter och få höra att ens egna barn inte är de enda som emellanåt är jobbiga och testar ens tålamod till max. Direkt från Berggrens hem till Edins. De bjöd på middag och sen skulle vi spela lite spel var det tänkt men tyvärr tyckte inte Minya och Nemi att vi skulle få en lugn vuxenkväll för de bökade och ville inte alls komma till ro. Klockan var över tio när vi konstaterade att vi nog inte skulle hinna med något spel och vi körde ett parti plump istället. Men trevligt hade vi och Sofie var på helt galet humör och jag skrattade gott åt henne hela kvällen. Vad härligt det är med vänner!

Imorgon drar vi till Hede och björnland.

16/5-08 Underbar bäbis

Idag har jag varit och hälsat på i Alunda hos Frida, Joel och Siri och deras helt nya underbara bäbis. Jag förundras så varje gång jag träffar en nyfödd över hur små och helt underbart fantastiska de är. Helt perfekt var han Lille Algot (med en viss reservation för namnet, inte helt spikat än). Han vägde vid födslen 3690 gr och var 51 lång. Det är inte klokt hur fort man glömmer; det är inte ens 6 månder sen Nikis var sådär liten och ändå känns det som om hon aldrig var riktigt så liten. Jag blir alldeles matt när jag träffar bäbisar som är så här små och bara ligger på bröstet med benen uppdragna under sig, "grodstadiet", och bara gosar. Det är bara att konstatera att jag nog när helt bäbisgalen. Så är det nog. Man glömmer så lätt bort även allt det andra mindre roliga med att ha en liten nyfödd; nattamningar, såriga bröstvårtor, kropp som värker, ångest över att inte räcka till till syskon och make och allt annat som hör tiden direkt efter en förlossning till. Men ändå..... Tro nu inte att jag tänker övertala KG om att vi ska ha en liten till nu. Det skulle bli min död kan jag säga. Men tanken på att aldrig mer få hålla i min egen alldeles nyfödda lilla bäbis gör ont så jag kan inte med visshet säga att jag minsann inte ska ha fler barn. Men det dröjer många år innan jag kommer återhämta mig från det här året och då kanske man blivit bekväm och känner sig nöjd. Fram till dess ska jag njuta av de vilda men underbara barn jag redan har och gosa med mina vänners och släktingars nyfödda. Säg vem som blir nästa att få bäbis?

image330

15/5-08 Långresenärerna hemma igen

Igår fick Tilde följa med sin morfar och hämta Sara och Fredrik på Arlanda. Efter 100 dagar på resande fot är de nu hemma igen. De har besökt Thailand, Malaysia, Singapore, Australien, Nya Zeeland och Kina. (hmmm, missade jag nåt ställe?) Jag är omåttligt avis på dem och hoppas att jag någongång själv kommer att kunna ta mig till fjärran platser. Jag har ganska många drömmål på min lista och bland de högst upp på den listan ligger Kinesiska muren och Rom (inte så fjärran kanske men nog så spännande). Men allra högst upp ligger Inkaleden och Machu Picchu (stavas det så?). Andra exempel på ställen på min lista är Pyramiderna, Kenya, Petra, Indien, Tibet och Maldiverna.  

Men nu så är iaf Sara och Freddan hemma igen. Tilde skrev en skylt som det stod Sara på och hade med sig till flygplatsen. Den stannade hos oss över natten och de berättade lite om alla fantastiska platser (och kanske ibland mindre fantastiska platser) de besökt under sin resa. Mest fick vi höra om Kina förstås eftersom det var där de var senast. De sa att man lätt glömmer bort eller att alla resmål och till slut flyter alla minnen ihop lite så nu skulle de hem och och kolla igenom alla hundratals kort de tagit och sortera sina minnen. Vi ser fram emot en visning av bilderna när vi kommer upp om någon vecka! 

Idag, torsdag, följde Ilian och Tilde med Sara och Freddan hem till Hede. Vi ska ju upp på 90-årskalas nästa helg och då tyckte dem att barnen kunde följa med en vecka innan. Det var helt ok, dem kommer ju att få så jätteroligt däruppe samtidigt som vi kan ta igen oss lite och ägna Nikis full uppmärksamhet. Jag ska börja med att städa hela huset och få njuta en hel vecka av att det är städat och fint. För det mesta ser det ju ut som om en bomb har slagit ned här hemma.

Jag har varit till tandläkaren och varje gång jag går dit fasar jag både för att jag vet att det kommer att kosta massvis med pengar som jag gärna hade använt till roligare saker men jag fasar också för att jag ska ha en massa hål. Jag har aldrig haft ett enda hål men tänker att någon gång måste ju bli den första. Men även denna gång gick jag därifrån glad över att inte ha några hål men 600 spänn fattigare. Fast det var inte lika dyrt som det faktiskt brukar vara. Aldrig under tusenlappen brukar det gå på. 

Jag var också iväg och guidade en sväng. Denna gång var det högsta politikerna i kommunen som ville visa upp Öregrund för några politiker från Knivsta. Nike var hos mormor under tiden och när jag kom tillbaka hade även Cissi och barnen kommit och jag blev kvar där fram till nio pratandes strunt och en hel del allvar också.

Min magvärk är inte bättre alls. Snarare sämre. Magkatarr förslog mamma. Ja, inte vet jag. Vet inte så mycket om magkatarr. Men mina symptom är svidande oroskänsla i mellangärdet som emellanåt hugger till och blir tio resor värre. På morgonen när jag vaknar känns det ok men det blir värre och värre och värre under dagen och när jag går och lägger mig på kvällen känns det riktigt mycket. Jag har ändå sen jag var liten haft en helknasig mage så jag är inte direkt ovan vid magproblem men det här känns inte alls bra. Som att gå och vara nervös eller orolig över något hela tiden. Men jag har inte något att vara orolig över. Jag har också hört att för mycket kaffe kan göra att man får ont i magen. Vad är för mycket kaffe? Någon? Om jag inte dricker kaffe, hur ska jag då klara av dagarna?

13/5-08 Grattis Berggrens!

Inatt fick Frida och Joel äntligen sin lilla bäbis. Frida har gått beredd länge och trott att den här bäbisen ska komma eftersom Siri kom tre och en halv vecka för tidigt. Men den här lilla skrutten lät vänta på sig fyra dagar över tiden. En liten prins blev det som är så lik sin storasyster. Jag väntar med spänning på att Frida ska ringa. Det gick fort vad jag förstod på smset. Blir det en liten Folke månne?

12/5-08

Helgen visade sig bli riktigt bra även om den började på sämsta tänkbara sätt. I fredags kommer KG hem på lunchen och meddelar att han på kvällen ska jobba sent med att att sätta de nya kassaapparaterna, men att han skulle komma hem och hjälpa till med läggning. Men tyvärr så sa han också att han inte skulle bli ledig som planerat på lördagen. (vad var det jag skrev häromdagen?) jag blev ledsen och besviken även om jag vet att jag inte borde bli det. Men de dagar vi har tillsammans är så få så jag är rädd om de vi får. Nåväl, bara att bryta ihop och komma igen. KG kom hem som lovat och la Ille och Nike somnade också skapligt. Tilde och jag passade på att ha myskväll bara vi. Vi poppade popcorn, såg på "Talang" och låg under ett täcke i soffan och myste. Hon fick vara uppe fram till tio när jag gick och la mig. KG kom hem framåt halv tolv men då sov jag redan.Sommar! Vilket väder och vad underbart det var ute! Nike vaknade bara en gång i natt och även Ilian var lugn. Efter frukost på lördagen gick jag och barnen på promenad ner till Sofie. Däreifrån gick vi vidare ner till klipporna och satt där i solen och hade det bra ett tag medan barnen lekte vid vattenbrynet och på klipporna. Det var helt underbart. Havet var alldeles lugnt och solen gassade. Sen bjöd Sofie på lunch och fika. KG kom från jobbet tidigt och vi hade en mycket bra eftermiddag tillsammans hela familjen. Vi fyllde poolen och smågrejade lite. Thessan och Thomas kom runt på kvällen och vi drack lite vin och cider på altan. Vi var ute ända fram till niosnåret på kvällen. Innan Thessan gick så hon åt Ilian på skarpen att gå och lägga sig och tror ni inte att han gör det ungen. Vi får alltid sitta inne hos honom tills han somnar men Thessan behövde bara höja rösten lite. Undra vad hon skrämt hon med?

Igår, söndag, var Kg iaf helt ledig. Även denna natt var helt ok. Nike vaknade bara en gång och Ilian sov hela natten. Jag fick en underbar sovmorgon, Kg tog med barnen på långpromenad. När jag vaknade blev det lite stressigt för jag skulle ner på en guidning så tyvärr blev det inte en sån där härlig långfrukost som jag älskar. Men en snabb kopp kaffe ute i vårsolen blev det åtminstone. Guidningen gick bra och jag var hemma igen vid tolv. Tessan sällskapade i solen ett par timmar. Mamma och pappa tittade också förbi. De blev kvar hela dagen och även på middag. Vi passade förstås på att grilla och drack en Irish Coffee till efterrätt. En trevlig dag var slut och vi tog en tidig kväll. Barnen somnade trötta efter en helhelg utomhus.

Denna dag började med att Ilian var supergrinig. Vädret var betydligt sämre idag men vi gick till dagis i alla fall. Men huvva vad kallt det var. Under den tiden som barnen var på dagis hade jag stora planer på röja hemma och göra lite fint. Det ser nämligen ut som om en bomb har slagit ner och toaletten ska vi inte ens prata om. Borde verkligen göra en kraftansträngning men hittar inte den kraften någonstans. Dessutom har jag haft ont i magen de senaste dagarna. Varför vet jag ej.  Så idag fick jag nästan ingenting gjort. Jag plockade undan i köket och tvättade lite och hände ut tvätten. Mycket mer än så blev det tyvärr inte. Kanske imorgon. Klockan tjugo i två hämtade jag och Nikis upp Tilde på dagis och vi åkte till vårdcentralen i östhammar för ett hörseltest. Det klarade hon alldeles utmärkt. men man kan ju ibland tro att hon har fel på hörseln men det kanske inte är alldeles ovanligt med selektiv hörsel hos barn. Det blir inte bättre under tonåren helelr har jag hört. Efter doktorn gick vi och fikade och gick runt ett tag i östhammar innan det var dags att gå till fotografen med Nike. Hon skulle få sin halvårsfotografering som de andra barnen. Det gick också jättebra och hon smilade upp sig för fotografhåkan. 

På kvällen gick vi hem till Emil för att gratta Linnéa som idag fyller 14 år. Hon fick pengar av oss. Jättetråkigt att ge bort men som tonårig tjej så är väl det ändå den bästa presenten. Då kan hon ju välja själv vad hon vill ha. 

När vi kom hem därifrån tog det sin lilla tid att lägga barnen men när det väl var gjort så frossade vi på svampmackor som jag gjort.


7/5-08

23.00 Vi går och lägger oss.
23.10 Nike vaknar, Kg går upp och gör välling.
ca 00.00 Ilian vaknar, Kg går in till honom och sitter där några minuter.
ca 01.00 Ilian vaknar igen och jag går in och sätter mig där ett tag.
ca 02.00 Ilian vaknar igen och Kg går dit. Han somnar på golvet bredvid Ilians säng.
ca 02.30 Nike vaknar och jag går upp och gör välling.
ca 03.00 Kg kommer tillbaka till vår säng.
04.48 Nike vaknar igen och somnar igen först efter 05.30 (det är sista gången jag kollar på klockan).
ca 06.30 Ilian och Kg går upp och Tilde kommer strax därefter.
06.53 går jag upp. 
07.15 Ilian lyckas väcka Nike

En ny härlig dag har börjat!

6/5-08 Äntligen sandlåda

I morse vaknade Ilian 04.40. Då hade jag precis lagt mig ner efter att gett Nikis mat. Det var tredje gången hon åt. Våra nätter börjar likna ett skämt. Ilian fick komma in till vår säng och jag trodde förstås att han skulle somna om men icke. Han var pigg då. Jag kan inte begripa att han inte sover längre på morgonen speciellt i morse för igår sov han ingenting på dagen. Jag gick in till Tildes säng och la mig för självklart hade också hon kommit in till oss under natten och jag tyckte att det blev liiiiite väl trångt och dessutom var jag bara tvungen att få lite mer sömn. Kg halvslumrade fram till halv sju medan Ilian bökade  på i sängen. Ett under att han inte lyckades väcka Nike som sover i spjälsäng precis bredvid vår säng.

Igår blev KG ledig på eftermiddagen och äntligen fick vi till sandlådan som stått och väntat på sand i över ett år. Det var en given succé. På dagis har de sagt att Ilian kan roa sig i sandlådan hur länge som helst och det stämde verkligen. Tror ni att man kan låsa fast honom där vid fem på morgonen och hämta in honom när vi andra gått upp?


 
Fick en del gjort. Man får ju passa på när KG är hemma för det händer ju inte alltför ofta. Nu fick vi åtminstone en eftermiddag ihop. Men att bara sitta och ta det lugnt är ju förstås inte att tänka på ens. Det finns alldeles för mycket att göra. Det går rykten om att KG ska vara ledig i helgen. Jag vågar inte hoppas för mycket men det skulle vara helt underbart. Jag gjorde altanen ren med högtryckstvätten och Kg skruvade trall. Nu längtar jag efter att få en ny trädgårdsmöbel ochn lite blomplanteringar samt att nya gräsmattan blir klar. Då kommer det att bli så fint på vår baksida. 

Lill-Prins Bus


"Vad ska jag hitta på för djävulskap idag?"image321

5/5-08

Kom i säng rätt sent igår. Hade nästan hunnit somna när Nike vaknade och ville ha mat. KG gav henne. Jag ammade för sista gången i lördags så nu är  bara att gå upp och blanda ersättning. Vid ett vakande hon igen och jag gick upp. Sen var hon vaken fram till tre när jag väckte Kg så att han fick ta över. Vet inte hur länge det tog innan hon somnade. Klockan halv sex vaknade Ilian och KG gick upp och gjorde välling till honom. Kg passade då på att smita iväg till jobbet medan Ille låg hos mig och åt välling. Fem minuter över sex somnade han mot alla odds om igen och det händer verkligen aldrig. Jag slöt ögonen med en lycklig suck och hade väl nästan hunnit somna igen när Nike vaknade tio minuter senare. Det var bara att snabbt försöka smita upp så att inte Ille skulle vakna. Jag förstår inte vad det är med mina barn och nattätning? Alla barnen har ätit som galningar på nätterna sådär varannan var tredje timme fram till att de är nästan året. Och det är inte för att de äter för lite på dagen. Men något fel gör jag ju.

Långhelgen har verkligen varit lång. Vilken tur att KG var ledig i torsdags annars hade jag nog inte överlevt helgen. Igår var jag så desperat att jag försökte få tag på alla jag kände för att kunna komma iväg och hitta på något och få träffa någon vuxen. Men Tessan skulle träna och sen åka till Uppsala, Sofie var och hälsade på sin bror på Västkusten, Frida kände sig allmänt ur form, mamma och pappa var på golfbanan och på Söderkulla hade man en hästbesiktning eller vad det var. Just som jag tänkte ringa Anna i Östhammar så ringer hon och frågar om vi inte skulle komma dit över dagen. Åh, vilken lycka! Någon som vill träffa mig och mina vildar. Det blev en bra dag och barnen lekte på bra. Vi blev bjudna både på lunch och fika. Ilian lyckade idag med bedriften att ha ut en burk med mycket, mycket små pärlor på golvet så nu kommer nog Nyléns hitta pärlor lite överallt i flera år.

När vi kommit hem började jag med maten och det stod inte på förrän KG kom hem. Jag gav mig  ut på en joggingrunda och det blev den långa (5 km) denna gång. Men huvva vad det var jobbigt. Men vad ska jag göra? Kilona kommer i flock och slår sig ner på en trött mamma och verkar inte vilja ge sig av.

I helgen visade Tilde en ny färdighet, "rulla-ihop-tungan". Jag skrattade så att jag höll på att storkna. Speciellt när jag försökte själv och insåg att jag aldrig skulle kunna komma på hur man gör. När KG kom hem från jobbet och Tilde visade honom vad hon kunde visade det sig att KG också kunde. Ett släktdrag kanske?I lördags kom Frodo in med en ödla. Så du ser Sara, man behöver inte åka till andra sidan jorden för att ha ödlar på rummet. Som den sanna djurvän jag är så räddade ödlan både från Frodo och att några fästingar, jag visste inte ens att ödlor kunde få fästingar.Här kommer några fina badbilder.Pratade  med Viggos nya matte igår kväll. Han hade det hur bra som helst. De hade varit på husvagnssemester i Västervik förra veckan och han hade legat utanför och vaktat och trivts.


Beas önskelista

På begäran kommer också här lite tips på presenter till mig. Även om det som sagt inte är något att fira att man fyller 27. Men självklart blir det fest ändå!

 • Bättre tålamod med barnen 
 • Bidrag till spa-helg 
 • Bärbuskar
 • karprifolbuskar
 • Rosenbuskar
 • Körsbärsträd
 • snö-smycken
 • mindre resväska
 • hushållsvåg
 • elekrisk fonduegryta
 • presentkort på massage eller likn
 • klocka
 • sex and the city-boxen
 • vinflaskor (gärna fulla då)
 • Sladdlös dammsugare (den där snygga från electrolux, Ergorapido eller nå´t sån´t)

Det behöver ju inte vara saker heller. Att bli bjuden på middag lr bio är himmelriket för en uttröttad småbarnsmamma.

 


2/5-08

Många grattiskramar till Luttan som fyller år idag! Jag ska försöka komma ihåg att ringa sen ikväll.

Och självklart också en massa kramar till Tessan!

1/5-08

Kg blev helt otippat ledig idag. Underbart! Jag  fick sovmorron. Ännu mer underbart! Efter att ha varit i Linköping och fått ta nätterna och tidiga morgnar ensam så var det extra härligt att få sova. KG fick ju sova hela helgen när jag var borta. Jag sov till tio och jag tror att Kg hade haft en mardrömsmorgon (ungefär som dom som jag brukar ha). Ilian var iaf på sitt allra bästa (läs värsta) humör när jag kom upp och tv´n stod på på högsta volym (typ). Jag har ju väldigt svårt för sån´t när jag är nyvaken så min morgon startade väl inte så bra som den hade kunnat kanske. Jag försäkte få i mig lite kaffe i kaoset men jag upp och gick och la Ilian istället. Han somnade rätt snabbt och sov i två timmar. KG och Tilde gick ut och jag grejade lite inne medan småttisarna sov. sen gick vi också ut. KG byggde på nya altandäcket som vi hoppas på att få klart tills Tilde fyller år. Även den nya gräsmattan hoppas vi på. Men den senare lär nog dröja lite till. Kanske till midsommar...Eller åtminstone tills jag ska ha fest....eller innan semestern...eller innan snön kommer. Det blir när det blir. Det finns ju ingen tid över alls till något annat än att vara med barnen och då får det vara så ett tag också.

Vi var ute hela dagen. Jag gjorde ett krafttag och gjorde fint vid vår entré. Nu behövs det bara lite blommor men jag får nog så vackert vänta tills nattfrosten är borta för jag har ingen lust att bära in blommorna på natten. Ilian var grinpelle hela dagen och KG hade en riktig pärs under lunchen när Ille vägrade äta mat. Men KG gav sig inte och efter någon timme av trilskande så hade han fått i sig all mat. Skam den som ger sig.

Till middag blev det "pappa-pizza". Det är Tildes benämning på pizza som man köper eftersom det alltid är Kg som kommer hem med den. Min pizza är ju förstås inte lika god. När Ilian gått och lagt sig hade vi andra myskväll och spelade lite spel och åt popcorn. Det känns bra att kunna ge Tildis lite extra uppmärksamhet emellanåt för det är oftast hon som får minst.

Fick ett sms från Desse som berättade att de varit och hälsat på hos Hampus mamma. Viggo verkade trivas alldelas utmärkt. Lufsade runt på tomten och hade det hur bra som helst. Det känns förstås jättebra. Tänk om han bara legat i ett hörn  och varit deprimerad.

RSS 2.0