30/4-09 Valborgsmässoafton

Det var skönt att komma hem. Men det är det väl alltid när man varit borta?

Lång och jobbig dag på jobbet i onsdags. Jag vaknade med migrän på morgonen och det höll i sig hela dagen. Jag har bara haft migrän en gång tidigare i mitt liv, för ca 3 år sen, och det är helt bedrövligt jobbigt och inga värktabletter hjälper. Jo, två treo och två alvedon hjälper faktiskt i en halvtimme ungefär. Det är som om huvudet exploderar och det går som ljusblixtar i ögonen. Svårt att förklara för någon som aldrig haft det. De tvåm timmarna ensam med barnen på kvällen var en pina men jag kunde ju inte gärna ringa till KG och grina för att han skulle komma hem. Han har rätt mycket nu när han varit borta. Sen när han kom hem så var jag tvungen att åka iväg på Badortsmöte eftersom jag lovat att vara protokollskrivare istället för E som brukar göra det.

Inatt var jag tvungen att säga åt KG att gå upp och fixa tabletter. Lite läskigt att ha så ont..

Idag har det varit bättre. Jag hade ont i morse men det har varit borta under dagen men nu ikväll känner jag av det igen.

Idag har jag varit ledig från jobbet men passat på att läsa. På förmiddagen tog jag en paus och var jag iväg på ansiktsbehandling. Jag har ju fortfarande presentkort kvar att använda. Barnen fick vara på dagis. De var ju borta från dagis när vi var i Rom så de tycker att det är ännu roligare än vanligt nu.

Jag gjorde precis en fruktansvärd upptäckt. Jag vände sida på almanackan och insåg att stadsloppet jag ska springa är redan nästa helg. Skit, hur ska det gå? Ska jag säga ifrån mig? Jag har nu inte kunnat springa på ett taq. Jag var ju magsjuk och sen åkte vi iväg och nu har jag ont i huvudet. Dessutom har dagarna i Rom gjort att jag lagt på mig några av de kilona jag så duktigt blivit av med. Det är ju tur ändå att vi gick så mycket som vi gjorde annars hade jag nog fått ta fram mammakläderna igen (nej, just det de har jag ju dragit iväg....).Det är ju iof inte så konstigt med tanke på den mathållningen vi hade där; pasta, pizza, mozarella, parmaskinka, italiensk gräddglass, pannakotta, vin, latte....... Imorgon hoppas jag att huvudvärken är helt borta så jag kan ta en dubbelrunda i spåret och se om jag överlever eller inte.

Trevlig Valborg på er allihopa!

Mitt Rom


Ni som hatar reseskildringar och inte har något intresse alls av Rom kan sluta läsa detta inlägg nu. Det jag tänker skriva nu blir som en resedagbok för vår vistelse i Rom. Här kommer ni också att få veta vad uttrycket "See Rome and then die" går ut på.

Dag 1
Vi går upp klockan 04,00. Nike vaknar förstås och vill följa med upp hon också. Hon får välling och somnar om i puffen vid tv´n. Vi fräschar och packar ihop det sista. Jag kollar väderprognosen för Rom på datorn och konstaterar ledsamt att det ska bli regn de närmaste 7 dagarna. Jag gör en snabb överblick av min packning och plockar bort den nya snygga sommarklänningen från Esprit som jag köpte när Sofie och jag var iväg till Stockholm. Jag lägger också ur ett par linnen och packar istället ett par jeans.

Pappa och mamma kommer vid fem. Mamma stannar hos barnen och pappa skjutsar oss till Arlanda. På Arlanda checkade vi in bagaget vid en självservicedisk och får där också ut biljetterna. Vi kollar på biljetterna och tycker att det är lite konstigt att det inte står vilka platser vi har på planet. När det är dags att boarda så säger flygpersonalen att planet tyvärr är överbokat och frågar om det är någon som kan tänka sig att flyga via Frankfurt för en liten kompensation. Ingen anmäler sig. Jag går då fram och frågar hur det blir med oss eftersom det på våra biljetter inte fanns några platsnummer. "Om ni väntar tilll sist så får vi se vad vi kan göra" fick vi till svar. Den här resan börjar spännande. Som tur var var det två personer som inte kom så då fick vi deras platser. Man ska ha tur ibland!

När vi landat i Rom så hälsar oss kaptenen välkomna med orden att det är strålande sol och 23 grader varmt. Redan då ångrade jag min sista omplockning av kläderna. När vi klivit av planet och fått vårt bagage letade vi upp pendeltåget  in till centralstationen. Det gick mycket bra även om vi missade ett tåg med två minuter och fick vänta en halvtimme på nästa. När vi kom in till Rom promenerade vi till vårt hotell som låg kanske 20 minuters promenad från stationen. Strålande fint väder!

Hotellet var väl kanske lite av en besvikelse. Det låg visserligen väldigt bra till med gångavstånd till alla sevärdheter. Vi fick ett rum i ett bostadshus mitt emot hotellet och visst var det rent och fräscht men kanske inte av allra högsta klass. Toaletten svämmade över det första som hände men det fick de åtgärda illa kvickt. Klockan var halv två när vi kom till hotellet och vi bytte om och gav oss ut i Rom på en gång. Det var ju så mycket vi skulle hinna med att se dessa fem dagar. Med karta och guidebok i högsta hugg började vi att beta av alla måsten. Men först var det dags för lunch och den första måltiden blir förstås pasta och vin.

                         
Fontana di Trevi                                Spanska trappan                    (Ser ni guideboken?)


Santa Maria degli Angeli. En kyrka med en oansenlig fasad med så läcker invändig. Byggt där Roms stora badhus med plats för över 3000 personer låg.
                                            


Piazza de Repubblica med sina badande nymfer.

Framåt kvällen går vi hem till hotellet och duschar och fräschar och ger oss sedan ut i Rom igen. Vi hittar en mysig trattoria och äter pizza och dricker vin. Vi överraskas av ett åskoväder och får gå hem i spöregn.

Dag 2Dag 2 tänkte vi ägna år Vatikanen. Vi hade fått tips om att vi skulle vara där i tid på morgonen för att köa för att komma upp i S:t Peterskyrkans kupol för att där få den allra bästa utsikten över Rom. Tyvärr så vaknade vi halv nio. På tok för sent för att kunna vara där i tid. Mycket kan man säga om hotellrummet med väl ljud- och ljusisolerat var det så vi sov som klubbade sälar. Frukosten på hotellet var helt i vår smak. Gott kaffe, gott bröd, yoghurt och fikabröd i massor. Ingenstans får man en så god Kaffe Latte som i Italien! 

Eftersom vi var så sena så bestämde vi oss för att åka Metron till Vatikanen istället för den planerade promenaden. Vi var faktiskt där före tio och följde skyltarna mot vatikanmuseerna. Inte visste vi att ingången till Peterskyrkan låg på motsatta sidan...Vi betalade inträde och när vi väl kom in och hade orientert oss lite insåg vi att vi nu tagit vatikanen i "fel ordning" och börjat med museerna istället för kyrkan. Jag hade hört att ju senare på dagen man började köa till kyrkan desto fler timmar skulle det ta. Men nu var det som det och vi hade ju redan betalat 28 euro så då var det ju lika bra att se detta först. KG´s efarenheter av konst är en aningens begränsade och det hämmade mig lite att veta att han inte direkt  tyckte att det här var det roligaste man kunde syssla med. Men vi tittade på sixtinska kapellet och Michelangelos tak och de påvliga våningarna med all sin prakt och konst. Lite faschinerande att man huggit av snopparna på alla manliga  statyer. Fast på en och annan staty hade man faktiskt satt över ett löv.När det var avklarat och vi beundrat skönheten i Sixtinska kapellet var det dags att uppleva Petersplatsen. 

 

Vilken mäktig upplevelse! Men när vi ser kön till kyrkan bestämmer vi oss för att gå och ta något att dricka i väntan på att kön ska minska. 

 

När vi kommer tillbaka bestämmer vi oss för att ge kön en chans. Det känns jobbigt att behöva åka tillbaka igen när vi nu ändå var på plats. 


Här håller KG på att ta på sig byxbenen. De är lite kinkiga på klädsel i kyrkorna i Italien. Kvinnor får inte visa axlarna och män måste ha byxor. KG löste det hela med att ha avtagbara byxben.

Vi köade i en och en halv timme innan vi var ända uppe i kupolen. Det var en spännande väg upp. Ibland var det supertrångt och väggen lutade. 551 trappsteg. Lite otäckt  men det var värt varenda minut! Vilken gudomlig utsikt!

          

När vi kom ner igen beundrade vi Peterskyrkan från insidan med den berömda kupolen som Michelangelo målat. Sen tog vi en snabblunch på trappan vid Petersplatsen.Sen fortsatte vi vår vandring runt i Rom. Det finns något att titta på runt varje gathörn. Ruiner, kyrkor, vackra fasader och fontäner.

  

Vid Piazza Navona satte vi oss ner vid en servering och drack en flaska vitt vin. Hur mysigt som helst! Också hur dyrt som helst. Att vara i Rom är ju allt annat än billigt. En Kaffe Latte går löst på mellan 50 och 80 kr, en stor öl kostar ca 50 kr och en burkcola sisådär en 30 kr.

 

På hemvägen stannar vi till vid något som hette The time elevator och som var som en bio som visade en film om Roms historia. Lite fånigt och ytligt. Inte helt värt pengarna kanske.

På kvällen blev det återigen pasta. Kan man äta något annat i Italien?

Dag 3Dagens planer var sten i alla dess former.  Otroligt fint väder! Jag förbannade mig själv för att jag lagt ur sommarklänningen. Vi började med Colosseum. Det var inte så långt att gå. Man såg Colosseum om man tittade snett ut från vårt hotellfönster. Herregud vilket ställe! Jag finner inga ord för hur fantastiskt det var att äntligen få se denna byggnad i verklighet och förundras över dess storhet. Tänk att de byggde detta för ca 2000 år sedan och att vi fortfarande kan gå runt och hänföras på samma sätt som folk gjorde då. Det var precis lika mäktigt som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Om inte ännu häftigare! Vi hyrde "audiophones" för att kunna tillgodogöra oss ännu mer av platsen. Men självklart hade jag läst på en hel del innan;)

 


När vi gått runt hela Colosseum och kände oss nöjda var nästa anhalt Forum Romanum, det stora utgrävningsområdet av antika tempel och palats. Ännu en av höjdpunkterna alltså. KG börjar nu få nog av "sten" men följer tappert med sin historiskt exalterade fru. Kg kan beundra ett tempel och tycka det är vackert och faschineras av att man kunde bygga på det sätten för så länge sedan. Jag däremot måste veta allt om just den speciella ruinen och står således och läser i en bok vid varje "sten". Ni kan ju föreställa er motsättningarna som skulle bli men KG lät mig hållas och jag hörde inte en enda suck när "den-stora-boken-om-allting" återigen öppnades. Han visste ju att det här var min drömresa.Promenaden börjar genom Titusbågenoch fortsätter sen genom Palatinenför att avslutas i Forum Romanum.


Detta är statyn på Romulus och Remus, tvillingpojkar som växte upp hos en varghona efter att ha satts ut i skogen för att dö. Romulus kom senare att bli Roms grundare efter att ha haft ihjäl sin tvillingbror. Hissar ni intresseflaggen nu?

  
Ceasar                  Romarriket

Vi äter lunch vid Pantheon.


På vägen hem stannar vi för en gin och tonic vid ett litet torg.Efter dusch och en en stunds vila ger vi oss ut igen.


Dag 4
Idag konstaterar KG att han fått nog av sten och kyrkor. Har man sett en har man sett alla typ....Vi bestämmer oss för att ta en dag på egen hand. När jag nu äntligen är i Rom vill jag ju se allt det där jag så länge väntat på. Men no hard feelings. Både KG och jag gillar att vara själva så det är nästan bara positivt att vi tar en dag på var sitt håll. Jag betar av tre kyrkor, en piazza, den heliga trappen, ecce homo och baksidan av Colosseum innan jag möter upp KG vid Pantheon på eftermiddagen. Eftersom det var söndag så var det lite besvärligt att fullt kunna beundra kyrkorna pga högmässa men å andra sidan så vet jag nu hur det går till på katolska mässor. (Jag fick ont i huvudet av all rökelse). Den mest spännande kyrkan jag besökte var San Clemente, en kyrka från 1100-talet. Men det var inte det som var det mest spännande utan att man kunde gå ner till utgrävningarna under 1100-talskyrkan och där se ännu en kyrka fast från 300-talet. Inte nog med det, under den fanns ytterligare en utgrävning, ett tidigt kristet bönehus och ett tempel tillägnat den persiske guden Mitra. Fantastiskt spännande. Trångt och mörkt var det och tyvärr fick man inte fotografera. I ett av rummen rann det en underjordisk källa och ett härligt porlande hördes bland de snirklande trånga gångarna. 

   
                                                                    Ecce Homo         Scala santa

Scala santa, den heliga trappen, påstås vara den trappa från Pontius Pilatus hus som Jesus gick uppför till sin rättegång. Fromma kristna tar sig uppför de 28 trappstegen på knän. Inga fötter får vidröra de heliga trappstegen. Trappen ska ha hämtas till Rom av St Helena, kejsar Konstantins mor runt år 300 e kr

Det enda deprimerande med min dag var alla tiggare som sitter utanför kyrkorna. Rom är tydligen känt för sina "proffesionella tiggare" men inte desto mindre känns det jobbigt när de sitter där med sina så bäbisar och sträcker ut händerna mot en.

Jag möter upp KG vid Pantheon och vi äter sätter oss vid torget och äter lite mat innan vi laddar  för ett besök inne i kyrkan/templet.


Vi vandrar vidare genom Rom och kommer så småningom hem igen. Vi är trötta efter dagen och tar oss en lite tupplur innan dusch och middag. Denna kväll tar vi en lite längre promenad till "gamla stan", Trastevere. 

Dag 5
Denna dag fanns inget på listan. Vi bara gick runt och myste. Det är så fanstastisk med Rom att man bara kan gå och njuta av den underbara omgivningen.

  
Titta vilka oemotståndliga små gränder och gator!
 
På kvällen vräkte regnet ner och vi fick ta vår sista middag i Rom på en restaurang i närheten av hotellet. Vi åt en helt suverän måltid vår sista kväll i Rom.

Dag 6
Vi checkar ut från hotellet och tar oss till flygplatsen utan större missöden. På Arlanda möter pappa och Tilde upp oss och Tilde skiner som en liten sol. Underbart att vara hemma hos barnen igen! Men vilken resa vi haft.

Vår romresas  + och -

+ alla sevärdheter                           - priserna
+ maten                                             - hotellet
+ vinet                                                - att behöva lämna dricks överallt
+ Latten                                              - Tjuriga italienska kvinnor (fördomar, jag?)
+ Språket                                             - massvis med tiggare
+ tillgängligheten                               - alla röker
                                                              - trafiken! Herregud, det är bilar överallt!


"See Rome and then die" syftar alltså på att har man varit i Rome så har man sett allt. Inga andra ställen kan matcha Rom, inga andra ruiner eller kyrkor är mer faschinerande och ingen annanstans får man en så god kaffe latte. (det där sista kom jag på själv men det fattar ni säkert...) Det finns bara en sak kvar att säga. Åk till Rom, ni kommer inte att ångra er men se till att ha sköna skor och kontot laddat!


23/4-28/4 Roma

"See Rome and then die". Det läste jag en gång för inte alltför länge sen och tyckte det var ett rätt fånigt uttryck. Men nu vet jag exakt vad som menas och jag håller med fullständigt. Jag ska försöka förklara. 

I torsdagsmorse åkte jag och KG iväg på en länge efterlängtad minisemester till Rom. Resan har varit bokad sedan länge då jag fick den i 30-årspresent av maken. Rom har legat i topp på min "ställen-att-besöka-lista" och det är med stor tillfredställelse jag nu kan bocka av den punkten.

Vi har haft några underbara dagar fyllda av promenader, kultur, mys och god mat. Nu är vi hemma hos småtrollen igen och vi längtade verkligen efter dem de sista dagarna. Tilde var med och hämtade oss på flygplatsen och det var så härligt att se henne komma springandes emot oss.

Barnen har varit med mamma och pappa och som det verkar har det gått riktigt bra. De är ju inte lika besvärliga när de är med andra som med oss. De har till och med sovit till efter sju på morgnarna. Men jag tror ändå att mamma och pappa drog en lättnadens suck när de fick åka hem själva igår kväll....Tack för all hjälp!

21/4-09 Jobbig natt, jobbig dag

Uppsalatrippen gick bra. Jag fick gjort det jag skulle. Väl hemma en miljon saker till som skulle göras. Kom i säng rätt sent. Nike bökade inatt. Det har annars gått riktigt bra nu ett tag men inatt var det bök och stök igen. SEn kom Tilde och ville knöla ner sig hos oss. Sen var det dags för NIke igen och när hon väl somnat så vaknade Ilian och var ledsen. Jag somnade i Ilians säng. KG väckte mig kvart över sex. Alldeles för sent för att hinna duscha själv och se någotsånär presentabel ut, väcka och klä på tre barn och komma iväg till dagis vid sju. KG var tvungen att åka på jobbet kvart över sex så jag var ensam med barnen imorse. KOm sent till jobbet och hann inte planera allt jag tänkt och ligger nu efter. Jag har några dagar kvar på intensivkursen plus att jag måste planera för de dagar jag kommer att vara ledig snart. Känner mig ohyggligt stressad. 

19/4-09 Sjukstuga

Hur mycket av det jag skrev igår att jag skulle göra tror ni blev gjort? Typ inget....Kg kom hem från jobbet vid ettiden och det var ungefär samtidigt som jag började känna mig risig igen. Jag blev fort sämre och sen blev jag liggandes hela eftermiddagen och kvällen med magsjuka. Igen. Och jag som har så inihvete med grejer att göra. Imorse gick jag upp med barnen. Piggare än igår men inte helt ok. Tilde har idag haft gymnastikavslutning med uppvisning och och det ville jag ju inte missa.

Hela förmiddagen var vi i Östhammar. Tilde den lilla teaterapan var superlycklig!

 

När vi kom hem gick KG ut och skulle fixa till ett nytt räcke på altanen men kom in efter en liten stund och kände sig hängig. Sen var det kört för hans del också. Han däckade i soffan och där blev han liggandes. Jag och barnen åkte ner till mamam och pappa på grillpremiär tillsammans med Thessan, Thomas och Ludde och Linnea. Smarrigt och trevlig och barnen höll sig i skinnet. Nikis var ett riktigt charmtroll!Innan jag går och lägger mig ikväll måste jag rätta 19 uppsatser och det känns lite tungt. Har inte heller hunnit med att förbereda allt inför veckan och när jag ska vara borta och vet inte riktigt när jag ska hinna med det? Kanske får släppa lite på ambitionerna. Imorgon eftermiddag ska jag in till Uppsala för att hämta några artiklar på universitetet. Hade jag vetat att helgen skullebli på det här sättet och att jag är nertyngd av arbete så hade jag bokat in mötet med min kursledare en annan vecka men nu är det bara att åka. Tilde måste hur som helst också ha ett par lågskor. Jag köpte ett par tidigare i våras men visade det sig att de var alldeles för små.

Ha det gott alla.

18/4-09

Vilket väder det har varit på förmiddagen! Snö igen....Jag är trött efter veckan som gått. Trots att det var kortvecka. Men det beror ju på att jag haft så mycket mer på jobbet att göra och sen att jag blev sjuk och kanske inte kurerade mig som jag borde ha gjort. 

Efter jobbet igår åkte jag och hämtade barnen och sen åkte vi direkt ner till mamma och blev där hela eftermiddagen. Syrran var också där med Mysan och Ida så det blev förstås full fart på alla barnen. Framåt sex drog vi till Edins för att gratta Nemi som fyllde tre år och blev stora tjejen. Fika, stoj och stim, och förstås fiskdamm. Utmattade åkte vi hem vid halv nio. Läggningen av barnen, eller kanske mer specifiserat Nike, tog sin lilla tid. Tänk att både Nike och Ilian har varit helt hopplösa när det gäller nattningar. Det går en aningens bättre när KG lägger. Han har lite mer tålamod än vad jag har. Jag blir så helt frustrerad och ledsen och tar det så personligt på något sätt när det går dåligt vid läggningarna. Jag tänker alltid "vad gör jag för fel?" istället för att bara försöka inse att vissa barn faktiskt bara har svårt att somna och att de allra flesta har det så här i perioder. Jag är väldigt klarsynt och kan se det när jag inte är mitt uppe i situationen för jag vet att jag gör mitt allra bästa för att hålla på regler och göra det jag anser att det rätta. Men när man sen sitter där med skrikiga, bråkiga eller allmänt helt hopplösa barn då tar man det personligt och känner sig misslyckad som förälder.
 
Nåväl, när Nike väl somnat skulle vi mysa lite framför Tv'n och kolla på den nya Bond-filmen men vi (jag) orkade bara kolla i 40 minuter och sen var jag helt enkelt tvungen att gå och lägga mig.

Nike vaknade i vanlig ordning strax före klockan sex. KG gick upp och jag fick sovmorgon fram till halv nio då KG skulle iväg på jobbet. Förmiddagen har jag tillbringat med att städa, tvätta, vika tvätt, roa Nike, medla mellan Ilian och Tilde och blivit besviken och över nästa helgs väderprognos för Rom. Regn....Men det hinner kanske ändra sig. Hoppas det. Planerna för dagen är att städa lite mer, tvätta lite mer, skriva packlista för Rom (regnjacka, paraply, gummistövlar, regnskydd till kameran...hihi....skojar bara....), stryka lite kläder från min gigantiska strykhög, baka en äppelpaj, gå upp med alla vinterkläder till förrådet, springa (tre veckor kvar till Stadsloppet....huvva), ringa min kära vän H be om ursäkt att jag inte ringde och grattade henne i onsdags ( ni vet, då jag låg helt utslagen på soffan). Ja, listan kan göras lång på allt jag planerar att göra idag. Några av sakerna förutsätter ju att KG kommer hem i skaplig tid. Han sa visserligen att han inte skulle jobba hela men av erfarenhet vet jag att inte ta honom på orden. Just nu sover Nike och Tilde och Ilian är ute och leker. Tack gode gud för att jag har fått barn som älskar att vara ute oavsett väder. De leker så bra tillsammans ute och då blir man lycklig som förälder.

I torsdags när jag kom hem från Badortsmöte så stod det en splitterny cykel till mig i vardagsrummet! Vilken trevlig överraskning!Igår kväll när vi kom hem från Edins stod det dessutom en fin bukett med vita liljor på köksbordet. Jag älskar vita liljor! Jag kan säga att de gånger jag fått blommor av min man är lätträknade men desto härligare blir det när det väl händer.Varför dessa mutor? Ska man bli misstänksam eller bara glad? Det kan vara för att kompensera ett annat köp som jag inte blev riktigt lika glad för...


16/4-09 VAF (vård av sjuk fru)

Igår var jag så risig. Redan på morgonen kände jag att jag inte var helt hundra. När jag kommer till jobbet får jag höra att en i arbetslaget var magsjuk och hoppades då verkligen att det inte var det jag kände. Jag har absolut inte tid att vara sjuk nu. Jag håller på med intensivkurser i engelska för 19 st nior som inte blev fick betyget G i julas. Det ska jag göra den här veckan och tre dagar nästa vecka innan det äntligen är dags för ROM!! Så jag har som sagt verkligen inte tid att vara sjuk. Kollegan som jobbar med intensivkurserna tillsammans med mig gick hem igår mitt på dagen för han kände sig inte heller pigg. Allteftersom eftermiddagen flöt på igår så blev jag sämre och sämre och på väg hem från jobbet och till dagis så ringde jag KG och kollade om han hade möjlighet att komma hem tidigare för jag trodde inte att jag skulle klara mig själv tills dess han skulle komma hem. Bara tanken på att ställa mig och laga mat till barnen fick mig nästan att svimma.

När jag och barnen kom hem så fick de slå på tv'n på en gång. Detta är annars totalförbjudet före klockan fem på eftermiddagen men igår kändes tv'n som en perfekt barnvakt. Jag bytte om till mjukiskläder, hämtade ett täcke och dåsade bort på soffan. Jag kände som i en dimma att Nike kravlade upp på mig och låg och gosade. Jag hörde också långt borta när KG kom hem och började stöka om i köket. Hörde också att barnen gnällde och bråkade innan maten kom på bordet men inget kunde få mig att bli irriterad eller riktigt medveten om omvärlden. KLockan helv åtta vaknar jag och då håller KG på att lägga Nike och Tilde och Ilian sitter snällt i sina pyjamisar och tittar på tv. Jag mådde nu riktigt illa och hade ont i magen. Troligtvis också feber. Kg fick sen se till att även de andra två kom i säng för jag tog mig knappt till toaletten. Så där låg jag framför tv'n resten av kvällen. Jag drack en kopp te. Det var det enda jag fick i mig. Jag hade lite ångest inför arbetsdagen idag med tanke på intensivkursen. Men man kan ju inte rå för att man blir sjuk. Men det är ju så typiskt. Jag är nästan, nästan aldrig sjuk och så blir jag det när tiden är som allra sämst och det inte går att sätta in vikarie.

När jag vaknade imorse så hade jag huvudvärk och kände jag mig hängig och febrig men magvärken och illamåendet var borta. Jag bestämde mig för att göra ett försök att åka till jobbet. Jag tog två treo och två alvedon och fräschade upp mig med en dusch. Kaffet som KG kokat kunde jag dock inte dricka. Bläää.

Faktiskt så piggnade jag på mig och blev inte sämre. Det är mycket att göra på jobbet men det är ju roligt också. Utsikten om jobb inför hösten ser dålig ut men det skriver jag om en annan gång.

Glad Påsk!

Här kommer förra årets påskbild. Visst var de hur söta som helst!Jag har fått besök av söta påskkärringar idag.
9/4-09 Vart tog våren vägen?

Jag som hade sett fram emot att kunna sitta på altan i solen och plugga i bara bikinin och få en härlig solbränna denna vecka. Men våren kom liksom av sig. Det var fint väder i lördags och måndags men sen dess har deet inte varit över 5 plusgrader och molnigt och är ju inte direkt lockande vårväder. Jag tar soffan i besittning istället. Jag har betat av en bok och börjat på en till. Det går framåt alltså. Snart måste jag bestämma vecka för hemtentan. Men det hänger lite på när jag kan få barnvakt.

Igår kväll när KG kom hem från jobbet käkade vi middag och sen åkte vi till brandstationen och bytte däck på bilen och passade på att vårstäda bilen både invändigt och utvändigt. Jag tycker det är så tråkigt att tvätta bilen när man vet att det ska bli skitväder så att bilen blir smutsig på en gång. Men nu skulle ju bli så fint väder!  Idag regnar det.....

Helgen kommer att bli lugn. KG jobbar. Jag ska väl fortsätta läsa och sen hinna med att städa lite. Idag måste jag okcså påskpynta lite. Ikväll hoppas jag få hjälp att färga mitt hår och i morgon kväll är vi bjudna hem till Edins. Det är det enda som är planerat. Jag ska också hämta barnen på söndag eller måndag.

Jag längtar efter barnen något oerhört idag.

7/6-09

Igår var jag och S till Stockholm för en efterlängtad shoppingdag. Vi gav oss av hemifrån redan före åtta på morgonen och för första gången skulle jag köra i Stockholm "på riktigt". D.v.s inte till eller från någon kryssning för att alla andra var för bakfulla så att jag var tvungen, och visst har jag tusen gånger kört genom Sthlm på väg till och från Linköping/Sanden men nu skulle jag alltså ta mig in i storstadstrafiken och också försöka hitta en parkering. Jag hade en bra kartläsare med mig som var uppmuntrande och iskall och inte verkade det minsta rädd när jag satt där helspänd och försökte hinna med alla filbyten, vägbyggen, rödljus, gångtrafikanter och annat elände man drabbas av i storstan. Landsortsmorsorna utsläppta på grönbete kan man kanske kalla oss. Jag gjorde det enkelt för mig och parkerade i det mest centrala bilgaraget. På så sätt kunde vi ju också gå till bilen och slänga in "alla" kassar allt eftersom vi handlade. Bra va!

Vi började med en härlig fika innan vi skred till verket. Först bar det av till banken för att ta ut några miljoner att handla för och sen började vi beta av butikerna innan det var dags för lunch tillsammans med S kusin M. Hon slog på stort och bjöd oss på lunch. Tackar ödmjukast för det! Mer pengar kvar att shoppa för till oss!

Vi fick en underbar dag även om det inte blev lika mycket handlat för mig som jag hade tänkt. Men en del blev det och det är så mycket roligare att handla kläder nu när man inte måste blunda i provhytten längre. (Fast när jag handlar BH måste jag nog fortsätta med att blunda, usch, jag har ju ingenting kvar. amning+bantning= 0 byst)

Vi avslutade dagen med att äta en grekisk middag. Vi kom inte hem förrän vid tiotiden och tänka sig, vi kom ut ur parkeringshuset också. Men det såg mörkt ut ett tag. Haha, det hade nog varit rätt kul att haft en dold kamera i bilen just då. Tack Sofie för en härlig och välbehövlig "bara-du-och-jag-och-en-massa-shopping-utan-barn-dag"!

4/4-09 Tilde sjuk

Har precis kommit upp efter att sovit i 12,5 h. Igår kväll motstod jag festelsen att köpa en kebabtallrik och moffsa i mig. Jag stannade t.o.m. bilen utanför pizzerian men ångrade mig när jag klivit ur bilen. Det blev lite småplock framför tv´n istället. Kanske inte helt nyttig mat men betydligt bättre än kebabtallrik.

Igår när jag var på jobbet så ringde Sara från Hede och talade om att Tilde var hängig. Hon frågade efter Tilde personnummer ifall de skulle behöva åka på vårdcentralen. När jag pratade med Sara så hade Tilde strax över 38 i feber men Sara sa att hon var skållhet och att hon tokfrös, dessutom rann det jättemycket i hennes ögon. Vi kom fram till att det kanske var bäst att de åkte till vårdcentralen hur det än var eftersom det skulle bli helg. När de kom dit så konstaterades att hon hade 41 i temp, ögoninflammation, öroninflammation och andningsvårigheter vilket eventuellt kunde betyda lunginflammation (men jag tror det berodde på den höga febern, känner igen det sen tidigare). Hon var tvungen att komma på återbesök om några veckor. Stackars min lilla, lilla älskling. Hon fick penicellin och väl hemma så somnade hon på soffan. När hon vaknade några timmar senare så kräktes hon också. Åh, vad jobbigt det känns att inte vara med henne. Jag ringde KG och sa att han får ta med henne hem på söndag om hon inte piggnat på sig.

Jag nu precis pratat med Tildis på telefon och hon var mycket piggare idag. SKÖNT! Hon hade blivit rätt hes men annars lät hon skapligt pigg. Jag får ringa senare och kolla läget med Sara eller Irene. Tilde får nog skaffa en stående tid på vårdcentralen i Hede för jag tror att hon är där varje gång vi är till Hede.

Min plan för idag ser ut som följer.
1) Dricka kaffe i solen på altan.
2) Sopa av altan
3) Plugga lite
4) Springa en sväng
5) Duscha
6) Promenad
7) Hem till mamma för en tjejkväll och vinna spelrundan som planeras (vinrundan lär jag förlora så det är inte ens ngn idé att försöka).

3/4-09 VÅR

Det mest underbara med att bo där man bor är att det är så underbart när våren äntligen kommer. Ena dagen är det minusgrader och snö och två dagar senare är det 15 grader varmt och snön har smält bort. Bara sådär! Det växer blåsippor bakom skolan och eleverna går ut självmant på rasterna för att njuta av solen och värmen. Genast åker tjocktröjor av och jag lovar att tjejerna kommer att gå barbenta i sina kjolar efter påsklovet. Underbart med vår! Jag ser fram emot att fixa till på vår altan och jag längtar efter våra nya utemöbler som vi köpt. Jag längtar också efter att få sätta häcken som jag planerat sen länge och kratta upp de fula löven på framsidan.

Jag har varit ute och sprungit lite i vårvädret. Passar på nu när jag är är ensam hemma. Det blev 3 km i söndags, 6,5 km i onsdags och 4,1 km igår. Det känns helt ok. Jag tar mig runt men det går fortfarande rätt långsamt. Idag är jag rätt stum i benen så jag ska nog inte springa på några dagar (inte idag i varje fall, får se hur jag känner mig i benen imorgon).


Imorgon hoppas jag på en tjejkväll hemma hos mamma. Moster Susanne kommer upp från Linköping och min syster kommer ut från Väsby så det kan nog bli hur trevligt som helst. Inte för att vi har planerat något men det är ju så tråkigt att äta middag själv så jag bjuder helt enkelt in mig själv. Det är väl ok mamma?

Pratade nyss med Sara i Hede och Tilde var sjuk. Det känns ju verkligen jobbigt och tungt att hon ligger sjuk utan sin mamma. Men jag vet att hon får bästa möjliga omvårdnad så det är inte det jag är orolig för men det är jobbigt när ens barn är sjuka. Då blir man en riktig hönsmamma och vill bara sitta och hålla om barnet och man gör allt för att hon/han ska bli frisk. Det är väl så det är att vara mamma.  


1/4-09 Hemma idag också

Det blev att jag var hemma idag också. Nike är fortfarande riktigt hängig. Hon har inte så jättehög feber men vill bara sitta i knät och gnäller hela tiden. I natt har hon också sovit illa (sämre än vanligt alltså), hostat mycket och när hon vaknade i morse så var ögonen helt igenklibbade. Inte läge för dagis alltså. Ikväll åker hela ligan upp till Hede och jag hoppas verkligen att hon piggnar på sig. Det är ju inte så roligt att skicka iväg sjuka barn. KG ska på skotertur med grabbarna och barnen ska upp till farmor och farfar och alla andra favoriter. KG kommer hem på söndag men barnen blir kvar hela nästa vecka. Jag ska plugga under den här tiden. Det kommer bli bra. Det är precis vad jag behöver. En längre sammanhängande tid för studierna. Fast jag ska inte plugga på måndag. Då ska Sofie och jag på shoppingtur till Stockholm. Bara vi två. Och shopping till barnen är strängt förbjudet! Det är mammashopping som gäller.

Tilde och Ilian är friska än så länge.

RSS 2.0