15/8-09 Migrän

Tre gånger i mitt liv har jag haft migrän. Nu senast det senaste dagarna. Därav torkan på bloggfronten. För någon som inte haft migrän går det inte att förklara hur vidrigt det är. "Lite huvudvärk kan väl inte vara så farligt" har man ju hört folk säga när någon haft migrän. Men vanligt huvudvärk är det ju inte alls tal om. Huvudvärk är huvudvärk. Migrän är något helt annat. Två kvällar i rad har jag varit helt utslagen. Och då menar jag verkligen utslagen. I förrgårkväll när jag var på Rävsten hade jag ont i huvudet hela dagen. Alvedonet och Treon jag proppade i mig hjälpte föga. När jag kom hem bytte jag om och sen åkte jag ner på torget och sålde badortslotter med Sofie. När jag kom hem därifrån slängde jag mig på soffan med en filt runt huvudet och sen tog jag mig inte därifrån förrän det var läggdags.

KG började monsterjobbet med att ta bort vår gamla garderob i sovrummet och montera upp den nya inredningen som ska vara bakom snygga skjutdörrar. Ingen hjälp fick han av mig heller.... Det kommer att bli superfint när det är klart. Våra garderober har varit trasiga länge nu. Hyllor som gått sönder, klädstång som inte håller för tyngre kläder och två dörrar som lossnat. Synd att alla kläder nu ligger på golvet eftersom jag inte mäktat med att fixa iordning.

 

Igår var första "riktiga" dagen på jobbet. Personalmöte hela förmiddagen och sen föreläsning i Alunda på eftermiddagen. Ingen jättehuvudvärk på morgonen men jag kan lova att den kom med besked efter lunch. Herregud. Min kollega A lider också av migrän emellanåt och hon hade som tur var en engångssnässpray mot migrän i handväskan och den fick jag ta. Och tänk det hjälpte. Inte helt men så pass att jag härdade ut ända tills klockan var fem och vi kunde åka hem. Bilresan hem från Alunda var en mardröm och jag tänkte tanken flera gånger att jag nog måste stanna bilen och spy och sen ringa KG innan jag svimmar. Men jag tänkte också hela tiden att "bara någon kilometer till" och till slut var jag hemma. När jag kom hem lämnade jag allt i bilen, lyfte handen till "hej till familjen" och sen gick jag raka spåret till sängen, la en kudde över huvudet och var helt borta resten av kvällen. Som sagt, helt sjukt vad dålig man kan bli. Jag som nästan aldrig, aldrig är sjuk. Det ska väldigt mycket till för att jag ska lägga mig ner och vara sjuk. Nu har jag legat i två kvällar.

Idag har jag dock varit på jobbet. Huvudvärken inte varit helt borta men heller inte så illa att jag var tvungen att vara hemma. Det har varit en bra dag på jobbet och jag har fått mycket gjort. Tyvärr har jag också idag fått höra att den jag ska vikariera för denna termin troligtvis kommer tillbaka efter jul. Jag som hade hoppats på att denna tjänst skulle kunna ha blivit en fast. Men men. Fast mycket kan ju hända på en termin. Vi får hoppas och hålla tummarna helt enkelt.


Ikväll ska jag iväg och ha en badortsvandring och imorgon blir en riktigt intensiv dag.

Kvällen avslutades med kräftkalas. Det hade vi lovat Tilde och vi passar på nu innan farmor åker hem. Även vin- och vitlökskokta musslor och räkor slank ner. Mumsigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0