17/8-09 Detoxing

Igår var en skön dag hemma. Farmor och farfar åkte hem tidigt och Nikis var väl den som tyckte att det var jobbigast när de åkte. Irene har varit här i fem veckor så jag kan tänka mig att hon längtade hem. Det var tvättning och plockning mest hela dagen men barnen var glada och dagen flöt på bra. På eftermiddagen kom m och p hit på en fika. Även faster och hennes man kom över innen de drog vidare till Uppsala. Senare kom även T och T och vi grillade allihopa och hade det mycket trevligt. T hann även med att hjälpa mig med att färga håret. Jag har inte gjort det sen i maj så det var välbehövligt. 1 dm lång utväxt...inte så snyggt.

Då var det dags då. För andra året i rad blir det detoxing för att få bort sommarens gifter som samlats i kroppen. Det är hemskt jobbigt att göra detta men jag kommer må kanon efteråt. Min mage behöver verkligen detta. Sen är det ju också en kickstart för att kunna gå ner de där sista kilona (eller åtminstone gå ner de jag gick upp nu i sommar). Men huvva vad jobbigt det är. Jag äter alltså bara frukt och grönsaker och dricker vatten i nästan två veckor. En och en annan kopp kaffe måste tyvärr slinka ner för mitt överlevandes skull även om jag försöker snåla in på den varan också. De två, tre första dagarna är värst. Idag har jag varit sugen på allt. Även på sån´t som jag i vanliga fall aldrig skulle stoppa mig. Typ blodpudding. Men värst var nog när jag skulle steka pannkakor till barnen nu ikväll. Åh, vilken tortyr. Jag som älskar pannkakor med grädde och lingonsylt. Men jag stod emot! I kylskåpet står även grillresterna från gårdagskvällen. Också mycket svårt att motstå. Snyft...Jag tänker alltid när jag gör sån´t här att faan vad sjukt att man utsätter sig för detta. Ibland har jag också fallit för frestelsen och tagit en macka eller kokat makaroner eller så men har jag alltid fått ångest över hur fruktansvärt dålig karaktär man har som inte ens kan motstå lite mat i två veckor. Men det här handlar ju faktiskt inte om att tokbanta utan att bryta ett oerhört tråkigt mönster av sockerberoende och ätande av glutenmat som jag antagligen inte tål. Detta ska göra mig piggare och friskare och med en fungerande mage. Sen att jag är helt galen i mat försvårar ju det hela en del.

Det har varit en intensiv dag på jobbet. Allt som ska vara klart inför elevernas start imorgon. Jag ska nu ha en ny sjua och det är mycket att förbereda och planera. Sen all annan planering på det. Det har jag tyvärr inte hunnit med utan får ta det senare i veckan. Så är det. Hinner man inte så hinner man inte. Men det ska bli en mcyket spännande dag imorgon. Kan tänka mig att det är många oroliga små sjuor som är nervösa ikväll. Jag kommer själv ihåg hur jag kände mig kvällen innan jag skulle börja högstadiet. Det jag var mest nervös över var att jag inte skulle se för töntig ut när jag gick på skolbussen för första gången. Man ville ju se så oberörd och världsvan ut som möjligt. Jag komme ihåg att man ringde runt till kompisar för att kolla att man skulle ha rätt outfit på sig. Inte för uppklätt men ändå värdigt högstadiet. Det är inte lätt att vara tonåring .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0