23/8-09 Belöningar och bestraffningar

Helgen är snart över. Intensiv men ändå en rätt hygglig helg.

Igår lördag pratade jag med Frida på msn tidigt på förmiddagen. Hon föreslog att jag och barnen skulle komma och leka med dem i Alunda och eftersom KG ändå skulle jobba hela dagen och det spöregnade och det självklara faktum att det är bäst att passa på att träffas när man väl kan så packade jag in ungarna i bilen och drog iväg. (Vi vet ju av erfarenhet att det brukar kunna vara långt, alldeles på tok för långt, mellan gångerna ibland.) En annan avgörande faktor till att jag drog iväg var att Ilian var jättekliig till följd av att Laban har bott hos oss i helgen för T och T skulle på bröllop och hade inte lyckats fått tag på någon hundvakt. Vi sa att vi kunde chansa och att Laban ju kunde vara ute den mesta tiden och sen inne få ligga still i ett hörn men det var ett dumt beslut så här i efterhand. Ilian har varit jättedålig hela helgen. Så genom att åka iväg några timmar så kunde jag lindra besvären på honom och han kunde få lite annat att tänka på. Vi hade jättetrevligt och barnen lekte bra. Frida och jag åt varsin dietlunch. (Hennes en aningens roligare än min melon.)

När vi kom hem från Alunda kom Edins på besök till oss och vi (eller de andra) åt tacos (jag lyxade till med lite vitlöksdressing på salladen och stekt halloumiost + en och annan wasabinöt). Efter maten och när  barnen kommit till ro så fick vi till några omgångar "mah jong". Det var så länge sen men lika roligt. Vi pratade om att vi ser fram emot när vi är pensionärer och sitter på balkongen i något varmt land men varsin drink och kan spela mah jong hela dagarna. (Förutom när Johnny och jag åker på bergsutflykt och Sofie och KG stannar kvar och slöar och dricker vin.) Ursäkta de interna skämten....Hur som helst så hade vi trevligt och de stannade över natten för att slippa dra upp barnen och böka sig hemåt.

Efter frukost idag åkte jag iväg på en liten guidning och sen skjutsade jag Tilde på kalas och sen följde jag med Sofie, Nemi och Sofies mamma ut för att kolla efter svamp. Vi hittade faktiskt en del men många var så små så vi konstaterade att det nog var lite för tidigt för trattisarna än.Jag hade storslagna planer för dagen. Vi skulle hinna med så mycket nu när Kg äntligen var ledig. Men när jag kom hem från skogen var klockan två och sen helst plötsligt var det dags att lägga barnen. Men vi hann med att lasta kärran med skräp, klippa gräset och få undan plankorna på altanen. Kg åkte också och hämtade en ny säng till Ille. Det var Luddes gamla säng som stått i Emils förråd i flera år som vi kom på skulle passa Ille jättebra. Det är en sån där som man kan ha en koja under. Vilken lycka och oj vad Tilde blev avis. Men om sanningen ska fram så är det nästan alltid hon som får fördelar i form av saker och kläder och trots allt så ska ju hon få följa med till Spanien senare i höst och sen ska hon få ett nytt rum och då är jag säker på att hon kommer att få nya saker. Hon hade dock väldigt svårt för att se det och tyckte bara att vi var jättedumma och orättvisa. Men hon kom över det ganska fort och det var vilda lekar i den nya sängen. Nu hoppas vi på att farmor kan sy ett fint draperi......Den vilda leken spelade upp Ille så pass mycket att han till slut inte riktigt visste var han skulle göra av all energi. Han vände då upp och ner på alla sina leksakslådor så att det nystädade golvet var belamrat med saker. (Lika dant gjorde han igår, och det förvånar mig mycket att han gör likadant idag eftersom han igår inte fick komma ut och leka med de andra barnen om han inte plockade upp själv, jag var benhård.) Kg sa att han får inte komma och äta om han inte städar upp. Tyvärr bet inte det  hotet och utan mat kunde ju inte ungen vara. Istället så blev hotet att om han inte städade upp så åkte alla saker som låg på golvet i sopsäckar. "Jag vill inte ha några saker", blev svaret. Och efter middagen åkte varenda pryl i säckar som nu kommer att förvaras i förrådet tills vidare. Efter någon timme kom han på att han nog ville ha sakerna ändå men då var det försent. Som om nu detta inte vore nog traumatiskt så hade Ilian lovat i ett svagt ögonblick när vi ställde dit sängen att nu när han var stor kille och skulle få en ny säng så skulle han sluta med nappen. Det var inte lätt att vara Ilian ikväll. Inga leksaker kvar, ingen napp och kliig. Men han somnade faktiskt rätt snabbt. Utan napp och han verkade förstå att det var allvar. Vi får se hur det blir om han vaknar inatt. Men han var faktiskt duktig vår lilla kille. Kanske kan vi nu få honom att sluta med nappen. Vi får vara benhårda nu några dagar. Vi får kanske utlova en belöning om han slutar helt med nappetutten. Han har ju faktiskt inte ens fyllt tre än....
 
Jag inte hunnit med att springa i helgen som jag hoppats på. Nu kommer jag i ofas och jag är rädd att komma av mig med löpningen nu när det har gått så bra i sommar. Jag har ju fuskat lite med detoxingen också. Lite ost, dressing  och läsk igår och en liten köttbit och dressing idag. Men nu i veckan ska jag köra hårt till på fredag och sen får det vara bra och jag går över på min "vanliga" kost. Uteslut potatis, pasta, bröd, socker och annat onyttigt i veckorna och äta som vanligt vid veckosluten. Det mår jag bäst av. Nej, nu ska jag gå och duscha. Jag tror att jag har en miljon fästingar på mig. Har redan plockat två små äckeldjur som krypit på mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0