26/8-09

I går tog jag tag i strykhögen. Kändes skönt när det var över. Den här gången ställde jag fram strykbrädan och strök undan för undan under hela kvällen istället för att stå och stryka timmar i sträck. 14 skjortor, 3 klänningar, 3 byxor, 4 t-shirts och 2 kjolar. Sen hade jag inte fler tomma galgar. Den finns en hel del stryktvätt kvar. Men nu väller det inte över. Alltid nå´t.

Det går hur bra som helst med Ilians nappavvänjning. Tre nätter i rad har han somnat utan napp och idag har han inte ens frågat efter den. Tänk så lätt det gick!

Idag har Kg varit ledig på eftermiddagen. Han jobbade ett litet tag på det som ska bli Tildes rum så småningom. Men det tar sin lilla tid. När ska vi hitta mer tid att slutföra alla tusen påbörjade projekt?Det blir vårt loftkontor som ska byggas om till barnrum. Det ska dit fönster, väggar och en dörr. Just nu har vi (jag) stora problem med var jag ska göra av alla min älskade böcker. Att slänga dem är inte något alternativ. Jag håller på att packa i olika kartonger; böcker som ska till en planerad bokhylla nere i Sanden, böcker som jag absolut inte kan skiljas från (typ Den allvarsamma leken, Jerusalem, Utvandrarna, Jane Eyre och Kristin Lavransdotter) och böcker som jag tänker skänka bort till de som vill ha. På jobbet t.ex.  Sen har jag massmis med böcker som jag inte vet i nuläget var jag ska göra av. Var ställer jag t.ex alla mina uppslagsverk och ordböcker, alla våra fotoalbum och pärmar? Vart gör jag av alla min böcker av King och Koontz, böcker som jag har läst en gång i tiden och har "växt ifrån" men ändå har svårt att skiljas från. Jag vill inte ha kvar dem men inte vill jag heller skänka bort dem till okända eller kasta bort dem. Några ideér någon? Andra problem är var vi gör av datorn, skrivaren och annat som hör dit till.

Med detoxingen går det hyffsat. Två dagar kvar. Jag har fuskat lite. Men ytterst lite. Jag poppade mig en skål popcorn häromkvällen och tog fyra wasabinötter. Men annars har det bara blivit rå (bortsett från kokta majskolvar) frukt och grönsaker. Mest melon, äpple, avocado och morot. Vikten är en glädje, -3,5 kilo (men det kommer jag ju gå upp när jag börjar med vanlig kost igen). Jag har inte tränat något under den här tiden och det kanske är bra. Hade nog inte orkat det.
I ikväll blir det lugnt. Kg är iväg och skjuter in sitt nya gevär och jag ska snart lägga barnen. Efter det blir det nog en tur upp på loftet för att försöka strukturera upp läget och sen är det natt natti. Kom just på att jag nog måste packa en väska åt ett av barnen som eventuellt ska åka med Thessan till Linköping imorgon. Jag tar resterande barn och deras storkusiner med mig på fredag. Bellan fyller 20 så vi ska ner och fira med henne på lördag. Det ska bli roligt. Helst hade jag velat att barnen stannade hemma men KG ska jobba hela helgen och ingen barnvakt finns det heller. Så det blir inget festande för min del. Men å andra sidan brukar jag klara mig bra ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0