29/1-09

Guidemötet gick bra. Tyvärr så tar allt lite längre tid på sådana här möten än vad det borde göra. Det är svårt att fokusera på ämnet och då blir det lätt att man sitter och småpratar om annat.  Men vi gjorde en liten utvärdering av förra sommarens guidningar och la upp riktlinjer för kommande säsong. Jag var hemma framåt halv tio. Trött förstås efter nattens bravader. Vi gick och la oss vid tio. Kvart över elva sätter Nike igång och vi var nästan helt tvärsäkra på att denna natt skulle hon sova för hon var så trött så trött på eftermiddagen och somnade utan problem vid läggning. Men inte ens det kan får henne att sova hela natten. Hon får komma upp till oss och KG fick ta första vaket. Jag var som sagt helt slut. Vid tre var det dags igen och jag gick upp och gjorde välling och hon somnade om efter att ha smaskat i sig den. tio över fem kommer Ilian och bökar ner sig hos mig. Jag hade lagt mig på KG´s sida och det förvirrade gossen lite som inte kom till ro utan låg och vred och vände sig. Till slut går han upp och ropar på pappa och smälller igen vår sovrumsdörr och då vaknar förstås Nike och vår morgon har börjat. Helt knäckt går jag upp med Nike men KG säger att han inte har så bråttom till jobbet och jag får lägga mig en stund till. Jag somnade tvärt om och blev väckt igen kvart över sju när Kg var tvungen att dra. En aningens(men bara en aningens) piggare. Jag gör iordning barnen och får iväg dem rätt smidigt till dagis. Sen åker jag och handlar. Kommer hem, brygger kaffe och ser till att bita i det sura äpplet, dvs studierna. Måste ju börja någon gång och idag var väl lika bra som någon annan dag.

Glömde skriva igår att det var några killar här från en murarfirma och kollade hur man skulle kunna få till vår tänkta öppna spis. Det känns oerhört bra att ha tagit tag i den biten. Vårt hem kommer att få ett rejält lyft när det blir klart. Vi får se när det kan bli av och framförallt vad det kostar.

Jag har fått eksem och ont i magen igen. Tydliga stressymptom. Jag hoppas att helgen kommer få mig att slappna av lite.

Jag har hämtat barnen på dagis och de är inte lika trötta idag och nu är det bara en och en halv timme tills maken kommer hem. Ikväll ska vi förbereda hemmet för helgens barnvakter och sen packa iordning för vår miniminisemester. Det är ca fem år sen som KG och jag gjorde något bara vi. Visst har vi varit iväg från barnen och fått vara bara vuxna men då har det alltid varit folk med. Nu är det bara vi och det känns lyxigt och rätt konstigt. Vi ska åka på en helgkryssning till Finland. Men vem behöver se Helsingfors?


Kram till er och trevlig helg!


28/9-09 Tuffa onsdagar

Onsdagar är långa och tuffa. Klockan ringer sex och förhoppningsvis får jag några minuter för mig själv innan barnen vaknar. Oftast Nike först. Många barn vaknar och är pigga på sekunder. Våra barn är för det mesta trötta och behöver tid att vakna till. Därför blir det ofta konflikter på morgonen för att allt tar sån himla tid. Vid sju åker vi hemifrån och ofta kan KG ta barnen på dagis på onsdagar. Det är skönt. jag kan åka på jobbet och få några minuter att i lugn och ro dricka kaffe innan arbetsdagen tar vid. Då har jag tre rätt tuffa pass med minimal rast innan det är dags för lunch. Jag har lång lunch just på onsdagar. Sen har jag två pass till på eftermiddagen då både jag och eleverna är trötta. Klockan fyra hämtar jag barnen och vid den tiden är också de väldigt trötta efter en lång dag på dagis. Detta medför en hel del konflikter innan vi ens har hunnit hem. Först ska jag hämta Nike och Ilian på deras avdelning och få på dem kläderna. Inte alltid så "bara". Det är mycket "kan själv" och "neeej". Sen iväg till Tildes avdelning för att där nästan alltid få tjata och bråka på henne för att få med henne hem. Hos Tilde är det mycket "det är orättvist" och "jag vill inte". Nike kryper iväg och Ilian dundrar in i lekhallen och hämtar saker. Jag försöker övertala Tilde med både min mildaste kom-nu-älskling-vi måste-gå-hem-mamma-är-trött-rösten och den en anings hårdare om-du-inte-kommer-nu-så-går-vi-utan-dig (för det gör jag ju?). Jag hjälper Tilde på med jacken, ger henne mössan, hämtar tillbaka Nike som krypit iväg till de andra barnen på fruktstund, letar upp Ilian som sitter fullt upptagen med ett leksaksstrykjärn, går tillbaka till Tilde och påminner henne om att det var mössan hon skulle ta på sig och inte leka med annat, letar återigen upp Ille som nu vägrar följa med och lägger sig och skriker på golvet. Jag sätter ner Nike som jag nu haft  i famnen och hon drar iväg på en gång. Jag övertalar Ilian att följa med hem, hämtar Nike och går och hjälper Tilde med stövlarna. Vänder mig om och ska hjälpa Ilian med hans skor och upptäcker att han nu tagit av sig jackan och mössan. Gaahh... Till slut får jag ut alla tre till bilen och hämtningen har tagit 45 minuter. 

Ilian ramlade ute idag och skrapade kinden.Nu är vi hemma och barnen är supertrötta och supergnälliga. Jag med. Nike sov dåligt inatt (kanske inte så ovanligt) och även Ilian var bökig.

Ikväll ska jag iväg på guidemöte. KG får ta läggningen själv.

27/1-09

Det blir några dagar mellan inläggen men det finns faktiskt inte så mycket att skriva om. I fredags hade vi myskväll med storbarnen. Ända fram tills dess att Nike vaknade. Hon fick komma upp till oss i soffan ett tag innan vi bestämde oss för att det nog var läge att gå och lägga oss.

I lördags slappade vi på dagen och till kvällen kom Edins över på ett litet födelsedagskalas och sen lite senare kom också Anders och Irene. Trevligt!

I söndags så hände det inte inte heller så mycket. Det är skönt med hjälp med barnen. KG och Anders klurade lite på hur vi skulle få till vårt sista köksskåp. Det kommer bli riktigt bra!

I måndags passade jag på att vara kvar lite längre på jobbet nu när barnvakt fanns på plats. Kanon att få jobba undan lite.

Idag har jag också varit länge på jobbet och sen direkt till Boxen. Tyvärr råkade jag göra illa mig på handens ovansida. (Eller jag och jag. Sofie kickade mig. Vilka vänner man har.) Har nu ett snyggt och klädsamt blåmärke.

Så som ni ser kan jag lika gärna strunta i att skriva någonting alls. Har ju inget särskilt att berätta.
 
Jo, förresten. Jag har i ett svagt ögonblick lovat syrran att springa vårruset med henne. Trettioårskrisen verkar vara tillbaka. Det är väl då man börjar träna och ska bevisa att man fortfarande hänger med genom att springa tävlingar?

23/1-09 Hur gick det sen

Klockan halv tolv i natt gav jag upp och tog med mig Nikis till soffan och satte mig och kollade på tv medan hon fortsatte att skrika. Då hade jag hållt på med att lägga barn sen halv åtta. En timme senare kom KG hem och då hade Nike slockat tio minuter tidigare och sov nu som en klubbad i min famn. Jag kan nu gå in och lägga mig. Ilian vaknar en gång och då går KG in till honom. Väckarklockan ringer klockan sex och jag hinner väl inte mer än kliva ur sängen så är mistluren Nike igång igen. Jag gör välling och KG ligger hos henne. Jag går och försöker vakna till så gott det går.

I kväll är vi två.  

22/1-09 Nattningskrig

Måste bara få skriva av mig om kvällens läggning. Det är ju helt jäkla sanslöst vad dålig jag måste vara på att lägga barn.

Vid fyra åkte jag till dagis för att hämta Nike och Tilde. Minya frågar om hon får följa med hem och leka med Tilde och det får hon naturligtvis. Jag ringer och checkar med Sofie och vi bestämmer då att Sofie och barnen ska äta med oss eftersom männen är iväg på RT. Jag åker hem med tjejerna och någon timme senare dyker Sofie och Nemi upp. Vi äter och barnen stimmar ett tag och mitt i alltihopa kommer pappa runt med Ilian. Ilian är glad och hoppar genast in i leken. Vi dricker kaffe. Nikis är hela tiden fruktansvärt trött men håller ut bra ändå tycker jag. Jag tänker att det nog blir en enkel läggning nu när hon är så slut. Jag väntar med att lägga barnen tills Sofie har åkt. Sofie har väl inte mer än gått ut genom dörren förrän läggningskriget är ett faktum. Jag börjar med att lägga Nike. Hon är ju så trött att hon borde somna på en gång. Hon får flaskan med välling med sig in i sängen och jag lämnar henne där och går ut till de andra. Ilian börjar nu bråka och vill inte ta på blöja och jamis. Efter lite lirkande och lockande så får jag i alla fall på honom jamisen. Jag går på toa för att göra iordning tandborstarna och under den minuten så lyckas de bli osams om något och Ilian skriker och då vaknar Nike förstås. Jag låter henne skrika medan jag borstar tänderna och sen var tanken att jag skulle natta om Ilian och sen gå in till Nike. Detta var en omöjlighet för Ilian lägger sig på hallgolvet och tokskriker och vill "inte lägga". (Nike skriker nu ännu mer). Jag lyfter upp Ilian och han svarar med att flaxa med armarna och kasta med huvudet och självklart lyckas han "skalla" mig på näsan och det gör förjävla ont och jag är tvungen att sätta ner honom och gå ut och ställa mig ute på farstubron en minut för att lugna ner mig och inte göra mig olycklig över barnet. Efter tio mycket djupa andetag går jag tillbaka in. (Ilian står förstås innanför dörren och skriker efter mig). Jag tar honom i handen och leder (läs släpar) honom in i hans säng och säger att jag kommer in till honom och läser snart bara jag får natta Nikis först. Otroligt nog går han med på detta och jag går in till Nike. (Tilde har inte sagt ett ljud än utan ligger snällt i sin säng och läser en bok). Nike är tröstlös och jag går och gör en ny flaska välling till henne för att jag tror att hon kanske kan komma till ro då. Hon smaskar i sig flaska nummer två men blir så fort den är slut blir hon lika ledsen igen. Jag tar upp henne och vi lägger oss i sängen och jag har Nike på min mage. Två sekunder senare har hon spytt upp all välling och sättet hon låg på gör att jag nu har välling överallt, det rinner ner bakom nacken i håret, i ansiktet, på kläderna och till och med innanför bh´n. Och förstås även i sängen. Jag får av mig mina kläder, ungens kläder, torkar av oss med en handduk och lägger en annan handduk i sängen, får på oss nya kläder igen och vips så var Nike rätt pigg. Vi lägger oss igen och tro det eller ej så somnar hon nu rätt snabbt med huvudet på min mage. DÅ vrålar Ilian efter mig och Nike sitter som en käpp rätt upp i sängen. Jag går in till Ille och förklarar en gång till att jag lovar att komma in till honom men att nu måste han vara stor kille och vänta tills lillasyster har somnat. Jag går tillbaka till Nike som tagit sig ner från sängen och är på väg för att leta efter mig, gallskrikandes såklart. Lägger mig hos henne men nu är hon så övertrött att hon bara ligger och snurrar runt och sparkar och gnäller. Till slut somnar hon i alla fall och jag glider ur sängen och går in till Ilian igen. Läser en saga, sjunger lite och sen är det ok för honom att somna själv. Jag går då in för att titta till Tilde men hon sover så sött den gullungen. Det är ju så man kan gråta. Nej, nu ska jag gå och duscha. Eller förresten. Nike har vaknat igen. Bye bye.

22/1-09 Darlingen fyller år

I mitt senaste inlägg avslutade jag med att skriva att Nikis nätter nu äntligen var ok. Glöm det. De tre nätterna som gått sen jag sist skrev har hon varit vaken och bökat. Läggningarna har gått jättenbra men så fort vi gått och lagt oss har hon vaknat och varit orolig och velat komma upp till oss och sen har det tagit evigheter (känns det som vid den tiden) innan hon somnat.

I måndags var jag ju som sagt hemma med Tilde. Hon fick inte tillbaka febern men hostade rätt illa. Vi hade en härlig dag tillsammans och, vad som jag tror vad mycket viktigt, Tilde och jag kunde umgås och mysa utan konkurrens från småttingarna. Framåt eftermiddagen sorterade jag upp alla urväxta barnkläder. Åh, vad det var skönt för samvetet att äntligen ha tagit tag i den högen. Kg hämtade Nikis på dagis och resten av kvällen flöt på bra. Det är en enorm skillnad att bara ha två barn hemma. Det blir inte lika rörigt inne och läggningarna går hur bra som helst. Hur gör de som har fyra, fem?

I tisdags var Tilde helt bra och fick gå på dagis igen. jag hade långdag på jobbet och stannade sen kvar i Östhammar och gick på Box. Har ju börjat äta som vanligt igen och orkade faktiskt passet igenom även om det var bra jobbigt mot slutet.

Igår, onsdag, var jag också kvar sent på jobbet. Vi skulle på kvällen ut och äta mat hela personalen och fira en kollega som gått i pension och därför passade jag på att jobba undan lite. Högarna med saker att göra bara växer och växer och jag verkar inte finna någon tid att ta tag i det. Det är så mycket på jobbet som jag skulle vilja göra; nya projekt, häftiga lektionsplaneringar, komma på ett smart sätt att sortera alla papper man har, göra nya bra klasslistor, ja listan kan göras lång. Men att sitta kvar på eftermiddagarna när alla gått hem är ett bra sätt för man får väldigt mycket gjort. Annars är det alltid någon man ska ha tag på, eller en elev som vill något eller bara det att sitta och dricka en kopp kaffe och diskutera ett problem som dykt upp. Middagen sen blev mycket trevlig och jag höll ett litet tal till F. Det kändes som om jag svamlade på men tydligen så blev det uppskattat och det var ju det som var tanken. Det blev inte så sent, jag var hemma vid halv tio.

Idag fyller maken år. Jag hade tänkt att gå upp tidigt imorse och göra födelsedagsfrukost men jag var alldeles för trött efter nattens vak med Nike. Istället hade KG gjort kaffe åt mig innan han åkt till jobbet. Idag är det ju torsdag och det ska ju vara min pluggdag är det tänkt men det sprack idag. Tilde hade en tandläkartid inbokad så vi åkte iväg med Nikis till dagis och sen till jobbet en sväng där Tilde fick sitta och rita medan jag fixade på med lite papper. Vi även på en liten rundtur och Tilde var oerhört fashinerad av att vara på mammas jobb och hälsa på "mammas stora skolbarn". Men oj vad förvirrad hon blev när Linnea helt plötsligt dök upp. Det var hon inte alls beredd på och blev helt ställd. Tandläkarbesöket gick bra och hon fick beröm för sina fina tänder. Men att ta röntgenbilder var blaha blaha. Det ville hon inte göra. Det gör OOONNNTTT. Nåväl, så ont tror jag inte att det gjorde egentligen men jag tycker också att det är obehagligt med den där ställningen i munnen så jag har en viss förståelse. Det gjorde inte så mycket att det inte gick. Vi hoppas det går bättre nästa gång.

KG kom hem en sväng på eftermiddagen och vi firade lite med kaffe och semla. Årets första och hur god som helst! I och med det så sprack dagens pointsräkning. Kg kommer inte att vara hemma ikväll så jag och barnen ska fira honom  imorgonkväll och sen på lördag blir det lite också. Nej, nu ska jag iväg och hämta Nikis och Tilde. Ilian kommer senare med mamma och pappa.


19/1-09 Veckan som varit

Hej alla ni som läser min blogg. (Ibland undrar jag dock om det är några överhuvudtaget eftersom det väldigt sällan kommer några kommentarer). Förra veckan hann jag inte med att skriva något alls, det var full fart hela tiden.

Nikis skolandes in på dagis måndag-onsdag. Det gjorde KG. Så fort jag kommit hem på eftermiddagen åkte KG på affären och fortsatte sen därnere fram till mellan ett och tre på nätterna med ombyggnaden. Jag hade således fullt upp med barnen hela kvällarna och också nätterna. Inskolningen gick dock jättebra. Den som det gick sämst för var kanske Ille som tyckte det var jättekonstigt att ha pappa där hela dagarna. På tisdagskvällen var pappa (och mamma?) här medan jag tränade. Det var helt galet jobbigt. Jag kör en detoxingvecka igen men insåg under träningspasset hur idiotiskt det är att inte äta när man tränar. Jag blev helt spyfärdig och höll på att tuppa av så jag var tvungen att gå ut i fem minuter och hälla i mig vatten. Det var ju inte så konstigt att jag mådde som jag gjorde med bara råa grönsaker och frukt i magen och sen ett stenhårt boxpass på det. Men efter en banan och massvis med vatten så mådde jag mycket bättre. Men jag har nu lärt mig att inte träna på fastande mage.(det kanske är något man borde ha listat ut vid 30 ålder?)

I torsdag var jag till Uppsala. Jag var till universitetet och pratade lite om mina studier nu i vår. Jag måste ju säga att det känns riktigt jobbigt att göra det här. Jag ahr ju för länge sedan kommit ifrån "studietänket". Hur skrev man uppsatser? Hur ska jag någonsin lyckas bli godkänd? Usch.. Sen var det som vanligt när man är i Uppsala tusen saker jag skulle hinna med att ordna när jag ändå var i stan. Nike var bl. a tvungen att ha ett par nya vinterskor att ha på dagis. Och sen hade jag en gedigen litteraturlista för studierna också som jag skulle inhandla. Mamma och pappa hämtade barnen på dagis så jag slapp köra som en galning hem. Tur det för det var ett riktigt skitväder med hård vind och snö när jag åkte hem.

På fredagen var dagis stängt och mamma och pappa hade barnen. Mamma ringde mig mitt på dagen och frågade var jag hade mina stekspadar. Det visade sig att de var spårlöst bort båda två. Det ska bli kul och se var de dyker upp någonstans. Säkert i någon leksakslåda, i en stövel eller varför inte i en blomkruka...Vi får se. Någonstans finns de ju..
Det hade gått bra hemma och barnen hade skött sig bra. Annat var det med min arbetsdag som slutade med att en en elev vänder sig om i dörröppningen på väg ut från lektionen och säger "jävla kärring" till mig. Trevligt sätt att avsluta arbetsveckan på. Tycker ni inte? Man blir ju så positiv av sånt. Speciellt när man verkligen har gjort sig förtjänt av det. På fredagskvällen var jag helt slut och vi tittade på Let´s dance och sen somnade jag.

I lördags morse fick jag sova. Kg åkte en sväng ner på affären och på eftermiddagen åkte vi till Nyléns i Östhammar för lite lek och fika. Jag stod emot det överfyllda fikabordet och åt lite fruktsallad bara. På kvällen lagade vi lax och quinoa och jag bröt min fasta. Ilian och Nike somnade tidigt och Tilde bäddade ner sig hos oss i soffan i njöt av att ha myskväll "bara vi stora utan småbarnen". Hon somnade mycket lycklig i soffan. Vi kollade på en helsämst film och sen gick jag och la mig. KG höll sig vaken och kollade på skidor.

Igår, söndag, bjöd vi Emil, Linda och barnen på vildsvinsstek. Det var första gången vi lagade vildsvin men det blev hur gott som helst! Det blev en tidig kväll i säng även på söndagskvällen.

I natt vaknade vi av att Tilde var ledsen och hade kräkts i sängen. Vi  befarade det värsta (vinterkräksjukan) men kunde konstatera ganska snabbt att hon kräkts för att hon var slemmig i halsen. Hon har varit rätt hostig hela helgen. Nu inatt var hon också väldigt febrig. Så idag är jag hemma. Nu på förmiddagen är Tildis ändå rätt pigg men jag tror att feberna är påväg upp igen nu. Det är rätt mysigt att vara hemma bara med Tilde. Vi har ätit frukost i soffan framför bilibompa och snart tänkte jag ta tag i stryktvätten.

Ilian åker idag med mamma och pappa till Hede i några dagar. Oftast så är det Tilde som får följa med men denna gång blir det Ilian som kommer att få lite odelad uppmärksamhet under några dagar och det tror jag är viktigt för honom.

För övrigt kan jag meddela att Nikis inte haft några skriknätter alls sen vi kom hem från Hede. Hon vaknar visserligen och vill komma upp till oss på nätterna och någon natt har hon också varit vaken någon timme och bökat runt. Men det hysteriska skrikandet har vi klarat oss ifrån och det är ju hur skönt som helst. Men det är nog som mamma sa; hon skulle behöva ett eget rum. Men det kan man ju inte trolla fram bara sådär.


12/1-09 Tankar kring jakt

Det hänger ett monster i vårt garage. Det är faktiskt sant. Berätter mer snart....

Först ska jag bara tala om att Ilian har pottförbud. Varför? Jo, det ska jag berätta. Han har börjat åka runt på pottan. Varför är det ett problem undrar ni kanske. Jo, Ilian sitter gärna länge och kissar och när han då kommer på att han ska åka runt så skvätter det ut kiss på golvet. Inget stort problem kanske. Nej, men igår kväll när han var ovanligt länge på toaletten och jag skulle kika om han var klar så åkte han runt på pottan när han hade bajsat OCH  kissat i den. DVS kissbajs på hela badrumsgolvet och naturligtvis också på hela pojken. Blä.... Torka rent på golvet efter bajs är ju inte direkt lika enkelt som efter bajs. Mycket skitsnack är det nu.

Jag hade ju hoppats på en enkelt nattning igår och jag får väl ändå ge den godkänt. Ilian krånglade lite men det var nog mest för att Tilde och Nike busade järnet i soffan och då kunde han förstås inte komma till ro. Nike var väl den som var mest knölig men hon kom till ro rätt snabbt hon också. Tilde kom upp en gång och hade ont i benet men bara vi värmt vetekudden och stoppat om henne igen så somnade hon också. Jag la mig soffan och zappade lite och hamnade framför "Moulin Rouge". Den hade jag inte sett sen den kom ut 2001 och hade glömt hur underbart bra den filmen är. Jag var trollbunden i två timmar.

Nu till monstret i garaget. Där hänger fröken vildsvin herself. Vilka otäcka djur! Kg fick alltså äntligen skjuta ett vildsvin och är nog mäkta stolt över det. Jag är glad för hans skull även om jag inte gillar jakt i allmänhet. Jag tycker att jakt hör till det förgångna och jag kan bara inte förstå att man kan vilja ut och "uppleva spänningen med jakten och att skjuta". Döda så vackra djur som rådjur, älg och räv. KG har många, många gånger försökt förklara tjusningen med det hela men sorry, jag kommer aldrig att förstå. Vill inte förstå.  Det är det hela "tugga-taggtråd-jag-är-riktigt-manlig-när-jag-får-döda"- grejen. Men jag är faktiskt en riktigt dålig person för jag har egentligen inga bättre argument. Jag äter kött och om jag nu vore så emot att döda djur så borde jag ju bli vegetarian, eller hur? Och visst borde jag det. Det vore ju det enda rätta i det samhälle vi lever i. Vi behöver ju inte kött idag för att överleva. Men det är ju sååå gott. Som sagt, jag är en dålig människa som inte ens kan stå upp för mina ideal. MEN, om man nu absolut måste ut i skogen och döda så kan man väl ta kål på dessa otäcka vildsvin. Skit vad stora dem är! Och nu hänger det ett i vårt garage. Huvva....Ok,  Desse, jag antar att jag har skrivit lite idag som får igång Hampus rejält. Men jaktdiskussionen får han ta med någon annan.

11/1-09 Angående nyårslöften

Helgen har varit bra. I fredags var vi trötta och kom i säng tidigt. Det är väl kanske inget att skryta med att man går och lägger sig vid halv tio en fredagskväll men är man en trött småbarnsförälder så är man.

I lördags fick jag sovmorgon. Jag hade haft nattpass med Nike men det var en rätt lindrig natt. Efter en frukost tillsammans så åkte KG på jobbet en sväng och jag pysslade på hemma och plockade bort julen. Det var sååå skönt att bli av med alla fula tomtar. På eftermiddagen hade vi julgransplundring och Sofie och flickorna och familjen Berggrens kom hit och gjorde oss sällskap. Vi dansade kring granen, fikade, barnen lekte och fick sen lite godis. Minya blev kvar hos oss över natten och tjejerna lekte jättebra och nattning var inga problem. Vår  fortsatta kväll tillsammans när barnen lagt sig var också super. Vi drack en Irish Coffee med mycket grädde, delade på en flaska gott vin och såg på en bra film och hade kvalitativ vuxentid som nästan aldrig annars hinns med.Jag fick ligga länge idag också. (Med länge menar jag allt efter halv åtta. Idag blev det till strax före nio) Jag har lättare än KG att ta nätterna och han är piggare på morgonen än vad jag är. Idag har KG varit ute och jagat. Hare och rådjur var det visst som gällde på dagen och nu har han precis varit hemma och ätit middag med oss och hunnit dra iväg på kvällspasset då det är vildsvinsjakt. Det gäller att passa på när tillfälle ges även om om jag kanske var lite tveksam till kvällsjakten. Jag har haft en bra dag med barnen. Minya och Tilde (och faktiskt också Ilian) lekte superbra hela förmiddagen och Nike var på toppenhumör och lekte själv eller spatserade omkring och var helnöjd. Sen kom Sofie och hämtade Minya och vi tog en liten fika medan barnen gick ut och lekte. Ilian kom in efter tag och var kissnödig och då kom jag på att jag glömt sätta på honom en blöja innan han gick ut men han fick av sig overallen och sprang in på toaletten och kissade. Han är hur duktig som helst. Nu är han helt blöjfri dagtid och det händer sällan olyckor. Eftermiddagen fortsatte i samma positiva anda och nu hoppas jag bara på att läggningen också går bra. Jag är ju som sagt var själv och då brukar det bli rätt jobbigt. Min taktik ikväll blir att läsa saga i soffan, gå och lägga mig med Ilian medan Tidle och Nike får mysa med en film och sen ta Nike för att avsluta med att gosa en stund med Tilde. Vi får se hur bra det går. Just nu sitter alla tre och tittar på Bolibompa och är väldigt nöjda.

Då var det mina nyårslöften. Men jag vill gärna hellre kalla dem nyårsambitioner. En ambition är ju inte lika hårt som ett löfte och då behöva jag ju inte känna det som ett totalt misslyckande när jag inte lyckas hålla det.

  1. Mina sista högskolepoäng ska fixas. Jag har redan tagit kontakt med universitetet och försökt ta reda på exakt vad jag måste göra. Uhh, ångest.....
  2. Viktfrågan igen. (jag VILL kunna ha mina jeans igen)
  3. Bli en tålmodigare mamma.
  4. Få Kg att sluta snusa. (Ja, jag vet. Det borde vara hans löfte att sluta men han är ju hopplös)
  5. Få någonsånär ordning på trädgården i vår.
  6. Få ett fast jobb. 
  7. Börja laga mat igen. (det har blivit hopplöst mycket halvfabrikat och slarvig mat på sistone)

Det var ju ett par stycken och säkert har jag glömt något. Men det kanske går bättre om man inte har för många. Punkt 1 är dock högprioritering. Det är ju också en förutsättning för punkt 6. Nej nu ska jag förbereda barnen för natten. Kram till er.


9/1-09

Igår var vi till Norrtälje för att gratta lilla Ida som fyllde 3 år. Mamma och pappa tog med sig Nikis redan  på onsdagen. Vilket innebar att vi fick sova hela natten (nästan, Ille kom och buffade ner sig hos oss). Mamma och pappa däremot hade haft några köriga timmar på natten. Välkomna till vår värld! Nu vill de nog tyvärr inte ta stig an Nike någon mer gång.

Barnen lekte och hade roligt som vanligt. Det är verkligen full fart när våra barn kommer ihop. Tilde blev arg och ledsen när vi skulle åka hem och ville inte ens säga hejdå.

  

Jag har börjat jobba igen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är rena semestern på jobbet. Nu när jag får stanna hela terminen så ska jag strukturera upp mitt arbete på ett helt annat sätt. Torsdagar ska jag ju också hinna plugga är det meningen.


Vi har det körigt nu igen hemma. KG bygger om inne på affären så det blir tidigt på morgonen och sent på kvällen. Dessutom ska han skola in Nikis på dagis mån-ons nästa vecka. Men det har ju gått förr så det lär ju gå nu också.


Trevlig helg på er alla!  


6/1-09 Hede

I kväll har vi kommit hem från en snabbvisit i Hede. Vi åkte i fredags och har hunnit med att fira både julafton och nyårsfton en gång till. Vi kom upp rätt så sent i fredags kväll. Skitväder på vägen upp så det tog långt tid. Både Ilian och Nike är verkligen tråkiga att åka bil med. När vi kom upp så blev det fika och sen fick Nikis följa med Sara och Fredde hem och sova hos dem. Tänk vad skönt att få sova en hel natt! Tusen tack!

Så här fina lyktor brann för oss när vi kom!Lördagen var det julafton. Mattias och Tilde var iväg på dagen och åkte pulka. Vi andra tog det bara lugnt. Nike hittade sina favoritleksaker: På kvällen kom mormor och morfar, Sara och Fredde , Luttan Stefan och Mattias. Och så tomten förstås!

   

Fina presenter blev det förstås. Mamman tyckte nog bäst om den underbara täckkjolen som Tilde fick. (Tilde själv tyckte nog bäst prinsessboken, prinsessklänningen och arielaparfymen). Ilian tyckte nog bäst om emiltröjan och sitt nya lego. Nike fick ett underbart flecceställ och en legobåt som hon gillade. Bland en massa andra saker. Kg och jag fick en dagstur på Göta Kanal och det ser vi förstås fram emot!

I söndags var det minus trettio grader hela dagen. Brrr...det blev till att sitta inne och kura. Barnen lekte med sina leksaker och busade.

    

  


På kvällen sen åt vi god plockmat som vi alla hjälpts åt med att göra. Sen spelade vi spel till långt in på natten. Jag blev lite ilsken på Tilde och var på vippen att gå och lägga mig men jag lät det rinna av och stannade uppe och hade det trevligt istället. Tilde blir ju som bekant som förbytt när vi åker upp till Hede och får sitt "hedehumör" men droppen var när hon låg och vrålande efter att farmor skulle komma och lägga sig klockan tolv på natten och därmed väckte Nikis.


På måndagen sen så hade Kg och jag tänkt oss en liten skotertur bara han och jag men på förmiddagen var det fortfarande kallt så vi åkte till mormor och morfar och fikade istället. På eftermiddagen steg temperaturen till bara någon minusgrad men då var klockan redan för mycket. Nike fick även denna natt sova hos Sara och Freddan. Härligt! Vi sov i tio timmar! Resan hem var lång och jobbig. Imorgon är det en ny arbetsdag. När berättar om nyårslöftena en annan gång.


1/1-09 Förra årets sista och årets första

Igår Nyårsafton var vi hemma hos oss tillsammans med familjen Edin. Kg jobbade på dagen och jag grejade på inför kvällen. Mitt på dagen kom mamma, pappa och goda vänner som var på besök och fikade med oss. KG kom ungefär samtidigt som Edins dök upp och Johnny skjutsade Sofie och mig tillbaka hem till dem så att vi kunde få lite tjejtid och göra iordning oss och ta det lugnt medan Johnny och KG fortsatte med maten. Efter någon timme blev vi hämtade och sen var det fullt ös hela kvällen.

  

Vi såg till att barnen åt före oss så att vi kunde äta någotsånär lugnt.

Barnmeny
Friterad pommes och kyckling
GODIS

Vuxenmeny
Förrätt: Konjaktsgratinerad hummer och krukbröd
Varmrätt: Västerbottengratinerad helstekt oxfilé med potatisrulle och rödvinssås och fetaostsallad.
Efterrrätt: Snöägg (ja, det hette faktiskt så) med två såser.

Maten blev mycket bra med reservation för efterrätten. Förra årets efterrätt blev inte speciellt lyckad så i år så fick Edins stå för den. Det brukar vara ett säkert kort. Johnny är helt suverän på efterrätter och självklart hade han lagt ner mycket tid och energi på kvällen anrättning. Tyvärr blev det nog inte så lycket som receptet hade utlovat att det skulle bli. Rätten såg konstig ut och smakade ......ja det är faktiskt svårt att definiera vad det smakade.....det smakade inte illa men konstigt... Men man kan ju inte pricka rätt alla gånger och det här är faktiskt första gången som jag ätit något som Edins gjort som inte har smakat himmelsk för det gör faktiskt allt annat. Det verkar som om det vilar en förbannelse över våra nyårsaftonsdesserter.Barnen var uppe och stimmade till en närmare tio och sen var det natti natti för dem. Edins sov över och Sofie sövde deras flickor i Tildes rumoch Ilian och Tilde fick dela på Ilian säng. Kg la sig och läste saga och Tilde somnade på en gång men Ilian  bökade på ett tag men gav upp rätt snart han också. Nike somnade utan problem. Vi vuxna fortsatte sen att vänta in tolvslaget  och spela spel. Vi prövade ett nytt spel "den glade mytomanen" som var riktigt roligt.Vid tolvslaget gick vi ut och kollade på grannarnas fyrverkerier och skålade in det nya året.Vi gick in rätt snart igen för det var verkligen svinkallt ut. Trevligare inne och spela lite spel. Klockan ett vaknade Ilian och vill inte somna om. Ingen av oss var speciellt sugen på att gå och lägga oss med honom så då gjorde jag något som jag aldrig gjort förrut. Nu Sofie, tänker jag faktiskt skriva om vad jag gjorrde även om alla kommer tycka att jag är en dålig mamma för det. Ok, här kommer det. jag satte på en DVD-film. Klockan ett på natten! Och där satt han så snällt och kollade på Emil. Klockan två vaknar även Tilde och då bestämde vi för att bryta upp och lägga barnen. Tilde och jag låg inne i vår säng hos Nike och KG la sig hos Ilian. Jag hade svårt att somna. Konstigt, det har jag ju aldrig. Jag somnar kanske framåt fyram och halv fem vaknar Nike. Detta är första gången hon vaknar denna natt. Jag går upp och gör välling och hon somnar om skapligt fort för att vakna tjugo över sju och vara pigg. Jag kliver upp och börjar plocka lite i röran från gårdagskvällen. Rätt snart kommer också Sofie och Nemi upp.

Idag bestämde vi oss för att åka till Östhammar för att gå ut på isen som ligger fint i östhammarfjärden. KG skulle också utnyttja sin 30-årspresent han fått av Edins. En isjaktstur. Vilken dag! Och vilken is! Jag har aldrig sett dess like! Hlet underbart! Synd att det blåste så kallt. Tilde frös typ innan vi ens klivit ut bilen och sen gnällde hon konstant hela tiden. Vi hade med skridskor för att hon skulle åka men hon bara grinade för att det var kallt. Vi grillade kolbulle och drack varm choklad men hon slutade inte grina så till slut fick jag gå till bilen och sätta på den för att hon skulle få tina upp. Men vi hann få ett par fina bilder.
Gott nytt år!


RSS 2.0