10/5-09 Äckeldjur
Vad är det med dessa djur som gör att de är så äckligt läbbiga? Jag fullkomligt hatar spindlar oavsett vilken färg och storlek de har. Denna var grön och verkligen asäcklig. KG fick komma till undsättning. Tur att jag inte var själv hemma för då vet jag inte hur jag skulle ha betett mig. Det har äcklet satt och lurpassade på mig vid diskbänken, häromdagen var det en som attackerade mig från kanelpåsen. Det är faktiskt sant. Jag gjorde äppelpaj och när jag skulle hälla kanel från den ihopvikta kanelpåsen så ramlade det en skapligt stor äckelspindel ner i pajen. Blääää. Även den fick KG ta. Hade jag varit själv hemma så hade jag nog hivat iväg hela pajen i soporna, knytit ihop påsen och borta var den terrorspindeln. Jag kan inte för mitt liv tänka mig att trampa på en. Jag kan inte ens försöka föreställa mig kraset. Usch....Och när de är så här stora som den här gröna saken från yttre rymden så kan jag inte heller försöka mig på att fånga den i en burk heller. Tänk om han (för självklart är det en han) fick för sig att hoppa över på mig och börja krypa. jag kallsvettas vid blotta tanken. Ev, skulle en flugsmälla vara ok, bara det går fort. Men jag är tveksam. Kanske hellre sitta på två meters avstånd (minst) och vänta på att någon kommer förbi som kan assistera. 112 vore kanske att ta i. Tror jag... . För det mesta är det dammsugaren som får vara avrättningsmaskin. Sen låter jag  den stå på ett tag för att vara säker på att odjuret har döden dött.

Frida, kommer du ihåg den spindeln som kröp på mig på stranden i Sanden när Tilde var bäbis? Den var skapligt stor.... Äckeldjur, som sagt.

Varför är vissa (ganska många) så äcklade av spindlar? De är ju inte speciellt stora (jämförelsevis alltså), de är inte farliga (iaf inte här i Sverige) och de har inte för vana att attackera folk (hmm, fast ibland känns det så), de förstör ingenting och är faktiskt rätt så schyssta på att bygga nät (om jag nu absolut måste säga något positivt om dem).

Om jag vore häxan surtant (för jämnan) så skulle jag absolut trolla bort alla spindlar i heeeeela vääärlden.

Kommentarer
Postat av: Moster Helene

Det går ju att bota spindelfobi,det gjorde ju jag när jag var gravid med Alexius.Jag kan inte säga att jag älskar dom,men jag dödar dom gladeligen.

2009-05-11 @ 19:01:54
Postat av: Frida

Visst minns jag. Jag hatar också spindlar!! Men när jag väntade Siri bestämde jag mig för att inte föra över fobin på henne. Efter det har jag inte varit lika skräckslagen vid åsynen av en. Jag har till och med lyckats döda en och annan. Men när de är så sär stora skulle jag nog också fundera på att ringa 112...

2009-05-11 @ 21:40:30
Postat av: Mammsen

Tur att det inte var jag som var hos er, då hade du varit mammalös idag.....

2009-05-12 @ 11:29:06
Postat av: Sofie

Jag skrattar med skräckblandad förtjusning åt dina beskrivningar. Jag, gravid liksom Helene, "botade" spindelfobin och det har definitivt gjort min tillvaro behagligare. Men fi faan, denna där var läbbig!

2009-05-12 @ 20:56:08
Postat av: Sara

Jag är en av få lyckliga som välsignats med att inte vara rädd för...hmm...äckeldjuren var det va? :-) Dröm om min förvåning när jag för några veckor sen upptäckte att mamma (av alla människor) är livrädd för dom. Kram

2009-05-12 @ 23:15:22
Postat av: emma

Usch ! Jag är också livrädd för spindlar, vet inte varför för dom gör inte nåt men usch så äckliga dom är. O jag som bor i källaren där alla stora husspindlar håller till =/ Jag ryser och börjar skaka så fort jag ser en o så får mamma eller Henke döda den !

Kram

2009-05-15 @ 17:45:22
URL: http://emmsern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0