16/5-09 Bra dag

Detta verkar arta sig till en riktigt bra dag. Hey, klockan är bara elva än men här är vi positiva idag.

Läggningen igår gick hur bra som helst. Ilian somnade framför tv´n i sin puff och Nike var också lättlagd. Visserligen fick de vara uppe rätt länge. När barnen lagt sig kollade vi klart på filmen som vi började på i tisdags men som vi i kollade klart på eftersom den kvällen slutade med gråt och förtvivlan. Det var en lite konstg men på något sätt ändå riktigt riktigt bra. Vicky, Cristina, Barcelona hette den. En Woody Allan-film så då kan ni ju tänka er att den var lite udda.

Planen för den här helgen var att plugga eftersom jag har bestämt mig för att skriva tenta nästa helg. Men KG jobbar idag så det det blir kanske bara någon timmes läsande på eftermiddagen. Barnen är ute och leker och jag tänkte plocka undan lite här inne medan det är lugnt. Sen ska jag ut och njuta av denna underbara vårdag. Bara någon kilometer från Öregrund står häggen i full blom och idag eller imorgon kommer vår enorma hägg här på gården att slå ut. Då kommer luften explodera av dofter och jag kan knappt bärga mig. Häggdoft är det underbaraste som finns! Varmt är det idag också. Härligt! Vi har haft fint väder hela veckan men bara sådär 8-9 grader. Men idag, äntligen, är det varmt igen.
 
Veckan har varit riktigt tung och som alltid när jag mår dåligt och är trött så börjar jag tröstäta. Då äter jag främst bröd och kakor och det pallar ju inte min mage med så då får jag ont, blir svullen och dessutom ökar jag fort i vikt. Inte har jag hunnit med att springa heller denna vecka. Vårruset närmar sig.

Läggningar har gått bättre och bättre. Det kan ju iof inte gå sämre än det gjorde i tisdags men nu har vi sagt till på dagis att våra kvällar är ohållbara och att inte Ilian ska sova på dagis. Personalen tyckte väl kanske inte att det var en sån jätterolig idé men visst kunde vi testa. Han är ju så oerhört aktiv på dagis att han är helt slut vid tiden för lunch och han behvöer då egentligen sova men vad sjutton ska vi göra då? Men som jag har förstått det så har det ändå fungerat hyggligt på dagis. Han har fått sitta still i en av fröknarnas knä och vilat och tagit det lugt en stund. Vi får pröva nästa vecka också och sen ta en liten utvärdering. Läggningarna hemma har ju gått så mycket bättre. Men visst, istället har tiden mellan dagis och middag varit katastofal men hellre det än att man ska försöka söva i flera timmar.

Idag är planen bara att vara hemma. KG skulle försöka sluta lite tidigare och då tänkte jag läsa ett tag och sen kommer Edins hit och ska grilla med oss. Tilde och Minya har velat leka hela veckan men vi har bara inte lyckats fått ihop det. Det ska bli mycket trevligt. Sen ikväll blir det förstås ESC-final. Heja Malena!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0