30/9-09 Extremt, extremt beroendeframkallande

Då var man där också. På "fejjan", som det kallas bland de mest aktiva. Jag pratar om Face book. Denna internets stolthet. Borde ha en varningstext när man registrerar sig. Varning, varning. Genom att registrera sig på face book riskerar du att tappa all kontakt med omvärlden och du ombeds därför ta extra stort ansvar att inte vara inloggad för länge. För beroendeframkallande var det verkligen. Jag har länge stått emot trycket att registrera mig men igår när jag var var hemma med Nike så tänkte jag att det kanske kunde vara dags. Men det finns ju mycket bra med fejjan också. T.ex det här med att det är så många runt om i hela världen som är medlemmar. Jag hittade direkt på många som jag inte haft kontakt med på flera, flera år. Bland annat tre stycken som jag umgicks väldigt mycket med när jag var i Japan -94 och tyvärr tappat kontakten med. Det är ju helt fantastiskt! Jag insåg att jag nog inte kommer att orka vara särskilt aktiv. Bara kolla min egen status. Inte göra som många andra. Gå igenom alla sina vänner. Jag har ju trots allt en familj som behöver mig och att sitta och vara helt osocial vid en dator är inte min grej. Bloggen tar tid så att det räcker. Men det är ju ändå kul att vara registrerad!

Jag är hemma idag också. Nike är fortfarande dålig i magen. Vi får se hur det blir imorgon. Men då får Kg vara hemma isf. Vi andra känner inget äsl.
 
KG har varit aktiv med loftet nu ett par kvällar. Det är bra!

Idag ska jag tvätta ikapp och sen försöka hinna med att stryka lite. Borde också gå ut och plocka av resten av bären. Man hotar med minusgrader de närmaste nätterna. Så ser dagen ut.

29/9-09 Böknatt och VAB

Nike var orolig inatt. När vi gick och la oss vaknade hon och hade sen mycket svårt att somna om. Sen spydde hon ner sig själv, sin pappa och halva sängen. Så äckligt. De hade ätit blodpudding på dagen så spyorna var svarta. Blä. Sen upp och göra rent i sängen och tvätta barn. SEn fick hon feber och diarré. Idag är jag hemma med henne. Nu på morgonen är hon väldigt hängig, har fortfarande lite feber och har diarré men hon kräks inte. Hoppas vi andra klarar oss. Idag blir det nog bara till att sitta och hålla om lillskruttan. Hoppas hon somnar så att jag kan få mig en liten lur också. Det blev inte så mycket sova inatt.

28/9-09 Shopping shopping

Det är så kul att handla kläder. Har varit in till Gränby. Drog in efter jobbet och målet med min lilla tripp var att klippa mig, köpa mig en ny bikini till resan och nya gummistövlar åt Tilde. Självklart passade jag på att göra lite andra inköp också. Jag köpte pysselgrejer och nya pennor till Tilde att ta med till Spanien och så blev det lite nya kläder till mig. Men ingen bikini. Inte på en enda affär fanns det en bikini. Så jag kom hem utan. Får beställa en på nätet. Ellos hade rätt stort utbud. När jag kom hem fixade vi lite på loftet. Kg isolerade och jag packade böcker. Sakta men säkert går det framåt. Men att Tilde ska hinna få ett nytt rum på den här sidan om året blir nog lite svårt.

27/9-09 Kalasdags igen

Idag har Ilian haft ett litet kalas. Minya, Nemi, Hjalmar, Siri och Algot. Också syskonen förstås. Vi upptäckte idag att Ilian och Siri leker jättebra. Tidigare har Ilian varit lite för vild för Siri och hon har har blivit förskräckt så fort han kommit närmare än en meter. Och Ilian i sin tur har tyckt det varit rätt roligt att retas lite med Siri och det har alltid slutat med att Ilians mamman blivit alldeles kallsvettig och nervös. Men idag var du hur gulliga som helst tillsammans och lekte superbra. Kul!

 Minigodisråttor!

Ikväll blev det hämtpizza. Jag bestämde förra helgen att jag skulle köra hårdkörning med dieten fram till Spanien men det gick bara fram till torsdagen då vi hade studiedag och blev bjudna på förmiddagsfika (jag kan ju absolut inte säga nej) sen var det lunch ute med kollegorna (varför beställa sallad när man kan äta kebab?) på eftermiddagen var det dags för fika igen och då bjöds det på äppelpaj och vanlijsås (kan inte säga nej till det heller) senare på kvällen träffade jag ju Sofie och barnen och det blev hämtpizza. På fredagen frågade en kollega om jag ville ut och äta lunch med henne (svaret blev självklart ja, veckan var ju ändå sabbad). Igår höll jag visserligen in lite på maten (om man bortser från fikabrödet på eftermiddagen) men idag var det dags igen. Fika på kalaset och pizza till middag. Fy fasen vad dålig karaktär jag  har. Som tur är verkar vikten ändå hålla sig. Men jag hade velat ner fem kilo till. Men med den inställningen till mat som jag har så får jag nog vara glad att jag inte väger mer än vad jag faktiskt gör. Imorgon är det måndag och jag får en ny chans. denna vecka kan det bli lättare. Jag har inte så många frestelser. 

26/9-09 Syltförsök

Idag har jag för första gången i mitt liv provat på att göra sylt. Det blev björnbär- och aroniasylt. Vi har hur mycket aronia som helst och det känns ju bra att kunna ta tillvara på bären. Kanske att den blev lite för söt men det bättrar vi på till nästa gång. Tre rätt stora burkar blev det. Imorgon ska jag ta och plocka av alla bären och slänga i frysen så att jag kan göra mer sylt allteftersom.
Sofie och barnen var här och fikade/lekte en stund på eftermiddagen. När de åkt hem badade mina barn ett tag och sen var det soffmys med badrockar.Nu ligger alla barnen och det är mamman och pappan som ska ha soffmys.

Puss på erHyss nr 26

Nu var det länge sen men idag var det dags igen.
 
Jag och barnen har plockat en massa bär för att jag ska göra sylt. När det var klart ställer jag burkarna på farstutrappen och går och söver Nike. När jag kommer tillbaka har Ilian tagit en av burkarna och hällt ut en massa bär på golvet i sitt rum. Jag tar snabbt ett kort och sen säger jag åt honom att varenda litet bär ska tillbaka i burken. När jag går in i hans rum några minuter senare har han mosat alla bär på mattan. Bara att rulla ihop den och slänga. Ungen fick storsanering i badrummet.


26/9-09 Trasiga nätter

Mina nätter är så jobbiga just nu. Problemet är att jag är så lättväckt. Kg snarkar och Nike ligger och vrider sig och sparkar och klättrar. Sen tidigt upp.

Idag har vi inga direkta planer. KG jobbar till strax efter sex. Ilian var hängig igår kväll men idag verkar han pigg igen. Vi kanske träffar S och barnen på eftermiddagen. Självklart ska vi också ut en sväng. Det är ju underbart höstväder. Jag ska plocka av mina aroniabär och försöka mig på att göra sylt på dem.

Trevlig helg på er allihopa!


25/9-09 Löning

Gör en god insats idag när lönen kommit genom sms:a BARN till 72910. Det går till PLAN´s arbete för världens utsatta barn. 25 kr kostar det.

25/9-09 Yttersta åldersbeviset

Då var det bekräftat. Jag är härmed definitivt gammal, medelålders, oung, närmare döden än födseln, kalla det vad ni vill. Jag behöver läsglasögon! Igår satt jag på möte på jobbet och provar en kollegas läsglasögon som ligger på bordet. Jag gjorde en alldeles oerhört jobbig upptäckt. Jag såg så mycket bättre. Och jag som trott att jag haft perfekt syn. Så var det nu inte just. Så det är bara att gilla läget och beställa tid hos en optiker.

Vi har studiedagar igår och idag. Igår fick jag också veta att den den jag vikarierar för har sagt upp sig. Det borde innebära goda nyheter för mig men jag har ännu inte vågat gå till chefen och fråga. Dessutom har jag ju fortfarande inte fått till de där sista poängen trots tappra försök. Tiden räcker helt enkelt inte till. Nästa vecka för jag nog veta hur de tänker sig min framtid på Frösan. Lite nervöst är det allt.

Igår kväll hade KG RT hemma och Sofie, jag och alla barnen tillbringade kvällen hos mamma och pappa. LÅnade deras pool och åt pizza. Jag och mina barn sov kvar där över natten och läggningen gick bra men natten var jobbig. Jag vaknade hela tiden av att Ilian och Nikis snurrade runt runt. Arm i ryggen, fot i ansiktet, ben på magen osv osv. Hoppas jag får sova bättre inatt.

23/9-09 Häromnatten

Häromnatten var KG borta. Han var på något kursaktigt på någon båt. (inte så mycket koll som ni märker). Hursomhelst så hade jag och barnen bestämt att vi skulle sova allihopa i vår säng. Jag såg fram emot detta. Tyckte att det skulle bli mysigt. Och det var det också till att börja med. Vi läste saga och låg och myste tillsammans men när det var dags för att sova var det inte så mysigt längre. Nike och Ilian var stört omöjliga. När den ena låg ner så satte sig den andra upp och då blev den som låg ner nyfiken på vad som hände och vise versa. En och en halv timme tog innan alla tre sov. Då var det bara för mig att att gå upp och släcka ner i huset och själv krypa till kojs. Sen sov de iallafall hela natten men tyvärr gjorde inte jag det. Det är jobbigt med tre barn i sängen och Ilian far ju runt som en skållad råtta i sömnen. Så här låg de när de på morgonen när jag gick upp. Tvärs emot hur de somnade.
22/9-09 Aj aj aj

Har ikväll varit på höstens första box-pass. Jobbigt! Oerhört jobbigt! Konditionen har jag väl kanske men absolut ingen styrka alls. Thessan har dessutom så hårda slag att jag inte vet vilket som var jobbigast; att själv slå eller stå och parera Thessans slag. Svetten rann ner i ögonen så att det sved och mascaran låg kletad runt ögonen. Nu ikväll kan jag inte lyfta armarna över huvudet, händerna darrar och det bränner i låren. Skaplig träningsvärk man kommer ha imorgon...


22/9-09 Fontäner på taket

"Mamma, har vi någon fontän?" undrade Tilde imorse när vi åkte till dagis. "Nej, det vet du väl att vi inte har någon" svarade jag. Det blev tyst ett tag och sen sa Tilde: "Men, hur kan vi då kolla på TV?".

21/9-09 Sagan om spindeln som försvann

Det var en gång en mamma som var förskräckligt rädd för spindlar. Som tur var hade hon en dotter som inte var det och som brukade få ta ut spindlarna varje gång som den rädda mamman såg en inne i huset.

En dag när mamman hade varit på toaletten och kissat så såg hon en jättestor spindel preciiiiis i ögonhöjd på väggen när hon reste på sig och skulle spola.
- Snälla dottern, kan du komma hit och ta bort spindeln som sitter här på väggen; ropade mamman.
- Javisst kan jag det, sa dotterna glatt och kom springande med ett papper på vilket hon skulle ta ut spindeln. Mamman övervakade allt på behörigt avstånd och såg med rysningar längs ryggraden hur spindeln inte alls ville låta sig fångas utan ilade blixtsnabbt över pappret och ner på andra sidan. Men dotter gav inte upp utan fortsatte försöka få spindeln att vara kvar på papparet. Men så ringde telefonen och mamman lämnade spindeljakten för att svara och satte sig ner i soffan för att prata en stund. När mamman lagt på frågade hon dottern om det gick bra och om spindeln var ute.
- Nej, svarade dottern, han smet in någonstans i toaletten. Men du behöver inte vara rädd mamma, för nu syns han inte längre.

Mamman tänker från och med nu använda den andra toaletten......


19/9-09 Trippelt födelsedagsfirande

Härlig lördag. Barnen och jag (Kg jobbar i helgen) var ute hela förmiddagen. Jag klippte gräset, försökte röja undan lite skräp vid entrén, städade lekstugan och sopade fint på studsmattan. Barnen var nöjda och glada. På eftermiddagen åkte vi ner till m och p. Cissi och hennes barn hade också kommit dit. Barnen och m badade och vi andra satt och njöt av höstsolen.

Senare begav vi oss allihopa ner till oss och började förbereda för kvällens sammankomst. Pappa busade med barnen ute.


 
Ilian fick sin födelsedagspresent av sin mormor och morfar och det blev en efterlängtat egen cykel.

 


På kvällen var alla där (nästan). Vi firade att mamma och Ilian fyllt år och att pappa ska fylla när de är i Spanien. M och jag delade på en flaska champagne också. En mycket trevlig kväll blev det. Kanske säsongens sista grillning. Och självklart tårta. Fyra sorter blev det. En vuxentårta (favoriten claratårta), en barntårta (jordgubbs- och gräddårta), prinsesstårta med vit choklad som blivit över sen i torsdags och så självklart en mjölkfri "Illetårta".

 

Kvällen slutade med lite gråt och tandagnissel när barnen blev alldeles för trötta. Men det var ju inte så konstigt när det varit full fart hela kvällen.

18/9-09 Älsklingarna hemma igen


Då var de hemma igen! Jag var lite nervös som nin säkert såg i förra inlägget men det gick förstås hur bra som helst. Nike var i och för sig lite småskeptisk de första minutrarna men sen var hon min lilla "knubb-bebis" igen. Ilian kom fram till mig och slängde sig om min hals. "Mamma, jag har lääängtat efter dig". Mitt hjärta smälter.... Tilde satt nära, nära hela kvällen och myste. Läggningen var lite jobbig. Men de var väl lite uppe i varv kan jag tänka. Och lite ovana att somna själva säkert.
Ilian hade förstås sina nya fina byxor på sig. Och passade så bra i dem!Efter middagen var det dags för presentöppning.

Han fick av en oss ett jättefint brandbilsset som han blev jätteglad över. Den stora brandbilen låter och blinkar och går att dra ut stegen på. Han fick också en bilbanematta, en kungakrona, en riddardräkt och ett litet fiskeset. Allt verkade gå hem. Tilde blev nog mest glad löver riddardräkten. Hon ville leka "utklädning" på en gång.


18/9-09

Idag kommer de hem! Vilken lycka. Jag håller på att längta ihjäl mig. KG får nog inte sova i sängen inatt. Jag vill ha alla små gosungar där hos mig. Jag har nästan inte kunnat tänka på barnen de sista dagarna med risk för att jag ska behöva sätta mig ner och börja gråta. Hellre då försöka förtränga lite. Tanken på att NIke ska komma hem och inte vilja föredra sin mamma och bara titta skeptiskt på mig med "och-vem-är-du-din-jäkla-häxa-som-lämnat-bort-mig-så-länge-minen" och inte vilja kramas får mig nästan att må illa. Tilde och Ilian har jag ju pratat med och där är det inga problem. De tycker att det är jättekul att åka bort men tycker också att det är jättekul att komma hem. De är så härliga trygga individer som klarar sig finfint utan mig. Tilde var dock lite orolig för hennes kompis F på dagis. "Tänk om hon hittat en annan kompis nu?". Men just NIke så känns så jobbigt för hon är så liten och fortfarande min lilla knubb-bäbis.

Pappa har dragit iväg för att hämta barnen. Sara åker från Hede och p från Öregrund och så möts de halvvägs. Så på eftermiddagen är de hemma hos sin mamma igen.

Jag planerar för en riktigt myskväll. Jag ska laga familjen favoritmat, lergrytekyckling, och sen ska vi bara ha det kul resten av kvällen. Synd att KG måste jobba till sju. Men jag kan ju tänka mig att barnen har lagt sig till med lite andra sovtider nu när de varit på "semester" så de blir nog uppe ett tag ändå.

Imorgon kommer hela klanen till oss för dubbelt födelsedagsfirande och kanske också lite av en avskedsmiddag. Mamma och pappa sticker ju till Spanien för nästan 3 månader i nästa vecka.

På söndag kanske jag tar med mig barnen ut i skogen för en utflykt och svampplockning.

17/9-09 En dag kvar

Bra dag på jobbet. Men jag hade tyvärr missat att personalen skulle ha fotografering så jag kände mig lite halvsunkig. Dessutom såg jag rätt sur ut på bilden. Haha, jag oroar mig lika mycket för fotot som eleverna gör. Efter jobbet åkte jag hem till mamma med en bukett blommor och fick lite fika där. Sen hem för att städa och laga mat. Jag plockade också tillbaka Ilians alla leksaker som jag tog bort för några veckor sedan som straffåtgärd. Nu är alla saker tillbaka på sina platser. Mamma kom över lite senare och vi bjöd henne på mat. Pappa var på möte och kom ännu lite senare. Vi åt kräftpasta (ok, jag vet att jag inte ska äta pasta men jag har en liten dietsvacka just nu) och till efterrätt hade jag köpt en tårta med smält vit choklad i grädden. Mums.

Vi ringde också till Ilian på kvällen. Han hade tydligen haft en av sina allra sämsta dagar just på sin födelsedag. Sur och grinig och ingenting var bra. Men har var väldigt stolt över sina "Lundhagsbyxor" han fått av farmor och farfar. "Byxor lika pappa" sa han. Att jag också har såna var inte lika viktigt tydligen.

17/9-09 Mamma och Ilian fyller år

Grattis Ilian, vår underbara, busiga, bråkiga, glada och alldeles perfekta lilla 3-åring!

Grattis också lilla mamma! Tänk när jag ringde dig för tre år sedan klockan tre på morgonen och gratulerade dig. Det tog ett litet tag innan du förstod att jag ringde för att gratulera dig till att ha blivit mormor och inte för att du fyllde år.


13-15/9 Tallinnkryssning

Vi har nu varit iväg på vår Tallinnkryssning för att fira att mamma och pappa har varit gifta i 30 år. Självklart glömde jag kameran men jag har fått lite bilder från mammas och Thessans kamera.

Vi åkte iväg i söndags eftermiddag. Vi åkte med Thessan och Thomas ner till Stockholm. Där mötte vi upp de andra (mamma, pappa, Cissi, Patrik, Helene och Beda) och sen var det full fart hela kvällen. Först drinkar i baren, sen smörgåsbord där vi satt och åt och drack tills vi inte fick satta kvar längre och sen till karaokebaren.
Jag sjöng men framförallt sjöng Cissi. Lika bra som vanligt. Tyvärr var vi nästan de enda som satt där. Eller tyvärr för C men kanske tur för mig som slapp göra bort mig. När det tagit slut och till och med mamma tagit sig ton så gick vi vidare till dansen men det hann bara bli en dans för mig med en full estländare som inte hade vett att hålla händerna i styr. Sen blev vi "utkastade" även därifrån och då gick vi och la oss. Tjugo minuter efter T och T ;-).

Måste dock berätta om min mans nattliga eskapader. För att vara lite förberedd på eventuella snarkningar satte jag in öronproppar innan jag somnade men efter ett par timmar vaknade jag av någonting ändå. Någon knackade på dörren. Jag brydde mig inte på en gång men när det fortsatte så sa jag åt T som låg i nederslafen att gå och öppna. Döm om vår förvåning när det var KG i bara kallingarna som står därutanför! Det visade sig att han skulle gå upp på toa, lite full men kanske mest trött, och precis när han stänger dörren efter sig så upptäcker han att han visst inte är på toaletten utan ute i korridoren. Men då har dörren slagit igen bakom honom och han kommer inte in. Tänk er minen på honom när han inser att han inte är på toa. Och där ligger jag med öronproppar. Gud vad vi skrattade. Vi skrattade så vi höll på att dö. Tur att han inte låg naken...

Måndagen började med frukost och sen tillbringade vi hela dagen i Tallinn. Gick och strosade runt och slog oss sen ner för en Irish Coffee på en uteservering.


Lika mysigt som förra gången. När vi kom tillbaka till färjan hade jag bokat en helkroppsmassage och det blev en timmes ren och skär njutning. (Massage är kanske som många av er vet något av det allra bästa jag vet.) När vi duschat och gjort oss redo för kvällen blev det en sväng till Taxfreen där jag köpte mig en ny parfym. En parfym som jag suktade efter när vi var i Rom men som jag snålade ur på att köpa och sen självklart ångrade mig. Efter diverse inköp så gick vi alla till mamma och pappas hytt och firade och skålade i champagne och satt och pratade strunt ett tag innan det blev en fördrink i baren och sen god middag på a´la carten.Sen blev det återigen karaoke igen men denna kväll slutade i total förnedring då jag lyckades välja en låt som jag inte kunde och folk skrattade åt hur dålig jag var. Usch, jag lovade mig själv att aldrig mer sjunga karaoke i sällskap med C för då får man ju verkligen skämmas. Sen har jag en förmåga att vilja prova på låtar jag egentligen inte vet om jag kan. Man kanske ska gå på säkra kort som alla andra. En sak till; när Cissi sjunger glittrar ögonen på mamma och pappa och de är så stolta (med all rätt förstås!) "vad duktig du är!" får hon alltid höra. När T eller jag sjunger så är de också stolta men inte för hur duktiga vi är utan för hur modiga vi är. Men det kanske inte är fy skam det heller. Nej, låt dem som kan sjunga sjunga och vi andra borde bara vara tysta. Men jag kan eventuellt trösta mig med att den estniska tjejen som var karaokevärd inte var speciellt duktig hon heller. Snudd på att jag var bättre faktiskt. Typ iaf. Det blev en rätt tidig kväll för KG och mig.

Anledningen till att måndagskvällen blev relativt lugn var att vi när båten lagt till I Stockholm skulle vidare till Uppsala och hämta nybilen. Det kändes hur bra som helst med bilen. Vi passade på när vi var i Uppsala att köpa födelsedagspresenter till Ilian. Det blir kalas i helgen när barnen kommer hem! När vi uträttad de vi skullDete skjutsade KG mig till jobbet för jag skulle vara med på ett personalmöte där. Kom kvart halvsex, bytte till cykel och drog iväg på föräldramöte på dagis. Var hemma vid nio. Supertrött förstås. Men med minnen från en mycket trevlig tripp.Nu vill jag ha hem barnen. Pappa ska åka upp på torsdag och hämta. Då är de hemma redan på fredag. Mina små gullmonster!

12/9-09 Maken tillbaka

Dagen har gått fort. Jag tog sovmorgon i morse och satte sen igång med läsningen. Har avklarat ännu en bok idag och har nu bara en kvar (eventuellt två, der beror på om jag hittar det jag ska i nästa bok). Efter läsning stack jag ut på löprunda och det gick jättebra. Om jag är i den form som jag var idag så vore tjejmilen inga problem. Men jag sprang i måndags också och då fick jag plåga mig runt 4 km. Idag var 7 km inga som helst problem. Så mycket beror på dagsformen. Hur pigg jag känner mig och om det är lagom med tid mellanmåltiderna. Inte för hungrig och inte för mätt alltså. 

När maken kom hem åt vi kantarellsoppa. Nu duschar KG av sig en vecka i jaktskog. Ingen älg blev det och gladast är nog älgen.

Natti natti

Mina raringar

Lånade dessa fina bilder från S blogg. Visst verkar de ha det bra! S tycker att Nike har lagt sig till med ett sjujäkla humör. Förstår inte varför S tycker det. Nike som är så beskedlig.....;-)

Från S blogg: Idag åkte samma skara till Funäsdalen för att gå på fjällmuseet. Själva utställningsföremålen struntade barnen totalt i men oj vad dom lekte vid fäbodvallen i miniatyr som dom byggt!! Jag och m satt och kollade på dom i  ...ja, två timmar minst! Dom fiskade, mjölkade kossorna i ladugården, gjorde ost och smör inne i stugan som dom sen ställde ut stugans skafferi ;-)Eter jobbet åkte jag hem och tog en treo. Hade ont i huvudet och kände mig hängig. Men det försvann och jag kunde läsa fram till åtta då jag åt lite onyttig mat och kollad på en dålig film ("Fool´s gold" tror jag att den hette, urfånig). Sen var det natti natti. Inte en alltför rolig fredagskväll men ändå. Jag fick rätt mycket läst och det var ju bra. Jag ska fortsätta läsa idag. Har inga andra planer. Sent ikväll kommer darligen hem. Ska bli mysigt att slippa sova själv. Imorgon ska vi till Tallinn.

10/9-09 Idag längtar jag

Gud, vad jag längtar efter mina barn idag. Det är så jag det kommer tårar i ögonen varje gång jag tänker på dem. Bävar för när jag ska ringa ikväll. Jag kommer att bli så ledsen. Men jag vet ju att de har det bra. Pratade med KG nyss och bad att han skulle ta med sig barnen hem på lördag kväll och kanske fråga Sara om hon hade lust att följa med och ta barnen när vi ska till Tallin sön-tis. Men det tyckte inte KG var någon bra idé. Han sa att de nog hade räknat med att barnen skulle stanna några dagar till och att de har det hur bra som helst och säkert inte vill hem ens. "Men mamman då?" Frågade jag. Är det ingen som tänker på hur jag känner mig? "Men pappan kommer ju hem och tar hand om dig". Då kändes det lite bättre. Barnen får vi hämta nästa helg. Eller om kanske pappa ska upp i veckan. Det löser sig hur som helst. 

9/9-09 Bra dag

Vilken bra dag jag haft! Idag hade vi alltså friluftsdag. Mötte upp mina elever vid färjan och började dagen med en stadsvandring. De var intresserade och skötte sig exemplariskt. När vi gjort det promenerade vi ner till Tallparken där vi grillade korv och hade tävlingar. Gassande sol och rena sommarvärmen. Fler sådana dagar på jobbet!Vi slutade vi två och då åkte jag hem och läste i tre timmar innan jag fräschade och åkte ner för att fira Sofie. Här kommer den utlovade bilden!Smörgåstårtan var himmelsk god. Precis som väntat!

Till efterrätt hade Sofie gjort en kolatårta. Också mycket smaskig. Dagens kaloriintag fick lampan att lysa rött. Men gott var det! Och ont i magen fick jag. Väntat det också. Brödet antagligen. Efter lite snack umgänge cyklade jag hem och avslutade dagen med superduperserien Trueblood som jag är helt såld på. Ikväll visades tredje avsnittet och serien håller måttet. Kanske lite för mycket sex och sånt men oj så bra.


9/9-09 Grattis Sofie

Grattis till min underbara vän Sofie! Skriver inte vad du fyller. Det är väl kanske inte så noga längre. Men det är mer än 33.

Skulle leta fram en bild men hittade ingen. Hoppades på att hitta den fina bilden där du har löständer men den har jag visst fört över till en säker extern hårddisk. För framtida bruk....Grattis iaf. Med eller utan bild. Kan ta en bild ikväll kanske. Syns sen! Puss

9/9-09 Missförstå mig inte

Måste tillägga en sak från igår. Jag är inte på något sätt missnöjd med mitt liv. Jag har en familj som jag älskar över allt annat på jorden. Jag bor i ett hus, som visserligen inte är klart och nästan alltid i oordning, men som det finns stor potential att bli fint en gång. Jag är frisk. Jag har ett jobb som jag trivs med. Jag har möjlighet att åka utomlands nu och då. Jag har finfina släktingar både på min egen och min mans sida. Jag lever i Sverige där jag får rösta och säga vad jag tycker (många kvinnor får inte ens det). Sammanfattningsvis lever jag alltså ett bra liv och är inte alls bitter eller otacksam.

MEN, jag blir i alla fall irriterad och många gånger också förbannad på medias tryck och krav på den moderna kvinnan i Sverige. Det är inte så konstigt att så många unga (och för all del rätt många medelålders också) mår otroligt dåligt psykiskt. Det är ett stort fel i samhället och vi måste bli bättre på att uppskatta varandra för hur vi är som personer inte för hur vi ser ut.

Nu måste jag dra iväg. Vi ska ha friluftsdag idag jag ska ha öregrundsvandring med min klass och sen ska vi gå till Tallaparken och grilla korv. Vädret är underbart idag! 

8/9-09 13 timmars arbetsdag

Lååång dag på jobbet. Först heldag, sen konference och på det ett föräldramöte. När jag kom hem i kväll vid niotiden var jag helt slut. Gjorde lite kvällsfika, poppade en skål popcorn och satte mig i soffan och läste. Studierna ni vet... Det går inge bra. Har ingen motivation. Det borde jag ju visserligen ha eftersom en eventuell fast tjänst är beroende av att jag får till dessa sista poäng. Men det är så motigt.

Och sen det här med maten. Det är ett annat sorgligt kapitel i mitt liv. Jag tycker helt enkelt för mycket om mat för att kunna välja bort vissa bitar. Nu när jag varit själv så har jag verkligen inte ätit speciellt nyttigt. Det är väl bara att försöka intala sig själv att man duger som man är. Jag kan ju inte gå genom livet och ha ångest för allt jag stoppar i mig när det är jag själv som hela tiden väljer att stoppa i mig än det ena än det andra. Jag är en matglad person som helt enkelt inte klarar att välja bort det goda i livet. Jag måste bara intala mig själv att det jag väljer framför att vara smal är ett liv där jag får äta och unna mig allt det jag inte vill vara utan. Det är helt enkelt fruktansvärt att kvinnor hela tiden ska behöva sträva efter att gå ner i vikt. Ni män måste bli bättre på att tala om att vi duger som vi är. Många av oss tror att ni vill ha oss smala och kanske t.o.m spinkiga. Många kvinnor tillbringar hela sina vuxna liv med att banta och ha ångest över sin vikt. Nu låter jag visst som värsta feministen men det här är fakta. Så här lever vi kvinnor idag för att vi tror att det är det enda som är värt något.

Kvinnoideal? Är det konstigt att man längtar bort ibland? Detta är bilden som vi (jag???) får av kvinnan i media.

Hon ska vara runt 30 (absolut inte äldre än 33).
Hon ska bo i storstaden i en flashig lägenhet eller kanske i ett stort hus i närheten av en stad. Hon ska ha renoverat lägenheten eller huset själv efter egna ideér. Inredningen ska gå helt i vitt och och inga onödiga prylar ska ligga framme och störa.
Coolt karriärjobb. Kanske på bank eller som ledarskribent på en tidning. Eller varför inte inom databranchen. Lärare finns inte på hennes karta.
Toppstädat inne. Inte ett dammkorn ska synas. Leksaker existerar knapp.
Lyckligt gift. Självklart. Mannen ska ta hälften av barnledigheten. Och självklart har hon en man som ser när sängarna behöver bäddas rena eller när toaletten behöver rengöras.
Hon ska ha ett barn, eventuellt 2 (om hon har flera blir hon automatiskt rätt tråkigt och grå).
Hon ska inte väga mer än 55 kilo. Och dessa 55 kilon gick hon ju ner till igen 2 veckor efter förlossningen då hon började träna igen.
Honser snygg ut bara genom att snurka upp håret lite slarvigt och slänga på sig lite mascara. Vit topp och jeans.
Barnen,-et ska självklart vara små tuffingar med moderna namn och märkeskläder.
Hon ska träna ett par gånger i veckan.
Köra BMW. Absolut ingen stor familjebil.
Dricka latte eller annan innedryck gjort på sin häftiga kaffemaskin som blänker i köket (men hon går inte upp i vikt av det).
Familjen vaknar utsövda och glada eftersom alla barnen sovit hela nätterna i sina egna sänger.
Laga oerhört sund och näringsriktig mat till familjen. (Behöver jag skriva att hennes barn gladeligen smaskar i sig alla sorters grönsaker hon ställer på bordet?) 
Hon bakar. Hon gör små roliga pysselgrejer med barnen. Hon är aktiv i föräldranätverket. Har heltidsjobb. Är aldrig trött på kvällarna. Har aldrig någon tvätthög som växer. Aldrig ekonomiska bekymmer. Snygga fräscha kläder. Och skulle aldrig komma på tanken att låta sina barn åka iväg själva i mer än kanske en natt.

Ok, nu har jag klagat klart. Det är ju ofta vad min blögg är till för. Jag måste ventilera mig emellanåt. Jag antar att några slutat läsa. Vem vill läsa om feministskit. Men vaddå? Är det så konstigt att man blir less på alla krav som ställs på oss kvinnor. Kan man inte bara få bli uppskattad för att man gör ett bra jobb eller för att man försöker vara en bra mamma eller att man i allmänhet försöker göra så gott man kan i alla lägen. Nej, den enda gången som man får uppskattning är om man har lyckats gått ner några kilon i vikt. Hur sjukt är inte det? Men jag vet, jag lever inte som jag lär. Jag kommenterar också andra kvinnor när de tappat vikt. Varför då? Jo, för att jag vet att dessa kvinnor kämpat och kämpat för de där kilona och då vill de höra att det syns. Jag vill också höra att jag ser bra ut. Men inte bara det. Jag är bra på så mycket annat. Men det är det aldrig någon som säger något om.

Oj, hjälp vilket jobbigt och känslofyllt inlägg detta blev. Ursäkta. Jag är trött, längtar efter familjen och vet att jag borde egentligen sitta och läsa istället. Så det är väl det jag får göra nu någon timme.

Bitter? Jag? Inte alls. Bara trött. Imorgon känns det nog bättre. Då ska jag till S och äta smörgåstårta. Då blir det garanterat bättre!


(Förresten, Mary Kay-partyt gick bra. Vi fick testa finfina hudvårdsprodukter och efter diverse inköp av oss alla åt vi Frida goda linsgryta och nybakat bröd och hemgjort tapenade till. Tror kanske att T inte var helt nöjd med matvalet. Men så är det ibland. Nästa gång får jag bjuda på något jag vet att hon gillar.)

6/9-09

Det har varit en lugn dag. Jag kom faktiskt upp redan vid nio i morse och efter morgonkaffet var jag redo för lite läsning. Jag höll på med det i stort sett hela dagen med paus när jag sålde bilen och när jag rensade svampen jag plockade igår. Tyvärr har jag inte hunnit lika långt som jag föresatt mig att hinna. Men nu har jag åtminstone kommit igång.

Ikväll har jag varit iväg till Tessan och Thomas och gratulerat Ludde. Fick en jättegod gorgonzolapastagratäng och smarriga cupcakes med grädde till efterrätt. Imorgon kommer jag med all säkerhet att ha ont i magen. Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa ett tag till. Imorgon börjar jag med mitt nya schema. Jag tackade ja till erbjudandet om att gå upp i tjänst. I morgon eftermiddag ska jag ringa och prata med barnen men jag är alldeles övertygad om att de har det hur bra som helst. Jag vill inte ringa för ofta för då kommer jag att längta alldeleles för mycket. Imorgon kväll ska jag ha ett Mary Kay-party. Mer om det imorgon förstås. Kram och godnatt allihopa.

6/9-09 Bilen såld

I torsdags la vi ut bilen på Blocket och idag fick vi den såld. Vi har haft hur många som helst som ringt på den och den första som kom hit för att kolla köpte den. Vi fick 22.000 mer för den än vi skulle ha fått på bilfirman. Men jag tycker verkligen inte om att sälja bilar. Jag hade samma panikkänsla när vi sålde vår skoda för några år sedan. Någon som milimetergranskar bilen och kommer med än det ena än det andra som han vill ha avdrag på priset för. Det är så obehagligt. Det här med prutning är bland det värsta jag vet. Jag är hopplös på det och får ångest varje gång. "Skulle man ha stått på sig?". När vi är utomlands kan det ibland hända att jag struntar i att köpa en sak bara för att jag inte grejar att pruta. Tyvärr är ju inte KG hemma så jag fick ensam stå där och pinas. Men nu är den såld! För ett lite lägre pris än vi hade hoppats på men betydligt mer än vi hade fått om vi, som vi tänkt från början, hade bytt in bilen där vi köpte den nya.


6/9-09 Grattis Ludde!


Grattis till min systerson Ludde som fyller 12 år idag. Här på bilden sitter han och Ilian och myser förra helgen när vi var i Linköping och Ille hade feber.
För tolv år sedan denna dag var KG och jag i Hede. Det var väl en av de allra första gångerna som jag förjde med upp dit. Vi hade lånat mamma och pappas bil och åkte runt väldigt mycket. Det var en hel del som skulle visas; fina rastplatser, skogsvägar, utkiksställen och självklart ett besök hos mormor och morfar. Den cd-skiva som gick varm i bilen denna långhelg var Tracy Chapman. Låten Fast car blev lite av "vår låt". Varje gång jag hör den så minns jag med värme denna helg. Och jag vet med säkerhet att det var just denna helg eftersom mamma ringde och sa att Tessan fått en liten pojke. Grattis fina Ludde!
http://www.youtube.com/watch?v=bfqEisOIMJc5/9-09 Ensamma mamman

Då var man ensam hemma igen. Men som jag sagt så många gånger tidigare så har jag absolut ingenting emot att vara själv. Och nu är det ju studier igen så då är det en förutsättning att jag är själv. Familjen åkte igår eftermiddag. Det var lite bök innan de kom iväg. KG var väl inte sådär jättevälplanerad och kom hela tiden på nya saker som han glömt. Men till slut kom de iväg. Jag ägnade hela eftermiddagen och kvällen åt städning. Först gjorde jag bilen topptopp. Tänk att den kunde bli så fin och välstädad! Förhoppningsvis får vi den såld på måndag. *hoppas, hoppas*. När bilen var klar tog jag tag med städning i huset. Jag vill ha det städat och fint runtomkring mig när jag ska plugga. Annars kan jag inte slappna av utan måste gå runt och plocka hela tiden så det var lika bra att få det överstökat på en gång. Jag var inte klar förrän klockan var nästan nio. Det blev så fint! Vad underbart att få ha det städat omkring sig i en hel vecka. Jag satte mig då framför tv med lite god mat och en skål popcorn och kollade på en film jag väldigt länge velat se. Brokeback Mountain. Mycket bra film. Suverän skådelspelare var han Heath Ledger. Vilken förlust för filmvärlden...

Jag var lite halvorolig när jag gick och la mig. Inte rädd direkt men jag kan tycka att det känns lite obehagligt att vara själv. Dessutom är det när man ligger där själv som man saknar familjen som mest. Det tog ett tag innan jag somnade men när jag väl gjort det så sov jag som en klubbad fram tills dess att klockan ringde vid sex. Hur dum får man vara som glömmer att stänga av den? Jag passade då på att gå på toa och gick sen och la mig igen och gick inte upp förrän klockan halv elva. Ok, kanske borde jag ha gått upp en aningens tidigare och satt igång med läsningen men hur ofta får jag sova ut? Mamma ringde i stort sett precis när jag gått upp och vi bestämde att vi skulle ta en sväng i skogen. Hjälp vad mycket svamp det finns i skogen!

Nät vi kom hem från skogen bjöd jag m och p på fika och när de åkt satte jag mig för att läsa. Efter en timme bestämde jag mig för att ge mig ut på en löprunda. Jag skulle bli bjuden på middag på kvällen och det brukar inte snålas varken på grädden eller vinet hos W så jag ville kunna unna mig rejält med gott samvete så det fick bli 5,3 kilometers rundan. Det gick riktigt bra och efter duschen hann jag med att läsa ytterligare en timme innan jag cyklade ner till W. Tessans familj var också där. M hade gjort kantarellcrepes (på nyplockade gula kantareller) till förrätt och currykyckling till varmrätt. Som väntat också en rejält gräddig sås och vin till det. Jag hoppade över riset och gjorde mig en sallad istället. Alltid något. Som perfekt avslutning på en god middag blev det  Irish coffee. 

När jag cyklade hem fick Laban följa med. Känns lite tryggare att ha honom där. Men det blir nog bara inatt. Det får inte bli för mycket hundhår inne.


3/9-09 Men jag blir glad också

Av denna underbara låt blir jag så varm och lycklig. Är det Nike hon sjunger om?

Lilla Ida - När mamma var liten


http://www.youtube.com/watch?v=_7nOfH7ornM
#

3/9-09 Idag avskyr jag....

Idag (och alla andra dagar också men kan inte gärna jämt gnälla här) avskyr jag kiss på golvet. Detta ständiga torkande av kiss på badrumsgolvet. Jag verkligen hatar, hatar det. Hur svårt kan det vara att lära sig att kissa I TOALETTEN? Tilde sitter så långt fram på ringen att det skvätter utanför, speciellt på morgonen när hon är trött och väldigt kissnödig. Ilian sitter för det mesta och han kan inte bara låta kisset komma utan måste "pressa" fram det så att det vlir en hård stråle och då strålar det utanför toaletten. Ibland står han (för det gör pappa och han har också snopp) och då når han inte upp riktigt utan måste stå på tå och då siktar han  för det mesta utanför. Försöker jag hjälpa till så blir det världskrig, "kan själv".

Det luktar jämt kiss i badrummet och det är skitäckligt.

Är det bara hemma hos oss som dessa problem finns?

2/9-09 Gnällig och bråkig eftermiddag

Eftermiddagen har mest bestått av gnäll, bråk och ledsamheter. Av alla tre barnen. De harit så trötta. Vi får väl skylla på det idag. Nike har mest stått och skikig och velat upp till mig. När hon inte fått det så har hon gått i alla skåp och lådor hon kommit in i och där rivit ur det mesta samt slängt ner alla kläder jag lagt fram inför packningen i imorgon på golvet. När hon inte gjorde det så gjorde hon livet surt för de andra två.  Klättrar på dem, drar dem i håret osv. Ilian har mest varit på trött-och-gnäll-jag-vägrar-att-lyssna-humör. Tilde har inte heller varit på topphumör utan börjat grina för minsta lilla sak. Nu kommer KG snart hem och det blir läggning direkt. Av alla tre. Sen ska jag laga lite mat som KG ska ha med sig på jakten nästa vecka. Vi kommer avsluta kvällen med att kolla på andra delen av Trueblood på svt.

Jag har idag fått förfrågan om jag vill gå upp i tjänst. Det gäller isf en klass i svenska och det skulle då innebära att jag kommer att jobba 95%. Inga braiga måndagar och inga tidiga fredagar. Men jag kommer att få svenska! Det har ju jag velat hela tiden. Visserligen tycker jag att det är rätt skönt att bara jobba 85%, men jag vet ju inte hur det kommer att se ut i vår så det kanske är lika bra att jobba så mycket man kan medans man fortfarande har ett jobb. Hur som helst så måste jag ha bestämt mig till imorgon. Men det lutar nog åt att jag tar det.


Så här ser bilen utSå här ser vår nya bil ut. Men vår är blå och med tre extraljus på. (inte så snyggt men ett krav från mig)

1/9-09 Dödsbud

"Vår" lilla katt Frodo har blivit överkörd. Trots att kissen inte har bott hos oss på nästan två år så känns det tråkigt. Jag har aldrig känt en mysigare katt än Frodo och systern Zera. Nu finns han inte längre och mest synd tycker jag om Zera. De har ju aldrig varit ifrån varandra. Snyft snyft..

1/9-09 Värdelös morgon

Herregud vilken morgon. Jag borde ha legat kvar i sängen.

Det började med att jag kom upp alldeles för sent. Med magknip idag också. Jag väljer kläder och bestämmer mig för ett par byxor som jag köpte i somras och som jag "sparat" och inte haft på mig alls. De var nu för stora. Iofs rätt bra men tråkigt att jag inte ens hann använda dem. Sen vaknade Nike på sämsta möjliga humör och bara grinade. Allt var fel och framför allt vägrade hon att ta på sig kläder. Hade det varit Ilian elelr Tilde så hade jag burit ut till bilen utan kläder men Nike är liten för liten för den sortens behandling. Så det var brottningsmatch på golvet och så fort jag fått på ett plagg så gjorde hon allt som stod i hennes makt för att slita av sig igen. Puh... Likadant med skorna med dem fick hon till slut vara utan. Sen var det slagsmål när jag bad Ilian stänga av Tv´n. Då skulle Nike förstås göra det och Tilde med. Då blev Ilian galen och knuffade bort Nike och då blev hon helt hysterisk. Och Tilde förstås "jag aaaalllddrrriigg" stänga av! Varför bråka om vem som ska stänga av tv´n????? SEn var det brottningsmatch igen när jackan skulle på Nike för att inte tala om när jag skulle spänna fast henne i bilen. Väl på dagis, dödssen, så skulle Nike bära med sig 42 saker från bilen och det fick hon inte och då var det hysteriskt skrik igen, liggandes på gatan, tung som en sumobrottare. Då ville jag bara åka därifrån och lämna alla barnen på gatan. Jag bär Nikis sista biten till dagis men vid dörren saknar jag Ilian som  hamnat efter. Jesus...Jag ställer ner Nike och ska gå och hämta Ilian. Han har satt sig ner och vägrar gå. Han vill också bli buren. Självklart har NIke sprungit efter och står nu och vrålar och vill upp i famnen igen. Giv mig styrka. Får till slut alla barnen i på dagis och jag springer tillbaka till bilen och tokkör till Östhammar för att inte bli sen till jobbet. Magvärken blev ju inte bättre av detta kan jag lova.

Igår kom vi hastigt och lustigt iväg till Uppsala för att kolla på bil. Det blev inte bara att kolla. Vi bestämde oss på fläcken! Det blev en Ford Galaxy. Stor och rymlig familjebil med sju säten. Volven gör vi oss av med. Vi ska prova att sälja den privat men om vi inte lyckas så byter de in den. Det känns härligt med en ny bil och nu slipper jag bli på dåligt humör varje gång jag ska försöka få fast barnen när det är trångt och eländigt. Om tre veckor ska vi hämta den. Färgen var väl inte den roligaste men vi fick ett bra pris på det utställningsexet de hade inne så då kanske färgen spelar mindre roll.

RSS 2.0