29-30/1-10 Helhelg

Fredagen arbetsdag kan vi helt enkelt ta och glömma bort. Den var liksom bara bekräftelse på att veckan går till historien som min värsta arbetsvecka någonsin. Därmed lämnar jag jobbveckan bakom mig och tröstar mig med att nästa vecka bara kan bli bättre.

När jag slutat vid två i fredags var det meningen att jag skulle åkt in till Uppsala och fått någon timme på Gränby innan jag skulle möta upp några kollegor vid stationen för vidare färd mot Stockholm. Men en bedrövlig lektion gjorde att jag kände mig tvingad att vara kvar och skriva ner rapport medan jag kom ihåg allt som sades och gjordes. Så jag kom inte iväg förrän strax efter tre vilket innebar att jag bara hann och parkera bilen i stort sett innan det var det var dags att möta upp. Jag och några kollegor hade sedan rätt länge en inbokad teater på Dramaten denna kväll. Vi åkte pendeln in till Stockholm men tyvärr hade man fel på signalsystem och växlarna, för att inte tala om totalstoppet på perrongen, så vi blev ruggigt sena och fick springa mellan centralstation och Dramaten. Ingen mat fick vi i oss heller. Men vi hann precis i tid! Det var Ingemar Bergmans Höstsonaten som visades. Jag är helt såld på filmen och hade skyhöga förväntningar på kvällen föreställning. Och kan ni tänka er att alla förväntnigar infriades och mer därtill. Helt suverän! Gå och se den om ni kan. När föreställningen var slut gick jag och moster, som mötte upp oss före föreställnigen då det blivit en biljett över, till en asiatisk restaurang där vi mötte upp M och D och käkade mat och drack lite vin. Sen hem till M i Årsta där vi spelade kort och myste.

I lördags fick jag en lång sovmorgon och sen var det shopping hela dagen. En riktig kanondag hade vi även om det blev lite dyrt.....Jag åt årets första semlaoch innan vi åkte hem till Årsta igen framåt kvällen hann vi med att dela på en pizza och en flaska vin på en italienska restaurang där vi slängde oss ner trötta och med värkande fingrar (av tunga kassar ;)). Vilka lyxproblem....Väl hemma i Årsta igen utklassade jag tjejerna i Dammit. Nejrå, D snubblade på mållinjen och lät sin kusin vinna.

Även idag, söndag, sov vi länge.  Ända till tio faktiskt. Hur underbart lyxigt är det inte att få sova till tio två dagar i rad? Stackars maken hade fått gått upp men Nike vid sex båda morgnarna. Efter frukost idag begav jag mig iväg. Först buss från Årsta till Gullmarsplan (där den lånade väskan gick sönder och tappade ett hjul) sen tunnelbana till centralen. Där köpte jag biljett till Uppsala i en automat och ställde mig och väntade vid spår 3 där jag trodde att alla tåg till Uppsala gick ifrån. Bara av en slump tittade jag på monitorn fem minuter innan avgång och upptäckte att tåget gick från spår 18, på andra sidan centralen. Skit vad jag fick springa. Med en jätteväska där ett hjul saknades, en vanlig bag och en rätt stor handväska. Puh...Jag hann precis innan tåget gick och slängde mig ner i den första vagnen på första bästa plats. Det visade sig vara 1 klass och jag fick snällt ta mitt pick och pack och flytta på mig. Väl framme i Uppsala blev det en sväng till plantagen, biltema och ikea innan jag åkte och hämtade en vedspis som vi köpt. Att lyfta in spisen i bilen  var mer än min dåliga rygg pallade med och självklart fick jag en jäkla låsning. Jag var hemma vid fem och det var härligt att träffa barnen igen. Tänk att man kan få igen tålamod och ork på så kort tid.

Här hemma har nog pappan och farfadern haft full huggning hele helgen. Inte nog med att småttingarna nog härjat för fullt; de har även lyckats jobba en del med det som ska bli Tildes rum och också med lite andra saker. Tyvärr är det mycket som måste göras innan Tilde kan få flytta in. Nya elomdragningar, takbelysning, fönster, lister, ny trapp och en till vägg. Men det är på G och man kan se förändringen. Det har dessutom blivit en hel del skottning hemma i helgen. Hjälp, vad nysnö vi fått! Barnen bara försvann när Kg kastade ut dem i snön.

 
Fredagens murningsbild:


28/1-10 En riktig skitdag

Hur kan en dag bli så jäklig som min har varit idag. Eller förresten har hela min vecka varit skit. Den här dagen var bara ytterligare en i raden av katastrofer. Det började imorse när Kg hade parkerat in min bil. Hur tänkte han? Att min bil hade flygfunktion? Jsut den här morgonen av alla så hade KG åkte till jobbet tidigare än mig. Annars brukar vi följas åt ut till bilarna och hjälpas åt med ungarna. Men idag var jag ensam. Och inparkerad. Som om det inte var nog med det så hade KG tagit Anders bil och hade nycklarna till sin bil i jackan ( som han förstås hade med sig på affären). Min man var inte så mycket värd just då. Sa jag att jag var sen redan när jag gick ut? Jag försökte backa runt kg´s bil och vända men det var helt kört. Jag försökte backa upp på vägen men med all nysnö så gick det bara inte. På allt detta så blir jag hysteriskt stressad av att det står två murarfirmabilen uppe på vägen och bara väntar på att jag ska komma därifrån så att de kan köra ner sina bilar och börja jobba. TVÅ KARLAR SOM SER EN TOKARG KVINNAR SKYFFLA SNÖ SOM EN GALNING OCH INGEN AV DEM KOMMER OCH HJÄLPER TILL. Till slut kommer svärfar ut och i hans värld så var jag tydligen en inkompetent kvinnlig bilförare som inte kunde backa själv. För han sätter sig i bilen i lugn och ro och lägger i backen för att i all välmening backa upp bilen åt mig. Detta gjorde mig i det här läget ännu mer arg. Jag avskyr när män inte tror att man är kapabel till att hantera en bil. Behöver jag skriva att inte han heller lyckades backa upp bilen?! Det var inget annat än att ringa efter KG så att han får komma hem med bussnyckeln så att vi får flytta på den. Kg kommer och vad tror ni är det första han gör? Jo, han sätter sig i min bil han också för "hjälpa" mig att backa upp bilen. Herregud. Vad är det med män och deras syn på oss kvinnor? "Flytta på busshelvetet istället så jag kan åka till jobbet". Eller något sådant trevligt hävde jag nog ur mig. Jag var dyblöt om benen efter djupsnön och alldeles blöt av svett och stress. När väl busskrället var borta var det inga problem att ta sig upp på vägen och sen var det rally till dagis och sen till jobbet. Var där med fem minuters marginal. Tur att jag hade första lektionen välplanerad....not.....

Det här var bara början. Igår skrev jag att jag inte hade haft någon bra dag på jobbet. Jag blev kallad för f-ordet av en elev i nian. Det är ju inte så där väldigt upplyftande. Jag har alltid känt mig väldigt omtyckt av eleverna och tycker att jag för det mesta förstår dem och ställer rimliga krav. Då är det lite extra jobbigt att höra sånt här. På förmiddagen idag tar jag en telefon från en elev och sa att han fick hämta ut den hos rektorn. Då sa han jävla kärring till mig. Bara så där. Jag kan förstå att han blev arg men hur långt har det gått när man som lärare får höra såna här ord två dagar i rad? Den ena lektionen var värre än den andra och när jag hade haft min sista lektion idag var jag faktiskt helt gråtfärdig. Är det så här man ska behöva känna sig efter en arbetsdag? Varför är det så jobbigt helt plöstligt?

Sen hem och hämta trötta barn. Nike är dessutom i sin "kan-själv-period". Allt ska hon göra själv. Tar jag på henne en tröja så måste hon ta av sig den och sen sätta på den själv. Har jag av en ren reflex dragit upp dragkedjan så måste hon dra ner den för att sen dra upp den själv..stänga dörrar....hälla mjölk....och det värsta av allt klättra upp i bilstolen. Detta är värst på morgonen då vi alltid verkar ha lite bråttom. KAN SJÄLV vrålar hon och vrider sig som en ostbåge om man med våld försöker lyfta upp henne i stolen, så det allra bästa är att låta klättra själv även om det tar lite tid. Hur som helst; när vi kom hem var både Ilian och Nike supertrötta och hungriga och grindade nog mer eller mindre fram till strax efter sex då Kg och svärfar kom hem och jag flydde hem till mamma på Mary Kay-party. Puh....

En sak till; Tillde var och lagade sina hål idag. Hon var hur duktig som helst! "Det är ju roligt att vara hos tandläkaren" var sammanfattning av besöket. Våran duktiga tjej! 

Imorgon drar jag ltill Stockholm. Ska på Dramaten imorgonkväll och på lördag blir det tjejdag med kusin och kanske moster och kusin 2. 


Dagens bild på murningen.


27/1-10

Först och främst vill jag gratulera min kusin och hans familj till lilla Doris! Bra jobbat!

KOm i säng i tid igår men var så frusen så frusen. Låg med tre tröjor på mig men frös ändå. Hela natten. Trött imorse också. Inte så bra dag på jobbet idag heller och frös hela dagen. Tungt nu.

Lite mysigt tycker jag ändå att det är med det ovädret som är utomhus. Inte för att jag gärna skottar eller tycker om väglaget men på något sätt är det ändå som att ska det vara vinter så ska det vara det ordentligt.

Barnens farfar kom idag och ska stanna här ett tag. Han ska hjälpa KG med lite grejer på affären och kanske här hemma också om det blir tid över. Vi skulle ju vilja få Tildes rum klart innan hon flyttar hemifrån ;)
 
Ille fick ett tokspel när vi kom hem från dagis idag. Han bara slängde sig på golvet och skrek och ville ha hjälp av med overallen. Jag sa att jag vägrade att hjälpa honom så länge han låg på golvet och skrek men om han slutade upp med det och bad om hjälp så skulle jag gärna hjälpa. Men tror ni han slutade? Nopp. Han låg där och tokvrålade i en halvtimme. Kul. Jag försökte unden den tiden laga mat. Nike började grina också för hon ville att jag skulle bära runt på henne. Två år och typ 15 kilo. No way. Men det hade hon lite svårt att acceptera och hängde därför i mina ben och tokskrek hon också. Kul.

Hemma ser ut så här. Framsteg varje dag. Sån´t gillar jag.Nu ska jag betala räkningar. Inte kul det heller. Hoppas livet känns lite roligare imorgon. Förresten, hörde ett underbart uttryck idag. Existentiell yrsel. Det är vad jag känner ibland. Är det inte ett suveränt uttryck? Och en sak till. Fick årsbesked från CSN idag. Nu har jag bara ca 229 000 kronor kvar att betala på min studieskuld! Kul. Och inte ens en examen fick jag för det......nej, jag är inte ett dugg bitter......

26/1-10

Lång dag på jobbet och sen föräldramöte på det. Blev en aningens nedstämd på jobbet idag när en kollega berättade att hon väntar sitt första barn till sommaren. Jag är förstås glad för hennes skull men jag känner ett sting av avund över hennes mammalycka när hon visade oss de fina ultaljudsbilderna och den växande magen. Tänk när man var där och väntade första barnet. Vilken känsla och vilken lycka! Vill jag ha ett barn till (antagliegn inte) eller är det bara en ålderkris (säkert)?

Ikväll har vi haft föräldramöte så jag fick ställa in boxen. Synd, jag hade verkligen behövt gå. Men det var lite av en krissituation för att få killgruppen i klassen att fungera. Alla fina och snälla grabbar men de måste visa sig så tuffa inför varandra hela tiden att det nu har blivit ohållbart och vi har kallat in föräldrarna till hjälp. Tyvärr gick inte mötet riktigt lika bra som jag hade hoppats på. Jag känner att vi inte riktigt fick fram vårt budskap. Men vi får se om det ger resultat. Nu är iaf alla föräldrar medvetna om hur det ser ut i klassen och det är ju bra. Men jag kom hem med en liten oroskänsla av misslyckande i magen.

Här hemma har det hänt lite mer idag:
25/1-10 Projekt spismurning påbörjat!

Jag var trött imorse. Min måndag blev inte heller så bra som den brukar vara. Jag är i vanliga fall lektionsfri från 11 och fram tills dess att jag slutar vid två och tack vare det hinner jag med mycket av min planering inför veckan. Men idag fick jag gå in och ta min egen klass på en idrottslektion så min planeringstid försvann. Fick stå och frysa i en ishall istället för att sitta med en kopp te och få undan lite på skrivbordet inför veckan. Så nu känner jag mig lite i ofas. Det blev inte bättre av att det fanns nybakade bullar och kladdkaka i personal-rummet som jag fick kämpa med att låta bli (men jag stod emot!). Det går trögt med vardagsdieten. Jag lyckas på helgen sabba det lilla jag går ner under veckan och på måndagen är jag tillbaka på ruta ett igen. Det behövs tydligen krafttag med dagliga träningspass och stenhård diet utan helgfusk. Är jag beredd att göra det? Nej. Då är jag hellre lite rund och mjuk. Men jag ska göra en liten kraftansträngning med Detox nästa vecka tror jag.

Idag hämtade jag supertrötta barn på dagis och åkte hem till m och p efter det. P såg jag visserligen inte till, han låg sjuk på övervåningen. Hemma hos oss börjades det med den öppna spisen idag och jag ville verkligen inte vara där när murarna fortfarande var kvar. Kunde kanske bli lite lätt hysteriskt med nyfikna barn och allt. Det räckte när jag kom hem och såg allt murbruk och annat kladd på alla golv. Men nu är det bara att stå ut den tiden de håller på. Det lär väl inte ta alltför lång tid hoppas jag. Det ska bli en öppen spis mot vardagsrummet och en vedspis mot köket. Det kommer bli så grymt bra! Det här har vi väntat på i så många år. Äntligen!

Så här ser det ut hemma idag:

Nu blir det snart läggning av barnen och sen en film. Borde egentligen rätta lite prov men jag tror jag struntar i det. Har rätt så skaplig huvudvärk ikväll och mycket ont i nacken. Ett samband där kanske?


24/1-10 Sovmorgon och biokväll

Vad underbart det är att gå och lägga sig och veta att man inte måste gå vid sex-sju morgonen därpå! Jag låg till klockan var nästan tio. Efter frukost tog killarna barnen och gick återigen till pulkabacken. Det gäller att passa på medan det fortfarande är snö! M och jag stannade kvar hemma och jag fixade lite med middagen och M pluggade lite körkortsteori. Efter en god middag bestående av älggryta och sen en blåbärsäppelpaj begav vi oss in till Uppsala. M och N skulle vidare mot Stockholm och KG och jag skulle på bio. Pappa var hemma hos oss och tog hand om barnen. Det var länge sen KG och jag var inne i Uppsala för att se på bio men nu passade vi på när vi ändå skulle skjutsa in M och N. Vi hade bestämt oss för den omtalade Avatar. Jag bokade och betalade biljetten på nätet. Vi var förstås rätt sena när vi kom in så KG fick släppa av mig utanför Filmstaden så att jag hann hämta ut biljetterna medan han själv drog iväg och parkerade bilen. Med andan i halsen kom han tillbaka med några minuters marinal till filmens början men när vi lämnade fram biljetten så visade det sig att det var fel biograf och med en minut kvar fick vi springa som galningar till Royal där Avatar visades. Det var en språngmarsch det men vi hann precis!


Jag hade skyhöga förväntningar på filmen och tyckte efteråt att den var väldigt sevärd. Jag håller dock men J som sa "storyn är inget nytt direkt" men ändå är det något i filmen som gör det väldigt, väldigt bra. Sen är ju verkligen specialeffekterna helt suveräna. Måste nog ses på bio dock.

Vi var hemma igen vid tio och bytte av barnvakten. P hann knappt komma hem förrän han också var magsjuk. Nu slipper man nog inte undan.... 

23/1-10 Lördagsmys

M och N kom i igår och stannar hela helgen.

Kg ledig i helgen och jag tog lördagsmorgonpasset. Jag hade tur. Nike sov till nästan helv åtta och sen hade vi soffmys i någon timme innan de andra barnen vaknade och det blev full fart. Gästerna sov till tio (hur de nu kunde det i det livet som är hemma hos på morgonen?). Efter frukost drog vi iväg till pulkabacken där många viktiga tävlingar avgjordes.

  På eftermiddagen drog Kg och N iväg upp till Gävle för att se Brynäs-Djurgården. Kg kom hem en aningens gladare än N.....

När barnen lagt sig smaskade vi på räkor, vin-och vitlökskokta musslor, nybakat bröd och lite annat smått och gott.Sen provade vi spelet KG fått i födelsedagspresent av Edins och sen blev det kortspel. En mycket lyckat och trevlig lördag!


22/1-10

Älsklingen fyllde år!

.


I fredags var jag åter tillbaka till jobbet efter två dagars VAB. Det är alltid så förvirrande när man kommer tillbaka efter att ha varit borta några dagar. Så det var en intensiv och rätt jobbig dag på jobbet i fredags. För att inte tala om stressen över kalaset vi skulle ha på kvällen. Efter jobbet åkte jag och köpte helt underbart vackra rosor,innan jag hämtade barnen på förskolan vid tre och som tur var ringde pappa och frågade om han och mamma skulle ta barnen på eftermiddagen så att jag kunde förbereda hemma i lugn och ro. Ett rungade JA förstås- Sen åkte jag hem till dem och lämnade av barnen och sen hem och börja laga mat. Jag jobbade på som en skållad råtta och när KG kom hem några timmar senare var jag fruktansvärt uppstressad och ont i magen förstås. Jag hade ju bestämt mig för att göra medelhavsbuffé och det många rätter att förbereda. Knäpp måste jag ha varit som kom den idiotidén med två timmar på mig att göra mat. Som tur var fick jag hjälp av mamma med tårtan. Men när gästerna började snubbla in vid sex var jag inte alls klar. Men det gjorde inte så mycket utan jag fick småplocka med det sista när gästerna hade anlänt. Men det blev mycket gott!Presenöppning!

Kvällen avslutades med kortspel med M och N och det var visst grabbarnas kväll. Trevlig var det hursomhelst!

Förresten, det är fler än J som kör fast bilen hos oss....


21/1-10 VAB idag också

Jag blev hemma med Ilian idag också. Igår var han rätt så pigg under dagen men började kräkas igen framåt kvällen. Dessutom kände jag mig risig på eftermiddagen och tänkte att nu är det väl min tur men det gick över och jag har inte känt något alls. Inte heller någon av de andra i familjen men det kanske är för tidigt för att ropa hej. Jag får alltid lite ångest när jag inte åker på jobbet. Det känns som om man lämpar över allt arbete och så på någon annan (vilken man faktiskt gör) men jag är nog lite knäpp som tänker så. Jag är ju nästan aldrig borta. Jag har inte en enda sjukdag själv och jag tror att jag bara hade två vab-dagar i höstas så det är ju inte så att jag är borta mycket. Det kanske är därför jag känner som jag gör. Men det är så klart att barnen går före. Jag är ju lyckligt lottad med barn som sällan är sjuka.

Idag har vi haft en riktigt skön dag Ilian och jag. KG tog flickorna själv i morse och både jag och Ilian sov till tjugo över sju. Ilian har varit pigg och glad hela dagen och jag har fått en hel del gjort här hemma. Jag har rensat och städat bland barnens kläder, jag har tvättat upp all tvätt, jag har manglat allting och jag har plockat och städat i nästan hela huset. Imorgon ska vi ha ett litet kalas för maken som fyller år men det känns lite osäkert i dagsläget. Vi vet ju faktiskt inte om någon annan av oss kommer att bli sjuk. Men jag planerar iaf för en liten fest. M och N kommer och ska vara hos oss hela helgen också och det ser vi verkligen fram emot.

Ilian har längtat och tjatat efter sina systrar hela dagen men så fort de kom innanför dörren så började de att bråka. Konstigt. Och tråkigt. I skrivandets stund ligger Ilian och grinar och vrålar på golvet i sitt rumm och sparkar på dörren. Det gör han för att han alldeles nyss drämde igen dörren när Nike hade sin hand emellan och då blev jag förstås arg. Hur många gånger har jag inte sagt att man inte för smälla i dörrarna? Nu har jag sagt att pappa ska ta bort hans dörr när han kommer hem ikväll och det jädrar menar jag. Jag är så trött på dessa dörrar nu att de åker väck. Så nu är han arg på mig.

Nej nu ska jag ta och laga middag. Det blir gulaschsoppa ikväll. Det har jag aldrig gjort själv någongång. Det här är ett led i ett av mina nyårsambitioner; att laga en ny maträtt varje vecka.  


20/1-10 Magsjuka och tandläkarbesök

Jag var på ett riktigt jobbigt boxpass igår kväll. 75 minuter. Tack Anna, för att jag slapp boxas med ledaren! Jag var lite orolig innan passet. Jag är ju så himla svag. Både i ben och armar. Konditionen tränar jag upp rätt snabbt men det verkar hopplöst att bli starkare i armar och ben. Jag hade dessutom ont i ryggen och träningsvärk i armarna sen skidrundan i söndags. Men jag överevde passet och var nöjd med mig själv att jag tog mig igenom det.

Idag har jag varit hemma med Ilian. Imorse vaknade jag vid halv sex av att Ilian kräktes i vår säng. När vi gick upp för att byta sängkläder och hjälpa Ilian så upptäckte jag att diskmaskinen stod och gick och frågade KG när han satt på den. "Det gjorde jag förra gången jag var uppe när Ilian spytt ner sin säng". Det hade jag helt sovit över. Det är ovanligt för mig att inte vakna när barnen ger liv ifrån sig, men tydligen var jag extra trött inatt. hursomhelst så blev jag förstås hemma men Ilian spydde bara en gång till lite senare på morgonen. Men har har varit hängig som sjutton och jag har flera gånger trott att nu måste han ha feber men inte visar termometern något. Det lutar väl åt att jag blir hemma imorgon också. Hoppas vi andra klarar oss. Vi som ska ha gäster hela helgen och ett litet födelsedagskalas på fredag.

Kg var med Tilde till tandläkare idag och det var hennes första riktiga tandläkarbesök med bilder och allt. Hon var jätteduktig men stackars lilla lilla Tilde. KG sa innan att "nu får vi se om du har mammas eller pappas tänder". Jag har som jag nämnt tidigare inte haft ett enda hål trots att jag slarvar en del med mina tänder. KG, däremot som alltid är jättenoga med sina tänder, har haft oräkneliga hål. Nu visade det sig tyvärr att Tilde fått sin pappas tänder. Lilla gumman hade fyra hål. Och hon är bara fem år. Ett av dem var lite större än de andra och skulle behöva lagas snarast och vi fick en ny tid nästa vecka. Eventuellt behövdes två av de andra också lagas. KG åkte direkt till apoteket för att köpa flour för det skulle visst vara det den mest effektiva förebyggande åtgärden. Det här bådar inte gott och jag ser framför mig tandläkarbesök efter tandläkarbesök. Tydligen hade Tildes morfar det likadant när han var liten så han får väl berätta för Tilde hur det var. Kan han kanske bli hennes ständige tandläkarföljeslagare? Vad säger du morfar?

Idag har vi också fått inskrivningsbrevet till skolan för Tilde i höst. Så nu måste vi bestämma oss för om hon ska börja förskoleklass eller 1:an. Det är inget lätt val. Spontant tycker jag att Tilde ska börja 1:an. Jag tycker hon är mogen för sin ålder och har kommit en bra bit med läsning, skrivning och räkning. MEn, är det bara en stolt mamma som talar nu? Jag vet inte. Visst kan hon läsa och skriva men spelar den aspekten någon roll i det här sammanhanget? Vad är egentligen vinningen med att börja 1:an. Jag kommer att behöva ett möte med skolan för att diskutera detta. Jag känner mig osäker och vill absolut inte att Tilde ska kastas in i något hon inte klarar av. Eller är utmaningar bra? Jag är rätt förvirrad som ni märker. Sen är det ju också den biten att hon inte kommer att gå med sina "dagiskompisar" men å andra sida känner hon ju andra som gått på dagis tidigare. Hur skulle ni resonera? 

18/1-10

Tilde i sin favoritutklädningsklänning just nu. En Snövit-klänning med klackskor hon fått av sin gammelfarfar. (Håret ser förskräckligt ut men hon tycker att man ser ut som en prinsessa om man har utsläppt hår. Huvudsaken är väl att hon känner sig fin när hon leker prinsessa. Hon får dock aldrig ha utsläppt ute bland folk. Hon är ju så oerhört söt i flätor!)

o

17/1-10

Skön söndag. Min tur att få sovmorgon och jag låg till kvart i tio. Härligt! Idag känner jag mig lite gladare.

Efter en löjlig frukost med kaffe och en liten tallrik yoghurt drog jag till skidspåret och åkte 7,5 km. Det kändes bra och jag hoppas få till någon mer vända senare i veckan.

Sen har det inte hänt så mycket mer denna dag. Jo, en tur till pulkabackan hann vi med också. Och KG har spacklat lite på det som ska bli Tildes rum sen. Och sen lite städning och plockning förstås.

Jag gjorde en indonesiskt lins- och kycklinggryta med nudlar till middag men det tyckte inte småttingarna om. jag är rätt less på makaroner och korv, köttbullar och pannkakor och tänkte lura i dem något annat men det gick inte. Tråkigt värre.

Nu ligger barnen och vi ska ha soffmys med den traditionella söndagsfilmen. Ikväll blir det Wallander "prästen".

16/1-10

Lugn dag. KG ledig helg. Jag hade morgonpasset och drog vinstlott denna gång. Nike vaknade visserligen vid kvart i sex men somnade otroligt nog om när hon kröp ihop hos mig i sängen. Hon sov till kvart i åtta och då förflyttade vi oss till tv och låg där och gosade och ganska snart kom även de andra två upp. Jag hade tänkt att åka skidor på förmiddagen men det var tävling. M ringde och frågade om vi ville följa med och grilla. Cissi och hennes familj är ju i Öregrund i helgen och så kunde vara mysigt att hänga på så det gjorde vi. Vid Katrinöarna, båthamnen, en trevlig promenad genom skogen från oss sett, finns en trevlig grillstuga och där blev vi kvar några timmar och grillade korv och kolbulle så det stod härliga till.

Kg, Ilian och Nike blev hemskjutsade av pappa när Nike blev för trött och jag och Tilde och Mysan gick strax därefter. De andra stannade kvar ytterligare några timmar. När de gick hemåt kom de förbi oss och vi bjöd på en kaffedrink och annat drickbart. Jag hittade också några hjortonkakor i frysen. Annars är det väldigt tomt på fikabrödsfronten hemma hos oss just nu. Bara för att jag inte kan stå emot om det finns hemma. De blev kvar en liten stund och sen hade vi lite myskväll med barnen när de gått innan det var dags för läggning. Ilian krånglade litegrann men det var ändå en hyfsad läggning denna kväll. Vi laddade sen för en kväll med Trueblood. Har fått låna andra omgången av S och J men vi lyckades inte få till det. Tv ville inte vara med och inte heller datorn. Och jag som var så laddad för lite vampyrer....det fick bli lite sagan om ringen istället. Det var länge sen vi såg de filmerna så nu tyckte vi att vi kunde se om dem. Vi tycker att de är riktigt riktigt bra.

15/1-10 Lord of the dance

Igår var vi iväg på "Lord of the dance"  på Konsert & Kongress i Uppsala. Mamma fick det av oss syskon i födelsedagspresent när hon fyllde i september. Jag har velat gå på Riverdance sen de startade men det har aldrig blivit av och det här var ju ett bra alternativ nu när det var i Uppsala.

Jag känner inte särskilt bra glad för tillfället, ungefär som de mina tulpaner såg ut när jag kom hem inatt....
Men kvällen blev hur som helst trevlig. Vi käkade på en grekisk restaurang (och jag sabbade veckans bantning) innan vi gick till showen. Den var sammanfattningsvis bra men de halvnakna kvinnorna (männen var förstås välklädda, inte någon naken hud där inte) som låg och ålade på golvet tycker jag att man kunnat skippa i en familjeföreställning. Och varför var danstjejerna utspökade som bordelflickor med löshår och kåta plutande munnar? Om bortser från detta så var det en imponerande show med suverän dans och bra musik. Michael Flatley som är leddansare och den som "äger" showen var utbytt mot en annan kille denna kväll så inslaget nedan visar inte just det vi såg men killen vi såg var helt outstanding (eller vad säger du Cissi?). 

Lord Of the Dance - Cry of the Celts [Michael Flatley]
http://www.youtube.com/watch?v=iQmBHHvmrD4

Här kommer mitt favoritinslag på youtube. Det blir ännu roligare efter att ha sett showen igår.


Stavros Flatly - Greek Irish Dancers - Britains Got Talent 2009

http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg

14/1-10 Tröööötttt

Sist jag skrev, i förrgår skulle jag ta mig ett bad och efter det såg jag fram emot en god natts sömn. Så blev det emellertid inte. Nike vaknade vi halv tolv och var sen vaken och knölade tills klockan var närmare fyra. Sen vaknade Ilian och storgrät vid kvart i sex. Varför han grinade vet vi inte riktigt men han kan ha drömt något otäckt. Sen var det bara att gå upp. Jag klarade jobbdagen bra. Då brukar man vara så fokuserad på jobbet så det brukar gå bra men tröttheten sköljde förstås över en när man kom hem och skulle ha tålamod med trötta barn och middagslagning och allt annat som är måsten en vardagskväll. (Sa jag att jag var hungrig också?)

Natten till idag var en aningens bättre. KG tog nattjouren med Nike men jag vaknar ju iaf när hon börjar på att böka men jag måste då inte känna att jag måste engagera mig i henne. Men jag har varit tröttare på jobbet idag. Även annat som gjort att jag fått ont i huvudet och stressmage.

När jag hämtade barnen på dagis så sa Tildes fröknar att hon varit gråtig hela dagen. Gråtigt för det minsta lilla och nästan direkt när hon sagt det så hände det något och hon kom gråtandes till mig. Så har det fortsatt hela kvällen. Är hon på väg att bli sjuk månne?

KG är borta på RT ikväll men Sofie jag har inte vår obligatoriska date tillsammans med barnen. Jag orkade helt enkelt inte. Nu har jag lagt barnen men jag hör hur Ilian river runt som en virvelvind på sitt rum så jag fruktar att det kommer ta lååång tid innan han sover. Lång tid och jag kommer bli sååå arg och få såååå mer ont i huvudet. Imorgon kväll ska jag till Uppsala och se "Lord of the Dance" med syrrorna och mamma. Det kan bli riktigt bra! Har velat sett det i flera år men inte kommit iväg. Nu när det var så perfekt att det gick på Konserthuset så var vi ju tvungna att passa på. Mamma fick det i födelsedagspresent av oss i höstas.

Även om jag känt mig lite deppad idag så gjorde dessa blommor att jag kände mig lite bättre. Lyx i vardagen är att ha blommor på bordet!


 
Nu hoppas på att barnen somnar snart. Då ska jag ta en kopp te i soffan och lyssna lite på en bok sen ska jag ta en tidig kväll.


12/1-10 Lektioner och ett riktigt jobbigt Box-pass

Idag var det elevernas tur att komma tillbaka efter julledighet. Sammanfattningvis har dagen varit bra men inför ett eller annat lektionspass fick man ta ett djupt andetag och hoppas på det bästa. Nej vars, det känns nästan alltid bra faktiskt. Jag gillar verkligen mitt jobb.

Efter en lång jobbdag med många lektioner (och lite mat) och sen konferens (och ingen mat) på det så stannade jag kvar ytterligare tid på jobbet och fick lite gjort innan det var dags för årets riktiga träningspass (skidåkningen gills inte än, måste få lite kläm på det först). Ikväll var det box som gällde och syrran och jag har peppat varandra inför det här men så går hon och blir magsjuk, stackaren. Linnea, som också hade bokat in sig, svek mig också. jag hade då världens chans att själv skylla på avsaknad av boxpartner men jag hade faan bestämt att jag nu skulle börja träna så det var bara att gå dit och hoppas på att få slåss med någon annan än tränaren. Som tur var var det andra ensamma där så det löste sig. Himmel vad jobbigt det var! Om det var för att det var en ny tränare elelr för att jag är extremt otränad just nu vet jag inte. Antagligen en kombination och sen när man inte slåss mot någon man känner så tar jag nog i lite extra, vilket iof är bra men fortfarande, nu, två timmar efter passet så darrar jag på fingrarna. Från och med nästa tisdag kommer dessa pass vara på 75 minuter istället för 60 som nu. Hur ska jag palla det?

När jag kom hem och till min glädje upptäckte att alla tre barnen sussade snällt i sina sänger och det var fint och undanplockat på diskbänken så gjorde jag något jag inte gjort på kanske ett år elelr så. det är så länge sen att jag inte ens kommer ihåg det; jag tappade upp ett skumbad, dimmade lamporna och låg och myste i badet alldeles själv och lyssnade på hörbok. Underbart! Nu ska jag krypa ner i sängen och sova gott hela natten. Till skillnad mot natten till idag då Nike kräktes. Det visade sig att hon hade ett apelsinskinn som måste ha suttit fast i halsen. När hon väl hulkat upp det så kom det inget mer. Lilla gumman. Sen kom Tilde och ville böka sig ner. Men vi hoppas nu på en hel natts sömn. Inte för att chansen är så stor men ändå.

11/1-10 Jobbdag och provsvar

Då var första jobbdagen avklarad och det kändes bra. Idag var det studiedag och eleverna kommer först imorgon så dagen ägnades mest åt planering och annan förberedelse.

Efter jobbet hämtade jag barnen hos m och p. De hade varit där på eftermiddagen och lekt med sina kusiner. Jag drack en kopp kaffe men saknade verkligen något sött till. Men nu har jag bestämt mig och då är det bara att köra hårt.

När vi kom hem hade provsvaret från Ilians allergitester kommit. Ingen rolig läsning men heller inget jättenedslående. Vi hade hoppats på att hans mjölkallergi försvunnit (den gör det innan skolåldern i 3/4 av fall), och att han förstås inte hade utvecklat någon ny allergi. Vi var kanske mest oroliga för att han hade utvecklat soja-allergi eller gluten, ägg och fisk. Det var skönt att se att han INTE utvecklat någon av dessa allergier ovan. MEN, han har tyvärr kvar alla allergier han testats för tidigare och några förändringar och en ny allergi.

RAST-klass (allergiskala som går från 0-6, där 0 är ingen allergi och 5-6 är mycket svår):

Mjölkallergin ligger kvar på en 1 (gränsvärde)
Kattallergi ligger kvar på en 2 (måttlig)
Jordnöt ligger kvar 2 (måttlig)
Hundallergin har ökat från 1 till 3 (hög)
Björkpollen har gått från 2 till 5 (mycket hög)

Han har dessutom också utvecklat allergi för gräspollen RAST-klass 2.

Den praktiska betydelsen av detta blir att vi ska undvika all kontakt med pälsdjur i största möjligaste mån och att vi ska ställa in oss på en jobbig vår för Ilian när pollensäsongen sätter igång. Inget annat att göra än att gilla läget och försöka underlätta för sonen så gott det går.

10/1-09 Sista jullovsdagen

Då var det slut på ledigheten för den här gången. Sista dagen tillbringades med mamma och pappa och barnens kusiner. Kg jobbade.

Mamma och pappa är barnvakt åt syrrans barn ett par dagar nu när hon ska skriva tenta och då passade de på att komma ner till oss. Först fikade vi en nygräddad sockerkaka och sen gick vi till pulkabacken och det var lika roligt som alltid. När vi kom tillbaka därifrån fortsatte vi slappareftermiddagen med sport på tv medan barnen lekte. När Kg kom hem efter 16 åt vi en middag som heter duga; älgstek med gräddsås, vitlökssmör och potatis och till efterrätt blev det marängsviss. Det gällde att passa på nu innan det är dags för en rejäl förändring i mathållningen imorgon. Ingen detox förrän i februari dock.

Nu ska vi avsluta söndagskvällen med en Wallanderfilm och en stor skål med popcorn. Än finns det plats i magen alltså.....

10/1-09 Lite mammaskryt

Att skryta om sina barn är tydligen inte helt ok. Men här tänker jag göra det i alla fall. Tilde är bara fem år men kan redan läsa och skriva. Hon är oerhört intresserad av texter och läser alla texter som kommer i hennes väg; mjölkpaket, tidningar, vägskyltar osv. Nu har hon också börjat att läsa undertexterna på tv men hon hinner sällan med mer än det första ordet. Igår skrev hon sin första berättelse alldeles själv! Hon hade suttit inne på sitt rum och knåpat och kämpat. Här kommer den, korrekt återgiven såsom den står i Tildes block:

De vaen vanig dag i en stuga bode en påjke och en flika en dag gede påjken och flikan sej iveg och flikan va lite oseker ifal dom inte hitar hm ijen men då stana pojken du jag tro at vi har komi vilse flikan blev lite red och nu börjar de mörkna pojke och flika ble lite reda

Är det inte helt fantastiskt! Vad ska det bli av en tjej som kan skriva historier innan hon ens börjat skolan? Mamman är förstås superstolt!

9/1-10 Ida 4 år

Igår åkte jag och barnen till Roslagsbro, Norrtälje, för att gratta barnens kusin lilla Ida som blev hela fyra år!

   

Det blev så att vi stannade över natten. Cissi lockade med vin och hemgjord pizza och jag kan ju bara inte motstå en middag som någon annan lagat. Vi fick en trevlig kväll och barnen lekte fint.Läggningen däremot blev allt annat än enkel. Det är svårt att återge alla turer men här kommer ett försök:
1. Ilian och Ida ligger i Idas säng. My och Tilde i Mys säng. Nike i puffen hos oss vid tv´n.
2. Nike vill vara hos Ilian och Ida.
3. Ida vill inte att Nike ska vara där. Det blir trångt då. 
4. Nike får komma till oss igen men blir förstås arg.
5. My och Tilde får titta en stund på Let´s dance.
6. My får tokspel och det hela slutar med att hon får ligga själv i Cissi och Patriks säng.
7. Jag försöker lägga Nike hos Tilde men Nike kommer inte till ro. Hon ska vara hos mig.
8. Ida är ledsen och vill sova själv.
9. Jag lägger Ilian hos Tilde men han vill inte ligga där. Hon börjar bli övertrött och ska springa runt.
10. Tilde blir ledsen för att ingen vill sova hos henne.
11. Ilian ligger och snurrar på golvet i vardagsrummet och vägrar slappna av.
12. Nike somnar efter mycket om och men i min famn i soffan medan Cissi försöker avleda Ilian och få honom lugn.
13. Ilian och Tilde ligger i Mys säng och till slut somnar Ilian.
14. Tilde blir ledsen för att det är så trångt.
15. Tilde somnar till slut hon också.
Innan vi går och lägger oss så bär vi ut My i soffan där Patrik också ska sova. Nike sover hos Cissi och mig. Puh....

Kvart över sju i morse var det full fart igen. Men Cissi och jag ligger kvar i sängen någon timme till och barnen verkade leka fint. Vet inte om Patrik i soffan tyckte likadant?!

Efter frukost åkte vi hemåt. Just som jag åkte iväg kom jag på att min plånbok inte var med och jag ringde mamma som sa att den låg i hennes väska. Jaja, tänkte jag, får väl hämta den imorgon. Glömde bort det hela men fick hjärtat i halsgropen när jag vinkas in av polisen i Öregrund. Blås och körkortskontroll. "Och här står du och fryser?" frågar jag lite käckt och flirtar med den stiliga konstapeln. Han flirtar tillbaka och säger lite roliga saker till alla barnen i baksätet och sen får jag blåsa. "Har du körkortet med dig?" frågar polisen. "Nej, jag har faktiskt inte det", säger jag och fyrar av mitt allra charmigaste leende. "Nehe, men du får ha en fortsatt trevlig lördag då" säger han, blinkar, höjer handen och sen kan jag åka. Ojoj, tänkte jag. Vilken tur man kan ha ibland. Böter hade gjort denna lördag betydligt mindre trevlig än vad den är.

När jag kom hem kom pappa nästan på en gång och tog hand om barnen medan jag tog två vändor i skidspåret. Det gick väl sådär. Men övning ger väl färdighet. Iaf så sägs det så.

Nu blir det mys resten av dagen. Jag ska fortsätta på skidtemat i eftermiddag men ska nöja mig med att kolla. Snart kommer KG hem också. Skönt att inte ha något planerat. Imorgon är det sista lediga dagen sen är det allvar igen. Men det känns ok att komma tillbaka till jobbet igen och barnen ser fram emot att börja förskolan.


Före- och efterbilder

Jag var ju på Mary Kay-kväll hos Sofie häromkvällen. Här är före och efterbilder. Skaplig skillnad va? Speciellt läppstiftet tyckte jag mycket om.


7/1-10 Besök hos Berggrens

Om man bortser från de fyra dagarna i Hede över julhelgen så har vi, fram till i tisdags, bara varit hemma hela lovet. Det är väl skönt och mysigt att inte känna stress och åka runt varje dag men det är faktiskt himla trevligt att komma ut och träffa folk också. Framförallt barnen behöver komma hemifrån och jag tycker det är underbart att inte behöva laga mat jämt. I tisdags kväll var jag själv iväg till S på en liten tjejkväll med god plockmat och lite make up rådgivning från "Mary Kay". Mycket trevligt! I går kväll blev vi bjudna hem till m och p på middag. Jag tyckte att de kunde ha kommit till oss men de avböjde promenad i -26 graders kyla (deras bil går inte igång när det är så kallt) och bjöd hem oss till dem istället. Trevligt det också och barnen var hur snälla som helst. Idag for vi till Alunda för att träffa familjen B. Hela familjen åkte! Detta är mycket ovanligt eftersom Kg nästan alltid jobbar. Även denna kväll mycket trevlig! Barnen leker bättre och bättre och tiden när Siri hade mantrat "Ilian inte farlig" är ett minne blott.

Diskussionen vid middagsbordet var intressant. En diskussion som hade varit omöjlig för tio år sedan. Vi diskuterade nämligen de bästa och sämsta barnprogrammen på barnkanalen. Är man småbarnsförälder så är man. Detta är den listan som vi kom fram till efter vild och hetsig diskussion ;)

Bästa: Hotell Kantarell, Charlie och Lola, Storasyster och Lillebror, Salong för alla åldrar, Höjdarna

Sämsta: Drömmarnas Trädgård (F kanske inte riktigt höll med), Cirkuskiosken (vi var helt överens!), Pomos Piano (jag höll inte riktigt med), Gerald Mcboing boing, Jul i Svingen


Gulligaste pussgurkorna!Imorgon blir det Norrtälje för att gratta lilla Ida som fyller 4 år.

4/1-10 Bad

Hade en jobbig nästintill sömnlös natt. Vet inte riktigt vad det berodde på. När jag väl kom till ro framåt två, tre så vaknade Nikis och låg och bökade. Inte lät barnen mig ligga kvar en stund imorse heller. Så jag var trött och på dåligt humör redan från start imorse.

Jag ringde S på förmiddagen för att se om hon kunde göra min dag lättare. Vädret var för en gång skull helt underbart så jag hade tänkt att föreslå att vi skulle hitta på något ute om hon grejade det för sina fogar. Men hon berättade att hon tänkte åka till Gimo simhall med sina flickor. Jag tyckte det lät som en bra idé och bestämde mig för att hänga med. Jag vet att det var lite av en chansning. Det hela kunde ju faktiskt sluta med katatrof och göra dagen än värre än vad den redan var. Jag kollade med barnens båda stora kusiner om de kunde följa med och assistera lite men de hade båda andra planer. Efter lunch hämtade jag upp S och barnen och vi åkte alla i vår bil. Två vuxna och fem barn påväg till simhallen. Perfekt att kunna åka i en bil men efter mars är det inte möjligt då storken kommer till Edins.

Det gick riktigt, riktigt bra i simhallen! De var så duktiga alla barnen. Ilian fick lite panik i början men kunde slappna av när vi fick låna en simdyna. Då kände han sig mycket tryggare men han ville inte vara där han inte kunde stå. Nike flöt mest omkring och skrattade och försökte ta sig åt olika håll. Tilde var mest överallt, hoppade, simmade och hade superskoj med Minya. Sofie och jag hade förstås fullt sjå med att hålla kolla på alla fem men det gick bra men skit vad kallt det var i bassängen.
Efter badet blev det dusch och bastu och sen lite fika innan vi styrde kosan hemåt igen. När vi kom ut i bilen hade det återigen börjat snöa och det var riktigt jobbigt att köra hem. På öregrundsvägen gick det inte i mer än 50 och vi såg i stort sett ingenting men man hörde när man var på väg över mittsträckningen. Otäckt.

Väl hemma blev det middag och sen nattning. Jag har nu äntligen läst ut Ronjaboken för Tilde och ikväll började vi med Narniaböckerna. Jag kommer ihåg hur underbara jag tyckte att de böckerna var när jag var liten och hoppas nu Tilde kommer uppskatta dem lika mycket.

Nu när barnen ligger så ska jag försöka tina upp. Jag fryser fortfarande sen badet trots två koppar te och en filt i soffan. Hoppas det bara är det så att jag inte håller på att få feber.


3/1-10 Ännu en pulkadag

Imorse chockade man kroppen ordentligt med en 5-kilometersrunda i skidspåret. Det gick riktigt bra och jag hoppas komma ut på fler rundor innan snön försvinner.

Kg har varit ledig idag och det är härligt att få tillbringa en hel dag tillsammans hela familjen. När jag kom hem från min lilla träningsstund blev det att nästan att på en gång bege sig ut i pulkabacken igen. L och T var med också. Vi tog med oss lite fika och vi hade en riktigt rolig stund tillsammans.

Nu börjar ni väl tröttna på bilder på pulkaåkande barn men jag kan bara inte låta bli att lägga ut såna här glädjebilder.


Barnen är jättetrötta och gnälliga nu framåt kvällen och vi hoppas på en lätt läggning. Ilian har fortsatt med sina dumheter vid läggning och vi är skapligt less på det nu. Men förhoppningsvis så vänder igen.

2/2-10

Det har varit en bra dag idag också. Jag var rädd att något av barnen skulle vakna när KG åkte på jobbet vid fem men de sov ända till åtta.

Hela dagen har snön vräkt ner och det har varit kallt. Men efter frukost trotsade vi vädret och gick ut. Jag lovade KG igår att jag skulle skotta undan tills han kom hem. Så jag fick väl så lov att infria det löftet. Jag skottade, Nike sov sött i vagnen och Ilian och Tilde åkte skidor. 

 KG kom hem på eftermiddagen och hämtade Ilian och åkte iväg och skulle mata vildsvinen. Ilian var mycket förväntasfull. Det ska bli spännande att höra hur det var att ha med honom i skogen. Men just nu är han på riktigt bra humör jämfört med hur han varit i några dagar fram till igår så det går kanske jättebra . Hoppas det braiga humöret håller i sig..... Igår kväll så satt Ilian och myste hos mig i soffan. Han smeker mig över magen och frågar varför den är så stor. Sen böjer han sig ner och pussar en gång på magen och sen drar han upp min tröjärm och pussar mig på armen och kramas sen jättehårt. Jesus, vad underbart det är med sådana ömhetsbetygelser. Av Tilde men framförallt av Nike är jag bortskämd med pussar och kramar men det är sällan Ilian tar sig tid att sitta och mysa så då betyder hans kramar så otroligt mycket.

Nu puttrar en älggryta på spisen och flickorna leker snällt. Vi har tänt marchaller ute för att hälsa pappa och lillebror välkomna hem. Snön vräker fortfarande ner och det blir nog till att skotta imorgon också. Och på tal om imorgon så skulle KG vara ledig och då ska jag passa på att pröva skidspåren här i Öregrund.

Trevlig lördagskväll på er!

2/2-10 Ambitioner för det nya året

Ni som har hängt med vet att jag inte kaller det för nyårslöften utan nyårsambitioner. Här kommer mina ambitionerna för år 2010:

1. Få igenom min examen. Jag ska verkligen kämpa.
2. Få rutin på träning.
3. Gå ner tio kilo. (Tänk att viktfrågan ALLTID kommer med)
4. Försöka få huset klart (det har ju inte lyckats de senaste sju åren så varför detta år, men jag måste ju ha det med.)
5.Fast jobb
6. Få ordning på förrådet. Bara jag får in ett golv så.....

1/1-10 Vilken bra start på nya året!

Tänk att barnen tog sovmorron imorse! Nike vaknade först och hon sov ända till nio. Härligt! Edins stannade över natten och deras barn sov också länge. Vi hade en slapparmorgon och åt sen nybakade frallor till frukosten. Sen åkte Edins hem (när de väl fått loss bilen som J körde fast....)Snön har vräkt ner hela dagen men vi bestämde i alla fall för att gå ut och få en första dag på nya året utomhus ett par timmar innan Kg skulle åka och jobba några timmar. Vi drog till pulkabackan Surberget här i Öregrund och vi gick igenom skogen dit och pulsade i all ny härlig snö.Vi hade riktigt roligt allihopa. Barnen var på mycket bra humör hela tiden och av gnällpelle Ilian har vi inte sett  skymten av på hela dagen. Kanske bestämde sig vår son för att börja det nya året med att vara glad och glädja sina föräldrar.

När vi kom hem från vårt lilla äventyr la vi Nike och sen drack vi andra varm choklad med vispgrädde. Perfekt när vi var lite frusna. Kg åkte sen på affären för lite inventering och vi anda tog soffan i besittning och kollade på Ivanhoe. När KG kom hem några timmar senare passade jag på att ta mig en liten lur och nu vankas det snart kantrellmackor. Barnen är trötta och komemr nog somna snällt efter Barda. Vi hoppas på en bra film och fortsätter soffmyset resten av denna årets första dag.


Nyårsfirande

Jag överlevde dagen. Men det var knappt. Familjen Edin kom vid halvfyratiden och vi började vårt firande med att fika. KG hade hunnit hem från jobbet också.Efter fikat riggade vi karaokemaskinen vi lånat och alla fick prova på att sjunga.Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans. Barnen lekte och var nöjda och Ilian var betydligt mindre gnällig än han varit tidigare på dagen.

Här är alla fina barnen som verkligen färgmatchade varandra kvällen till ära!

Vi såg till att barnen fick äta först och sen åt vi vår förrätt innan det var dags för barnens efterrätt.

Kvällens meny:
Västerbottensnittar och mousserat vin
Svensk hummer (inte Johnny som fick en liten specialare!)
Citron- och grönpapparmarinerad helstekt entrecôte med hasselbakcspotatis och vin- och vitlökssås.
Dajm- och marängglasstårta med kaffe

När barnen ätit sin efterrätt gick vi ut och drog iväg några smällare och en läskig svävande lykta.Sen var det läggdags för de minsta och stortjejerna fick vara uppe en liten stund extra och kolla på film. Vi vuxna kunde nu avsluta vår middag och börja spela Mah Jong. Det höll vi på med tills klockan var halv tre med en liten paus för tiolvslaget då vi gick ut och skålade, pussades och tittade på grannarnas fyrverkerier.

Vi hade en riktigt bra kväll. Barnen var sams och skötte sig bra. Och efterrätten blev i år kanon! Tredje gången gillt alltså.

                                                      Gott nytt år på er!


RSS 2.0