31/3-10

Herregud, vad trött jag är. Min hjärna är inte riktigt med på omställningen av klockan.  Är också stressad. Vi ska ju till fjällen och stugan nästa vecka och det är massvis som måste planeras och göras. Bland annat måste jag tvätta upp all tvätt, det ska lagas mat för fyra dagar (vi har ju bara vedspis i stugan så det brukar vara smidigast att förbereda), väl genomtänkt packning och sen allt annat. Därimellan är det ju också påsk och barnen har såklart vissa förväntningar som jag måste försöka infria. KG jobbar, behöver jag säga det? HUset är som vanligt ett fullkomligt kaos. Med allt det här är det ju bra med en hjärna som fungerar vilket min inte verkar göra för tillfället.

Igår var jag iväg på box-träning och det var i vanlig ordning riktigt, riktigt jobbigt. Jobbigare blev det när syrran var tvungen att bryta och åka på akuten med L som gjort illa foten på sin träning. Då fick jag nämligen träna med tränaren (kille och superstark). Det var lika jobbigt att själv slåss som att hålla emot. Jag höll på att kollapsa av utmattning och jag var en nog en riktig trafikfara när jag körde hem efter träningen för att inte tala om idag när jag knappt lyckades kamma håret för att det gjorde så ont att lyfta armarna. Men åtminstone vet jag att jag fått ett rejält träningspass. Det känns som om jag nu kommit över den jobbiga "träningströskeln" och kommit i gång. Snart kan jag också börja springa ute. Jag är anmäld både till Vårruset i Uppsala och Stadsloppet i Östhammar. Precis som förra året. Målet är förstås att slå förra årets tider. Men då var jag lite mer löptränad an jag är nu så det blir nog svårt. 

28/3-10 Badkalas, träning och rumsbyte

Kusin med familj åkte hem rätt tidigt på förmiddagen och jag och Tilde förberedde oss för åka iväg till Östhammar. Tilde skulle badkalas och jag tänkte passa på att gå på gymmet och träna under tiden.

Först följde jag med Tilde till bassängen och bland det första hon gjorde var att ta sats och kasta sig ut på det djupa vattnet. Utan armpuffar! Jag hann liksom inte alls reagera utan plötsligt låg hon där i vattnet. Jag fick lite smått panik. Ingen annan var i närheten i vattnet men innan jag av ren instinkt kastade mig i vattnet själv för att dra upp henne så sa jag med lugn och bestämd röst att hon skulle ta några stora símtag åt mitt håll. Det räckte för att jag skulle nå henne halvt nerstigen på badstegen. Hon var rädd men räddast var nog jag. Huvva. Men på med armpuffar och sen kastade hon sig i på det djupa igen. Det gick fort över alltså. Jag var darrig ett tag efter. När jag hade fått ett löfte av Tilde att hon skulle ha armpuffisarna på sig hela tiden så gick jag iväg till gymmet i 1,5 h. Först löpning i 5 km och sen styrka för att sist avsluta med trappmaskin (heter det så?). Jag var helt mör i kroppen när jag kom därifrån. Tilde hade haft jättekul och inga fler missöden. Hon visade mig att hon kunde simma 25 m innan vi gick upp och klädde på oss. 

Väl hemma så satte jag mig och jobbade i tre timmar medan KG började med projektet att flytta om barnens rum. Tilde ska flytta upp på loftet, Ilian in i Tildes och Nike till Ilians. Vi hann en bra bit idag men vi konstaterade att vi nog måste en sväng på IKEA. Ny förvaring åt Nike, ny byrå till Ilian, matta till Tilde, säng åt Nike, skrivbord till Ilian, sänglampor och skrivbordslampor och och och....men jag har nog inte tid att åka in denna vecka. Men det blir nog himla bra när det blir klart. Känns lite trist med den läskiga trappen vi har upp till Tildes rum bara.

Nu blir det en tidig kväll. 4 dagars arbetsvecka och sen påsklov!

27/3-10 Helgbesök

En riktigt trevlig helg tillsammans med min kusin och hans familj. Bäbisgos med två månader gamla Doris hur mycket jag har velat och Ilian och jämngamla Eddy har haft superkul. Och de andra barnen med förstås men det har varit extra kul att se hur Ilian leker med en jämngammal eftersom han alltid annars får leka med tjejer och de har en förmåga att alltid "tvinga" honom att leka det dem leker och ofta ska han vara riddare eller något monster som ska jag dem.

I lördags var vi ute mitt på dagen och grillade och myste. L gjorde en kraftansträngning med skottning som tydligen var en av hennes favoritsysselsättningar. Tack för det!Kg byggde snögrotta och Eddy hjälpte till med grävmaskinen.Sen grillning.Synd att inte vädret var så bra. Efter mycket frisk luft och korv och kolbulle gick vi in. De trötta småbarnsföräldrarna tog sig en eftermiddagslur medan barnen lekte snällt och vi pysslade på lite inne. Förberedde maten och lite sån´t. Sen fortsatte den trevliga dagen med en god middag, Earth Hour och kortspel.

Tilde har varit helt bäbissjuk hela helgen. Och lilla Doris stormtrivdes hos sin syssling.Pappan i huset verkade också tycka det var lite mysigt med en bäbis i huset. (Så länge man slipper byta blöja, gå upp på natten och allt annat mindre härligt med en bäbis)
25/3-10

Igår, idag och imorgon har vi hälsotema på jobbet. Det innebär att det är helt schemabrytande dagar med fokus på välmående. Eleverna har istället för vanliga lektioner olika pass med hälsoinriktningar. Föreläsningar, promenader, kostsnack, fruktstunder, livskunskap, ANT och andra aktiviteter. Bl.a kan de välja att lära sig dansa salsa med mig. Jag hade ett salsapass igår eftermiddag och började denna morgon med ett annat. Hur kul som helst. Jag hoppas att jag kommer att kunna ha möjlighet att komma iväg och lära mig att dansa ordentligt någongång. Salsa och tango är två danser jag verkligen skulle vilja kunna.

Efter jobbet hämtade jag barnen och vi åkte till Edins och blev bjudan på soppa och våfflor. Och Bäbismys såklart!På den här bilden lyckades jag fånga Isis precis i en nysning. Gulligt va!23/3-10 Lång och intensiv dag

Idag har var en lång och intensiv dag på jobbet. Först veckans jobbigaste lektionsdag med få raster och kort lunch, sen konferens och på det ett föräldramöte. Ett möte som jag egentligen inte skulle ha gått på men där klassföreståndarna önskade att jag var med och berättade om hur jag tyckte att just den här klassen fungerade eftersom jag har de i engelska och har en del att prata om. Som vanligt när det gäller föräldramöten så blir jag oerhört kritisk mot mig själv i efterhand och tycker inte att jag fick fram det jag egentligen ville säga. Jaja, blev föräldrarna konfunderade så får de väl höra av sig till mig.

Direkt efter mötet (hann inte ens med någon middag) stressade jag vidare till boxpasset och sen var det träning i 75 minuter. Jag var alldeles slut efteråt men det kändes bättre idag än förra veckan då jag hade planer på att aldrig mera träna för det gick så dåligt. Men det berodde nog på att jag varit sjuk veckan innan.

När jag kom hem blev det till att planera inför salsalektionen jag ska hålla imorgon. Vi har hälsotema resten av veckan på skolan med fokus på "må bra". Kostsnack, promenader, ANT, avslappningsövningar är lite av det som står på schemat. Och så salsa förstås! Åh, vad kul det är. Hoppas att vi kan få till att gå en salsakurs i höst. Eller tango. Jag skulle verkligen vilja lära mig att dansa dessa dansa ordentligt.


22/3-10Fick en fin blomma av några kollegor idag som ett litet grattis till jobbet. Fint gjort. Det känns bra att man är uppskattad.

Hämtade en febrig och hängig Tilde på dagis på eftermiddagen. Vi åkte hem, hon fick en alvedon, sov en timme och sen var hon hur pigg som helst. Jag ringde och sa att jag vabbar imorgon men nu vet jag inte om jag ska det. Det verkade ju bara vara en febertopp. Vi får avvakta till imorgonbitti. Om man nu inte redan skaffat en vikarie...

Ikväll har jag varit iväg på en föreläsning om Vallonbruken och deras koppling till Öregrund. Detta är för min guideutbildning. Intressant och kul att få ladda med mer kunskap om sitt närområde. I vår/sommar ska jag försöka få till en utflykt till Lövstabruk och kanske spökvandringen på Österby Herrgård vore något för Tilde?

21/3-10 Bäbisgos

Barnen var pigga idag och på härligt bråkigt humör. Jag bet ihop, plockade fram pyssel och lera och fick några timmar att gå. Full snöstorm ute så det var inte läge att skicka ut dem heller.

Måste bara berätta om vad som hände igår. Det var länge sen jag frestade med ett Illehyss med här kommer ett: KG ringde på förmiddagen igår och frågade hur läget var. Jag sa som det var att Tilde var hängig och att Ilian började på att bli orolig och bråkig men att jag ville vänta med att gå ut tills alvedonet hade verkat på Tilde. "Men det är väl bara att ta på Ilian och skicka ut honom före" sa Kg. Jag vill ju gärna ha koll på barnen när de är ute men samtidigt så tänkte att jag att han säkert skulle hålla sig i skinnet. När jag kom ut tio minuter senare så såg jag inte Ille först. Men sen kollade jag upp. Ilian satt på taknocken. Jo, ni läste rätt. Han hade klättrat på all snö och sen hävt sig upp på taket och sen krypit sista biten upp. Gulp!!!!

Men tillbaka till idag. Skit, ännu mer snö. Det som smälte bort igår har kommit tillbaka idag. Och lite till. Och mer ska det komma i veckan. Jag som plockade undan min vinterjacka och de varma skorna. Nu vverkar jag få hämta in dem fraån förrådet igen. Suck!

Idag på eftermiddagen åkte vi hem till Edins för att träffa nytillskottet Isis. En stor liten tjej på 4000gr. Stor och stor. De är ju så små! Och så underbara! Här bjuder jag på bäbisbilder!


Jag trodde kanske att jag skulle få akut bäbislängtan efter att ha träffat lilla Isis. Men det känns bara fint. Jag är glad och stolt för mina vänners skull men känner inte att jag nu måste övertala maken om nummer fyra just nu. Jag väntar med det något år eller två ;)

20/3-10 Underbar dag!
Tilde hade feber i natt och också nu på morgonen. KG har jobbhelg. Vädret helt fantastiskt underbart! Jag ger Tilde alvedon och röjer sen lite inne och gör en glassmarängtårta till kvällen och hoppas att Tilde feber ska ge med sig. Det gör den och vi går ut allihopa för att riktigt njuta av vårsolen. Varm och underbart är det på vår baksida att jag bara behöver ha t-shirt på mig. Jag tar tag i mastodontjobbet att skotta av altanen. Fyra timmar senare med blåsor i båda händerna är jag nöjd och vi, Tilde har tappert hjälpt till när småttingarna sovit middag, har fått fram en stor del av altanen. men som ni ser på bilden så är det en hel del kvar.....


(Bilden är från idag, söndag, när vädret är betydligt sämre.)

Tessan med familj kommer runt och har tacokväll med oss. Jag plockar fram bubblet nu istället och vi firar att jag äntligen har en tillsvidaretjänst. Den första i mitt 32-åriga liv. Stort!

Barnen var alla lite halvbökiga. Tilde var hängig och hade feber, Nike skulle lyssna på "Baby good bye" på Thessans iPhone hela tiden och Ilian bara gnäller och grinar hela tiden och får inte riktigt fram vad som är fel. Vi försöker spela lite spel och ha trevligt ändå.  


19/3-10 Tjohoo!!!!

Konserten med Sofie Zelmani på Katalin igår kväll var helt ok. Men vi skulle ha haft ett bord att suttit vid. Det var inte direkt "dansa-med-" musik, utan mer "sitta och mysa"-musik. När vi kom tillbaka till Öregrund vid halv tolv på natten så mötte vi Edins bil och förstod att det nu var BB-dags. Tre timmar senare fick jag ett SMS att de fått en fin liten dotter som ska heta Isis. Allt hade gått bra och nu ser vi fram emot att få träffa underverket.

Jag hade idag på morgonen ställt klockan en aningens tidigare än vanligt för att starta morgonen med ett träningspass tillsammans med några kollegor. Halv sju var jag på plats i Östhammar och började med att springa några kilometer på löpbandet. Jobbigt var det. Jag har inte sprungit sen jag var i Spanien i oktober tror jag. Men det är väl bara att träna upp kan jag tro. Det blir ju stadslopp och vårrus i år igen. Efter löpningen fick jag ett alldeles eget styrketräningsprogram. Det var också skitjobbigt. Jag har inte styrketränat sen gymnasiet. Men när det var över så kändes det jättebra och jag hade liksom en annan sorts energi hela dagen. Det kanske är min melodi det här med att träna så här tidigt på morgonen!?

Arbetsdagen gick bra och när strax innan jag gick hem fick jag ett efterlängtat besked; jag erbjöds en tillsvidaretjänst som språklärare! Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag är förstås överlycklig. På måndag ska vi kolla igenom detaljerna och så men det känns helt underbart bra. Tänk att det löste sig!

Jag planerade förstås stordåd till kvällen när jag skulle överraska maken med den glada nyheten. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt. KG kom hem rätt sent och bubblet jag lagt på kylning fick ligga kvar för han hade jour. Jag måste erkänna att jag blev måttligt besviken att inte få kläcka nyheten som jag hade tänkt så därför blev det att jag inte sa något alls. Kvällen tillbringades på soffan och jag och alla barn sov före nio. Det var den fredagskvällen.


18/3-10 Konsten i att vara välkomnande

Jag är trött. Nike har varit skitbökig i några nätter nu. Vet inte riktigt vad det beror på. Hon verkar i och för sig rätt kliig. Men jag tror att hon också har lätt att bli det om hon är ledsen eller stressar upp sig. Måste hur som helst komma ihåg att ringa doktorn så att vi får göra allergitester på henne också. I natt kan hon också ha haft önt i örat. Hon har i två nätter efter varandra inte somnat förrän efter klockan två och ligger och gnäller och sparkar och bökar och grinar. Usch....KG har ju förmågan att kunna stänga av och sova i alla fall men inte jag. Och om jag går därifrån och lägger mig hos Tilde blir hon helt förtvivlad och vrålskriker då det går inte heller. Så jag har inte somnat förrän efter två och sen upp före sex. På tok för få timmars sömn.
 
I gårkväll var jag iväg på en "Värdskapsföreläsning" i Norrtälje. Jag håller ju på en del med guidning och sån´t på sommaren så då tyckte jag att det här kunde vara intressant. Och det var det. Inget nytt kanske men ändå att påminnas om hur man kan se på världen på ett mer välkomnande sätt och hur lite det egentligen behöver kosta oss i ansträngningar för att göra vardagen lite trevligare för oss själva och andra.

I kväll ska KG och jag iväg på konsert i Uppsala. Tyvärr får vi ställa in den tänkta middagen då vi inte har någon barnvakt. Vi får ta det en annan gång. Det ska bli trevligt ändå. Synd att jag är så in i norden trött.

16/3-10 VAB igen

Då har jag varit hemma igen. Nu duggar det tätt med sjukdomarna i vår familj.

Igår ringde de från dagis och talade om att Ilian hade feber, var riktigt hängig och inte hade velat äta mat. Vi var ju lite förberedda på det då både Ilian och Nike varit riktigt hostiga några nätter. KG åkte och hämtade honom och när han var där så fick han ta med Tilde hem också. Hon var också hängig. Framåt kvällen piggnade dock Tilde på sig men inte Ilian. Jag blev hemma idag eftersom KG hade lite kort om personal idag. Nike har haft feber i natt så hon blev hemma hon också. Men hon har varit superpigg idag så hon hade nog lika gärna kunnat varit på förskolan. Ilian däremot har haft en riktigt jobbig dag. Han vaknade rätt tidigt imorse men han ville inte ha någon frukost. Vid tio tog jag båda barnen och gick och bäddade ner oss i vår stora säng. Båda två somnade på stört och sov i två timmar. Jag trodde att nu när Ilian sovit så länge så är han nog piggare men icke så. Snarare sämre. Men ingen feber. Trots det så låg han bara som en liten boll på golvet eller i soffan och sa inget förutom att han klagade över magvärk någon gång då och då. Han gick sen självmant och la sig i vår säng igen. Efter någon halvtimme kom han skuttandes ut till mig i köket och såg riktigt pigg ut. "Det är kräks i din säng och på mina kläder. Kan jag få nya kläder mamma?" Han hade alltså kräkts ner HELA sängen. Men han piggnade faktiskt till sig lite efter det. HAn kräktes bara en gång och det var ju bra. Tyvärr är han sämre nu ikväll. Nu har han fått feber igen och han har nog blåsor i munnen för han klagar över att det gör ont. Inte har han ätit något heller, förutom en glass, men det får han ta igen sen.

Imorgon ska KG vara hemma. Sen får vi se hur det ser ut på torsdag. Han kanske piggnar på sig.

Teknikens under???

Få saker kan göra mig så upprörd som när tekniska saker inte fungerar som de ska. Jag blir så jäkla förbannad att det förutsätts att man ska ha stenkoll på alla termer och funktioner när man köper en ny teknisk sak. Jag kan förstå den äldre generationen som inte ens försöker sig på att lära sig om datorer och internet eftersom inga manualer eller liknande är till för en nybörjare.

Häromdagen köpte jag mig en iPod. Killen på Onoff försäkrade att den var så enkel att använda. "Det var bara att ladda över musik och ljudböcker och sen trycka på playknappen". Ungefär så sa han. Ok, men jag kom inte så långt ens att jag lyckades få igång den, än mindre ladda över någon musik. Fick inte ens till programmet man skulle ladda ner för att kunna få till musiken. För självklart kunde man inte använda den vanliga mediaspelaren som redan fanns på datorn för att synkronisera musiken. Efter nästan tre timmar den första kvällen gick jag och la mig skitförbannad. Gjorde ett nytt försök igår kväll men gav upp och var nära att kasta den dyra iPoden i golvet. Jag blir helt blockerad i hjärnan av sånt här. Det bara blixtrar liksom. Då tog maken över och satt i några timmar han också. Och med rätt mycket mer tålamod än jag hade så fick han faktiskt till den till slut. Så nu fungerar den. Men är det inte helt otroligt att tekniska prylar inte är för alla? Visst, jag kanske inte är så teknisk men jag är rätt logisk så jag borde kunna följa en manual, men inte då. Den fattade man ju inte. En massa konstiga termer bara. Sen är det som om alla tekniska prylar är allergiska mot mig och ska krångla bara för att det är jag som är i närheten; som typ kopiatorn (båda två faktiskt) på jobbet, datorn hemma, telefoner och bilar. Men det är visst ett släktdrag. Min far har samma problem....

14/3-10 Tjejdag i Uppsala

Idag har Sofie, Minya, jag och Tilde varit iväg till Uppsala på tjejdag. Mysigt värre och tjejerna var jättesnälla. Jag mådde lite halvrisigt ett tag men som tur var så släppte det efter lunch. Vi började med att åka en sväng till Onoff där jag köpte mig en ny musikspelare efter att den jag hade numera är trasig efter ett fall i klinkersgolvet. Jag slog till på en iPod Nano med armfodral. Kanon till den kommande löpsäsongen. Vi hann också en sväng in på Lekia där tjejerna fick kolla in lite leksaker. Sen åkte vi ner till stan, köpte biobiljetter och gick sen och åt hamburgare på Max.

Filmen vi såg sen var inte direkt någon höjdare, Alvin & gänget 2, men jag tror att tjejerna ändå tyckte det var roligt. Efter filmeländet åkte vi ut till Gränby för lite shopping och sen en fika. Tilde fick en ny vårjacka bl a. Vi skulle haft skor också men hittade inga bra.Tjejerna var helt slut när vi åkte hem och båda två somnade i bilen.Kg och småttingarna hade också haft en bra dag hemma. De hade varit ute en hel del och även hunnit med att greja en del inne. Ilian var lite hängig ikväll och både Nike och Ilian är hostiga så vi får se hur veckan blir på sjukdomsfronten.

Vi provade att småttingarna sov utan blöja inatt. Nike klarade testet bra men Ilian får fortsätta med blöja ett tag till.

13/3-10

Vi har haft en väldigt trevlig dag även om den började alldeles för tok för tidigt. Nike vaknade före halv sex i morse. Det är så oförklarligt att de vaknar så tidigt när det är helg men inte annars. Kg är ledig denna helg och vi skulle ta varsin morgon. Jag hade dragit lördagsmorgonens nitlott så det var bara att pallra sig upp. Eller rättare sagt; släpa sig upp till soffan med täcket och slumra medan Nike tittade på tv. 20 minuter senare vaknar även Ilian. Någon timme var det lugnt och sen var det full fart resten var dagen. Vid tio hade vi ätit frukost och röjt av det värsta inne och vi gick ut. Kg och Tilde åkte en sväng till spåret och jag och småttingarna grejade på ute.Att sitta på taket var jättespännade!Det var en hel den snö att skotta!Mys i solen


Inte alla som har en egen pulkabacke på altanen.

E och L kom över en stund och grillade och fikade med oss men hade Nike fått bestämma så hade E kunnat stanna hemma. Nike vägrade och kolla åt hans håll och höll sig gömd i Kg´s famn hela tiden.

Framåt kvällen begav vi oss hem till Edins för middag, kortspel och Melodifestivalen. Vi blev bjudna på ostfondue som visade sig vara en riktig höjdare. Kortspelat blev inte färdigspelat men jag hade goda chanser att vinna denna kväll. Barnen fick äta mat och sen lördagsgodis framför en film medan vi vuxna fick en lugn middag i köket.Vi vuxna hejade på Salem Al-Fakir i Melodifestivalen, medan Tilde tyckte Manboy och P. Wahlgren var bäst. Men vi tyckte ändå att vinnarlåten var helt ok.Bästisarna!

Nike ville förstås vara med sin favvoperson Sofie. Gärna på toaletten också. Härligt är det att sitta i Sofies knä och klappa och känna på bäbisen.Ilian slockande på soffan. Helt slut efter en lång utedag och sen lek på kvällen.

Det har varit en riktigt riktigt bra dag. En perfekt dag om man bortser från mig onda rygg.

(Förresten, Nike har inte sagt ett ljud om napp idag och även kvällens läggning gick utan problem. Yippie!)


12/3-10

En bra dag på jobbet. En mindre bra eftermiddag med barnen, men så kan det vara ibland. De var trötta och jag också förstås. Tilde förstod nu till slut att mamma inte riktigt grejade mer och gick iväg och småpysslade lite för sig själv. Hon gjorde "en överraskning" till min och pappa när han kom hem. Det visade sig att hon förberett en mysig picnic bara för oss. Gulligt värre! Det car bara att ta med sig fredagsvinet och en liten förrätt och sätta sig på golvet och mysa. (jag ser ut som sju svåra år på bilden men var ju tvungen att ta en bild och visa hur "fint" hon gjort för oss för att vi skulle bli glada)

 

Måste också berätta att Nike är på G att sluta med nappen. Bara sådär! Inatt när hon vaknade så fick jag ett infall att ta hennes napp. Och det blev nästan inga protester alls. Och imorse så frågade hon inte efter nappen en enda gång och inte heller hemma efter dagis. Det brukar vara ett evigt tjatande annars. Nu när hon skulle lägga sig så gnisslade hon lite men gav sig fort och somnade utan nappen och utan gråt. Fantastiskt!

Förfrågan

Har några kollegor på jobbet som ska till Uganda om några veckor. Nu efterfrågar de läsglasögon, klockar och fungerande mobiltelefoner med laddare och ta med och skänka bort. Sånt måste ni ha massvis av hemma! Mamma, du har väl hur många "gamla" läsglasögon som helst som ligger och skräpar?

Känner ni att ni vill göra en insats och ge bort detta så hör av er till mig. Dessa enklar saker kan verkligen förändra en människas vardag.


11/3-10

Jaha, då hade man en låsning på bäckenet igen. Blir man trött eller blir man trött? Börjar misstänka så smått att det kanske är vår mjuka säng som är boven. Säkert skulle en Hästens säng eller en tempurmadrass göra susen eller vad tror ni? ;)

Var också iväg på hälsocoach-samtal idag på jobbet. Ett mycket trevligt och positivt samtal där vi kom fram till att jag nog inte levde ett så ohälsosamt liv som jag kanske trodde och när vi rett ut alla "oklarheter" så visade det sig att jag inte låg i någon riskgrupp alls. Puhh....MEN att få till en regelbundenhet i träningen är ju alltid bra så jag erbjöds att komma och träna på fredagsmorgonen innan jobbet då det finns intruktörer till hjälp att komma igång ge mig personlig coachning i rätt riktning. Låter bra men hur ska jag orka träna klockan kvart i sju på morgonen? Det återstår att se. Imorgon bitti måste jag dock ta barnen för Kg ska på jobbet före sex.

Åh, tänk om man bodde Uppsala! Snart kör de Bergman-festival och då hade jag gått på varenda föreställning.....Kanske hinner med någon iaf. Vargtimmen och sjunde inseglet har jag inte sett. Någon som vill hänga på? 

SF Bio


10/3-10 Friluftsdag

Idag har vi haft Friluftsdag på jobbet. Eller all-aktivitetsdag hette det visst eftersom det i år även erbjöds aktiviteter inomhus. Själv hade jag tillsammans med en kollega ansvar för skidåkning och hockey-bockey i Öregrund, vilket innebar en liten sovmorgon för mig imorse för vi skulle inte sätta igång förrän klockan 9.00 så att östhammarsungdomarna skulle hinna ta sig till Öregrund också. Kg tog barnen och jag låg och drönade en hel timme extra.
Vilken förmiddag vi fick! Kanonväder. Ett par plusgrader och strålande sol. Kunde inte ha varit bättre. Jag och två grabbar från nian åkte fem kilometer i spåret medan 22 andra spelade hockey-bockey och sen var det grillning och fika. Jag hade lånat skridskor av Linnea och var självklart tvungen att prova. Jag har inte åkt skridskor på jag vet inte hur länge. Kanske så länge sen som lågstadiet. Lite läskigt var det men det gick över förväntan. Här kommer bildbeviset!Som avslutning blev det 2,5 km till i spåret. Det gäller att passa på medans det ännu finns snö. Nu kommer den att försvinna fort kan jag tro. Jag fortsatte sen att jobba lite hemma men datorprogrammet för vår omdömeshantering krånglade så jag gav upp efter ett tag och fixade lite hemma istället innan jag hämtade barnen och åkte hem till Sofie och fikade och pratade lite. Väl hemma igen blev det stekt fläsk, potatis och bondsås till middag och som vanligt när det är husmanskost så blir Ilian ett litet matgalet monster och kan äta hur mycket som helst. De andra två barnen var lite mer skeptiska. Tilde åt hur som helst upp allt sitt men Nike vägrade "inte ha sån".

Läggningen av barnen gick jättebra (KG borta) och nu ska jag försöka ta tag i min "traderahög" som är hur stor som helst. Tråkigt, men skönt för samvetet när jag vet att kläderna inte behöver kastas utan kommer till användning igen och dessutom blir det ju en liten slant också (som iofs används till nya barnkläder, men ändå).

9/3-10 Ett vurdo träningspass

Lång dag på jobbet avslutades med ett helt hysteriskt jobbigt 75 minuters boxpass. Jag orkade ingenting! Jag menar verkligen ingenting. Jag skämdes för att jag var så orkeslös. Gruppträning känns som något som jag ska utesluta helt och hållet. Jag vars störst och sämst. Får väl hålla mig till ensam löping i skogen. Om jag nu ens orkar det efter så lång tid utan träning. Nog med självömkan för ikväll (det kan ju faktiskt vara så att jag var extra orkeslös ikväll p.g.a att jag var sjuk i hela förra veckan).

8/3-10 Back in business

Vilken tur! Det vände och jag är frisk idag. Det blev en lite längre måndag än vanligt för det var en del att ta hand om sen förra veckan och sen gick jag även in och vikade för en kollega som var borta.

Jag kom hem vid fyra och barnen var också pigga och glada och vi hade en riktigt trevlig och rolig eftermiddag. Kg va iväg på övning och kvällarna man har själv brukar ofta sluta i kaos och bråk. Men läggningen gick sen också jättebra och det är sådana här dagar det verkligen är helt underbart att vara mamma och ha många barn tätt och då glömmer man snabbt allt det jobbiga.


Nu väntar jag hem maken snart och jag har t.o.m hunnit med att baka bröd till kvällsfikat.

Hoppas att ni haft lika bra start på veckan som jag har haft!

Dagens smaskiga och superenkla brödrecept

Smaskigt långpannebröd


1 l filmjölk
1, 8 l rågsikt med vete
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl mörk sirap
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
3 tsk brödkryddor
(1-2 dl solrosfrön)

Blanda allt. Kleta ut i en långpanna.

1. Grädda 45 minuter 100 grader
2. Grädda sen 30 minuter 175 grader

När brödet svalnat skär i rutor som man sen kan dela när man ska servera. Gott!!!!

7/3-10 Tokdäckad

Igår som jag var så pigg. Idag har jag legat igen. Sämre än jag var i veckan när jag var hemma. Huvva, vilken dag jag haft. Och Kg har jobbat så jag har även haft barnen hemma. Jag vaknade imorse och hade ont i magen. Magsjuka var förstås det första jag tänkte på. Det kändes precis så. Körde i magen liksom och bara tanken på mat fick mig att vilja "ni vet vad". Det var en pina att ta mig igenom frukosten med barnen och sen visade det sig att Tilde hade hög feber och bara ville ligga still i soffan. Så där låg vi; jag på ena kanten och Tilde på den andra och jag blev bara sämre och sämre och sen fick även jag feber, huvudvärk och sen ont i hela kroppen. Ilian och Nike var förstås skitjobbiga och gjorde sattyg hela tiden (klippte sönder sina kläder bl. a.) Tilde piggnade på sig mitt på dagen och fick vara min andra hand. Jag tog mig helt enkelt inte ur soffan. Från tre och fram till fem har jag inget koll på läget alls. Jag tror att kanske KG ringde hem men jag orkade inte prata och när jag vaknade till vid fem så låg Nike och sov uppepå mig och KG och barnen satt och åt pizza. Ikväll har jag fortfarande feber och ont i kroppen men magvärken har släppt. Det var nog inte magsjuka utan kanske någon förkylningsgrej som satt sig på magen. Jag har nu varit sjuk i över en vecka och hoppas vi gud att jag imorgon kan ta mig till jobbet igen.  Fast det är ju inte att tänka på om jag mår som jag har gjort idag. Helt otroligt det här. Jag aom aldrig är sjuk. Sist jag var så här däckad var när Tilde var bäbis och vi skulle flyga till Spanien. Över fem år sen alltså. Men det är bra, då dröjer det kanske fem år tills jag blir sjuk igen. 

6/3-10 Vilken bra dag!

Den där dagen hemma igår var verkligen välbehövlig. Ingen huvudvärk men fick ett litet bakslag medrejäl näsblod mitt på dagen.

Kg jobbar i helgen och barnen gick upp med honom i morse och så fort han åkt strax efter sju så kom de in till mig och ville att jag skulle gå upp. Jag bad att de skulle låta mamma sova en stund till medan de kunde titta på Bolibompa. Nästa gång Ilian kommer in till mig är klockan nästan nio. Yippie!!! Vilka snälla barn man har ibland. "Jag är jättehungrig nu mamma", då är det ju bara att gå upp. Kan ju inte låta barnen svälta.

Efter frukost gick vi ut med mål att skotta fram våra fönster. Kolla in dessa bilder. Herregud, vad snö vi har!Det var underbart väder ute och det droppade från taket. Det kändes verkligen att våren är på väg. Tyvärr blev det inte helt smärtfritt ute. Tilde och Ilian roade sig på egen hand men Nike var nästintill helt hopplös. Hon bara gnällde och grinade och slet av sig sina vantar och skrek efter mig och varje gång jag skulle ta mig fram till henne fick jag pulsa i 70 cm djupsnö. Jag sjönk ner till låren i snö och hann väl inte mer än komma fram till altanen förrän jag var tvungen att vända ner till lekstugan igen och hjälpa Nike med vantarna för envis som hon är fick inte Tilde hjälpa henne.

 

Mellan pulsningen fram och tillbaka till Nike så lyckades jag faktiskt skotta fram lite av köksfönstret så  nu ser jag ut. Jag hann också få ner en del av snön från taket och sen kunde jag mer eller mindre kliva från taket ner i snön. Kanske man ska låta barnen hoppa från taket imorgon. Det skulle de säkert tycka va jätteroligt!

När jag hade fått nog av Nikes gnäll gick vi in och käkade lite frukt och sen var det dags för Tilde att åka på kalas och småttingarna och jag gav oss i kast med att baka chokladbollar. En liten kompensation för att de inte fick gå på kalas. Men jag hade glömt bort hur kladdigt det blir överallt......När det var avklarat var det bara att kasta ungarna i badet och när jag plcokat upp Nike och torkat henne satte jag henne i soffan och gick sen för att hämta Ilian. När jag kom tillbaka till soffan sov Nike som en stock. Det är väl jobbigt att vara så arg som hon va när hom var ute.Så fort KG kom hem från jobbet så drog jag iväg och åkte 5 km i skidspåret. Det gick bra och jag hoppas få till en vända imorgon också.

Efter middagen kom syrran och Linnéa runt en sväng och nu är det Melodifestivalen för hela slanten. Heja Neo!!!!

5/3-10 Sjukdag

Bra drag att vara hemma idag. Vaknade med näsblod imorse. Ilian var pigg idag och fick gå på förskolan. Gick upp och hjälpte KG med barnen och sen stupade jag i säng och sov till halv tolv då maken ringde och väckte mig. Han undrade om han skulle komma hem med semlor. Dum fråga. När jag gick upp hade jag inte huvudvärk men kände mig yrslig och hängig. Men en semla gick dock ner. Sen skrotade jag runt ett par timmar innan det var dags att hämta barnen. Vi hade en bra och lugn eftermiddag.

Ikväll har vi haft myskväll och kollat lite på tv och ätit popcorn. Både Nike och Ilian somnade i soffan och Tilde gick snällt och la sig i sin säng när det var dags.

Jag har också bokat vår Skottlandsresa i juni. Det ska bli så spännande! 

En annan sak som är riktigt, riktigt positivt nu är att Ilian är så bra med sina eksem. Hela han är mjuk och len och han verkar inte ha så svår klåda heller. Vi funderar lite på vad det är som gör att han är så bra just nu och kanske kan det vara det att jag har slutat med sköljmedel när jag tvättar. Jag läste någonstans att just sköljmedel är bland de mest onödiga vi använder i vår vardag och att det är riktigt dåligt för miljön. Dessutom är det väldigt dåligt för allergiker och det även om man kör med parfymfritt (som vi har gjort ett bra tag nu). Jag har alltid tänkt att tvätten skulle bli sträv och oskön utan sköljmedel men jag märker faktiskt ingen skillnad. Så här kommer en uppmuntran till alla er som läser denna blogg: sluta upp med sköljmedel. Gör både miljön, huden och plånboken en tjänst. Det är ingen skillnad på kläderna så varför använda det? Så kanske är det därför Ilian är så fin just nu. Eller inte. Vi får helt enkelt se. Dessutom var vi ju hos Edins igår och hälsade på och jag var lite orolig att det skulle märkas på Ilian idag eftersom de har katt hemma. Men det verkar lugnt. Skönt!

Nu ett glas fredagsvin innan det är läggdags.

4/3-10 Sjuk och VAB

Var verkligen inte pigg imorse när jag drog mig själv ur sängen. Hade ju redan igår bestämt mig för att vara hemma idag. Jag tror det här är den allra första gången som jag är hemma pga sjukdom. Jag brukar, dumt nog, gå till jobbet även om jag är sjuk men nu känner jag att jag verkligen behövde vara hemma. Jag har gått omkring som i en bubbla hela veckan och förkylningen verkar inte ge med sig så nu är det nog bara sömn och vila som kan få mig att kvickna till. Men var tvungen att komma upp i morse för jag skulle till öregrunds skola och ha språkvalsinfo till femmorna och det var bara idag det var möjligt. Med huvudvärk, näsblod, rinnande ögon och näsa tog jag mig igenom den halvtimme det tog med eleverna och sen åkte jag direkt hem till sängen, drog två täcken över mig och somnade nästan på stört men med en skön känsla av att jag kunde ligga där i sängen ända fram till fyra då barnen skulle hämtas. Så blev det emellertid inte då min telefon ringer en och en halv timme senare. Jag övervägde om jag skulle svara överhuvudtaget men eftersom jag såg att det var ett kommunnummer så tänkte jag att det säkert var från jobbet och de ville veta något som jag missat skriva ner till vikarien. Det visade sig vara från dagis och man talade om att de var lite oroliga för Ilian som kissar på sig hela tiden. Eller snarare "läcker" konstant hela tiden. Igår när KG hämtat så sa dem att han varit rätt hängig och inte alls sig själv och igår kväll var han så trött att han somnade i maten hemma. Men idag var han pigg men det var det här med kisset och de tyckte vi skulle kontakta BVC för att kolla upp att han inte hade fått urinvägsinfektion. KG åkte och hämtade honom medan jag fick i mig dubbla Treo för nu kunde jag ju inte lägga mig och sova bort huvudvärken och förkylningen som planerat. Vi fick tid hos doktorn på eftermiddagen men proverna visade ingenting förutom sänkan var lite förhöjd. Men antagligen har han en infektion av något slag i kroppen som inte riktigt vill bryta ut och det kan påverka kisseriet tydligen. Så vi ska avvakta och sen höra av oss om han får feber eller blir dålig på något annat sätt. Ilian och jag åkte hem någon timme innan det var dags att hämta syskonen på dagis och sen åka hem till S och flickorna som skulle bjuda på middag och lek. God mat och gott sällskap. Precis som vanligt! Det var fantastiskt trevligt att få slippa laga mat, speciellt idag när allt jag ville egentligen var att lägga mig i sängen och dra några täcken över mig och sova fram till våren. Barnen lekte bra och det egentligen enda negativa med kvällen är att jag har en vidrigt klämkäck låt på hjärnan (tio små sprattelgubbar lalalalla) Barnen var sen väldigt snälla och lyssnade på sin mamma när det var dags att åka hem och väl hemma borsta tänder och ta på jamisen. Läggning var också smärtfri och jag glad för att barnen valde just den här kvällen att lägga sig utan tjafs. (KG är, som ni kanske förstått, inte hemma.)

Nu ska jag gå och lägga mig. Blöder rejält med näsblod ikäll också och det är inte något gott tecken. Blir hemma imorgon också. Vi får se om det blir något barn hemma med mig eller om dagens planerade kurering kan ske imorgon istället. 

Snö snö och mer snö

Vi ser knapp ut längre efter att snön har rasat från taket. Det är mörkt och skumt inne för det kommer inte in något solljus. Det blir till att skotta fram förnstrena i helgen.

'

'

3/3-10

Jag är sjuk. Så där nu har jag sagt det. Imorgon tänker jag vara hemma. (Jag ska bara till öregrundsskola och ha språkvalsinfo till femmorna först.) Jag har varit riktigt risig hela veckan och stor del av förra veckan också för den delen. Jag hade en liten idé om att jag skulle piggna på mig men det verkar jag inte göra, snarare har huvudvärken, näsblodet och snuvan blivit värre så imorgon har jag bestämt mig för att vara hemma. Igår hade jag dessutom en riktig skitdag på jobbet som säkert förvärrades av att jag inte mådde bra. Igårkväll när barnen lagt sig la jag mig på soffan vid åttatiden och somnade och vaknade en stund senare och upptäckte att klockan var över elva och Kg hade släckt ner i huset och gått och lagt sig. Han hade visst försökt väcka mig men jag sov som en klubbad. Idag har jag haft det tungt på jobbet även om det inte var lika illa som igår. Ett föräldramöte på kvällen gjorde att jag var idag har varit på jobbet i mer än 12 timmar men nu är jag äntligen hemma. Barnen sover och maken har gjort en kraftansträngning och plockat undan här hemma. Snart blir det säsongspremiär av True blood! Som vi har väntat!

Här ligger Nikis och sover efter läst en stund i sin favoritbok; Röde Orm.....Undrar vad hon vill läsa sen? Anna Karenina? Eller kanske Brott och straff? Nej jag vet! Utvandrarna!


1/3-10 Tillbaka på jobbet

Tung dag på jobbet. Ännu tyngre för att jag är förkyld också. Kanske borde vara hemma och kurera mig någon dag?

Bilresan hem igår gick hyfsat. Men det är ju ingen 45 mil lång nöjesresa direkt. Nike har blivit så jobbig med sitt humör. Herregud, att man kan vara så bestämd och tjurig. Får inte hon bestämma då rasar hela hennes värld samman. Så resan hade kunnat gå betydligt bättre om hon bestämt sig för att vara på lite bättre humör. Det var riktigt mycket trafik också. Kanske mest mötande. Nu har ju stockholmarna lov.

Ikväll har jag varit iväg på ett litet guidemöte och vad som skulle varit en föreläsning om kopplingen mellan Vallonbruken och Öregrund/Östhammar. Tyvärr blev själva föreläsningen inställd för det är verkligen skitväder här. Snön vräker ner och det stormar.

Nu ikväll borde vi ha städat av och packat upp alla väskor. Men vi struntar i det och sätter oss istället och kollar på Twilight-filmen och mumsar popcorn. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att kurera mig på ikväll.


RSS 2.0