30/9-10

"Mamma, kom, jag vill gosa med dig". Omöjligt att säga nej till när det kommer från sin underbara 4-åring. Det blev lite soffmys och jag släppte plockandet av tvätt och anant elände till förmån för lite gos med sonen. Läste Narnia för Tilde innan hon somnade. Lite kvalitetstid med barnen alltså.

Annars har inte dagen bjudit på så mycket roligheter.

29/9-10

Trött. Trött. Trött. Blev kallad kärring på jobbet igen (samma elev dock, så det nog ingen allmän uppfattning, han bara gillar mig lite extra mycket). Kom hem.  Ont i magen. Ont i huvudet. (stress igen förstås) Slängde ihop lite tråkmakaronerochkorv till familjen och drog sen iväg på föräldramöte på Förskolan. Innan det hann Tilde halka i trappen och slå sig rejält så nu är en ny trappa på mycket bestämd begäran beställd. Punkt.

28/9-10 Lång dag toppat med föräldramöte

Hygglig dag på jobbet. På kvällen hade vi föräldramöte och jag gick därifrån med blandade känslor som vanligt. Har svårt att tillföra något vettigt tycker jag. Men jag får skylla på min oerfarenhet jämfört med mina kollegor och se och lära. Men det känns så bra att få tala om för föräldrarna att deras ungdomar är härliga och trevliga trots lite bus, tjafs och surr emellanåt.

Måste ju också få berätta att en femtonårig kille idag gav mig en härlig komplimang direkt från hjärtat. "Bea, du har alltid så snygga skor på dig". Det ni, från en kille i nian! Ni ser, dagens ungdom är inte helt hopplös ;)

27/9-10

Skaplig dag på jobbet. Visserligen mycket att göra men det fixar jag bara det inte går emot mig alltför mycket. En kollega till mig har varit i London över helgen och hon köpte hem mina favvochips till mig. Walkers salt&vinegar. Guuuud så gott. Men ack så onyttigt.Ikväll var jag och Tilde på löpträning. Barnens kusin Ludde var och hade småttingarna under tiden. Löpningen gick väl sådär. Man måste pressa henne lite annars ger hon upp. Som med simningen i somras. Hon är så van vid att allt går hennes väg och att hon inte behöver satsa. Jag tror att det här blir bra med träning ute och så. Nästa vecka blir det skidträning barmark istället för ren löpträning. Hon säger själv att hon vill träna så hon får väl hålla på ett tag. Pappan tycker det är roligt och vill förstås uppmuntra skidträningen.

Har ikväll suttit och bråkat med tekniken när jag försökt få till ett bildspel till föräldramötet imorgonkväll. Men jag vet inte om det gick så bra. Gruvar mig lite inför morgondagen, men jag får väl hoppas på snälla och förstående föräldrar.


26/9-10 Härlig höstdag igen

Vilken helg vi haft! Det är inte ofta som vi hinner med så här mycket hela familjen.

Idag fick jag ännu en sovmorgon eftersom Kg har svårt att ligga länge då han får ont i ryggen. Några sådana problem har inte jag utan skulle kunna ligga en hel dag om det vore så. Men vid nio studsade jag upp och blev glad när jag upptäckte det underbara vädret som väntade. Efter en lång och skön frukost med en massa kaffe och glada barn gick vi ut. Jag fortsatte röjningen i carporten och Kg satte dit stegen på taket. Nu snart så kan sotaren komma och provtrycka!


Kolla in den underbara himlen! Hade inte hjärta att beskära bilden.

Mamma och pappa kom förbi och sa hejdå. Nu drar de mot varmare länder för 2,5 månad. I år bestämde vi att inte åka och hälsa på som vi gjort nu i några år. Det är nästan att jag ångrar mig lite....

Mitt på dagen när släpkärran var lastad och stegen uppe så drog vi ut i skogen. Jag har hela veckan hoppas på fint väder så att jag kunde få en sån där toppendag i skogen. Och tänk att det blev så! Vi fick några helt underbara timmar i skogen och massvis med svamp. Barnen var glada och nöjda med att lulla omkring. Vi hade med oss fikalunch och bäst av allt var kanske all svamp vi hittade!

Nike var helt med på noterna!


Kolla in havet av trattisar!
Bland det bästa jag vet är att dricka kaffe i skogen!


Dagens skörd!

Det är sällan jag leverar ett inlägg här som är helt igenom positivt. Men jäklar, jag tror att det här var ett sådant. Har helt enkelt haft en toppendag. När vi kom hem gick Tilde till en grannkompis och lekte och jag ställde mig att rensa svamp medan Kg drog på affären en "sväng" (typ en och en halv timme) och småttingarna badade. När maken kom hem klippte jag gräsmattan för, förhoppningsvis, sista gången och sen blev det middag och sen mer rensning. Men nu så ligger de alla där på tork och det ska bli kul att återigen få fylla alla glasburkar med svamp. Hoppas jag kommer ut någon mer gång i skogen för det finns verkligen hur mycket som helst.

Syskonkärlek

Bilden tagen av barnens faster.


Bilder från Hede (Sonfjället) idag

25 cm nysnö vid vår stuga idag i Härjedalen! Det blev bråttom att få på taket till utbyggnaden.
25/9-10 Höstdag med familjen


Kg ledig hela helgen. Händer väldigt sällan så det är mycket som ska göras. Jag fick iaf börja lördagen med en sovmorgon. Efter frukost och lite småplockande inne tog Kg alla barnen och åkte iväg en sväng. Han skulle till Östhammar och byta ett batteri eller vad det var och Tilde lämnade han hos Edins. MInya och Tilde ville leka innan det var dags för tjejerna att gå på kalas. När jag blev själv hemma passade jag på att springa en sväng. Tyvärr gick det dåligt denna gång också. Tråkigt....Det är varken kul eller ger viktresultat. Men det är väl bra för hjärtat eller nått.

Sen kom m och p hit och fikade så här dagen innan de åker iväg till Spanien för resten av hösten. Kg hade köpt smaskiga bakelser i Östh så fikat blev extra festligt. När de åkt så blev det utevistelse i några timmar. Vi fick iväg utemöbler och annat elände från altan, fixade resterande blomlådor, rensade i carport och förråd.


Bye bye summer

S
å här mycket ved klyvde jag förra helgen. Så här fint blev det när staplades.NIke hjälpte till att plocka upp.NIke och Ilian roade sig som vanligt bra ute ute.Till middag blev det familjen favvis. Lergrytekyckling och sen äppelpaj till efterrätt med äpplen som småttingarna själva plockat och sen hjälpt till att gjort.

Nu lite soffmys igen. Imorgon fortsätter uteröjandet men en skogutflykt står också på programmet. Hoppas alltså på fint höstväder.

24/9-10

Vi stryker helt enkelt ett streck över den makalöst misslyckade arbetsdagen och tar nya tag nästa vecka. Nu ska jag njuta av det faktum att det är helg och det inte finns några planer alls för helgen.

Började helgen med att åka och köpa nya blommor, liljor såklart. De fina rosorna från förra veckan hade nu gjort sitt, även om två av dem fortfarande står.

 

När jag kom hem mötte jag mamma och pappa på gården som var över med en leverans av en korg kantareller. Man tackar, man tackar. De har varit rätt många vändor i skogen den senaste veckorna och nu hade de tydligen fyllt sina förråd. Men hos oss är förråden tömda så svampen var välkommen.Sen blev det inte så mycket mer denna dag. Fredagsmys med pizza, vin, popcorn och idol i soffan. Med önskan om en trevlig helg!

//B
 


23/9-10

Fotografering av småttingarna på förskolan idag. KOm på att vi kanske borde ha klippt Ilian men det var lite försent när vi kom på det imorse. Det fick bli att "tuffa"till håret istället.Idag hade vi halv aktivitetsdag på jobbet vilket innebar att det var vanlig skoldag på förmiddagen och olika sorts aktiviteter på eftermiddagen. Eftersom jag undervisar även åk 6 på torsdagseftermiddagarna så fick jag ingen egen grupp att ansvara för utan fick hoppa in en timme där det behövdes. Det visade sig bli i hallen. En insikt jag gjorde då var att jag kom på mig själv att vara glad för att jag inte var idrottslärare utan just språklärare. Tänk att vistas i en tråkig idrottshall hela dagarna tillsammans med illaluktande skor och svettiga tonåringar. Det slipper jag! All heder åt idrottslärare! Hur fixar ni det? Nu kan ju min inställning till det hela bero på att jag själv inte har några jättepositiva erfarenheter av idrott och idrottshallar. Jag var värdelös på all sorts idrott (och är det fortfarande) utom simning. Jag kunde aldrig lära mig regler, jag var bollrädd, hade dålig kondition och var ovig. Ingen bra förutsättningar för idrott direkt. Och dessutom gillade jag aldrig idrottslärare. De var alltid så bossiga och krävde en massa som jag inte kunde leverera. Är det så idrottslärare är idag också? Måste nog ta ett snack med mina kollegor....

Hämtning av barnen gick bra och vi åkte hem och inväntade tjejerna Edin som skulle komma på den vanliga torsdagsträffen (karlarna är ju på annat håll). Jag bjöd på älgfärsbiffar med svamp, soltorkade tomater, kapris och feta. Konstig sammansättning kan tyckas men mycket gott. Barnen fick glass till efterrätt. S och jag fick prata av oss om både det ena och det andra. Allt från krämpor till arbete avhandlades.Ikväll gick också toalettdörren sönder (eller åtminstone lossnade). Något som jag väntat och befarat många gånger eftersom mina barn inte kan låta bli att hänga i den. och ikväll blev det ett faktum. Tack och lov gjorde ingen illa sig men Nike blev jätteskraj så nu kanske hon slutar att hänga i dörrar. (Eller inte)Barnen var jättetrötta och det blev en lätt läggning. Tilde var lite hängig och klagade på halsont och att hon frös. Hoppas hon inte blir sjuk lagom till helgen.....

22/9-10 Kvällsrapport

Bra jobbdag. Lugnade ner mig efter att jag fått iväg brevet till rektor och skolchef.

Blev uppringd av rektorn på eftermiddag som förklarade att hon förstod att jag var bekymrad men att gatapark som sköter gräsklippningen inte hade möjlighet att klippa på fredagen och att det rent praktiskt inte gick att använda gräsuppsamlare för att det var så mycket kanter och annat som gjorde att det inte gick. Jag vet inte jag. Jag tycker det låter konstigt. Men nu skulle hon prata med dem igen för att se om de inte åtminstone kunde klippa på eftermiddagarna och oftare. Hmmm....

När jag kom hem fixade jag pannkakor till barnen och sen kom morfar och var barnvakt medan jag åkte iväg och hade en guidning för miljöfolk från Landstinget och Uppsala Universitet. Det gick bra. Som vanligt med guidningarna nuförtiden. Jag har ett bra och inarbetat flyt och jag känner mig säker och kan ta ut svängarna lite. Det är lite av en självförtroendeboost och det kan man inte få för mycket just nu. Jag önskar att jag kommit ihåg kameran och kunnat ta några kort på den vackra höstkvällen.

Sen hem till Narnia-läsning och sen ett avsnitt True Blood. Eric Northman...Me like.... Nu ska jag röja lite inne och sen blir det en tidig sänggång. Natten som var kom alla ungarna till vår säng så jag fick lägga mig i Nikes säng istället. Hoppas hoppas nu att Ilian klarar gräset bra denna gång.

En lite mysko sak som hänt två nätter under den senaste veckan är att Ilians cd-spelare slagit på vid exakt samma tid och på högsta volym. Ni som varit med och känner oss vet att andra skumma saker hänt här hemma men att det nu var länge sedan. T.ex så vet vi ingenting om de två tegelstenar som en dag låg mitt på vardagsrumsmattan eller stöveln som var fylld med vatten eller kontakten i taket som var utdragen (har hänt två ggr). Jag är nu inte speciellt vidskeplig av mig men visst känns det lite spooky. Men det är ju inte direkt några obehagliga saker som hänt. Bara underliga. Kan det ha något att göra med att den förra ägaren frös ihjäl utanför dörren. Vill han säga oss något?

22/9-10 Morgonirriterad

Börjar dagen med att bli irriterad. Har två gånger denna termin pratat med rektorn på Öregrunds skola angående gräsklippning på dagisgården. Ilian blir ju så dålig när de klipper gräset. Första gången var en av de första dagarna vid terminstarten då de inte klippt gräset på hela sommaren och väljer att klippa gräset när barnen kommit dit. Att de inte klippt gräset innebär då också förstås att det ligger stora högar av nyklippt gräs på hela gården med följd att Ilian blir dålig i flera dagar. Jag pratar då med rektorn för första gången som lovar prata med tekniska kontoret (som har ansvar för skol- och förskolegården). Det visar sig att de fortfarande har semester och det bar är vikarier på plats. Någon vecka senare blir det samma sak igen och jag pratar då för andra gången med rektorn och talar om hur jobbigt det är för Ilian och förstås för hela familjen när han bli så kliig. Hon förstår och lovar att ta kontakt med tekniska omgående. Vilket hon också gör för redan samma eftermiddag får jag besked att man nu lovat att klippa gräset på fredagseftermiddagarna. Det låter ju åtminstone bättre än det är nu men jag skulle ju också vilja att man köpte in en gräsuppsamlare men det gick tydligen inte.

Idag på morgonen när jag kommer dit med barnen tror ni inte att de håller på att klippa gräset. Jag blir vansinnig! Inte är det väl fredag idag? Så nu vet jag att Ilian kommer bli kliig, gnällig, ha svårt att sova och bli dåsig av medicinen i flera dagar. Dessutom är det ju inte bara han som blir drabbad utan hela familjen då nattsömn och irriterade föräldrar blir en naturligt följd av det.

Inte hade jag medicin till honom idag heller. Hade jag vetat att de skulle klippa gräset idag så hade jag ju gett honom det innan vi åkte. Inte för att jag ska behöva ge honom det. Man anpassar verksamhet efter allergiska barn; man köper in annan mat och på andra sätt anpassar och gör förskoletiden bra för dessa barn. Varför gör man det med vissa allergier men inte med andra? Det är väl inte meningen att Ilian inte ska kunna gå ut eller kanske t.o.m vara hemma bara för att de klipper gräset på förskolan?

Nej, nu ska jag skriva ett argt mail till skolchefen och kräva min sons rätt.

21/9-10

Tisdagar är långa dagar på jobbet men hittills den här veckan har ingen kallat mig kärring eller fått mig att se rött. Men å andra sidan, det är bara tisdag än.....

När jag kom hem drog jag på mig löparkläder och reflexväst och tvingade mig ut på en runda. Men det gick uruselt. Jag var trött, hungrig och Ipoden var urladdad. Lika urladdad som mig alltså. Hitttade en gammal mp3 som fick duga. Jag släpade mig runt 6,5 km och det var tungt idag, riktigt tungt. Fick ont i ljumsken också. Och i benhinnorna. Undrar om den där stenen ligger kvar? Den där som jag tänkte lägga mig under redan förra veckan.

Jag längtar ut till skogen och hoppas få till en utflykt med barnen i helgen. En ryggsäck med god matsäck, en korg att plocka svamp i, fina glada barn med stövlar på och strålande höstväder. Det är vad jag ser fram emot i helgen!20/9-10 trött

Trött efter nattens valvaka. Somnade med barnen i soffan när de tittade på Bolibompa. Och vad ska man säga om valet? JAg säger tycker väl som många andra. Nu får man skämmas för att vara svensk. Vårt land präglas inte längre av solidaritet och medmänsklighet nu när så många valt att rösta in SD i riksdagen. Synd och skam är det men också demokrati och den ska vi värna om.

Nu blir det ett avsnitt av Nip/Tuck som jag fyndat på Tradera.

Nikes säng

Sängen blev bra! Det är en utdragbar säng med tre praktiska lådor att ha leksaker i. Perfekt att ha när det kommer gäster. Och jag menar förstås inte att man ska gästerna i lådorna ;)


19/9-10

Höll fullkomligt på att bryta ihop på förmiddag. För första gången i mitt liv ringde jag i ren desperation till mamma och bad om hjälp. Det har jag aldrig gjort förrut och det satt långt inne också. Men det var helt galet sjukt jobbigt imorse. Jag skulle flytta om garderober och kläder och byråer, göra en sockerkaka och dessutom få huset i något sånär respektabelt skick innan hela Ilians dagisavdelning skulle ramla in vid två. Som inte det vore nog så var ungarna helt uppåt väggarna osams och gnälliga. Jag var helt skakig, yr och mådde illa av stressen. Mamma förstod nog att det var läge att komma hit och även pappa ryckte ut och tog med sig barnen till lekparken medan vi grejade på hemma. Tack tack tack. Kg ringde mitt i alltihop hem och jag var så stressad, arg och ledsen så när jag lagt på så slängde jag telefonen i väggen. Tack och lov gick den inte sönder. Men i takt med att jag började få kontroll på läget så minskade stressen och jag var kontaktbar igen. En treo tog som udden av huvudvärken och jag började till och med att prata med mamma ;) Tack igen för hjälpen! 

Tretton barn ramlade in vid två men sån tur var så stannade några mammor. Alla barnen skötte sig finfint! Jag är inte så överförtjust i barnkalas måste jag erkänna men jag vet att barnen skulle bli så besvikna om de inte fick ha det. Det här var Ilians första kalas och jag tror han var mycket nöjd. Det är kanske lite mycket att bjuda hela avdelningen men jag har så svårt att sålla ut vilka som ska få komma så det fick bli så här. Tilde fick åka iväg till en kompis under tiden. Bullar, kakor, saft och glass.

Och så fiskdamm förstås.

 

Ikväll fick det bli pizza till middag och sen åkte ungarna i badet. När vi har fått de i säng lite senare så blir det soffan och valvaka. Jag har självklart varit och röstat på det vinnande partiet. Go FI go!!!! (hoppas ni fattade att jag skämtade....)

18/9-10 Massage, marknad och familjemiddag

På morgonen hade jag en massage inbokad sedan länge. Fick det i present när jag fyllde år förra året men har inte kommit mig för att utnyttja det förrän nu. Det var verkligen välbehövligt. Men det var ingen mysmassage denna gång utan en muskelmassage för att lösa knutor och spänningar som kommer av min stress just nu. JAg fick även lite banningar för att jag är slarvig med att stretcha efter min löprundor.

När jag var lagom mörbultad följde jag och barnen med m och p till Östhammar och marknaden. Syrrans ungar var också med. De fick åka karusell, köpa marknadsgodis och äta en korv innan vi for hem igen. När vi kommit hem smaskade vi upp tårtan som var kvar efter mammas tjejkväll och sen åkte C, jag och barnen hem till mig. JAg var tvungen att röja lite och fick trevligt sällskap av syrran som tog tag i lite strumpsortering efter att ha blivit mutad med ett glas vin. 

När Kg kommit hem från jobbet åkte vi ner till m och p igen för en liten familjemiddag för att fira både mamma och Ilian. Hjälp vilken regnskur det kom precis när vi skulle ut ur bilen och in. 
 Presenter igen.

  

Till middag blev det mammas underbara älgstek med hasselbackspotatis, gräddsås, vitlökssmör och syltade kantareller. Mums mums mums. Jag kompenserade rejält för maten jag inte riktigt klarat av att äta i veckan. God pavlova-tårta till efterrätt.

 Efter maten fick jag såklart ont i magen så jag och Ilian la oss och myste lite.Det blev inte speciellt sent. Både ungarna och jag var trötta.


17/9-10 Fortsatt firande

Jobbdagen följde i spåren av den gångna veckans kaotiska timmar. KOm hem trött och less. Tog en treo och satte igång med städning och förberedning av kvällens lilla fest. Jag var faktiskt ett tag nära att ringa runt och ställa in allt men tänkte att det var bara familjen och Edins som skulle komma och de tycker om mig som jag är. Med städat hus eller inte, less eller glad.

Det blev en bra kväll och jag tror Ilian var nöjd. 21 stycken var vi varav 8 småttingar. Vi käkade tacos på beställning av sonen och till efterrätt fick det bli vad frysen förmådde till barnen och till oss blev det en Irish coffee. (Maken hade glömt handla det planerade....)Dinosaurietemat var lyckat!Det blev inte så sent så kvällen fick avslutas med sex, blod och vampyrer. På tv förstås. True Blood säsong 3 avsnitt 4.

17/9-10 Lillkillen 4 år!

Ilian fyller år idag. Och mamma men henne ska vi gratta imorgon. Vi väckte Ilian med paket och väldigt vacker sång så här på morgonen.

   

Lite trött var han men när han såg alla paketen blev han väldigt fort pigg. Sm ni ser så sov han i vår säng och vi har numera barn i sängen varje natt. Minst två varje natt så Nikes nya säng blir perfekt till mamman.Nike däremot drabbades av den stora avundsjukan och blev ledsen för att hon inte fick öppna några "ket". Men om en två månader är det ju hennes tur.Ikväll blir det tacokväll hos oss och fullt hus. Kan nog tänka mig att det blir något glas vin också...


16/9-10

Då har jag återigen en sån här vecka då jag känner mig färdig för att ge upp allt och gå och lägga mig under en sten. Allt går emot mig denna vecka. Framförallt på jobbet då konflikterna avlöser varandra. Jag orkar inte så mycket mer. Idag var jag dessutom tvungen att åka till stan efter jobbet och köpa födelsedagspresenter. JAg kände mig så stressad att jag var kräkfärdig på eftermiddagen när jag satte mig i bilen och for mot stan.

Fösrt åkte jag och köpte födelsedagpresenter till sonen som fyller fyra år imorgon. I år orkade jag inte tänka ut något riktigt bra så vi satsar på kvantitet istället med fokus på dinosaurier. Det gillar han säkert. Åkte sen vidare på IKEA för att inhandla en ny säng till Nike. Hon har för länge sen växt ur den sängen hon har men det har inte blivit av att vi köpt någon ny.När jag bränt några tusenlappar på IKEA (självklart blev det lite mer än "bara" en säng) och baxat in allt i bilen, (Japp, jag gjorde det själv. Behöver faan ingen karl att bära åt mig. Kan själv.) åkte jag vidare till Gränby där jag fick tag på present till mamma. Sen blev det lite tröstshopping åt mig själv på MQ. Vips var klockan åtta och de stängde. KOm på i bilen att jag inte ätit något sen lunch vilket är extremt olikt mig och ett säkert tecken på att jag inte är riktigt som jag ska.

En ljuspunkt i tillvaron (förutom då barnen förstås) var LC-träffen igår. Alltid trevligt att få träffa tjejerna även om jag inte var på mitt allra bästa humör. Det var jag som hade 3-minuters. Det gick väl sådär. Fick inte riktigt fram det jag ville säga och dessutom tog det betydligt längre tid. Men att säga åt en lärare att bara prata i tre minuter är ju dömt att misslyckas. Kvällens möte avslutades med ett Zumba-pass och det var inte, som jag faktiskt trodde, någon typ av afrikanskinfluerat dansträningspass utan latinodans. Underbart! Men man kände sig så väldigt väldigt svensk när man skulle skaka både det ena och det andra och gunga och svänga och salsa och samba. Men kul var det! Och superbra musik! Mer Zumba åt svenska folkets kvinnor! (Finns det ett Zumba-parti?) Vi var 20 stycken härliga kvinnor. "Hej här är vi! Ingen av oss ser ut som Angelina Jolie, Megan Fox eller Kirsten Dunst. De flesta av oss har mycket av bröst, rumpor, höfter och ben. Men vi är sexiga och vi kör Zumba här och nu." Lite den känslan var det. Några tjejer tog bilder och vi får se om jag vågar lägga ut någon av dem här...

KLockan är mycket och jag borde gå och lägga mig nu. Men jag tror kankse att jag assisterar vid sängihopsättandet istället. Annars kommer jag nog bli helt vansinnig imorgon när det ligger IKEA-delar överallt.

 


14/9-10

Vad ska man säga om den här dagen?

I alla fall så var det ingen som ville hänga med på ett boxpass så jag tog en löprunda när jag kom hem. Kg åkte iväg med pappa och flyttade syrrans piano och lite andra tunga saker så mamma var här och tog barnen. Tisdagar är ju min träningskväll och det vill jag hålla på. Så det blev en liten runda ändå. Inte så liten heller. Det slutade på milen nästan exakt. Känns bra och jag hade en massa energi och annat att ge utlopp för. Nu känner jag mig lite bättre om än något stel.

Det blir en tidig kväll. Natten till idag var lite dryg. Jag gick och la mig vid tio, var upp på toa vid tolv, sen vaknade Ilian och hade kissat i sängen, han fick då komma till oss men låg bara och kliade och rev sig, fick efter ett tag medicin och då var liksom min natt sabbad för jag har så svårt att sova när han far runt runt. Jag låg alldeles för länge och drog mig innan jag gick upp och det slutade med att jag var mycket sen till lämning. Jag har sen varit trött och lite grinig hela dagen. Hoppas morgondagen blir lite bättre.

Jo, just det. Tilde har börjat spela tennis idag. De hade prova på idag på eftermiddagen på fritids och hon tyckte det var jättekul. Bra också att det var på en tid då hon redan var "på plats".

13/9-10 Alla på plats

Då var familjen hemma igen. Jag fick många varma och innerliga kramar och pussar igår. Jag svämmade över av kärlek till barnen och jag fick dölja mina tårar i Tildes hår. Underbara ungar! Nike kunde inte alls komma till ro i sin säng och klockan halv ett gav vi upp och hon fick lägga sig hos oss. Där låg hon med armarna om sin mamma och somnade på en gång. Gos gos gos

En skittråkig incident på jobbet idag där jag blev utskälld som en annan halvkriminell tonårsgangster gjorde att jag var rätt irriterad ett tag men min nya trevliga kollega M bjöd på vaniljmunk för att göra mig lite glad igen och då gick humöret upp lite. Skulle kanske ha tackat nej i linje med min nygamla ambition att inte äta kaffebröd i veckan men nu behövde jag något att trösta mig med. Tröstäta? Oh yes.

Längtade hem till barnen och varken spöregn eller denna katastrof i hallen kunde förstöra min fina eftermiddag med barnen.Usch vad det är tråkigt att packa upp!!! Särskilt efter andra. Men igår packade vi också upp ett par kartonger älgkött och det är ju alltid lika trevligt.

Eftermiddagen och kvällen med barnen har varit bra. Jag har umgåtts med barnen men också hunnit med att tvätta och packa upp det mesta (hittade farfars goda rabarbersaft i en av kassarna, tack så mycket för det!) och nu lämnar jag resten till herrn själv. Men han är inte hemma ikväll utan på något möte med Brandkåren. Imorgon hade han visst också något åtagande, på onsdag har jag LC och på torsdag måste jag till stan. Hej och hå.

12/9-10 Utedag

Idag har jag varit ute praktiskt taget hela dagen. Och vad har jag gjort ute då kanske ni undrar. Jo, förutom att ha krattat lite (tills jag fick blåsor i händerna) så har jag klyvt upp alla ved. Det tog typ hela dagen. Blev klar med den sista strax efter sju. Jag gillar verkligen vedklyven. Ellen kanske inte själva manicken. Men det är avkopplande och skönt på något sätt att står där och mata på.Använde dem sista energin jag hade kvar till en sen löparrunda. Det fick bli en lite mindre tur på knappa 5 km. Det var såvarmt. Det har varit varmt hela dagen men jag var alldeles slut efter turen och svetten rann om mig. Bokstavligen. Men jag är glad att jag motstod frestelsen att bara slänga mig på soffan. Nu inväntar jag familjen som snart är på ingång.

11/9-10

Skön dag. Sov länge och sen tog jag en långfrukost och drack ett par koppar kaffe och lyssnade klart på en hörbok jag hållt på med alldeles för länge. SEn gick jag ut och klippte vår förskräckligt ovårdade gräsmatta. Tyvärr såg det helt bedrövligt ut efteråt med allt avklippt gräs. Vi har inte klippt gräsmattan på en månad så då kan ni ju tänka er. Så det  var bara att sätta igång och kratta upp eländet. Går ju inte att ha gräset så när Ilian kommer hem imorgon. När jag tröttnat på att kratta eller snarare när jag började få blåsor i händerna så klyvde jag ved istället. Kroppsarbete så det förslår idag alltså. Men jag gillar att klyva ved. JAg känner mig duktig och det är minimalt med tankeverksamhet.

Var bjuden på kräftskiva hos Berggrens i Alunda men det blev ändrade planer. Nu sitter jag hemma igen och jag motstod frestelsen att åka och köpa mig en pizza och fixade mig lite småplock framför tv´n istället. En del frestelser är svårare än andra att motstå....glassen t.ex som slank ner utan problem och osten och vinet och och och. Men jag hävdar med bestämdhet att pizzan skulle varit onyttigare ändå.

Imorgon kommer familjen hem och 108 kg älgkött! K-G kom ner på byn och till barnen idag och Nike vek inte från hans sida en enda sekund. Lilla lilla Nikis.

Spotify

Måste bara få tala om hur bra det är med Spotify. Vilka nya musikupplevelser! Har nu upptäckt Peter Lemarc. Trodde aldrig att jag någonsin skulle lyssna på honom men så snubblade jag över honom när jag letade efter en annan låt. Vad sägs om den här klassikern. Ok, snygg är han inte men sjunga kan han och fina texter skriver han.

http://www.youtube.com/watch?v=-qmbsz4WYVo


Önskar jag kunde länka till Spotify men ni får hålla till godo med youtube. (och inte får jag till fin länkning med bild heller). Sök Peter Lemarcs klassiker på spotify och vrid upp volymen!


10/9-10 Fredag!

Bra dag på jobbet men ungdomarna var nog mer vilda än tama på eftermiddagen. 

Full av energi gav jag mig ut på en löprunda framåt kvällen. Var ju tvungen att inviga tröjan jag fick när jag anmälde mig till nästa års Tjejmilen. Det var en mycket bra runda på 6,5 km.Den här låten taggade igång mig rejält! Den är bäst och man blir sååå glad och positiv! Lyssna och njut och håll sen med att det är jäkligt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=wc0bmBRyxK4

Nu ikväll blir det till att slappa bara. Jag såg till min förtjusning att Trueblood avsnitt 3, som jag missade häromkväll, gick ikväll också. Så det blir vin, sex och vampyrer som avslutning på den här veckan. Det låter ju som värsta festen men det är bara jag och min tv som är bjudna. 


9/9-10

Bra men intensiv dag på jobbet. Bra men intensiv och lite lätt förvirrande eftermiddag. Kvällen tillbringade jag hemma hos familjen Edin för att gratta Sofie som fyllde 26 (Typ). Tack för en, som vanligt, trevlig kväll med gottigt att äta.

På tal om att äta så ska vi snart göra en ny hälso-screening på jobbet. Jag låg ju inte så bra till sist....men tänkte då att bara jag kommer igång med löpningen så borde ju kilona ge med sig. Och gjorde de det då? Nej! JAg väger mer nu än jag gjorde vi jul förra året så nu kommer mitt BMI-värde vara ännu sämre än då :(. Vad är det då för fel på mig? Varför ökar jag hela tiden i vikt? Jag äter ju inte mer nu och framförallt äter jag inte onyttigare än jag gjorde då, snarare tvärtom. Jag har t.ex (nästan) slutat med kaffebröd och läsk i veckorna. Men framförallt så försöker jag komma ut och springa ett par ggr i veckan. Så varför tappar jag inte i vikt. Jävla skit-BMI.

Så ja, nu har gnällt av mig för ikväll. Ingen världskatastrof. Här är jag. Gilla mig som jag är för någon annan lär jag inte bli.  

8/9-10 Mary Kay

Har ikväll haft trevligt besök av syrran och Sofie för den ständigt återkommande Mary Kay-kvällen med de underbara produkterna presenterade av fina Annelie. Ikväll var det SPA-produkter med fokus på fötter som gällde. Är vi inte fina?  Efteråt bjöd jag på svampsoppa och vi hann prata av oss lite.

Har huvudvärk ikväll också så jag tänker gå och lägga mig tidigt. Det har idag varit lite rörigt och "action" på jobbet men ingenting som inte kan hanteras. Dock tar det en del energi och det mynnar som oftast ut i huvudvärk för min del. Jag bävar inför morgondagen som är min tuffaste arbetsdag på veckan. Då hinner jag knappt andas på hela dagen. Men sen är det ju fredag!

(Har förresten lagt upp några bilder från Tjejmilen nu på det inlägget.)

7/9-10 Arg och trött

Igår fungerade varken tv, bredband eller internet. Idag fungerar inte det trådlösa. Ok, tänker ni. Ingen världskatastrof kanske och det är det väl inte heller men jag är ju så van att ha datorn nära till hands och nu när man kan sitta i soffan med datorn i knät (det gör jag i och för sig rätt ofta annars också) utan att behöva oroa sig för att anses osocial. (Diskussionen huruvida man är osocial eller inte när man tittar på sport eller ngt tråkigt jakprogram tar vi en annan gång). Så jag är en aningens irriterad.

Så det får bli ännu en kväll med en bok. Det finns visserligen tusen andra saker man skulle kunna hitta på men det bästa med att vara själv hemma är att de tinte finns några måsten. Ingen tvätt som måste tvättas, ingen middag som måste lagas, inga skolkläder som måste plockas fram och inga idrottskläder som måste packas. Så jag tror jag lägger ner alla måsten några dagar till och njuter av ensamheten och lugnet.

Barnen har det bra förstås. Jag har längtat efter dem rejält idag. Har ikväll pratat med Ille i telefon. Ikväll hade de varit uppe vid stugan och ätit kolbullar och pannkaka. Nu skulle han åka upp till jaktstugan och hälsa på pappa. Fick också höra att de skjutit några tjurar så nu blir frysen full igen.
Man längtar lite till stugan när man ser dessa bilder....För övrigt har det varit en bra men lång dag på jobbet. Hade någon liten tanke att jag skulle ut och springa när jag kom hem men jag orkade helt enkelt inte. Och dessutom har jag huvudvärk också ikväll...och lite träningsvärk. Men min duktiga syster tog sig en milalöpning idag också. Bra gjort!

Nej, om man ska gå och sätta sig i soffan och äta ngt onyttigt....

6/9-10 Ludde 13 år

Bra dag på jobbet. Det flyter på skapligt nu. Har kommit in i arbetet. Visst är det en hel del att göra men det är det ju alltid. Passade på att vara kvar länge nu när jag inte har några barn att hämta på förskolan.

På kvällen åkte jag och grattade systersonen Ludde som fyllde tonåring. Stora killen. Jag kommer ihåg när han var bäbis. Känns som igår. Och nu är han stor....Tur att det bara är han som blivit äldre ;) Blev bjuden på både bullar, cheesecake och tårta.

Telia var helt dött hela kvällen och varken tv, telefon eller internet fungerade så jag chockade hjärnan med att läsa en bok. Det fick bli Snabba cash. Kg har velat se filmen länge nu men jag har sagt att jag inte vill se filmen förrän jag har läst boken. Får väl se till att läsa ut den den här veckan då. Men den verkar riktigt bra så det blir nog inga större problem. Inte min sorts litteratur egentligen men man är ju inte sämre än att man kan vara lite ombytlig.

5/9-10 Tjejmilen

Vilken dag! Alla kvinnor borde vara med och springa "Tjemilen". Vilken kick! Om Vårruset är häftigt så är det ingenting i jämförelse med detta. 23.000 kvinnor och ett område som är helt proppad med glada människor som ska eller har sprungit! Jag är euforisk!

Själva loppet är också fantastiskt. Fin sträcking och människor och musik längs med hela banan. Jag nådde mitt uppsatte mål för dagen och det var att springa hela vägen. Jag gjorde det på under 70 minuter och det får jag också vara nöjd med.

Här kommer några busiga bilder från dagen.
Ikväll har jag ont i kroppen så uppenbarligen slet det ordentligt men det är det värt! Jag har t.o.m redan anmält mig till nästa år. Lördagen den 3 september 2011 är det dags igen. Jag ser redan fram emot det!

4/9-10 Mission (im)possible

Vilken kanondag! Shopping hela dagen. Jag gjorde några riktigt bra köp. Bl.a ett par nya stövlar som verkligen var ursnygga. Dagen "mission" var också att hitta ett par mammabyxor till min lilla, lilla gravida kusin. Och då var det ju tur att jag hade några graviditeters erfararenheter och visste var i Stockholm man hittade mammakläder förutom de gamla vanliga H&M och andra tråkbutiker (som dessutom inte har Desses lilla storlek). Vi hittade faktikst ett par helt perfekta byxor. till slut. Mission completed! Sen hem till M där syrran och L mötte upp. Vi åt en god pastamiddag för att ladda inför morgondagens tävling. Det blev även något glas vin till även om jag sagt att det inte skulle drickas någon alkohol på lördagskvällen med tanke då på söndagens lilla lopp. Men men... Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans.


3/9-10 Bea McLaren....

Bra kursdag idag också. Direkt efter bar det iväg till Stockholm. Tyvärr började det inte så bra för jag blev "blixtrad" i en fartkamera. Det var en sån här fartkamera på släp så jag var inte alls beredd på den och dessutom försökte jag ringa min syrra och hade inte riktigt koll på hastigheten. Dubbelfel alltså. Inte mer än rätt då jag uppenbarligen körde för fort men lite surt iaf. Nu är jag inte helt hundra på att var mig det gällde eller bilen framför men det är väl bara att ställa sig sig på att det var jag och att det inom kort kommer dimpa ner ett fint kuvert med lika fina böter i brevlådan.....

Annars gick det bra och tack vare gps´en hittade jag rätt på en gång. Vin och tjejsnack och N bjöd på en Irish.

Vilken lycka! Vin i handen och en gosig kille knät ;)Vilken bra start på helgen! Sen ramlade moster och kusin in. Kul!!!Vi drog iväg på krogen och åt och drack gott. Alla utan M som visst hade druckit lite för gott redan innan....

Imorgon blir det shopping!

2/9-10

Tillbringade kvällen med att titta på ett avsnitt av Bergman-dramat "Den goda viljan" och i bröllopsscenen mellan Anna och Henrik så ser jag att en av bröllopsgästerna bär den klänningen som jag hyrde på SVT´s kostymlager till Badortsdagen. KOlla in bilden på ett tidigare inlägg. Det känns onekligen lite häftigt att ha burit samma klänning som bars vid inspelningen av en av de bästa svenska serierna som gjorts.

2/9-10 Kurs

Idag har jag varit på kurs och kommer även gå imorgon. En intressant, bra och användbar kurs om konfliktmedling i skolan.

Idag åkte Kg och Tilde till Hede och nu är jag alldeles själv. Det har blivit tradition att Kg lämnar barnen hos sin familj under jaktveckan och att jag är ensam hemma. En vecka som jag ser fram emot och då kan njuta av lugnet och göra sådant som jag inte hinner med annars; mig själv. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Jag har plockat lite här hemma och nu har jag satt mig ner i soffan med ett glas vin och lite ost. Ska snart göra ett sista ryck för idag och packa inför min helg hos kusin M i Stockholm. På söndag är det ju Tjejmilen och jag borde kanske ha sprungit en sväng ikväll men jag har lite ont i ryggen och vill inte riskera en låsning så jag låter bli. Dessutom är ju vin och tv att föredra framför 6 km i löparskorna ;) 

Ilian

 Svartmarkerat rekommenderar vi lite extra.

 • innebandybollar
 • drönare
 • X-box spel NHL -16, FIFA -16
 • spel ghost attack
 • Hörlurar trådlösa
 • Mörkerkikare
 • Osynlighetspenna
 • Pyjamas
 • Underställ
 • Pilbåge
 • Fleeceväst stl 146
 • Kläder stl 146
 • Boxboll
 • Dörrskylt
 • Myskläder stl 146
 • radiostyrd helikopter
 • Nerf elite spectre (ngn slags pilskjutargrej, finns massvis olika på toys r us
 • Sand runner (radiostyrd bil) toys r us
 • radiostyrda bilar vilken som helst
 • Atmosphere (toys r us)
 • elektronisk darttavlA
 • videoklocka
 • lasersnubbeltråd
 • Snow pilot toys r us

 

 

RSS 2.0