8/6-11 Läkarbesök med astmabesked

Jag är fortfarande lika hängig men Tilde vär pigg igen. Hon fick väl bara en av sina vanliga febertoppar.

Ilian fick följa med mig till jobbet några timmar i morse innan det var dags för ett besök hos barnspecialisten. Han var jätteduktig och satt och ritade hela tiden.

Hos läkaren gick det också bra. Eller hur man ska se det. Vi fick fint mottagande och läkaren var förstående och hjälpsam. Hon hörde på Ilians andning att den inte var bra och bad honom spinga upp ner för korridoren. Hon lyssande sen på hans bröst efter språngmarschen och kunde då bara konstatera att han nu utvecklat astma, allergiastma (om nu det är någon skillnad från "vanlig" astma). Så nu ska han inhalera två olika sorters mediciner två gånger om dagen i två månader och sen ska vi på återbesök och följa upp det hela. Stackars liten kille som fick allt elände. Och nu astma också. Det är väl så att hans andra allergier har triggat igång astman och läkaren sa att hans svåra pollenallergi just nu i kombination med att han var förkyld sänkte hans kropp rejält. Vi fick också en starkare klådstillande utskrivet och förstås en massa salvor. JAg passade på att fråga om allergivaccin men det gjorde man inte på barn under tio år och det var också en jätteprocedur med en spruta i vecka under väldigt läng tid som man får åka till Uppsala för att ta. Så det är inget för oss än på några år.

Idag har Kg sommarens första 14 timmarspass på jobbet. Nu börjar folk också fråga varandra den fråga jag hatar mest av alla: "Vad ska ni hitta på på semestern så?" Vi i den hör familjen är jag och barnen. Något annat vi finns inte sommartid vilket förstås är lite sorgligt. Vet inte om det denna sommar ens blir de vanliga två futtiga veckorna vi brukar ha. Kanske bara en. Kanske inte ens det. Så jag blir lite provocerad när folk pratat om allt de ska hinna med på sina fem veckor tillsammans. Allt från resor till sommarslapp till husrenovering....suck. MEn det är klart att jag inte missunnar någon en underbar semester. Jag är bara helt enkelt dödens avundsjuk på alla.

Kommentarer
Postat av: Elin

Vi har faktist "bara" 1 vecka tillsammans i år. Egentligen skulle vi inte haft nått ihop alls, men så vart maken tvungen att flytta sin semester lite o jag fick ta föräldraledigt v.31. Så ni e inte ensamma. Barnen får 6v sommarlov och vi satsar allt på en utlandssemester 2v. sept/okt istället. Det är ett pyssel att få tid tillsammans....

Kram!

2011-06-08 @ 20:51:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0