Forts julkalendrar

Bestämde mig hursomhelst för att skaffa kalendrar. Med choklad till flickorna och en vanlig till Ilian där han får "sin" choklad vid sidan om. Chokladkalendrar finns att köpa överallt men ingenstans hittade jag vanliga gamla hederliga kalendrar med en tomte, lite glitter och 24 luckor på. Finns det inte sådana längre??? "vi har en med leksaker i" fick jag till svars när jag frågade i en butik. Vad kostar den då? "299 kr". Glöm det.

Jag fick alltså åka hem utan kalender till Ilian. Men har kommer att ha ensamrätt på tv-kalendern. Med en chokladbit vid sidan om.


30/11-11 Tung tung dag

Efter att det faktiskt känts bra några dagar var det idag väldigt väldigt tungt. Värst var det på eftermiddagen efter att jag kört förbi affären och just då i den stunden insåg att något som varit en naturlig del av mitt liv sen jag föddes nu inte längre existerar. Då bröt jag faktiskt ihop för några minuter innan jag tog mig samman och fokuserade på barnen resten av dagen.Vi bakade årets första laddning lussebullar. Syrran kom över o vi pratade av oss lite och frossade på nybakade lussesniglar. Så här fin var en av Nikes :)Ikväll har jag pratat med min alltid så kloka vän H och hon fick mig att känna mig lite lättare om hjärtat.


Julkalendrar

Läser flera inlägg på facebook idag som handlar om att göra paketjulkalendrar till sina barn. Ni vet, sådana där där barnen får ett paket varje dag. Jag blir alldeles matt.....Verkligen all heder åt alla er som orkar hålla på. Verkligen.

Men jag vill inte egentligen inte ha dåligt samvete över att jag inte gör det. Inte heller ska jag behöva komma med en bortförklaring. Vi gjorde det när Tilde var liten. 24 små paket med skitsaker i. När Ilian kom fick de öppna varannan dag. Förra året körde vi på chokladkalendrar. Det gick bra det också. Och jag fullkomligt hatar små små leksaker som bara hamnar i någon låda och som de aldrig tittar på igen. Sen förstår jag inte riktigt grejen med att ösa över barnen paket varje dag innan jul. De får ju så det räcker och blir över på julafton.

Som motvikt till detta har vi förstås barnens förväntansfulla ansikten varje morgon i december :) Men jag vet inte om det är värt jakten på 72 värdelösa småsaker.

Men att slå in 3*24 paket med småsaker det gör jag bara inte. Kalla mig gärna dålig mamma.

Bara för att förtydliga mig så att inga missförstånd uppstår så får alla som vill göra paketkalendrar till sina barn. Det gör mig inget alls. Bara jag inte blir stämplad som missunsam mamma bara för att jag inte gör det.

29/11-11 Upp i tjänst

Efter jul kommer jag gå upp i tjänst igen. Förhoppningsvis kan jag fortfarande få lediga måndagar men kommer få jobba järnet de andra dagarna. Men vi behöver varenda krona nu så det var ju bra att jag blev erbjuden fler timmar till våren även om jag verkligen gillar mitt schema nu.

Idag skrev jag mina sista omdömen och hade mitt sista utvecklingssamtal. Känns bra. Två veckor kvar idag tills alla betygen ska vara satta så nu har jag en vecka att ta det lite lugnare på innan jag måste sammanställa och rätta nästa veckas prov inför betygsättningen.

LC`s välgörenhetsauktion

Mitt i allt förra veckan så var det dags för årets välgörenhetsauktion med LC. Även i år gick varenda krona till ECPAT och deras viktiga jobb mot trafficing av barn. Jag var verkligen inte på humör (såklart) men tog mig igenom kvällen leendes. Jag kände att jag inte kunde svika tjejerna och droppa av. Att vi fick in över 61000 viktiga kronor gjorde det hela förstås lite mer uthärdligt. 

Jag och Sofie var snacksansvariga och fick mycket beröm.

A höll en bra inledning och sen var auktionen igång.Fina auktionsobjekt. T.o.m ett tomtebesök på julafton auktionerades ut.Jag ropade in fintonicwater. Nu kan jag dricka lyx-GT ;)

Allt gick väldigt bra och framåt halvtolv på natten var vi klara med allt efterarbete. Så här glada var vi då :)


28/11-11Barnen sitter och kollar leksakskatalogen. Ett favoritnöje så här inför julen.

En bra dag hemma. Mys, städ och tvätt på förmiddagen och på eftermiddagen kom A med sina tre barn och hälsade på. Trevligt.

Kg var iväg ensam till banken. Skönt att jag slapp. Jag har väldigt svårt att tackla sådana underlägen men maken klarade det situationen bra. Nu kan jag snart slappna av lite och börja se framåt. Snart. Men inte riktigt än. Vi har fortfarande någrta minor att försöka ta oss förbi. Suck.

27/11-11 1:a advent
Vi har haft en lugn dag hemma. Sen slöfrukost med syrran, sambo och ena dotter. Sen lite skidor. Efter det gick Kg ut och fixade med lite julbelysning och jag satte mig och jobbade i två timmar. Nu är det myskväll med barnen framför Harry Potter. Vi laddar enför en tuff vecka med start på banken imorgon :(

26/11-11 Nike 4 år

Vår lillbäbis har fyllt 4 år. Litet kalas på förmiddagen och på eftrermiddag/kväll hade vi mostrar och kusiner här. Skönt att få lite annat att tänka på ett tag.

Av oss fick Nike en one piece, en liten skällande hund med koppel och box med prinsesskor i fyra oilka färger. Hon älskade dressen och ville inte ens byta om till klänning och tights när det var dags för kalas ;)Till kalaset hade Nike bjudit fyra kompiar. Hon ville inte  ha flera och lika glada var vi för det. Det var ett mysigt och lugnt kalas.

På kvällen blev det tacofest och sen födelsedagstårta som Nike själv varit med och gjort.
25/11-11 Avslut och nytt kapitel i livet

JAg vet att jag varit lite svårmodig och dessutom väldigt kryptisk när jag gjort mina inlägg den senaste tiden (de få jag orkat göra). Det har ju förstås funnits en anledning till detta. En anledning jag inte har kunnat, men inte heller velat blogga om. Men nu är allt ett faktum och vi avslutar ett kaptitel i livet men om man ska se lite positivt på det så börjar ju också ett nytt kaptitel med nya utmaningar.

För er som av någon anlening nu missat vad som hänt i vårt liv så har företaget försatts i konkurs och lämnat oss med sår i själen och mycket stora privata skulder.

De senaste dagarna (och nätterna) har varit extremt jobbiga och att jag orkat jobba är ju lite av ett mirakel. Men nu måste vi se framåt och tänka på oss själva. Idag känns livet lite lättare än det gjorde igår och imorgon blir det säkert ännu bättre.

En kollega pratade med mig igår och sa att "trots att det är jobbigt så är det bara pengar och materiella ting. Ingen har dött, ni har varandra och ni är friska". Jag tar fasta på det idag. 

Någon som har ett jobb åt Kg förresten?

21/11-11

Norrtälje och föredrag på Mimerskolan om Ghana, storhandling inför auktionen, mörkerkväll med ÖFF, snacksplanering med Sofie, När skulle jag hinna rätta de där proven då? Och skriva omdömen på sjuorna? Och imorgon är det dagen D :(

20/11-11 Bra helg....ändå

Om man bortser från min huvudvärk och sömnlösa nätter så har helgen varit bra. Tilde piggnade på sig framåt fredagskvällen och det blev såklart fredagsmys i soffan.

På lördagen skulle vi få gäster till kvällen och dagen ägnades mest åt städning och matlagning. Vi hade en mycket trevlig kväll med familjen L och jag hoppas att vi snart kan ses igen. Barnen lekte jättebra och verkade trivas tillsammans. Vi vuxnas också :)

Idag söndag har Kg varit ute i skogen och fått skingra tankarna lite. JAg har haft innemysardag med barnen. Ikväll har Edins varit här och ätit middag med oss. Söndagsälg förstås. Och en totalmisslyckad kladdkaka som flöt ut i hela ugnen. Sofie och jag har också planerat lite inför välgörenhetsauktionen på onsdag. Vi har snacksansvaret :) Passar mig utmärkt :)

Nu blir det snart natti natti. Ska ner till Norrtälje imorgon och syrrans skola för att hålla två föredrag om Ghana. Det ska bli roligt!

Uppdaterade önskelistor

Nu har jag uppdaterat barnens önskelistor. De ligger under kategorin presenttips här till höger. Tildes lista är gigantisk, jag vet. Men så har hon skärskådat leksakskatalogerna också. Jag kommer säkert att fylla på mer allteftersom de kommer på saker.

18/11-11 Vab

Är hemma med Tilde idag. Hon hade över 40 graders feber inatt och låg och yrade, skakade och hackade tänder.

Idag verkar hon lite piggare men fortfarande har hon lite feber. Dessutom är hon väldigt hostig.

Själv har jag sprängande huvudvärk som inte vill ge med sig vare sig med kaffe, treo eller alvedon. Hoppas vi båda är piggare till imorgon då vi får gäster. Vi skulle ha träffat de i september men fick då ställa in pga väldigt tråkiga omstädndigheter i deras familj. Nu i helgen gör vi ett nytt försök.

17/11-11

Förändringarnas vindar blåser och jag står mitt i stormen :( Detta resulterar i ständig huvudvärk och molande mage.

Ikväll har Tilde varit riktigt hängig. Hon var inte helt pigg igår heller och jag hade mer eller mindre ställt in mig på att vara hemma. Men imorse mådde hon bättre sa hon och ville gärna gå till skolan. Ikväll har hon feber och ligger och yrar i sängen. Hon får sova hos oss inatt. VAB imorgon således om det inte sker ett mirakel under natten.

Kg är på RT ikväll. Jag ska passa på att lägga mig tidigt och försöka sova bort huvudvärken.


11-13 november Linköping/Ekenäshelg

Fredag
Veckan efter Warszawa var like hysterisk som veckan innan och jag höll faktiskt på att bryta ihop helt. JAg bestämde mig för att på fredagen ta ut en halv kompdag för att jag haft vfu-elev. Det gjorde att vi kunde komma iväg i tid till Linköing. Det var dags igen för den traditionella julmässan på Ekenäs slott. Tyvärr kunde jag inte riktigt se fram det så mycket som jag brukar eftersom jag var så stressad och pressad. Kg föreslog att jag skulle sova en stund i bilen och kanske kunna hämta igen lite krafter. Men jag trodde inte det skulle hjälpa. Efter att ha stannat lite för lunch och när vi var tillbaka i bilen igen så somnade jag faktiskt ändå och när jag vaknade kändes det lite bättre.

När vi kom fram till Linköping åkte vi och handlade lite julklappar. Vi har nu åtminstone betat av alla barnen. Våra egna, syskonbarnen och Edins barn. Skönt att ha alla dem avklarade :)

På kvällen blev det fullt hus hos Anderssons och god mat och dryck förstås. Jag blev lite kör i D och H´s lilla hund Svante. Alla skrattar åt honom för att han är så ful och mager men han är helt bedårande. Han verkar dessutom gilla mig också :)Det hela avslutades lite tråkigt när Ilian vaknade vid tolv och hade en liten kli-attack.Lördag
JAg och Maria åkte ner på stan en sväng och jag köpte en farsdagpresent till maken. Det blev en fin jacka på Espirit som han provade i Warszawa men aldrig köpte. Passade perfekt att jag hittade den i Sverige också :) PÅ eftermiddagen blev det den efterlängtade julmässan på Ekenäs slott. Mostrarna och kusinerna var alla med. Och Meija <3. Snart utökas det med en liten underbar en till <3

Vi hade några mycket trevliga timmar där. Fika, mys och lite handling. Jag köpte ett fint och juligt armband, en fin mjölkkanna i keramik och korv i massor. Älskar korven man köper där :)

Kg, N och barnen var på busfabriken under tiden och när vi kom blev det glöggpremiär. Årets blossaglögg skulle avsmakas och jag hade skyhöga förväntningar. Det var ju kaffesmak i år:) Men usch, den smakade riktigt illa. Varken glögg eller kaffe utan kändes bara slaskig och med utpräglad alkoholsmak. Synd att vi köpte på oss några flaskor helt i onödan.

Min kusin I och H och B var också över på middag och jag blev lite av en lipsill när jag fick känna på bäbisens sparkar. Vilken underbar känsla.....

L bjöd på lamm som är något av det värsta jag vet. Han trodde dock att jag inte smakat lamm som var gjort som det ska. Men tyvärr smakade det lika illa som vanligt. Men dränkt i vitlökssmör gick det ber ändå. Och det var ju god rotsaksgratäng till ;)

SötMeija var med förstås. Men hon är lite svårflörtat. Hon gillar inte mig riktigt än. Men jag väntar.....Tur att hunden gillar mig.Söndag
Mycket stod på programmet denna dag. Vi började med att efter frukost åka och hälsa på moster H. Barnen satte igång med att leka och pyssla på en gång. Lalla fick också måla naglarna på alla tre. Något som inte mamma i vanliga fall tillåter.

 

Själv tittade jag i några gamla fotoalbum från när min mormor var ung och min mamma och mina mostrar små.Dessutom fick vi ju träffa deras nya familjemedlem; busvalpen Kodiak.

 

Efter det var det dags för dagens höjdpunkt. Att få åka och träffa vår gamla underbara hund Wiggo. Hunden vi fick lämna bort för nästa tre år sedan när allergitesterna på Ilian visade att han var mycket allergisk mot pälsdjur. Det är en stor srog för mig att inte ha hund och speciellt att inte ha Wiggo längre. Jag grinade förstås så fort jag fick se honom. Han var underbart fin. Alldeles nytvättad, mjuk och blankborstad.Det syntes att han hade så bra hos sina nya "föräldrar" och vi är så tacksamma att det blev så bra! Efter fika och lite wiggogos åkte vi hem till Anderssons igen för att äta en farsdag-middag innan vi åkte vidare hem till Öregrund igen.

Återigen har vi haft en riktigt bra helg. Men hjälp nu behöver jag energi.....Busbilder

3-7 november Warzsawa

Efter en helt vansinnigt jobbigt period både hemma och på jobben så var det då dags att fara och hälsa på våra sommarvänner från Sanden som bor i Warszawa. Lite oroligt med flyget har det varit i något dygn då en flygplan "kraschlandat" med buken på Warszawas flygplats och det resluterade i att hela flygplatsen stängdes av i något dygn. Men sent på kvällen innan vi skulle flyga så meddelades att flygplatsen öppnat igen.

Torsdag
Klockan 03.00 gick jag och Kg upp och en knapp timme senare väckte vi barnen. Tanken var lite att vi bara skulle bära ut dem till bilen och att den sen skulle fortsätta sova till Arlanda. Vi hade t.o.m lagt de med reskläderna på. Men Ilian hade kissat på sig och blev pigg när vi bytte kläder på honom. Och Nike och TIlde blev också pigga som mörtar och var väldigt förväntansfulla inför resan.

Bilresan gick bra även om man hade lätta skavsår i öronen efter att Tilde babblat i princip hela vägen. Vi lämnade bilen på Måby parkering. Väl framme på Arlanda blev det frukost. Tyvärr var jag oerhört stressad och mitt tålamod var inte det högsta. Det, i kombination med att barnen var extremt speedade, blev inge vidare bra. Men visst var det spännande att flyga :)
Värst blev mellanlandningen i Riga då barnen for runt som skållade råttor. Vi hittade en övergiven gate där vi satt och barnen fick springa runt och klättra bäst de ville. Sista flygningen gick väl sådär halvbra. Jag sov ;)

På Warszawas flygplats blev vi upphämtade av C och vi fick känna av den polska trafiken som inte var att leka med. JAg som tycker det är jobbigt att köra i Stockholm.....Nästa på en gång körde vi förbi en mycket läskig trafikolycka där en person blivit överkörd och söndersliten av en lastbil. Ingenting var täckt utan polisen bara stod och vinkade förbi bilarna och där låg det som var kvar av människan helt öppet på gatan. Mycket mycket obehagligt. Vi såg förstås till att barnen inte såg någonting. Men huvva.... 

Vi började med att åka och äta lunch på en restaurang. Väldigt gott och barnen skötte sig bra men var nog väldigt sugna på att åka vidare för att träffa sina kompisar.

Vi börjar med att hämta upp E på hennes montesori-förskola och sen hem för att äntliga få leka :) Jag följde med C och hämtade J på Amerikanska skolan.

Dagen och kvällen förflöt sen med massor av lek och bus :)

Fredag
Upp tidigt för att få iväg barnen till skolan. Tilde skulle med J och gå en halvdag i hans klass. Spännande! Småttingarna var hemma och lekte. Det gick jättebra även om hon inte förstod ett enda ord.

På eftermidagen åkte vi till ett köpcentrum. Lunch och lite shopping. Snälla C ställde upp och tog barnen till en lekavdelning så vi fick gå runt själva lite grann. Allt är bra mycket billigare i Polen och vi handlade nya skor till barnen. Jag hittade också en ursnygg kjol helt i min nya linje anpassa-kläderna-efter-kroppen-och-inte-tvärtom-filosofi.

God mat och en massa bus på kvällen. Eric Saade-cd´n gick varm och Tilde visade alla moves hon kunde i musikshowen barnen höll för oss.

 

Sötaste pyjamastjejernaLördag
Denna dag stod fotboll först på schemat. Det var Noah som hade match och vi var alla med och tittade. Eller småttingarna verkade i och för sig mer intresserade av att leka.Sen åkte vi till Gamla stan och åt lunch Vi strosade sen runt lite. Trevligt och fint :)  

Här är hela sommargänget :)

PÅ kvällen blev det sushi take away. Så otroligt gott!!!Söndag
När N kommit hem från fotbollsträningen och vi fått i oss lite lunch åkte vi på Zoo. En härligt fin höstdag var det ute och barnen var nöjda och glada och sprang runt och kollade på djuren som enligt mitt tycke hade alldeles för trånga burar och så ledsna ut :(Alla barnen åkte sen med M hem och C, Kg och jag åkte på en stor supermarket och handlade lite julklappar. Det är ju som sagt lite billigare i Polen.

Även denna kväll middag och sen kvällsshow med Eric Saade ;)

BLev tillfrågad om jag ville ha lite Oriflameprodukter och det ville jag förstås :) Passade också på att ta lite till auktionen.Måndag
Hemfärdsdag. Efter frukost och ihoppackning åkte vi in mot staden och ett shoppingcentre där vi tillbringade några timmar innan det var dags att åka mot flygplatsen. Även denna dag tog C barnen och vi fick lite tid själva. Kg hittade ett par nya löpardojor Salamon och var lycklig som ett barn på julafton. JAg hittade inget utan blev mset lite deprimerad över att man blir lite begränsad i klädutbudet när man inte har en stl 36 eller 38 :(

Flygresan hem gick riktigt bra och vi landade i Sverige efter en mycket trevlig långhelg i Warzsawa. Tack familjen A för er gästfrihet och vänskap. Vi syns i sommar!


En liten bild från Warszawa :)

image description

11/11-11 Några korta ord

Vi har en extremt hektisk period just nu. Resor, omdömen, provrättningar, utvecklingssamtal, kvällsföredrag, möten och tråkigheter som drar ut på tiden gör att jag nästan inte håller ihop längre. Jag är outsägligt trött, yr, har ont i magen, ont i axlar och ont i huvudet. Jag hoppas och tror att allt har lugnat ner sig till nästa helg och att jag då kan vara tillbaka till verkligheten och kunna se fram emot min favorittid på året; Advent.

Jag har inte tid att blogga men hoppas att jag nästa vecka kan få tid att sätta mig och uppdatera er på vår resa till Warszawa.

Tack

Tack Lisa, Åsa, Annika och alla andra för uppskattande ord som visar att ni gillar min blogg trots (tack vare?) att jag försöker spegla vardagen lite som den är med både glädjeämnen och vedermödor, kaos och kärlek, nöd och lust. Livet är inte perfekt. Inte jag heller. Inte min blogg heller. Jag fortsätter nog att blogga ändå :)

Ett litet ljus

Var vid T's grav häromdagen och tände ett ljus. Jag blir fortfarande tjock i halsen och ögonen tåras när minnena kommer trots att det är över två år sedan.


RSS 2.0