Beas asiatiska älggryta

Man ska väl inte klaga över att man har hela frysen full med älg men det blir ju lite samma samma. Så nu har jag bestämt att jag ska prova lite nya saker med älgen. I dag exprimenterade jag med en gryta och det blev super! Självklart mjölkfri. Jag kallar den för Beas asiatiska älggryta :) Svensk husmanskost goes asian!

Älgkött (jag hade innanlår den här gången)
Gul lök
Vitlök
Köttbuljong
Kokosmjölk
Saffran
Röd curry
Asiatiska kryddor: curry, spiskummin, paprika och ingefära
Torkade kantareller
Syltlök
(Ev grädde eller creme fraiche)

Fräs kött och lök och smula över buljongen. Ha ev lite vatten i. Låt stå och småputtra länge länge. Ha i resten. Var försiktig med den röda curryn. Starkt starkt. Men gott gott. Ha i en näve torkade kantareller och låt stå och puttra ett bra tag till. Servera med jasminris. Yammie yammie! Dessutom sprider sig underbara dofter i huset!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0