Sista september

Idag är det sista september och imorgon är det höst på riktigt. Det är dock svårt att tro det just nu. Om man går ut och ställer sig i trädgården och blundar så kan man nästan inbilla sig att det är sommar. Det är så varmt och härligt. Den här dagen har varit något bättre än igår. Sämre än gårdagen hade varit svårt visserligen. Men dagen har ändå bjudit på några bottenkänningar. Det började i morse med att bråka på barnen som var extremt sega med att komma upp och sen få på sig kläder. Det fortsatte med att jag missat tiden för vår föreläsning i Gimo och var där 45 minuter för tidigt. Kul. Föreläsningen var sen lika rolig och intressant som man hade förväntat sig. Lunchen lika likaså. När klockan var halv ett hade jag fått i mig 8 koppar kaffe och magknipet kom som på beställning. Tillbaka sen till skolan för att ha ett p-möte där och sen jobbade jag ensam en timme till. LÄmnade jobbet strax efter tre och hade fortfarande superont i magen och var så svullen att jag inte kunde knäppa byxorna. Bättre nu ikväll.. Det tog två timmar av tjat för att få barnen att plocka upp och göra lite fint inne. Jag fick till slut hota med att slänga allt som låg framme och då gick det lite bättre. Detta är inte tomma hot heller. De vet att jag menar allvar när jag säger att jag slänger. Det har hänt kan jag säga. Nu väntar vi snart in pappan med pizza delivery. Barnen ville ha pizza och mamman var inte svårtövertalad. Min svullna mage kommer nu bli ännu sämre :( Imorgon blir det höstmarknad och sonen ser oerhört mycket fram emot att få spendera födelsedagspengen. Nike pratar mest om godiset :) Tilde ska imorgon iväg på sitt första läger och pratar mest om det och hur spännande det ska bli att sova i sovsäck :). Där har ni mina tre barn; materialisten, godisråttan och sportisen ;) Vad kan man kalla mamman? Vinisen kanske? Eller kakmonstret? Eller tröttisen? Pick one :)

29/9-11 Lite senare

Känns lite bättre nu när maken bjudit på kräftor och lite vin för att muntra upp mig. (blir dock lite mörk i synen när jag tänker tillbaka på dagen)


29/9-11 En sån där dag...

Idag är en sån där dag när bara allt går en emot. Suck. Hela arbetsdagen har varit ett skämt. På alla vis och på alla håll. Blä. Har också haft skavsår, huvudvärk och kopieringsapparaten krånglade. Kan säkert komma på något mer om jag funderar men nu ska jag sluta tänka på arbetsdagen. Det var bara det att Nike och Tilde var på tråkhumör också sen jag hämtat dem så helvetesdagen var liksom inte slut bara för att jag kom hem. Som tur var var Ilian snäll som ett litet lamm så jag höll mig i hans närhet och lät flickorna bråka och vara sura bäst de ville. Huset ser ut som stället som Gud glömde efter dessa två jobbiga fullteckade veckor (och nästa vecka ser inte bättre ut). Det är så jäkla stökigt och rörigt att man knappt kan förstå det :( Ikväll försöker jag göra en kraftansträngning för att inte ha allt kvar imorgon att göra. Vi ju ändå att det ska vara liiite fint här när helgen kommer. Oj, vilket roligt inlägg det här blev då. Hoppas jag är lite mer positiv imorgon....

28/9-11

Bra dag på jobbet. Eftermiddagen bjöd på dans för alla nior och friställda lärare skulle vara med. De fick lära sig foxtrot, vals och bugg an en danspedagog. Jag fick äran att få dansa en liten sväng med alla killar eftersom det var färre tjejer. Många av dessa killar imponerade stort på engelskfröken :) Det kommer bli finfina dansare av en hel del :)

När jag kom hem var det lite stressigt att hinna få till maten och ombyte innan det var dags för fotbollsträning. Satt där i regnet i en timme medan Ilian tränade och sen lämnade jag småttingarna hos Kg på jobbet o åkte på LC-möte i Östhammar där vi planerade vår välgörenhetsauktion den 23 november. Mer info om den kommer :)


App

Alla ni som har iphone kan nu ladda ner appen blogg.se för att lättare kunna följa min blogg. Funkar kanske på andra smartphones också. Nu blir det också väldigt mycket lättare för mig att blogga :))


26/9-11 Hemmamåndag och irritation

Det har varit en bra dag hemma. Särskilt förmiddagen. Då vi myste inne och spelade spel och la pussel.På eftermiddagen var det lite sura miner och bråk och tjafs. Jag har mest gått och plockat och fått undan lite tvätt. Vi promenerade och hämtade Tilde och njöt lite av det vackra vårvädret. Småttingarna cyklade. Vi gräddade våfflor till lunch och jag har återupptagit kriget mot våfflor och pannkakor. VArför misslyckas jag nästan alltid med rätter?

Ikväll jag varit på det tredje föräldramötet den här månaden. Den här gången var det Nike och Ilians tur men jag blev sittandes på Nikes avdelning hela tiden. Blev faktiskt riktigt irriterad också. Nya direktiv är att vi nu inte längre får ta kort på våra barn på olika sammankomster som Lucia, avslutningar och grillkvällar. Det här är faktiskt sant. Nu kan vi inte längre ta kort på våra barn när de går i luciatåg eller sjunger på skolavslutning. Anledningen till detta är att det händer att bilderna hamnar på bloggar och face book. Och då kan det drabba barn med skyddad identitiet väldigt hårt. Jag kan absolut köpa att man inte ska lägga ut bilder på internet där inte föräldrarna är tillfrågade men löser man detta genom att helt förbjuda föräldrar att ta kort på sina barn??? Detta retar verkligen upp mig. Uppmärksamma istället vad det är för regler och lagar som gäller krig publicering av bilder på nätet. Jag försöker alltid att fråga innan jag lägger ut bilder där andra barn (och vuxna också) syns med ansikte på bild. JAg blir verkligen lite småförbannad över detta och det klargjorde jag också för rektorn. JAg måste ju själv kunna bestämma över när jag vill ta bild på mina egna barn. Jag och en annan mamma kontrade med att UNT publicerade bilder på våra barn för några veckor sedan men då var det ingen som frågade oss föräldrar om det var ok att våra barn med bild och namn figurerade i morgontidningen. JAg förstår att detta är ett problem men det kommer inte att lösas genom att förbjuda föräldrar att ta kort. Hur han man tänkt att lösa detta rent praktiskt på skoltillställningar? Ska man ha en fotopolis som går runt och säger till mor- och farföräldrar att sluta filma och ta kort? Ni hör ju hur det här låter, det kan ju inte komma att fungera. Eller?

25/9-11 Leve manligheten

Har haft en riktigt bra dag som började med gos i sängen med barnen. Ok, kanske har jag varit lite trött och seg (och var tvungen att ta en treo på förmiddagen) men tycker ändå att det gått bra så här dagen efter ett dygn partaj.

Sofie, MInya och Nemi kom hit och lekte lite mitt dagen medan KG var på jobbet. Trevligt förstås :)

På eftermiddagen blev det några timmar med veden och nu är jag klar med det mest akuta. Finns väl kvar att göra förstås men nu ska vi nog klara oss i vinter iaf.

Till middag blev det traditionsenligt söndagsälgen. Idag blev det gryta med kantareller, grädde och vitlök.

Jag sitter lite motvilligt och kollar på något sjukt jaktprogram på svt2. Ja, jag säger då det. Ugh ugh.....Men vad är det med män och jakt???? Det är bara att inse att jag kommer aldrig aldrig att förstå hur man kan gratulera varandra till att ha skjutit ihjäl något. "Nu var duktig", "grattis grabben" och "jävlar vad bra gjort" är kommentarer som inte borde höra ihop med dödnade. Det är ju inte så att det är någon jättebedrift. Det är ju för faan bara tur att björnen eller älgen råkar passera just där det står en tuffing med gevär. Jag kan visst köpa konceptet med jakt när det handlar om att komma ut i naturen och känna spänning och hålla nere bestådet för att skydda naturen  och för köttet och bla bla bla. JAg är inte emot jakten som sådan men detta jävla machokör hatar jag. Många av jägarna jagar ju inte för att det är bra utan helt enkelt för att det är en livsstil och att få känna sig lite manlig. Ugh ugh....Kvinnliga jägare beter sig ju inte så. Inte för att jag har träffat så många kvinnliga jägare. Men ta och kolla på det på det där jaktprogrammet så förstår ni kanske vad jag menar. JAg vill bara säga att manligenheten ine sitter i hur många älger, björnar eller vildsvin man skjuter. Leve manliga män men jag kommer aldrig bli imponerad av antalet djur något dödat på ren tur.

23-24/9-11 Kryssning med några kollegor :)

Har varit iväg på en mycket trevlig kryssning med några fina kollegor. God mat och dryck. Roligt umgänge. (Är inte helt nöjd med att att jag drack en vodka redbull klockan fyra på morgonen men det är väl sådant som händer även den bäste). Fyra timmars sömn och sen var vi uppe igen. Det var ett intensivt men mycket trevligt dygn :)


22/9-11 Busy busy busy

Kg har varit borta i två veckor. Han kom hem natten till lördag. På lördagen hade vi gäster. På söndagen var det kalas och sen hade vi faktiskt en lugn hemmakväll.

I måndags var Kg på övning och jag hade barnen själv. På tisdagen var det föräldramöte och Kg hade barnen. I går, onsdag var jag på LC och det var KG igen som hade barnen, ikväll har KG Rt och jag är hemma igen. Imorgon åker jag iväg på kryssning med fina kollegor och kommer hem sent lördag. Söndag jobbar KG.

Nästa vecka ser ut att vi inte har något på måndag (och jag är ju dessutom ledig hela dagen). På tisdag är det föräldramöte igen (för Ilian och Nike), onsdag har jag LC igen, torsdag ingenting, fredag ingenting, lördag-söndag har Tilde träningsläger och någon av oss vuxna måste hänga på såklart. Marknad också på lördagen och som förälder till skidåkande barn förväntas man vara med och dra in pengar vid chokladhjulet.

Så om inte budkapet har gått fram så är vi rätt busy just nu. Vi hinner åtmistone inte tröttna på varandra. Å andra sidan hinner vi inte med att städa och sånt heller. Men det lugnar nog ner sig sen veckan efter nästa :)


21/9-11 LC-möte

Hösten första LC-möte har jag rivit av idag. Hade ingen vidare bra dag på jobbet och är lite i kläm med en elev som jag bara vill väl men han kan inte förstå det och vill inte lyssna på mig. Detta är oerhört frustrerande. HAn har helt enkelt bestämt sig för att vara tvär mot mig och det är så synd. Tänk om eleverna kunde förstå att vi vill de väl när vi "tjatar" och "bråkar" på dem.

När jag sen skulle hämta barnen så fick Tilde ett litet utbrott för att hon ville leka med en kompis men vi hade inte tid så jag sa nej. Elaka mamman blev jag då. Hon blev bara skitsur.

När vi kom hem lyckades Nike snubbla över en påse med tomflaskor jag ställt i hallen så att det rullade ut flaskor överallt och hon blev rädd och började gråta. Sen skulle jag gå upp till förrådet och leta efter ett par gummistövlar som jag visste fanns där. Tror jag jag hittade dem? Nja, en hittade jag. Varför då? Jo, för att vårat förråd är det hemskaste förråd i hela världen och att det inte går att hitta saker där. Ja men städa då. Jo, det har jag tänkt 118 gånger men jag hoppas hoppas på att få ett gjutet golv där inne och tänker att det inte är någon idé att göra iordning innan golvet är på plats men jag har väntat på det där golvet i flera år nu och det blir bara mer och mer grejer därinne och jag blir bara argare och argare på eländet.

Jobbiga läraren, dumma mamman och nu arga frun.

Lagade mat lite snabbt och sen kom Kg hem och åkte iväg med barnen på fotbollsträning. JAg hade date med LC-tjejerna. Vi hade smide som mötestema. Enkelt, trevligt och intressant. Vi gick t.o.m smida en ltien grej själva, en kapsylöppnade :)

Mat á la Morberg


Full koncentration. Jag älskar hantverk. Bara jag slipper göra den själv....


Så här "fin" blev den ;)


19/9-11 Härliga härliga måndag

Det är inte så många gånger i livet som man säger att måndagar är underbara men just nu är de det :)

Regnet vräkte ner i morse och efter att ha gått upp en sväng och sagt godmorgon till Tilde och maken så kröp jag ner i sängen igen en halvtimme då Ilian och Nike kom in och kröp ner hos mig och där låg vi och myste ett bra tag medans regnet smattrade mot rutan. Upp sen och åt en slöfrukost och sen fick småttingarna titta lite på bolibompa och regnet fortsatte vräka ner. Jag har fått ordning i tvättstugen och rensat all svamp från igår. Jag torkar det mesta men förväller också lite. En hel del blev det :) Hoppas jag kommer ut i skogen igen.

  

Jag har också läst lite för barnen och vi har pusslat. Kg var hemma på lunch och jag åkte iväg och hämtade Tilde från skolan. På eftermiddagen tog Tilde och jag tag i hennes rum. Mycket välbehövligt kan jag säga. Tilde är den av barnen som är allra slarvigast med sina saker och bara droppar allt precis där hon är.  

Jag har alltså fått en hel del gjort men ändå tagit det lugnt. La mig t.o.m en en sväng och vilade i sängen på eftermiddagen medan barnen lekte bra.

Tyvärr hade Nike en liten dipp på kvällen och var helt skogstokig. Tråkigt när resten av dagen varit så bra och de varit på bra humör alla barnen. Kanske var de lite understimulerade när de fått vart inne hela dagen. Borde kanske skickat ut dem i regnet så att fått plaska av sig lite.

Nu är det snart saga och nattinatti. Kg är på övning ikväll så jag ska se något avsnitt SATC och sen den härliga danska serien Lykke.

Härlig höstbild

Måste bara visa den här fina bilden på Ilian som Kg tog när de var uppe vid stugen förra helgen. Och ja, han fick fisk också!


18/9-11

Idag har vi haft kalas hemma. Jag har ju alltid tidigare bjudit hela avdelningen/klassen men jag fixar inte det längre så vi bjöd de barnen på Ilians avdelning som han gått med hela förskoletiden och sen några andra som han leker med på fritiden. Det blev åtta barn plus Ilian och Nike. Det räckte gott och väl och det blev ett bra kalas tror jag. Jag är ju inte direkt någon "kalasmamma". Vill helst bara få det överstökat utan att några barn har gjort sig illa eller att huset brunnit ner. Vi hade lagt kalaset mellan 11 och 13 och de två timmarna var rätt intensiva men jag tror att barnen hade kul och det är ju huvudsaken. Ilian var i varje fall helnöjd. Även en liten lek hann vi med innan det var skattgodisjakt och tid att gå hem. Detta var det första kalaset som min man var hemma och supportade. Det ni. Första kalaset på sju år.....

 
  

När kalaset var slut och alla vännerna gått hem så åkte Kg, jag, Tessan och småttingarna ut i skogen och "hämtade" svamp. Just det. Hämtade. Det är så sjukt mycket svamp i skogen. Vi fick börja plocka svamp i kläderna till slut för vi kunde ju inte lämna.....

Obs: Fotot är taget när jag precis börjat fylla jackan....Kg och jag hade varsin stor korg plus varsin jacka med svamp. Ilian och Nike hade varsin lite korg och Tessan plockade en stor plastpåse. Vi var kanske ute i en och en halv timme....

Ikväll har vi ätit älgfärsbiffar med brunsås och en kantarellbakelse. Behöver jag skriva att det smakade ljuvligt?

Barnen har varit trötta ikväll men ändå har de haft svårt att komma isäng. Jag ser berget av svamp på diskbänken som skulle behöva rensas men jag tror nog jag tar det imorgon. Min helg är ju inte slut än :)

17/9-11

Familjen kom hem vid halvtvåtiden inatt och då sov jag. Men hur mysigt var det inte att vakna upp imorse och ha dem alla hemma.....Gos gos i sängen och sen gick vi upp och gjorde iordning födelsedagspaketen och Ilian la sig i soffan och "låtsades" sova. Vi sjöng och han öppnade packet. Han fick figurer till sin riddarborg, ett riddarsvärd i trä, kläder och ett kastspö. Gissa vilken present som var mest uppskattad??

  

Kg och Tilde åkte iväg till Gräsö på fotboll och småttingarna var hemma hos mig och bakade bullar. Roligt hade vi och goda blev dem :)Cissi , Jens och barnen dök upp på eftermiddagen och tog det lugnt, drack lite bubbel och fikade på varma nybakta bullar. Till kvällen kom även Ludde och Linnéa över och alla kusinerna (på min sida) var samlade och vi bjöd på vildsvinsstek med kantarellsås och en hjortrondessert till efterrätt. Mycket gott om jag får säga det själv. Jag vann senare på kvällen Mexican train :)

17/9-11 Ilian 5 år

Vid klockan helv fem på morgonen för fem år sedan ringde jag och grattade min mamma på födelsedagen. Hon blev lite undrande och kanske också irriterad för en sekund innan hon insåg att hon blivit mormor igen och det på hennes egen födelsedag. Stort grattis till mor på hennes födelsedag och jag hoppas att ni får en fin segling idag och att vi hörs ikväll.


Min älskade älskade son fyller 5 år idag och han blev överlycklig för fiskespöt han fick i present av oss. Tyvärr har han just idag väldigt jobbigt med sin andning. Han är förkylt stackaren så nu blir det att puffa flera gånger om dagen.


16/9-11 Lite ledsen

Fick ett mms av maken idag att de skulle bli sena hem. Alltså inte komma hem till middagen som planerat. Anledningen var att han varit ute i skogen på morgonen och skjutit en älg. Det var väl roligt för honom. Men är det inte typiskt? Han har varit där i två veckor utan att sett ett liv i skogen (bortsett från en och annan lämmel tydligen) och så skjuter han just idag när de skulle komma iväg tdigt och komma hem till mig :( Nu vill jag ju verkligen ha hem min småttingarna. Längtar så jag är alldeles gråtfärdig. Det är ju två veckor sen jag fick krama om dem <3

Åkte efter jobbet och hämtade Tilde och när vi kom hem ringde jag Kg och frågade om de hade kommit iväg. Då var klockan vid halv fem och han var fortfarande i skogen och jävlades med älgen. Då blev jag jäkligt irriterad också. Så nu sitter jag här och är både ledsen och irriterad. Dessutom har jag inte koll på helgen. Imorgon har Tilde poolspel med fotbollen på Gräsö. Jag skulle behöva baka och fixa. Ilian fyller ju år imorgon. Imorgon kväll kommer det gäster och på söndag är det kalas. Ledsen, irriterad och orolig över helgen är inget trevligt fredagsmys. När Tilde somnat ska jag se på några avsnitt SATC. Då blir jag nog på lite bättre humör.

Tilde blev också lite besviken när det inte blev fredagsmys med hela familjen som var utlovat. Men jag mutat lite <3

15/9-11 Läkarbesök

Är handledare för en lärarkandidat på jobbet och det är både utvecklande, lärorikt, självförtroendekick, intensivt och ibland även lite irriterande. Men mest är det faktiskt himla bra. Man lär sig liksom från båda hållen. Men jag kan ju ändå inte komma ifrån att jag vill göra på "mitt" sätt.

Åkte hem lite tidigare för att gå på ett läkarbesök angående min huvudvärk. Svärmor har legat på länge om att hon tycker att jag ska söka för den och nu när jag fick den här andra värken så har även andra hört av sig och sagt att de tycker jag ska gå till doktorn. Och visst, det kunde ju inte skada resonerade jag nu. Den huvudvärken som jag haft och som jag beskrev i ett tidigare inlägg var verkligen fasansfull. Men jag är så bestämde tankar när det gäller sjukdomar och läkarbesök. Det ska verkligen mycket till för att jag ska uppsöka läkare själv och sist var väl kanske 4 år sedan när jag hade problem med eksem (stress var det den gången). JAg liksom skäms och tycker det är fånigt att sitta där och tala om de olika symptomen man har. Det är likadant när jag är med barnen hos doktorn. Det känns alltid som om man tar upp läkares dyrbara tid och att de inte tycker att man borde ha kommit dit med så simpla krämpor. Så kändes det även idag. JAg satt verkligen där och skämdes och ångrade att jag bokat tid. Idag har jag heller inte haft ont. Det är förstås också lite typiskt. Men jag beskrev hur jag hade haft det och läkaren gjorde några enklare neuorologiska tester men kunde inte hitta något fel. Såklart. Men förstås också skönt. Hon trodde att jag hade spänningar och muskelkramper i nacken (av stress) som gjort att nerver kommit ikläm och därav den strålande smärtan. JAg fick en muskelavslappnande medicin som jag ska äta i tio dagar. Och jag fick lämna lite prover. Kommer huvudvärken tillbaka igen så kommer jag att få åka iväg på röntgen. Så så var det med det. Hoppas alla kan slappna av lite nu. Och jag också.

Ikväll har vi myst rejält Tilde och jag. Jag t.o.m tände en brasa ikväll. Kallt och ruggigt ute. Men här inne varmt och gosigt. Det blev Narnia uppkrupna i fåtöljen framför brasan :)

Nu ska jag ta och njuta av min sista kväll ensam hemma.


14/9-11

Skaplig dag på jobbet. Åkte på eftermiddagen efter att ha hämtat Tilde hem till finaste G och lämnade ett par jeans som hon lovat hjälpa mig att sy upp. Hade med mig lite gott till kaffet också.

Sen åkte Tilde och jag hem. Dottern är inte så pigg och har en rejäl förkylning på G. Men hon ville iaf gå på fotbollsträningen så vi åkte dit. Jag passade på att springa två vändor i spåret under tiden men det var lika tungt som vanligt. Sorgligt nog :(

När vi kom hem klagade Tilde över magvärk också och ville inte ens ha kvällsfikat utan gick efter duschen direkt och la sig. Jag la mig en stund hos henne och läste Narnia. Hoppas hon är piggare imorgon.

Just det! Idag har jag bokat flygbiljetter till Warzawa på höstlovet! Vi, hela familjen, ska hälsa på våra vänner från Sanden som bor där. Det ska bli så roligt. Vi försökte få till det förra året men det var alltid något som kom emellan.

Två dagar tills resten av familjen kommer hem. Både Tilde och jag längtar rejält nu <3

13/9-11

Frisyren kändes mycket bättre idag när jag piffa lite med den själv. Lite för kort känns det än men om några dagar har jag nog vant mig. Känns lite konstigt att vara blond igen. Det här är ju nästan den färg jag en gång hade. Nu är nog pappsen nöjd :)Stressade hem från jobbet för att hinna hämta Tilde innan fritids stängde. Annars är det ju Kg som hämtar på tisdagar men han och småttingarna är ju i Hede fortfarande. Hem och bytte om och drog sen och hämtade tårtor och åkte på gå/lunka/löp-avslutning. Nu ikväll har vi smaskat på varma mackor och nu ska jag ta egentid i soffan och kolla på några avsnitt SATC :)

12/9-11 Sur på mig själv

Alltså, jag var nöjd med frisyren jag hade. Varför i hela friden skulle jag klippa det ännu mer? Hade ju visserligen en skitsnygg frisyr som förlaga men nu med facit i handen och insikten att det blir aldrig så bra som bilden (dessutom en läcker modell om antagligen är mint tio år yngre än jag själv). Men varför klippa av det överhuvudtaget när jag var nöjd och trivdes??? Blir så förbannad på mig själv som ska försöka vara tuff. Nu får jag nätan skämmas för jag ser ut om en kille alternativt en 42-åring som inte tappat lusten till att försöka se snygg ut i håret och helt enkelt klipper det kort och låter det hänga. (Förlåt inga fördomar här men ni förstår kanske vad jag menar....hoppas jag). Suck. Tycker t.o.m att det ska bli jobbigt att åka till jobbet och träffa folk imorgon. Kan man inte ta ledigt fram till jul ungeför då det borde ha växt ut igen.....

Min tröst idag är att mitt hår växer ut väldigt fort. Och inget ont om frisören. Hon klippte som jag bad henne om så jag har bara mig själv att skylla. Så här illa är det hursomhelst. Men jag har också slingat det och det blev bra! (Ursäkta de suddiga bilderna)
11/9-11 Hemma igen

Ja, man har ju mått som man förtjänat idag.....vaknade med magknip och sen resten av dagen har jag känt mig allmänt risig och illamående och med huvudvärk.

Åkte hem från Stockholm vid tolvtiden och passade på att uträtta lite ärenden i Uppsala. JAg var på IKEA och där får man ju lätt ihop några kassar. Köpte bl.a tavelbelysning efter inspiration från P och F´s lägenhet igår. Även ett nytt överkast till Ilian och kuddar till soffan. Sen åkte jag till barnens hus för att hitta födelsedagspresent till Ilian, vilket jag inte gjorde. Glömde bort att Toys r´us fanns :(. Sen avslutade jag på Gränby för att lämna tillbaka en topp jag köpte på MQ igär men som jag fick lite ångest över idag. Kunde dock inte låta bli att gå in på Nilson skor och kolla om de där stövlarna fanns där. Det gjorde dem!!! Eller förresten, det kanske inte var så bra. Nu var jag ju "tvungen" att köpa dem :)

Sen bar det äntligen av hem till bästaste Tilde som tillbringat helgen först hos Edins och sen hos syrran. Det hade gått jättebar på båda ställena. Inte för att jag trodde att det skulle gå på något annat sätt heller. Vi åkte och köpte pizza och satt och kollade på Harry Potter 7 och myste lite.

På eftermidagen fick jag tillbaka den där huvudvärken och bestämde mig för att jag imorgon ska ringa doktorn. Men när jag kom hem så tog jag en sån där svindyr migränspray bara för att utesluta att det var migrän. Jag har ju inte trott det eftersom det känts annorlunda denna gång. Men tänk att det gick över :) Så då var det migrän iaf.

Nu är jag dödens trött och ska gå och lägga mig också. Imorgon på min lediga dag ska jag upp ottan för jag ska till frissan tidigt. Vad jag ska göra där blir en surprise. Natti natti.

10/9-11 Shopping och party

Efter en fantastisk god hotellfrukost var det shopping shopping som gällde. Mitt mission var ett par nya höstboots. Bruna. Jag gillar inte riktigt skomodet denna höst. Dessa korta boots är skitfula på mig med efter mycket letande hittar jag ett par lite högre med kilklack som var skitsnygga (bild kommer). Dessutom hittar jag ett par lite varmare Rieker-stövlar som var helt vansinnigt snygga också. Men jag köpte bara bara bootsen. 

Vi gick runt i affären och hade det trevligt och gick sen också och tog ett glas vin. Efter det morskade vi på oss och det blev lite mer shopping i en underklädesbutik :) När vi sen gick hemåt så kom jag på att jag kommer ångra ihjäl mig om jag inte köper de där Rieker-stövlarna så vi gick tillbaka till den butiken med då fanns de inte kvar i min storlek :(

Vi promenerade sen tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning för kvällens fest. Tog sen en taxi till Karlbergsvägen och tillbringade resten av kvällen med trevliga människor i en fantastiskt fin lägenhet. Vid tretiden på natten gav vi upp och åkte tillbaka till hotellet. Ingen utgång blev det. Vi hade alldeles för trevligt på festen :)

9/9-11 Till Stockholm.....igen...

Efter arbetsdagens slut så åkte jag till Uppsala, ställde bilen i parkeringsgaraget vid stationen och tog pendeln till Stockholm. Kom fram till stan och kände mig så full av liv och puls. Gick där med min lilla resväska i eftermiddagssolskenet bland folk med fredagskänslan lysande i deras ansikten. JAg tog sikte på Kungsholmen och hotellet där jag min kära kära vän H skulle tillbringa helgen. Jag checkade in och inväntade H som kom med tåget från Nyköping en timme senare. Efter glas vin och lite piffning gick vi ut och åt på en mysig italiensk krog i närheten av hotellet. En alldeles förträffligt trevlig kväll som avslutades med en drink i hotellbaren.  

8/9-11 Nya kunskaper

Har just lärt mig att blogga via mobilen så nu kan jag hålla er uppdaterade även om inte datorn är med :) Nu i helgen t.ex :)

Skaplig dag på jobbet. En aningens huvudvärk bara. Var in till chefen och överräckte en kopia av mitt examensbevis och det kändes oerhört skönt kan jag lova.

Ikväll har Tilde och jag haft lite mys. Vi bakade pizza och åt den framför en film och sen gick vi och läste Narnia-boken.

Nu väntar färdigpackning för ännu en helhelg i Stockholm. Denna gång dock utan barn. Tilde ska vara hos Edins imorgon och hos Tessan på lördag. JAg har lite problem med klädval bara. Lyxproblem javisst...Men det är ju inte varje gång man ska ut och partaja i Stockholm och vill ju inte se ut som en sunkig 33-årig småbarnsmamma (!) Jaja, jag har packat i princip allt jag hade i partyväg och om inget av det fungerar kan jag ju alltid köpa mig något nytt på lördag när det är shopping shopping med bästaste H.

Testar lite här.

Testar lite här.


7/9-11

Jobbdagen flöt på bra. JAg har en lärarkandidat som gör det mesta jobbet just nu och det är riktigt trevligt att sitta längst ner i klassrummet och kolla in när någon annan gör mitt jobb. Även om det är lite frustrerande också. JAg vill ju liksom göra på mitt sätt.....

När jag kom åkte jag direkt på coop (!) och hämtade ut mitt efterlängtade examensbevis och leendet fanns på läpparna hela eftermiddagen/kvällen. När jag kom hem förberedde jag inför Me&I-träffen på kvällen och jag bakade ett nytt bröd och lagade svampsoppa. JAg var lite orolig för brödet men det blev jättegott. Recept kommer :)

Me&I-träffen blev lyckad och jag hoppas Frida blev nöjd. Iaf så var det mycket trevlig och tjejerna fick såklart skåla i lite bubbel med mig för att fira att jag nu äntligen fått min examen. Lite kläder blev det också :)Rapport från de norrländska skogarna är att jaktlaget fått två tjurar och en kalv men darlingen hade bara sett lämmel och sork ;)

Uppdatering på min huvudvärk är att jag nästan inte känt någonting alls idag så jag ber om ursäkt om jag oroat folk i onödan. Det var nog "bara" migrän iaf.

ÄNTLIGEN!!!!

Som jag har gråtit varit frustrerad över att fått avslag så många gånger. Men tack vare Jan Björklund och hans regeringsbeslut i våras kan jag nu äntligen hålla i mitt alldeles eget examensbevis. Vilken lycka och vilken tyngd som lättar från mina axlar.

Vilken underbar känsla idag när jag kollar min jobbmail och har fått ett mail från Examensenheten vid Uppsala Universitet att de har skickat mitt examensbevis. Jag nästan grät av lycka. Som jag har bråkat på dem. Och den känsla som frustrationen gav upphov till är helt omöjlig att försöka förklara. När jag pratade med dem för nu nästa två år sedan så var det en omöjlighet att få ut examen om jag inte gjorde ytterligare en examenstermin (trots att jag redan slutfört allt jag skulle göra. 4,5 års studier och nästan 400 000 i studieskulder). Men med det nya regeringsbeslutet i våras i och med den nya lärarlegitimationen så blev det nu möjligt för mig att ta återigen ansöka om examen vilket jag gjorde i juni. Och idag kom det!

6/9-11 Skum huvudvärk

HAr haft skum huvudvärk hela natten och hela dagen. Det började i igår eftermiddag och jag var lite orolig för att det kanske var migrän som var i antågande. Men nu vetisjutton om det är det? Migrän är ju lite skum i och för sig men inte som det här. Det sitter som en stor fläck bakom örat och det gör inte ont hela tiden utan helt plötsligt är det som om tusen knivar skär rakt genom huvudet och jag förlorar synen och nästa faller bakåt för att i nästa sekund vara borta igen. Det är så att jag baxnar till när det händer och det kommer och går hela tiden. Ibland kan det komma ofta men den kan också vara borta i någon timme. Det försvinner inte när jag ligger ner utan flera gånger inatt var jag tvungen att gå upp och prova olika sorters tabletter. Prövade både alvedon, treo och voltaren men inget hjälpte. Kan det kanske vara migrän ändå? Jag är liksom som öm på det där fläcken bakom örat också och om jag kammar håret där så kommer en sån där ilning direkt. Som jag sa. Skumt. Ska snart gå och lägga mig och försöka sova bort det onda.

LÅng dag på jobbet följt av föräldramöte. Det gick bra men den planerade brännbollsmatchen vi skulle haft mot föräldrarna ställdes in. Det var bara hälften av ungdomarna där och jag var väl inbte så överdrivet sugen heller med min huvudvärk. Men vi ska försöka ordna en ny brännbollskväll.

Nej, nu ska jag krypa ner hos Tilde.


5/9-11 Svampskog igen :)

Snacka om att vi var trötta i morse Tilde och jag. JAg gick upp och gjorde frukost och fick iväg henne till skolan och sen kröp jag ner i sängen igen. Den lyxen kan jag unna mig på min lediga måndag utan barn hemma. Gick upp vid tio och lullade runt lite och drack kaffe och hade det allmänt skönt innan jag hämtade Tilde och en kompis vid halv ett och åkte ut i skogen för att hitta lite mer svamp. En och en halv korg på mindre än två timmar. Det är helt galet vad med svamp det finns i skogarna. Jag hade kunnat tänkt mig att vara ute hela eftermiddagen men flickorna tröttnade och ville hem och leka. Och förresten så är det rätt jobbigt att ta reda på svampen så det kanske var lika bra att vi åkte hem. Men jag ska ut nästa måndag också. Det gäller ju att passa på. Nästa år kanske det inte är någon svamp alls.

Tilde och hennes kompis lekte sen hela eftermiddagen och jag tvättade, städade lite och rensade svampen förstås.

Ikväll har jag läst Narnia för Tilde och jag har lovat att läsa mycket för henne nu när inte småttingarna tar en massa tid på kvällarna.

Tyvärr har jag ikväll känt av min migrän. Inte hade jag någon medicin hemma heller. Måste fixa det imorgon. Nu var det ett helt år sedan sist och jag hoppas verkligen att det inte bryter ut på allvar. Då blir jag ju helt oförmögen till allt :(

4/9-11 Gröna Lund

Efter frukost och ihoppackning bar det av till Grönan. Vilken helkul heldag! Vi var kvar ända till åtta på kvällen. JAg åkte massvis med karuseller (dock vågade jag mig inte på den ny insane). Tilde åkte också det mesta. Verkligen en helt underbar dag. Jag tycker det är så mysigt på tivoli. Stämningen, dofterna, karusellerna, att gå och småäta popcorn och andra godsaker, lotterier, ja allt är så härligt. Det kommer fler bilder när Linneá har mailat mig sina. Hon hade sin nya finkamera med sig och fick nog många häftiga bilder. Håll till godo med dessa så länge.

   

Tilde har varit så gudomligt snäll hela helgen. Världens bästa unge <3. Hon är verkligen helt fantastisk att ha med sig så här. Hon har bara hängt på och varit glad hela tiden. Jag tror att det är så viktigt att barnen får vara ifrån varandra ibland och få uppmärksamhet på olika håll.

När vi kom hem var vi så trötta att vi inte ens orkade packa ur bilen. Vi störtade i säng på en gång. Vilken helhelg :)

3/9-11 Tjejmilen 2011

Då har man gjort det igen; sprungit tjejmilen. Är det tradition nu?? En tradition som åtminstone håller i sig är att jag blev sist igen. Typ. Fast jag var var den som sprungit mest innan. Det känns lite jobbigt faktiskt. Jag har som mitt löpsteg oberoende på hur långt jag springer. Måste alltså börja träna intervall om jag ska komma ner i tid. Men är det så viktigt egentligen??? Att röra på sig måste ju ändå vara målet?

Så här snygga var vid innan vi åkte iväg :)Men det är så roligt att delta i detta. SÅ mycket folk och glädje. Den där milen kommer liksom lite i andra hand. I år var det rekord med nästan 30000 startande. Martin Stenmarck var där och sjöng live.

Efteråt trött med nöjd efter att ha orkat springa hela vägen.Alla var nöjda och glada (utom Linnéa som hade sprungit hela milen med smärta i fötterna efter de nya skorna) åkte vi hem och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans.

2/3-11 Stockholm

Hade en bra dag på jobbet. Det var klassens dag och var som förra året ute vid Sandika och några av ungdomarna hade tältat där natten innan. Vi hade en trevlig dag med grillning och umgänge. Några tyckte nog att det var lite tråkigt men de är ju ungdomar och de ju som bekant ibland lite svårt at uppskatta att bara sitta still och njuta av det fina höstvädret och prata. 

Efter jobbet kom Tessan, Ludde och Tilde och hämtade upp mig. Jag var riktigt redo för Stockholm i lundhagsbyxor och med grillröken liggandes som en dimma runt mig. Jaja, är man från landet så är man ;) Jag får ta igen det nästa stockholmshelg (redan nästa helg faktiskt).

Efter att ha hämtat upp Linneá på GUC och sen ett stopp på Max där jag inledde helgens matfrossande med att dela ett nuggetmål med Tilde och dricka en härligt god lyxshake så fortsatte färden mot Stockholm och fredagseftermiddagsköerna. Det gick ändå rätt bra och vid sex var vi framme. Lite firarbubbel, god uppladdningspasta och sen spel på det. Jag introducerade de andra på Mexican Train förstås. Tidig sänggång för att ladda inför morgondagens pärs.

Så här kan det se ut när man umgås i dagens tekniska samhälle ;)
Tilde drejar på Linnéas Ipad, Ludde spelar på sin dator, Tessan spelar wordfeud på sin Iphone och Linnéa lär sig sin alldeles nya proffskamera. (Och jag, jag tar kortet med Wordfeud är inte långt borta)"Mamma, jag vill också ha en iPad"Kg och småttingarna åkte på seneftermiddagen upp till Härjedalen för årets jakt. Småttingarna ska mysa med farmor och farfar och pappan ska vara tuffing i skogen.


1/9-11

Bättre dag idag :)

Kvällen ägnades åt packning åt fem personer. Kg och småttingarna åker till Hede och jag och Tilde ska till Stockholm. Det var bara det att jag blev inlurad att börja spela online-spel så det tog väääldigt lång tid att packa.

Jag har aldrig varit intresserad av att spela varesig dataspel eller tv-spel. Visst satt jag säkert lite med det där nintendot man hade när man var liten och spelade Super Mario Bros och Tetris men så här på senare tid har jag inget som helst intresse av det. Jag har inte kunnat förstå hur människor, gamla som unga kunde sitta timtal och spela spel. Tills idag....Jag har börjat spela Wordfeud på Iphonen och herregud vad kul det är!!! Det är alfapet online och man lägger ett ord lite nu och då och spelar både mot folk man känner och helt okända. Verkligen superroligt och jag inbillar mig också att det är lite hjärngymnastik. Så kom igen nu alla mina vänner med iphones eller andra smartphones. Ladda ner appen wordfeud och sök upp mig Iliansmamma så kan vi spela mot varandra :)

RSS 2.0