31/5-12

Ilian (och vi) har haft en skitnatt. Han låg och gnällde i sömnen med kinder som hettade av allergisk reaktion och han rev sig hysteriskt över hela kroppen. Vi fick också ge honom extrapuff. Jävla skitgräs. Det är så synd om honom och också jobbigt för oss. Kg kan halvslumra med en sparkandes unge bredvid sig men jag kan inte det. Jag vill kunna det förstås. SAmtidigt vill jag vara vaken och pigg för att trösta Ilian och försöka mildra hans klåda men jag är så vansinnigt trött. efter någon timme gick jag och la mig i Ilians säng och han sov hos Kg. Det hade gett med sig och Ilian hade kunnat slappna av och somna så småningom.

Nu är det en sån där vecka igen. En sån där vecka där man slår knut på sig själv för att få ihop allt. Barn, jobb, träningar, tandläkarbesök, grillkvällar, mer jobb, brandövningar och livet. Dessutom är m och m ute på turné hela den här veckan annars brukar vi kunna få lite hjälp där när det krisar.

Måndag: Utvecklingssamtal för Ilian och Nike. Kg båtövning på kvällen.
Tis: LÅng dag för mig på jobbet. Tilde tennis. Hem och bytte av Kg som for iväg på HLR-utbildning.
Ons: Grilleftermiddag på dagis. Tilde fotboll. Kvällsjobb med rättning och betygssättning.
Tors: Tilde och Nike tandläkaren. KG Rt. Packa inför helgen.

Puh....denna vecka är även den sista inför betygssättning vilket förstås lägger extra press på mig.

Idag fick Tilde åka med bussen som gick från öregrundsskolan med språkelever och vid Frösan mötte jag upp. Sen fick Tilde vara med mig i några timmar innan det var dags för tandläkarbesöket på eftermiddagen. Det besöket resulterade i två nya inbokade besök där hon den ena gången ska laga två hål och den andra gången dra ut en mjölktand som inte mår bra. Det skulle bara dubbelcheckas med en specialist först för eventuellt måste hon ha någon slags skena eller något sådant så att nästa tand kan växa upp som den ska.
Oj oj, lilla gumman vilka dåliga tänder hon fått. Som tur var sa tandhygenisten idag att hennes nya tänder såg friska och starka ut. Bra! Hon sa också att Tilde skulle få en stående tid för att komma och lacka på tänderna som ett extra skydd. JAg som tycker vi är så noga med godis och läsk i veckorna och ändå är tänderna så här :( Kg var ju iväg med Nike också och där hade det gått bättre. Hon hade eventuellt haft ett litet hål men det var inget att laga ens. Hon låg också långt före sina jämnåriga och hade redan ett par lösa tänder. Hon fick röntga idag också vilket de inte gör förrän vid sexårskontrollen annars. Hoppas Nikes tänder blir bättre.

Ikväll är Kg på Rt. Det är planering nu inför Euromeeting om två veckor. Jag har varit så himla trött ikväll men det blev iaf några sidor HP innan läggning och sen satte jag igång att packa inför min Stockholmstripp i helgen. Vi ska ha tjejsläktträff. Kul :)) Man hade kanske kunnat önska en roligare väderprognos. Lite vin på en uteservering hade ju ine varit helt fel men vin inne funkar ju också ;)

Nej, nu ska jag gå och lägga mig innan jag somnar här med kläderna på i soffan.

Gräsklippningsbesked

Det senaste nu är att gräset ska klippas på förskolan på fredagsmorgonen. Bättre än onsdag morgon men jag är fortfarande inte helt nöjd. Bäst hade ju varit att klippa på fredagseftermiddagen men det gick inte för då var ju alla barnen ute och de kunde inte hålla alla barnen inne bara för Ilian var allergisk. Som jag ser det så offrar man Ilians välbefinnande för de andra barnen. Men det kanske är i sin ordning?

Arg

Faan nu klipper de gräset på morgonen igen på förskolan. Tänk att man måste ta det här varje år. JAg blir så arg.

http://www.astmaoallergiforbundet.se/Page.aspx?catid=150&pageid=250

Rabarber?

Om det är ngn som läser detta som har en massa rabarber de inte kan göra av med så tar jag tacksamt emot. Här hemma älskar vi allt som har med rabarber att göra :) men tyvärr har vi för lite själva.


28/5-12

Idag har jag jobbat hemifrån. Men började morgonen med ett utv. samtal för Nike. Inga konstigheter där. Sen hem och satte punkt för de nationella proven och förde in alla resultat. Sen satt jag o rättade slutarbeten i några timmar innan det var dags för överskolningssamtal för Ilian. Min lilla kille ska ju börja skolan i höst. Där fanns det lite mer att prata om. Gruppdynamik och allergier bl a.

Tilde har varit iväg på avslutning med pysselgruppen i kväll. Fast egentligen är den riktiga avslutningen på lördag då de ska till Furuvik.

Småttingarna har varit trötta ikväll. Jobbig helg. Men vi bakade bröd och gjorde rabarberkräm. Sen Bolibompa och sen läsning i HP-boken. Inga problem med läggning ikväll.

Kg har varit på båtövning hela kvällen.


27/5-12

Strålande härlig dag! Den började med att vi sjöng för vår 8-åring <3 Av oss fick hon en klocka, en hel del sommarkläder, ett kastspö men gladast blev hon för den egna hemnyckeln. Hon fick fina saker från Hede också. Utespel, badmadrass, efterlängtad lego och andra bra saker. 

Jag fick också en fin morsdagpresent, en ny hårfön :)Efter frukost bar det av till kyrkan för Luddes konfirmation.

Efterråt var det bjudning med 30 personer hos m och p. Vi passade också på att uppvakta mamma på morsdag.När festen för Ludde var slut åkte vi hem. Jag la mig en i en solstol en liten stund och Kg tog med barnen och åkte och fiskade. Tilde ville ju självklart prova nya kastspöet.

  

Till middag åt vi pizza som Tilde beställt till födelsedagsmiddag.

Vilken härlig dag det har varit idag!


I want

När jag var på Edblads häromdagen så blev jag förälskad i en väska. Och ja, man kan bli det. I skor, väskor och män. I den ordningen. Ibland.


26/5-12

Började dagen med en guidning. Den gick väldigt bra :) Fick betalt i lax :)När jag hade guidat klart gick jag in en kortis på Edbladhs och shoppade upp mitt presentkort jag fick av maken förra sommaren. Det blev en Designual-klänning, en Vila-klänning och ett halsband.Resten av dagen tillbringades på altanen. Jag hade hoppats på lite sällskap av släkten men de fastnade i Östhammar. Syrran kom iaf till slut :)Maken var ute på en joggingrunda men redan vid stretchingen efteråt var han tvungen att ta en öl ;)Till kvällen och grillning kom tjocka släkten och det blev full fart några timmar.Det blev också lite firande av Tilde som fyller år imorgon. Fina presenter blev det.  Gladast blev hon nog för en efterlängtat kamera som hon fick av Tessan. Även att ta hål i öronen var förstås populärt :)


Senare på kvällen blev det Eurovision föe hela slanten. Men kaos än musik kanske med huset fullt av gäster. Men vi såg Loreen ta hem hela altet och det var ju kul :)


25/5-12

Tilde har tillbringad dagen på Örskär. De kunde inte ha fått en finare dag. Hon var full av förväntan och skulle de få se den berömda gölgrodan? Yes, det fick dem!Fy vilken hemsk dag på jobbet. VAttenkrig hela dagen. Gick inte att bedriva undervisning alls. Och sen ringa hem till föräldrar om detta. Elelver fattar inte varför det inte är ok att ha vattenkrig på skolan. De förstår inte att blöta golv är livsfarligt. De förstår inte att lärare inte tycker att det är ok och bli blöta på jobbet. De förstår inte varför man inte får kasta på vem man vill. De förstår inte heller att det fortfarande är några veckor kvar på terminen och att det inte är ok att balla ur redan nu. Helt utmattnade var denna dag.

Men nu är det helg :) Känns extra bra efter en skitdag på jobbet.


24/5-12 Några mil på cykel

Vet inte varför men bestämde mig för att cykla till jobbet idag. Var det för att det var underbart vacker vårväder? Var det för att skolan var stängd och att jag inte hade någon exakt tid att passa? Var det för att hedra min naturälskande kollega som begravdes idag? Ville jag ha ett träningspass? Eller var jag bara helt enkelt dum? Jag tror faktiskt mest på det senare.

Det gick skapligt bra 1,5 milen dit. Men när jag skulle hem....ajajajaj min rumpa. JAg hade dessutom lånat Kg´s cykel. En sån där med jättesmal sadel så jag trodde allvarligt att det var något fel med min bakdel. Jag stod upp och cyklade hela vägen hem.KOm precis i tid för säsongens första guidning. Det gick jättebra och jag fick en självförtroende-boost :) Jag är riktigt bra på det där!

Ikväll har jag planterat de blommorna jag köpte igår. Tyvärr hade jag räknat lite fel så jag får komplettera i Östhammar imorgon.Ikväll kan jag knappt gå. Hur i hela fridens namn ska det gå imorgon???

Förresten, ikväll kom sonen hem också så nu är familjen fulltalig igen <3

IKEA

Måste bara fråga; vad är det med Ikea och deras förmåga att få folk att köpa saker? JAg skulle bara ha nya glas, en visp och en rullgardin till Ilians rum. KOmmer hem med 23 saker! Till mitt försvar måste jag säga att jag inte varit där sen i höstas.


23/5-12 Heldag i Uppsala med Nike

Har varit hela dagen med Nike i Uppsala. Främsta anledningen till att vi åkte in var att Nike hade en uppföljningstid på Ortopeden för sina fötter. Men som vanligt när man bara är till stan typ varannan månad (som bäst) så är det ju en hel del saker som ska uträttas.

Gränby, Max, Ackis, Ikea, Elgiganten, Biltema, Plantagen, ÖB och sen Gränby igen.

Det gick bra hos doktorn. Vi ska stretcha Nikes fötter så ofta vi kan och hon ska ha stadiga skor. Vi ska tillbaka om två år men läkaren var helt övertygad om att hennes sneda fötter kommer att rätta till sig med tiden.

Självklart blev det sushiköp innan vi åkte hem.Nike och jag hade köpt en present till pappan; en cykelhjälm!


Ilian i Sanden

Ilian har vari tmed mormor och morfar i Sanden. Det har gått jättebra med allergin och han har knappt känt av något alls :) Händerna har också blivit bättre :)  Här är några bilder därifrån. Det är ju så man längtar ihjäl sig. Inte så många veckor kvar nu hoppas jag. Vi är inte helt överrens om hur vi ska göra maken och jag.  


22/5-12 Åter en härlig vårpromenad

Ännu en underbar vårpromenad i kvällningen. Nästan en hel mil promenerade jag, 9,7 km blev det. Fina bilder även denna gång. Man bor på en rätt underbar plats ändå :)


Strumpsortering

Strumpsortering är bland det tråkigaste jag vet. Och varenda gång svär man över udda strumpor och funderar på den eviga frågan; var tar den andra strumpan vägen???

Tur jag har en duktig piga :)
21/5-12

Studiedag idag. Brandskyddsutbilning. Så vi vet vad vi ska göra om eleverna brinner. Det var en mycket bra förmiddag :)På eftermiddagen pratade vi om den planerade ombyggnades av skolan och vi fick en inspirationsföreläsning och fick sen själva sitta och diskutera hur vi skulle vilja ha det. Bra eftermiddag också med andra ord. Vissa studiedagar är bättre än andra :)

Passade på att göra en lasagne med mycket ost till middag. Ilian är iväg med mormor och morfar till Sanden några dagar.

Alpresenärerna titttade förbi på väg hem till Hede igen. De lämnade presenter, fick sig en bit mat, lite kaffe och drog sen vidare. Farmor vill gärna ha med sig Nikis hem men det gick inte för till helgen blir det konfirmation och lite släktträff och hon har även ett besök på ortopeden inbokat på onsdag. Vi hoppas de kan träffas framöver.


20/5-12

Jag har haft en lugn och skön dag alldeles för mig själv. Tilde och Kg var iväg på fotboll i Österby hela dagen, Nike lekte med kompis och Ilian åkte med m och p till Sanden. Jag plockade lite i köket och fixade med tvätten och sen la jag mig i en solstol och lyssnade på en bok i tre timmar. Utan att skämmas det  minsta faktiskt.

Tilde kom hem från fotbollen och var lite besviken. De hade inte vunnit någon av sina fyra matcher. Hoppas de vinner någon snart, de som kämpar så hårt.

Till middag grillade vi en kanongod älgfilé och till den råstekte jag potatis som jag gratinerade med fetaost. Väldigt gott!

Det blev en liten joggingtur på 4,5km ikväll. Men det var lika jobbigt som vanligt. Sen blev det dusch och en söndagsfilm.


19/5-12

Vaknade och kände mig lite ur gängorna. Vet inte riktigt varför. Bara lite melankolisk.

Ilian vaknade och var så kliig på händerna. Han rev och rev i sina små händer och nu har han öppna sår och det gör ont i hela mig.

 

Som tur var klarar Ilian humöret bra och är pigg och glad nästan hela dagarna.Efter frukost släpade jag mig ut på en joggingtur på 6 km. Efter det kändes det lite bättre. Tills Kg kom tillbaka från sin "lättare" runda på 1,2 mil. Då kände jag mig tung igen :(

Nike muntrade upp mig med att bjuda på "fika" i lekstugan.Vi fyllde poolen.Dagen blev bättre. Efter lunch gick vi på promenad till lekparken med småttingarna.

Sen blev det altanhäng hela eftermidaggen. Vi konstaterade att det här var första kristihimmelsfärdshelgen ever som Kg inte jobbade :)   Trevliga grannar kom runt på lite bubbel. Senare dök även mamma och pappa upp och grillade middag med oss. Det blev en tidig kväll, jag blev lite trött visst.

Present-tips Tilde

Stortjejen fyller ju år söndag och om någon vill ha presenttips så kan jag tipsa om sommarkläder i stl 134/140. Hon har inget kvar sen förra sommaren. Vill ni ha andra tips än kläder så kolla under kategorin presenttips här till höger.


18/5-12

Båda flickorna lekte med kompisar så jag och Ilian åkte ner på "stan ett par timmar på eftermiddagen. Vi tänkte gå och äta glass och mysa lite men det var så kallt att det blev glass hos mormor istället.Sen blev det en tur på biblan också.Vid fem åt vi middag ute (jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid att ha en man hemma på eftermiddagarna och kvällarna och faschineras fortfarande över att det är såhär som de flesta familjer har det och att jag liksom inte har fått uppleva det förrän nu.)

Nu ikväll har Tilde kompis här på övernattning och vi ska kolla på Pirates of the Carribean.

Nu har vi två helt oplanerade dagar framför oss. Vad härligt!


Trötta barn

Igårkväll var det hockey på tv. BArnen ville kolla på film och äta popcorn i Nikes säng. Så här såg det ut när vi kom in och skulle säga godnatt. Alla sov och popkornsskålen låg på golvet. Trötta barn <3


17/5-12 Skräckupplevelse

Ungarna har varit på konstigt humär idag. Tilde var obstinat och strörig. En lite tonårsförkänning är jag rädd. På eftermiddagen tog Ilian över. Men där beror det mest på allergin. Han är trött helt enkel. 

 Vi har haft besök av F och barnen. Äntligen fick vi till en liten dejt. S och Nike fann varandra snabbt och de hade nog velat leka lite till när det var dags för dem att åka hem. Nej, vi får helt enkelt se till att få till lite träffar. Men det är lättare sagt än gjort faktiskt. Båda familjen har fullt upp med sitt. 

På eftermiddagen var Kg ute och klippte gräs och jag grejade på inne. Plötsligt känner jag att det luktar bränt och börjar söka efter källan. Öppnar dörren och luktar ute men därifrån är det inte. JAg får då lite panik och börjar springa runt inne och hamnar i Ilians rum och konstaterar att det luktar där någonstans. JAg blir rädd att det är från vinden och ropar in Kg. Han har brandjour idag ska ju också tilläggas.....När han kommer in så står vi där på Ilians rum och då ser vi tändstickorna under sängen. Stormtändstickor som han varit och stulit i "förbjunda lådan". Riktigt, riktigt arga blev vi. Och rädda förstås. En stormtändstick slocknar ju inte om man blåser på den och hade han tappat den i sängen, kanske blivit rädd eller så och sängen tagit eld då kunde ju vad som helst ha hänt. Ilian hade kanske inte ens tagit sig ut ur rummet. JAg ryser vid blotta tanken. Ilian själv hade förstått att han gjort något riktigt dumt för han hade sprungit och gömt sig redan när jag ropade in Kg. Vi hittade honom bakom huset och nu hoppas och tror vi att han inte gör om detta. Vi tror att han nu förstår hur tokigt det hade kunnat gå. Herregud, när ska den ungen sluta göra hyss????

Ikväll har Ilian det jobbigt med allergin. Hoppas det är bättre imorgon.

Tallparkens nakenbad

Jag letade och letade i hopp om att se något av intresse men jag var kanske lite tidigt ute ;)


15/5-12 A walk down memory lane....

Lång dag på jobbet och direkt efter arbetet åkte jag hem till en kollega för att avsluta rättningarna av de Nationella proven.
När jag kom hem därifrån vid åtta så insåg jag att det var hockey på tv´n och det ville jag inte kolla på. Jag bestämde mig för att gå på promenad i vårkvällen. Vilket bra val! Det blev en underbar men också sentimental promenad. Jag gick ner till bortersta Tallparken och gick på klipporna hela vägen ner till Hasselbacken. Det här är en promenad som jag och min bästis H gjorde många många gånger i vår ungdom. Jag tror inte att jag har gått hela klippvägen utan henne någon gång och det var förstås lite sorgligt och jag gick och tänkte på hur livet tedde sig då och hur allt blev. Jag är inne i en lite känslosam period just nu och inte mycket ska till för att jag ska börja lipa. Vet inte varför. Att gå och tänka på sin ungdom och och börja känna sågon slags åldersnoja gör saken inte bättre. Några fina bilder fick jag trots att jag bara hade ajfånen med mig. Jag missade solen med några minuter. Men ändå var det helt underbart. Det doftade hav och tång och måsarna skränade.

Jag letade och letade vid "våra" klippor. Jag visste att de fanns någonstans och plötsligt fanns de bara där :) BW och HA

 

Den här fina sälen pryder nu en klippa vid societshuset.


14/5-12 Hemma

En av de sämsta dagarna någonsin att vara sjuk på. JAg skulle starta upp en intensivkurs i engelska med några nior idag men det var omöjligt att uppbåda energi imorse. Det är väl själva faan. JAg som i princip aldrig är borta från jobbet för sjukdom. Men nu var det som det var. Inte så mycket att göra åt. Kg lämnade barnen tidigt på förskola och fritids imorse och jag sov fram till elva. Sen förflyttade jag mig til soffan och kom inte därifrån förrän barnen kom hem. JAg känner mig piggare ikväll men jag har huvudvärk och fortfarande lite ont i magen. Inte har jag ätit ngt heller. Ska nog våga mig på lite yoghurt eller fil sen.

Kg kom hem och lämnade barnen, kastade i sig lite mat och drog iväg på övning. Jag haft en sån där härligt vardagskväll då allt bara flyter på. Badade småttingarna, hämtade Tilde från pysslet, hjälpte henne med matteläxan, fixade lite kvällsmat, soffmys där alla barnen satt hos mig och kramades och pussades och sen en lätt läggning.

Nu blir det lite egentid i soffan med protokollskrivning och lite förberedelse inför imorgon.

Ikväll är en jobbig kväll för Ilian. Han är svullen och rinnig i ögonen och han har börjat spricka upp på händerna. Andningen är dock ok. Men han är så duktig lilla killen. HAn gillar inte alls att ta sina ögondroppar men gillar läget.

Bilden är från i lördagskväll


Imorgon planerar jag att åka på jobbet.


13/5-12 Sjuk

Men hallå. Då var man sjuk. Bara sådär. Vaknade med världens magont och frossa. Gick och la mig och vaknade vid halv tolv. Inte var det bättre då. Allt jag försökte dricka eller äta bara ränn rakt igenom mig :( Feber hade jag också på eftermiddagen. Vad hände? Magsjuk? Matförgiftad? 

Cissi och hennes familj var här och hängde på altanen i solen men jag var nog inget vidare trevligt sällskap. Iaf så grillade de hamburgare av älgfärs. Vi har köpt en sån där hamburgerpress och den kan varmt rekommenderas ifall ni inte har ngt. Vi köpte vår på Claes Ohlsson och den fungerade hur bra som helst.

Hamburgerpress Capere 

När syrran och hennes familj åkt så gick jag och la mig i sängen och sov i två timmar. Kg kom in och sa att han skulle åka och jobba men jag var alldeles för slut för att opponera mig. Vid sex kommer Tilde in och väcker mig och säger att dom är hungriga. JAg kravlar mig ur sängen och blir nu lite arg över att Kg "övergivit" mig och åkt och jobbat. Tilde erbjuder sig att laga mat och jag bsätter mig på en köksstol och övervakar. Hon lyckas alldeles själv laga makaroner och korv. Utan att jag behövde lägga mig i alls. Min lilla duktiga unge <3 Barnen var sen duktiga att komma i säng själva. Jag låg på soffan ett tag men gick tillbaka till sängen och stupade för natten. När Kg kom hem vet jag inte.Grattis Linnéa på 18-årsdagen!

Idag fyller min fina systerdotter Linnéa 18 år!

11/5-12

När vi kommit iland från kryssningen drog vi till Uppsala för lite panikshopping. Barnen skulle ha skor och sen var det lite andra "måste-ha-saker" på Gränby. Vi fick till att  bli lite effektiva för att hinna hem till tre och hämta barnen innan m och p skulle iväg. På min shoppinglista fanns också en ny bikini men helvete vad deprimerande det blev då. Det blev en ny överdel och sen en strandklänning. Ingenting i världen kommer att kunna få mig att visa mig i bikini på en strand bland folk i sommar. Jesus kristus säger jag bara. Hur kunde jag låta det gå så långt :( 

Men när vi kom hem så rensade Kg ut sin garderob på byxor. Han fick 12 par som han inte kunde ha. Det är visst fler som lagt på sig lite. Skadeglad jag? Inte då ;) Nej, men skämt åsido, på min man är det klädsamt. Sen han slutade på Ica och börjat äta frukost, lunch och middag (vilket han inte gjorde när han jobbade) och dessutom fått tid att börja träna så har han nu gått upp en hel del kilon(ca 10) vilket nu resulterat i att han knappt har några byxor alls att ha längre. Det som kanske är mindre kul är att han inte heller kan ha sina smokingbyxor som han investerade i förra våren. Det var värre det :( Hur det än va nu så fick sig Kg´s pappa en helt ny garderob med byxor. Kg han får åka och shoppa nytt nästa månad.
 
Till kvällen kom Sara, Freddan och lille Alfred. Sara överraskades en lite tidig 30-årsfödelsedagspresent och bubbel. Hon fick av alla oss en systemkamera som hon önskat sig i många år. De drar till Alperna imorgon så det var ju läge att få den innan resan :)


Tidig födelsedagspresent

Jag var inne i taxfreen i början av resan och kollade in parfymer. Inte för att jag hade råd att köpa någon.. men det var å andra sidan ingen som riktigt föll mig i smaken. Precis innan jag gick ut så gick jag förbi Chanel-stället (ngt jag bara brukar gå förbi i vanliga fall) och där var det en flaska som fångade min uppmärksamhet och jag luktade på den och var sen helt såld. Men nja, tyckte väl kanske inte att jag hade de pengarna. JAg gick förbi flera gånger och tänkte köpa den med nej. Samvetet sa emot.

Innan vi gick av båten köpte svärmor den åt mig i för tidig föedelsedagspresent. Lycka!!! Tack så väldigt väldigt mycket.


Kryssning

Vi har varit iväg på kryssning med Kg föräldrar. De har både fyllt 60 år så det ville vi fira med att åka iväg och har trevligt och äta gott. Irene och jag skulle dessutom gå och se Kristina från Duvemåla på Svenska teatern i Helsingfors.

I onsdags lämnade vi barnen hos min mamma och pappa och drog mot Stockholm där båten väntade på oss.Buffé, goda drinkar, dans och sen sänggång. Trevligt trevligt!

(Ser ni att jag försöka dölja mitt munsår som var i storleken av Västra Götaland?)

 
Torsdagsmorgonen började med härlig sjöfrukost innan vi steg iland i Helsingfors.Efter en kort promenad där vi hann  med att kolla in Domkyrkan var vi framme vid Svenska Teatern.Sen var det då äntligen dags! Ändå sen jag var och såg Kristina från Duvemåla i Stockholm för kanske 12 år sedan så har jag längtat efter att få se den igen. Jag kan alla låtarna utantill, jag läser böckerna varje sommar och med jämna mellanrum tittar jag på filmerna. Det är något i berättelsen som trollbinder mig och kärleken mellan Kristina och Karl-Oskar är så innerlig och Kristinas längtan hem till Sverige är så hjärtskärande att det knyter sig i magen bara jag tänker på det. Teatern är alldeles nyrenoverad och vi hade finfina platser. Jag hade laddat upp med näsdukar för jag hade på känn att det skulle bli känslofyllt.

  

Ja herregud vad jag grinade. Jag började redan vi första strofen i prologen och sen grinade jag i fyra timmar i sträck. Andades ut lite i pausen men sen var det dags igen. Mot slutet hade jag använt alla pappersnäsdukar och fick leta i fickorna efter pappret jag hade i början för att se om det hade torkat lite så att jag kunde använda igen. Det här var bland det bästa jag har sett och upplevt i hela mitt liv. Han som spelade Karl-Oskar var så övertygande och så fantastiskt bra att jag nästan trodde att han VAR Karl-Oskar på riktigt. Kristina lika så. Trots att hon bröt på finska så var hon outstanding. Så även han som spelade Robert. Bättre än Jöback i originaluppsättningen skulle jag vilja påstå. Höjdpunkerna var "ljusa kvällar om våren" och "Du måste finnas". Även "Guldet blev till sand" var en höjdare och det gick rysningar längs ryggraden. När slutscenen var över så snyftade jag hejdlöst och tårarna bokstavligen sprutade ur ögonen på mig. Teater i världsklass!


 

 

Efter föreställningen var jag alldeles slut av all gråt. Men promenaden tillbaka till båten gjorde mig gott.

Det blev en lite lugnare kväll men inte desto mindre trevlig.
Mina småttingar


8/5-12

Idag har jag känt mig lättare om hjärtat.

Började med att gå upp tidigt och få iväg Tilde till skolan. Passade sen på att jobba en timme innan de andra vaknade och vi åt frukost på altanen.

Efter frukost gick vi iväg på en härlig vårpromenad. Det blev 5,5 km och småttingarna knatade på och var så duktiga. Här kommer underbara bilder:Till lunch blev det en "här är ditt kylskåp", en inte så tokig gottetallrik med laxmacka, romfylld avocado, brieost och lite annat smått och gott.Till eftermiddagsfikat kom pappa och det blev lite altanhäng i solen. Härlig att den här dagen bjöd på så mycket sol. Det var bonus. Det hade jag inte räknat med.

Ikväll har Kg varit iväg på utbildning i Tierp och jag har varit på Badortsmöte.

Imorgon bär det äntligen, äntligen av till Helsingfors och Svenska teatern!
7/5-12 Tung dag

Jag hade egentligen min hemmajobbardag men igårkväll fick jag ett oerhört ledsamt besked att en kollega hastigt och helt utan förvarning gått bort på dagen. Jag åkte därför till skolan idag för att finnas där med och för mina kollegor och elever. Stämningen var tryckt och sorgen låg som ett tungt täcke över lärarrum och korridorer.  Det fick också en annan att tänka på livets förgänglighet. Hur snabbt det kan gå och att man inte kan vara förberedd på någonting. På bara ett ögonblick kan livets förändras och någon man trodde skulle finnas för alltid är plötsligt borta. Min kollega var bara 58 år och helt utan förkänning kollapsade han på golvet och vaknade inte mer. Det är ofattbart och hemskt. Hans glasögon låg där på hans arbetsbord och min telefon och wordfeud påminde mig om att det var min tur att göra nästa drag i min match emot honom. Så sorgligt. Vår glada och uppsluppna chatkonversation från förra veckan finns kvar och i fredags satt vi och pratade om våra sommarplaner. Och sen bara är allt förändrat.

Sov gott MJag åkte hem till m och p efter jobbet. Köpte med mig lite fikabröd men det liksom fastnade i halsen. Inte ens kaffet smakade gott :(Åkte sen hem för att försöka jobba lite men det gick förstås inte heller. Lagade lite mat och inväntade familjen.

Ikväll kom svärmor och svärfar. PÅ onsdag ska vi ju åka iväg på Duvemåla-kryssningen. Tyvärr så förtog dagens händelser ju lite av glädjen inför den här ledigheten och den lilla resan. Men sånt här kan man inte värja sig för utan man får försöka se det som att det är livet tråkigheter som ibland gör sig påminda och det kan man inte styra över.

Ta hand om era nära och kära.

6/5-12

Ännu en utedag med fantastisk väder. Vi började med frukost ute :)Det blev en eldardag. Idag gick vi lös på torrgräs. Min man brandmannen var lite nervös tror jag ;)Ilian och bästisen lekte med båtar i bäcken.På eftermiddagen blev det altanhäng men mor och far. Lite rosé och lite grillning. Till efterätt blev gräddar och jordgubbe. Sommaren närmar sig med stormsteg :)
5/5-12

Oj oj, var visst lite sliten idag. Gick och la mig igen efter frukost och när jag vaknade igen vid elva så tog jag en treo och sen piggnade jag på mig. Vi gick ut och körde trädgårdsarbete hela dagen. Släpade och eldade ris i flera timmar. Jobbigt och härligt på samma gång.

Till kvällen kom belöningen! Hemmagjord sushi och rosévin! Jag börjar bli riktigt proffs på det! Göra sushi alltså ;)Sen var det soffmys med familjen. Barnen tjatade sig till att få titta på Avatar så det gjorde vi. Senare tittade Kg och jag på Badjävlar. Kg hade aldrig sett och jösses vad den är bra. Vi skrattade gott och igenkännade på flera ställen. Inte mycket har förändrats i bygden sen sen spelades in 1971. Ja, jösses.

4/5-12

Hemmajobbardag. Rättning av nationella prov. Hann med en liten joggingtur på nästan 5 km också. Skönt att komma ut och få frisk luft men oj så jobbigt. Det kändes att det var många veckor sedan jag joggade.

PÅ eftermiddagen kom en R över och vi delade en flaska vin innan vi tog färjan över till F för en liten kollegekväll. JAg och R tillhör inte det här arbetslaget men var "särskilt inbjudna" av värden. Hoppas vi skötte oss ;). Trevligt var det.  En aningens för mycket att dricka blev det. Sent blev det. Men återigen; trevligt! 


1/5-12

Idag har det inte hänt så mycket. Kg har jobbat och Nike och Tilde har varit iväg på var sitt håll och lekt. Ilian har skrotat runt här hemma och jag har legat i en solstol i lä hela dagen. Hade planer ett tag på att rätta lite prov men så tänkte jag att "nej jag ska bara njuta av vårsolen och lämna proven till arbetstid". Bra val va! På eftermiddagen kom m o p runt och det blev lite bubbel till vårens ära.

Insåg att det blev lite för mycket sol eller snarare lite för lite solskydd.

Nu laddar jag för arbete i två dagar.

 


30/4-12

Kg tog jobb idag.

Jag vaknade rätt tidigt och hade sängmysmorgon med Nike. Härligt sätt att vakna på; en varm liten barnkropp som kramas <3

Mitt på dagen gick vi på en liten skorgspromenad och sen grillade vi kolbulle på baksidan innan det var dags för M och N och åka vidare mot Uppsala.Jag tog det lugnt. Fick inte så mycket gjort. När Kg kom hem vid sju gick vi till majelden vid Fyrskeppet. En helt underbar kväll; havet som en spegel, mycket folk, solen på väg ner och vårsånger av Ö-kören.
RSS 2.0