30/11-12

Imorse vaknade Ilian med hög feber och var jättehängig. Så idag har både Tilde o Ilian varit dåliga. Tilde är inne på sjätte dag med feber.

Nike har fått vara hos sin gammelmoster och sysslingen idag.

Kg fick lite ompyssling och rakning på kusinens nya jobb där de rakar med kniv och hade prova-på-dag. Kg gillade verkligen detta och kommer säkert gå dit igen. Aldrig har han väl varit så välrakad som när han gick därifrån.

 

 

Vi har hunnit med att handla lite julklappar. Nästan alla 73 barn vi hade att köpa julklappar till är klara. Skönt värre.


29/11-12 Till Linköping

Nu är det vitt ute! Härligt!

Efter jobbet bar det av mot Linköping. Kg körde bra i ovädret och vid halv nio var vi framme. Moster o morbror vet hur man välkomnar gästar :)


28/11-12

Kg har varit hemma med Tilde idag. Hon hade feber hela dagen idag också men verkade ändå pigg. Men febern gör att hon får vara hemma imorgon också.

Jag har haft en bra dag på jobbet trots lite "nuharjagvaritbortaochharendelatttaigen-ångest" innan jag insåg att min vikarie gjort allt hon skulle som jag tänkt och att läget var under kontroll.

Kg o Tilde hade fixat och donat hemma och fått upp utebelysning, lagat god middag och bakat en paj till efterrätt. Dessutom hade de tänt lyktorna vid entrén så det var så mysigt att komma hem. På tal om att komma hem då valde jag kanske årets sämsta dag att ta bilen utan vinterdäck. Det var slask imorse men det övergick på förmiddagen i snö och sen snöade det hela dagen. Men hem kom jag även om det tog sin lilla tid.


Lärarlegitimation

Äntligen :)


27/11-12

Har varit hemma med Tilde idag också. Hennes feber vill inte ge med sig och hon hostar rätt illa. Hoppas verkligen hon piggnar på sig till helgen och att de andra håller sig friska.
 
Det har varit en rätt seg dag hemma. Tilde och jag har läst Narni,  kollat på film, målat mode, adventspyntat lite och jag har beställt fotokalendrar och sorterat strumpor (dödstråkigt). Jag har tyvärr också åkt på en låsning i ryggen, bäckenet) så jag har jävulskt ont.
 
Till middag blev det isterband och råstuvad potatis. Gott tyckte Kg och jag. Motsatsen till det tyckte barnen.
 
Kg har varit iväg på övning och jag hade ytterligare en ensam läggning av alla barnen. Jäklars vad snabbt man vänjer sig vid att vara två. Nu ska jag avsluta kvällen med lite glögg vid brasan.

27/11-12 Vab

Andra dagen vab. Tilde är hängigare idag än igår.


26/11-12 Nike 5 år

Imorse var vi vakna tidigt hela familjen för att gratta minstingen Nike. Fina paket blev det. Också Nike har nu ett fint armband som farmor gjort. Rosa såklart :)
 
 
Jag har varit hemma med Tilde idag och hon har haft feber hela dagen så vi blir hemma imorgon också.
 
Ikväll har Sofie och barnen varit här och grattat. De fick vara stand-in för pappan som hade brandövning. Trevlig födelsedagsmiddag och vi åt "hemma-pizza" som Nike själv fått bestämma.
 
 
 
 
 

Otäck bild

Den här bilden på Nike från Halloween fick jag av Sofie. Visst är den riktigt otäck?!


Nike 5 år

God morgon och grattis älskade lilla trollbäbis.


25/11-12

Tilde har varit dålig idag. Hon har haft feber och hostar illa. Hon var inte bättre nu på kvällskvisten så det blir vab imorgon. Första vab för hösten. Har klarat oss länge ändå tycker jag.
 
Kg ahr jobbat dygn och kom hem vid halvsex. Nike har varit iväg till kompis och Ilian har varit på kalas. Bra för då kunde Tilde vila ordentligt.
 
Ikväll har vi ätit en god laxmiddag. Jag provade att bre på ett täcke med vitlöksost på laxen och det blev jättegott. Pressad potatis till det och sherrysås.

Fentimans

När barnen lagt sig blir det findricka för mammorna :)


24/11-12

Bra lördag! Vi fyndade vinterkläder till Ilian på Östhammars köp o sälj-sida på Facebook. 120 kr för ett Po.p-ställ. Det är vad jag kallar fynd :)

Kg drog iväg på nattdygnsjobb och jag bjöd över Sofie o barnen på lördagamys. Barnen åt hamburgare o fick titta på film. Sofie o jag fixade ett bord fullt av plockmat och gott bubbel. Smarrigast var nog de vitlöksgratinerade musslorna. Supergott verkligen! Vilken kväll! Kärlek.


Lycklig kille

Lycklig kille har varit med pappan på morgonjakt. En knipa blev det. Men vem ska laga o äta den? Inte jag. Usch.


Tandläkarbesök

Vi hann med tandläkarbesök för båda minstingarna idag också. Gick galant :) Båda ska få komma om ett halvår igen för att kolla upp gränsfallshål.


Avsky

Denna text florerar på facebook nu och jag bara fullkomligt avskyr den. Många av mina "vänner" har "likat" och jag blir förfärad. Ska man alltså inte hjälpa människor i nöd bara för att de inte råkar bo i Sverige. Ska vi sluta upp med bistånd och sköta oss själva och skita i andra? Ska vi vi låta kvinnor könsstympas och sen dö en plågsam död när hon föder barn? Ska vi låta bäbisar svälta ihjäl i flyktingläger för att mammorna är för utmattade för att ge dem mat. Ska barn plågas ihjäl i diaré för att vattnet de dricker är smutsigt? Nej, fy för den lede vad jag blir arg när folk tycker att vi ska klippa biståndet. Visst, det finns barn i Sverige som inte heller har det så bra, det kan jag hålla med om. Men att jämföra detta med den misär som prostituerade gatubarn i Bombay lever i eller, barnsoldaterna i Sierra Leone eller familjerna i flyktingläger i Somalia är ju galet och till och med rent puckat. Nej, jag säger, öka biståndet istället! Ge fler möjlighet att leva ett drägligt liv, få utbilning och mätta magar.
 
Tänk till innan ni "likar" sånt här. Usch.
 
Foto

BVC

Idag har vi varit på vårt sista BVC-besök, Nike och jag. Nu är en era över; småbarnperioden övergår till att bli skolperioden. Innan jag hinner blinka är man väl tonårsförälder ;)

Det gick superbra hos BVC. Vi har ju också världens bästa sköterska :) Det var vikt och längd, balans, motorik och spruta. Inte ett pip sa hon vid sprutan (Nike alltså, inte sköterskan). Vi konstaterade också att hon var lång. Men det visste vi ju redan. Hon och Ilian är i princip lika långa trots att det skiljer drygt ett år.


Historieätarna 70-talet

Förra veckan började jag ju att kolla på historieätarna där varje program handlar om hur man levde under en viss tidsperiod. Förra veckan var det 1600-tal, den här gången var det 70-tal som gällde. Två personer ska under fem dagar leva, äta och klä sig som man gjorde då. Och så blandar de in experter och kändisar. Bra koncept. Men det här med 70-tal. Jag är ju född -78 och har inga egna erfarenheter av 70-talet men en del känner man ändå igen liksom. Som t. ex kvinnokampen, kläderna, det ständiga rökandet inomhus, gratinerad falukorvsring, pulvernyponsoppa med mandelbiskvier, campari och juice, disco, aladåber, platåskor och ABBA. JAg fick också lära mig att att kinamaten intoducerades under 70-talet men att samma mat hette sverigemat i Kina :)
 

Här är länken!

http://www.svt.se/barnkanalen/lilla-aktuellt/

21/11-12 Den årliga LC-auktionen

 
 
 
Vilken kväll! Vi är så nöjda! Jag hoppas nu också att alla inblandade, de som skänkt, de som köpt och alla andra som på ett eller annat sätt bidragit, känner att det var värt det. Efter att hela klubben, http://ladiescircle116.blogspot.se/,  slitit i veckor med genomförandet av vår årliga auktion stod det sent i går kväll klart att vi slog förra årets resultat med 520 kr. Vi samlade alltså i år in 61520 kr! Varenda krona av dessa går till "mitt" barnhem, Nyamekye, i Ghana. http://www.barnhemmetighana.se/ Nu ger vi dessa barn möjligheten att att få en utbildning och förutsättningar att förändra sina liv. Det här gör mig lycklig! Tack alla inblandade!
 
 
 
En inte så bra bild på mig. JAg ser helt slut ut. Det var jag visserligen. Dessutom glömde jag, eller hann inte, att ta egna bilder så jag har lånat från http://systerstorochlillebror.blogspot.se/
 
 
 
 
 
 
 

20/11-12 Friskvårdscheck

Lång och uttröttande dag på jobbet. Kom hem med huvudvärk och stressmage.
 
Har ikväll varit och fått massage för min friskvårdscheck från jobbet. Var till Viktoria på Stilla Vrå och det var riktigt bra! Mina varmaste rekommendationer. Det är ju det bästa som finns; att få massage. Love it!
 
Kg har varit iväg med barnen på träning.
 
Kvällens avslutades med förberedelser inför LC´s årliga auktion imorgon. Jag har bakat mina berömda saffransskorpor bl.a ;)

I dagarna

I dagarna är det ett år sedan livet ställdes på ända. Det har varit ett omtumlande år och idag, ett år senare, väntar vi fortfarande på att saker ska lösa sig. "Det kommer nog något gott ur det här" var några av de tröstande ord vi hörde. Men har vi inte sett det där goda. Men vi hoppas fortfarande. Och vi är inte bittra. Vi ser framåt. Och vi har varandra.

Tors 19.15 Barnkanalen

Imorse fick Tilde på sig en fin tunika och vi flätade håret. Hon skulle ju vara med i TV för böfvelen ;) När jag kom o hämtade från fritids vid halv fem så meddelades det glatt att det hade gått jättebra när TV varit där och att det kommer sändas på torsdag 19.15. Tilde hade i vanlig ordning tagit ur sin fina fläta o håret såg ut som ett skatbo. Dessutom hade hon hittat en för liten kofta o tagit på sig. Suck. Why bother?


Love is in the air

Min lillasyster o hennes kärlek är förlovade :)) Nu hoppas vi förstås på ett bröllop :)) Stort grattis till er kärlek!


Lilla Aktuellt

Tilde och några skolkamrater bildade för några veckor sedan en Malala-grupp för att samla in pengar till att flickor ska få gå i skolan. Hon kom hem från skolan och berättade att de hade skickat ett mail till Lilla Aktuellt och att de nu kanske skulle få vara med i TV. Det var för flera veckor sedan och jag förklarade för Tilde att bara för att man skickade mail till Lilla Aktuellt så var det inte säkert att man kom med i TV. I torsdags kom Tilde hem och var eld och lågor och berättade att de fått svar från Lilla och att de skulle komma och göra ett reportage på måndag. Där ser man :) Vad roligt för barnen att det uppmärksammas att de gör något bra :) Spännande!!

17-18/11-12 Kryssing med kollegor

Har varit iväg med några härliga kollegor på kryssning. Det var fjärde gången vi var iväg och jag tror banne mig att det här var den bästa hittills. Många skratt, supergod mat, väldigt bra musik, massvis med dans (tjohoo) och en och annan drink. Tack så mycket för ett superdygn :)
 

16/11-12

Återigen en skön dag hemma med Nike. Vi kom upp tidigt så vi fick en hel del gjort. En saffransockerkaka bl.a till fredagsfikat bl.a :)
 
Vi hämtade syskonen när de slutat skolan och det blev en pysseleftermiddag för dem och en kompis.
 
 
 
Fredagen avslutades med tacomiddag och fredagsmys med popcorn. Nike orkade inte hela kvällen utan somnade som en liten gullegris i mitt knä.
 
 

Rolig idé

Det måste man ju prova när det blir vinter och kallt!
 

Ny serie

Har ikväll sett en lite rolig och intressant serie; historieätarna på SVT. Tycker man om mat och historia så ska man titta på detta :)
 

15/11-12

Morgonen började bra men strax innan vi skulle förändrades läget. Vi har en stor korg i hallen där vi har alla mössor, halsdukar, schalar och 700 udda vantar och en och annan raggsocka. Det är liksom kaos varje gång man ska ha något därifrån. Dvs varje morgon och vid varje uteträning. Då måste man ösa ur allt ur korgen för att leta och sen ligger allt på golvet för man har ju inte tid att lägga i allt igen. Och det slutar oftast med att man inte hittar det man ska för barnen har inte lagt tillbaka vantar eller glömt på dagis, fritids, ute eller i bilen.  Får ni bilden framför er? Så här:

Förra året hade barnen varsin korg med grejer i men de korgarna finns inte kvar. Måste försöka fixa detta snarast för det ger upphov till galet mycket irritation framförallt på morgonen. Hursomhelt, jag letar efter min favoritschal som jag givetvis inte hittar och sen kommer jag också på att jag måste fixa en annan grej som jag också går bet på och i samma veva upptäcker jag att Ilian vara stpr där och har inte fått på sig sina kläder och jag fräser ut honom att skynda på. Han blir nu förnärmad och ledsen för han höll visst på att berätta en sak när jag blev arg. Så nu börjar han gråta och jag får förstås dåligt samvete. Maken höjer nu rösten åt mig och tycker jag felprioriterade när vi nu hade så bråttom. När jag och barnen åker hemifrån blir jag ledsen för det också.

Jag hade dock en bra dag på jobbet så humöret vände :)

Efter att ha jobbat i skolan i 7 år fick jag idag min första spontana applåd av en klass efter att ha avslutat en väl genomförd 3-lektioners presentation av Amerikas slavhistoria och "the civil rights movement". Vilken känsla! Vet ej vad jag ska dra för slutsatser av det? Att jag för det mesta har tråkiga lektioner eller att det ligger i högstadieelevers natur att inte alltför ofta tacka och berömma läraren? Men det känns härligt att all tid jag lagt ner på denna power point faktiskt också blev uppskattad av eleverna när jag var så nöjd och stolt själv över jobbet.
 
Kg har varit hemma och haft jour idag. Han har fixat och donat inne och när jag kom hem var han i full färd med att plocka ner gardinen i köket "den var så smutsig". Jojomensan :)
 
Jag var hemma vid sex-tiden ikväll och då bytte jag av Kg som drog till skogs och vildsvinen. Med en tänd brasa och ett glas rosé firar jag nu in helgen. Och vilken helg det kommer bli! Men först på lördag. Fram tills dess är det bara slappa och familjemys som gäller. 

Dagens tips

Vill du att barnens morgonhumör ska förändras? Klipp av håret på dem! Varje morgon sen vi klippte Nike har hon studsat upp före klockan sex glad som en lärka och surminerna vi fått dras med var eviga morgon verkar ha försvunnit med det avklippta håret :)


Lillkillen kliig :(

Usch, Ilian är så kliig nu :(

För att mildra klådan går han ibland o öppnar frysdörren och lägger händerna mot de iskalla lådorna. Det gör ont i mig :((


Brända mandlar

På begäran! Så här gjorde vi! De smakade inte som de gör när man köper dem på marknaden. Dessa är mer "karamelliserade". Men man får nog exprimentera lite. Det här var ju första gången jag gjorde. Googlar man på det så verkar det krångligt och de ska rostas i ugn och allt möjligt. Det här receptet fick jag av en elev:
 
Knappt 1 dl vatten
1 dl socker
1 förpackning mandlar.
 
I med allt i en het panna och rör runt tills vattnet är borta. Klart!
 
Pudra över lite florsocker när de svalnat :)

Fynd

Jag har aldrig sett serien Desperate Housewives men jag har ju förstått att den är jäkligt bra. Idag fyndade jag hela första säsongen oöppnad för 60 kr. Så nu börjas det :) Jag har heller inte sett Greys anatomy. Får försöka få tag på den sen. Men nu blir det några säsonger med desperata hemmafruar. Hur många säsonger finns det egentligen?


11/11-12 Fars dag

Fars dag och den firade vi med att låta pappan åka ut i skogen :) Inga djur blev dock.

Nike var o lekte med kompis o vi andra åkte på karate i Östhammar.

På eftermiddagen jobbade jag några timmar och sen blev det farsdagmiddag bestående av en helt galet god älggryta med hasselbackspotatis och pappans favorit pannacotta med hallonsås till efterrätt. Vilken skön helg vi haft!


Kärlek


Eftermiddags-date

Eftermiddags-date med min älskare herr Infomentor. Idag är vi rätt sams också. Inatt kl 23.59 är det deadline för de sista omdömena. Sen kan jag slappna av lite fram till betygssättning om några veckor. Men oj, vilket grundarbete jag gjort :) Klapp på axeln på mig :)

Tillbringar söndagseftermiddagen med min bästa vän herr Infomentor.  http://instagr.am/p/R5GAfRsWCC/


10/11-12 Lördag

Skön dag! Inga planer alls. Jag gick på långpromenad i nästan två timmar och när jag kom hem tog Kg en löprunda. Det var det mest avancerade som hände idag. Fast jag och Nike provade att göra brända mandlar också och det blev jättebra! Det kommer vi göra fler gånger.

Vi åt en god middag bestående av älgstek, klyftpotatis, kantarellsås och vitlökssmör.

Avslutningsvis slapparkväll i soffan med en sprakande brasa.


Nyklippt Nike

Vi blev lite wild and crazy här hemma och klippte av Nikes hår. Hur bra blev inte det!


Äntligen!

Plötsligt händer det! (Var hur glad som helst tills it-kollegan säger att det var synd att min dator inte väntade till december med att krascha för då hade jag fått den allra senaste modellen)


Vill ha!

Titta vilka fina glöggmuggar! Dessa skulle jag verkligen vilja ha! IKEA rules!
 

7/11-12

Åh, låt nästa vecka vara lugnare än denna. Snälla!!!

Kg har mycket jobb o kommer inte hem förrän efter sju (bra visserligen, men merjobb för mig). Jag har omdömesskrivning och har utvecklingssamtal OCH har tagit mig lite vatten över huvudet med ett litet PP-projekt. Jag använder all energi som går att uppbåda på jobbet men måste ändå sitta ca 2 timmar hemma också varje kväll. Någonstans där måste jag vara mamma också. Men nästa vecka blir bättre!


6/11-12

Följande ord får beskriva min dag: ilska, oro, mer ilska, besvikelse, stress, föräldrasamtal, 12-timmarsarbetspass, huvudvärk, telefonsamtal, trötthet och bokläsarmys vid brasan. Ikväll är jag fortfarande arg. Och orolig. Och besviken.


Argmorgon

Idag är jag arg. Jag är arg för att:
* ungarna krånglar
* maken la bort bilnyckel (hittade den i jaktbyxorna i lådan under sängen) så att jag blev sen
* barnen inte håller reda på mössor och vantar (blev ännu senare)
* att kläder sitter åt och skaver och
* att jag inte har råd att köpa nya som passar och
*att jag inte har karaktär nog att träna och gå ner i vikt så att jag kan ha de kläder jag måste dras med
* att jag fortfarande inte har någon dator och idag har jag tre utvecklingssamtal där jag verkligen hade behövt datorn
* att jag inte blir informerad om viktiga händelser
 

5/11-12 Jobb

Jobb, jobb och mer jobb. Blev kvar en timme extra på jobbet och har jobbat två timmar till ikväll. Och på tal om jobb så är det nästan spikat att Kg har 4 veckors jobb framöver. Skönt. Det blir liksom lite tidsfrist att hitta ngt annat.


Joråsatte

 
Jorå, det är Sofie. Trollmor Sofie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ändrade helgplaner

Det blir ändrade helgplaner. Nu i helgen skulle vi åkt på vår traditionella julmässa på Ekenäs slott och haft myshelg i Linköping. Men moster ringde mig i helgen och talade om att det inte var nu i helgen som vi trott sen i somras. Känns jättetråkigt då vi åkt på denna julmarknad i snart tio års tid. Men idag pratades moster och jag vid igen ochh vi bestämde att vi skulle komma till Linköping första helgen i december istället och gå på julmarknad i Vadstena. Det kan ju också bli mysigt :)
 
 
 

Måndagsvin?

Ja jag vet, man borde kanske inte dricka vin på en måndag men här är mina skäl:
1. Det fanns en skvätt kvar av mitt favvovin.
2. Det blir liiite mer uthärdligt att rätta monsterhögen med prov.
3. Det är kallt inne.
4. Det är gott helt enkelt.

Kom dock på precis när jag hällt upp det halva glaset att jag ska hämta Tilde från pysselkvällen om en timme så det blir inget. Kanske senare.


4/11-12

Vi fortsätter vår intensiva helg. Lång o skön sovmorron visserligen men sen blev det karate i Östhammar, sen vidare till Västland för middag med vänner och husinspektion. Efter det droppade familjen mig i Östhammar för LC auktionsplaneringsmöte. När jag kom hem drog Kg tillbaka till Östhammar för att hämta kött. Själv satte jag mig och jobbade någon timme.

Nu är lovet slut. Det är några mycket långa o tuffa veckor fram till jul.


Minnesljus

På väg till Alunda stannade vi till vid Börstils kyrka för att tända ljus vid en saknad väns grav. Du fattas oss fortfarande.
 

3/11-12

Lite jobbig morgon måste man väl ändå få säga att det va. Att dessutom komma upp till ett kök i kaos gjorde ju inte saken bättre.
 
 
Men vi laddade om och på eftermiddagen åkte vi till Alunda för middag med familjen L. Trevligt värre. Och god mat! Tilde blev kvar över natten hos sin "nya bästa vän" Clara.
 

2/11-12 Partydags!

Förmiddagen spenderades med förberedelser för eftermiddagens 6-årskalas och kvällens spökfest.
 
 
Vid tre dök det upp 10 småmonster här hemma och de levde upp till monsternamnet kan jag säga. Vi hade planerat för några lekar men de gick inte att genomföra för ungarna var alldeles för speedade och sprang bara runt runt runt. Ilian tillbringade nästan hela kalaset med sin tjej sittandes och spelade spel.  Men fika och en godisspökvandring blev det i alla fall. Ilian sa efteråt att han inte tyckte att det var ett bra kalas. Stackaren. Han hade nog alldeles för höga förväntningar och vi hade kollat i böcker på lekar och allt. Men det var helt enkelt för många försökte vi förklara. Det är svårt att ha lekar och sitta still när det var 12 barn och nästa alla var utklädda till monster i ett spökhus. Då vill ju barnen springa runt och skrämmas. Men lite tråkigt tycker jag att han inte gillade kalaset. man vill ju inte se sina barn besvikna :(
 
Direkt när kalaset var slut laddade vi om inför kvällens kalas. Lite stressigt blev det. Vid sex kom det lite grannar och annat löst folk. Alla hade med sig tapasrätter och det dukades upp till ett härligt tapasbord. Barnen fick avhuggna monsterfingrar med maskar. 10 vuxna och 12 barn. Fullt ös alltså :)
 
 
 
Vi hade en mycket trevlig kväll!
 
 
 
 

Fin pumpa

Maken är duktig på pumpor. Också.


Kalasgodis


Kg städar


1/11-12

Kg fick jobb idag också. Bra förstås men det hade också varit bra med assistans hemma inför kalas och party imorgon. Nu har jag ägnat två av två lediga dagar till plock, städning, tvätt och intensiva barn.Nike och Ilian kunde emellanåt faktiskt ta det lite lugnt och spela spel.

 
 
Ikväll har vi pyntat och förberett mer. Jag har bakat spökmaränger. Kg inre alltför imponerad tror jag. Jag tyckte de blev söta.


Höstlovsmorgonmys


31/10-12 Hemmadag

Idag har vi varit hemma hela dagen förutom en tripp till vårdcentralen och biblioteket. Barnen har lekt bra och jag har småplockat och tvättat.
 
Tilde var iväg till Fritids några timmar där de hade spökvandring. På kvällen började Tilde planera för sin"bus eller godis-runda som hon skulle ha någon gång i veckan. Jag förklarade för henne att om man ska gå bus eller godis så är det idag. Då var klockan för mycket såklart och hon hade ju inte heller någon kompis att gå med. Jag vägrar att släppa de senare i veckan. det är ju idag som är den riktiga Halloweendagen. Nu ska visserligen Ilian ha kalas på fredag men det beror endast på att jag ville ha hjälp av Kg att genomföra det och då var fredagen den bästa dagen. Tilde blev såklart besviken för att hon missat att det var just idag men å andra sidan kommer hon nog få sitt lystmäte av spöken på fredag. (Och om jag ska vara riktigt ärlig så gillar jag inte att mina barn ska gå runt och tigga godis, har lite svårt för det...)
 
Kg har jobbat långpass och var inte hemma förrän sju. Barnen avslutade kvällen med popcorn och film i soffan. Själv blev det favoritfåtöljen (den enda visserligen) och en bok. Fick en blixtrande huvudvärk tyvärr så det blev inte så mycket läsning som jag egentligen hade velat. Fick gå och lägga mig ner istället.

RSS 2.0