29/10-14 Bakslag i måendet

Idag har inte varit någon bra dag. Trött och jäkligt ont i fogarna. Nu ikväll har jag haft hjärtklappning och svimningsattacker. Jag fryser också trots att vi har över 20 grader inne. Men jag har inte feber. Varför kan jag inte bara få må bra och njuta av graviditeten? 

Ikväll kom det ett par till oss för att kolla på huset. De verkade jätteintresserade!

27/10-14

10 timmars sömn och en härlig hotellfrukost på det! Det är livet på en pinne det.


Vi har hemma i Öregrund redan vid elva och Kg tog på sig jobbarkläder och gick ut för att få lite gjort. Jag gick och la mig och sov ytterligare några timmar. 

På eftermiddagen tog Kg en löprunda och jag lagade kantarellsoppa och vitlökskrukbröd. Bäst att passa att äta mat som inte barnen gillar. 


Kg va iväg på brandövning senare på kvällen och jag fortsatte med att inte göra någonting. Kvällen avrundades med en film. 

26/10-14

Efter Tildes karate idag åkte vi till Gävlebro och satte barnen på bussen till Hede. Nike blev i vanlig ordning lite ledsen. Hon har sådan separationsångest och har alltid haft det. Men när bussen väl börjat rulla så gick det över på en gång. 6 timmar lång bussresa men det hade gått jättebra! De hade en välfylld kasse med matsäck och andra mutor :)

Kg och jag gjorde något riktigt spontant. Vi tog in på hotell i Gävle. Bara sådär. För att vi helt enkelt var värda det. Gör att jag behövde muntras upp och för att det är så sällan som vi har barnvakt. Det blev Elite Grand hotell. 


Slöande på rummet


En timme i relaxavdelningen 


Avslutningsvis middag på en restaurang
något kvarter därifrån. Jag åt bara en förrätt tyvärr. Det här med maten fungerar ju inte så bra nu...

Bra beslut att bo på hotell!


25/10-14

Bra förmiddag med barnen. De var snälla och hjälpsamma. De gick tillsammans ut i "vår" skog och plockade svamp. 
Till lunch provade vi att göra pannkaksmuffins som jag fått tips om. En riktig höjdare blev det! 


På eftermiddagen var småttingarna iväg på kalas och jag gick och la mig och sov några timmar. Tilde fick sitta med datorn under tiden. 

Jag vaknade lagom till att Kg kom hem från jakten och mäklaren kom på en liten titt. 

På kvällen kollade vi i lite gamla fotoalbum från när barnen var nyfödda. 
Kg hoppades på att få känna lite sparkar men det verkar som om han får vänta ett tag till. 
Magbild v 20
24/10-14

Jobbig dag. Förkylningen vill inte släppa. Inte yrseln heller och sen foglossningshelvetet på det. Suck. 

Barnen var på skoldisco på kvällen. Tilde piffade hos en kompis men småttingarna gjorde sig fina hemma.


Kg var och slaktade hela kvällen så jag fick ha fredagsmys alldeles själv. När jag  hämtat småttingarna somnade de nästan på en gång i soffan. Men de hade haft jätteroligt! 
23/10-14 Ultraljud

Vilken dag! Tidigt uppe med barnen och sen iväg till Uppsala för ett rutinultraljud.  Jag var ganska nervös men allt gick så himla bra och allt såg så bra ut som det kunde. De härjade runt därinne så fint. Vi fick frågan om vi ville veta kön men det ville vi inte. Jag tror dock att minst en av dom va en liten pojke ;)

Den här bilden blev bäst. Det är tvillingen 1 som ligger längst ner. Den som jag tror är pojke. 


Tvillingen 2 var lite vildare och svårare att få bra bild på. Det vita strecket mitt på är hinnväggen som skiljer barnen åt.


Svårt att få en bild med båda på.Efter ultraljudet uträttade vi lite ärenden och sen blev det sushilunch på Gränby. Fem bitar fick jag i mig bara tyvärr.  På eftermiddagen mådde jag pyton och var yr och svimfärdig hela tiden. Försökte bota med en liten sockerkick i form av bakelser men jag fick bara ner tre tuggor och inte ens en lite sipp av kaffet. Lite städning hemma. Imorgon kommer mäklaren hit på en liten titt på eftermiddagen. 


22/10-14

Fick iväg barnen till skolan imorse. Gick sen och la mig och vaknade tre timmar senare. Flyttade mig till soffan och kollade på en film. Känner mig inte vidare mycket piggare ikväll. Men nästan inga sammandragningar alls och rörelser hela dagen. Så det är ju bra! Hoppas förkylningen kan släppa snart. Det är så jobbigt att hosta.

21/10-14

Första dagen som sjukskriven. Första gången i mitt liv. Men det är ju också första unika gången som jag väntar tvillingar.

Har vilat i princip hela dagen. Inte varit "duktig" och härjat runt inne utan verkligen vilat. Jag har hostat illa och varit lite yr men har nästan inte haft några sammandragningar alls. Dessutom har jag nu äntligen känt rörelser i magen!!! Underbart! Tänk vad lite vila kan göra. 

20/10-14 Sjukskriven en sväng

Sjukskriven då. Ringde bm imorse efter att ha tuppat av två gånger efter varandra. Skrämde barnen. Det är nog ingen fara var hennes svar. Ta en alvedon, vila en stund så blir det nog bättre. Jag åkte till jobbet efter någon timme men har mått pyton hela dagen och haft flera gråtattacker och varit yrslig och illamående. Dessutom dunderförkyld. När jag kom hem åkte jag på eget bevåg till vc här i Öregrund och frågade om de kunde ta lite prover bara för att checka av att allt var som det skulle. Det var det inte. Mitt blodtryck var superlågt och jag hade en vilopuls på 130. De tog också EKG men det var bra. Lågt blodvärde. Läkare sjukskrev mig två veckor på studs och gav mig hostmedicin så jag slapp hosta ut bäbisarna. Så ni vet. Ämlig är jag. Lite feber ikväll. Men hemskt tacksam att jag bor på en ort med en sån fantastisk vårdcentral. Jag bar traskar in där och ber om hjälp utan tid eller telefonsamtal innan och en underbar sköterska lyssnar på vad jag säger även om det måste varit svårt för jag var då ledsen. Hon tar lite provar och ordnar sen med en tid hos läkaren. 

Nu ska jag ta hand om mig och vila ordentligt i två veckor så fixar jag säkert att jobba fram till jul sen.

Magbild v 19
19/10-14

Helgen har rullat på. Inte hunnit med allt på "listan" men tillåtit mig att ta det lugnt. Vi känner oss hela familjen lite småförkylda. Jag och Nike är lite hostiga och har ont i halsen, Kg har huvudvärk. Både igår och idag har jag sovit några timmar på eftermiddagen. Idag var jag jättetrött på förmiddagen men efter vilat kändes det mycket bättre.

Igår gick jag igenom alla barnens vinterkläder för att checka av vad som behöver köpas. Var sen iväg en sväng på föräldraföreningens loppis och fyndade en jacka till Ilian. 

Kg var och jagade hela lördagen.  

Idag var vi pp husvisningen och sen drog Kg ut i skogen och jag vilade. Barnen lekte och var sams. 

Myssöndagsmiddag i uterummet. 


Nu stundar en intensiv arbetsvecka.


Husvisning

När jag var liten och ända upp i övre tonåren så tänkte jag att den dagen jag bodde i hus så skulle det vara ett gammalt sekelskifteshus med såpade trägolv, kakelugnar, trasmattor och ett bondkök. Gärna en glasveranda med pelargoner. Inspirationen fick jag av Madickens Junibacken. Men ni vet. Det blir sällan som i barndomens drömmar. Det blev ett helt annat hus. Inte på något sätt sämre än i mina drömmar men annorlunda. Jag älskar vårt nuvarande hus. Nya uterummet är helt fantastiskt! Det bästa kanske med huset är läget och vår underbara insynsskyddade baksida. 

Men så tar livet nya vändningar och helt plötsligt står vi där med tre barn, två till på väg och ett hus som de facto kommer bli för litet. 

Så idag har vi varit på husvisning. Mina barndoms drömmars hus. Det kändes som om jag hittat hem när jag gick genom huset. Huset och gården har stor potential på alla fronter kanske särskilt för makens jaktdrömmar. 

Men nu gäller det att se nyktert på situationen och inte rusa iväg i blindo. Frågorna är många. Vad vill vi egentligen? Ekonomi? Tid att färdigställa vårt hus? Hur ser bostadsmarknaden ut för vårt hus? Orkar vi detta samtidigt som två bäbisarna snart kommer till världen? Det är ett stort stort steg att ta. Vågar vi?

Ny mjölkfri produkt

Äntligen lanserad en fraiche gjord på havre! 
16/10-14

Han är bra duktig. Tog bara 13 år....
14/10-14

Då är också foglossningen ett faktum. Ikväll innebär varje steg eller vridning av höft eller ben smärta :(

Lång och intensiv men bra dag på jobbet.
13/10-14

Har mått lite bättre idag. Jämfört med igår alltså. Bra dag på jobbet. Fick en hel del gjort. Åkte hem lite tidigare än planerat då de ringde från fritids och Ilian hade lite astmakänningar och förstås glömt puffen hemma. Det var ingen större fara med honom men han fick hoppa över tennisen.

Tilde åkte iväg till kyrkans ungdom och för Ilian blev det scouterna. Nike gjorde läxor medan jag jobbade undan lite till.

Kg kom hem från en enligt honom själv rätt misslyckad jaktdag. Nike tyckte han skulle lägga sig i badet och må lite gott.


När barnen lagt sig slog vi på stort med vuxensoffmys med gott att äta och den nyinköpta Downton Abbey-boxen. Mysigt värre <3

12/10-14 Inte roligt

Men alltså, vad händer? Så här skulle det ju inte vara att vara gravid. Jag minns mina andra graviditeter som 9 månaders rosamolntrippande (typ iaf). Idag har jag haft min jobbigaste dag hittills på denna graviditet. Jag mår uselt och är totalt utmattad. Vid minsta ansträngning får jag sammandragningar och pulsen ökar. Känner mig också orolig eftersom jag ännu inte är helt säker på att jag känner fosterrörelser. 

Kämpade iväg med Tilde på karaten på förmiddagen men resten av dagen blev det inte mycket gjort. Kg har varit på larm och sen jobbat vidare med listerna. Ikväll har han förberett jakten. 


Efter middagen fick jag lov att jobba lite och förbereda några utvecklingssamtal som jag ska ha imorgon. Jag gick sen och la mig en timme i badet. Det var skönt men fick lite panik av värmen efter ett tag och pulsen ökade så mycket att jag nästan blev lite rädd så jag gick upp och gick och la mig i sängen istället.
11/10-14

Kg har fixat med lister och jag har tagit hand om all tvätt och gjort iordning i uterummet efter hantverkare. Mer orkade inte jag. Barnen har haft kompisar här hela dagen så det har varit fullt hus med 7 härjande barn. Fast jag tycker det är lite härligt med ungar som far runt och leker och har kul, ungar som kommer in leriga och andfådda efter lek i skogen, musik på hög volym, ett fullt fruktfat som i ett nafs är slut, lördagsgodisutdelning, ja ni fattar. Ingen vila för mig ( förutom en halvtimme när Kg förberedde middag) men barnen hade roligt <3

På kvällen åt vi raclette-middag med en översockrad äppelpaj (Tilde råkade tappa sockerpaketet i pajdegen) till efterrätt i uterummet. 
10/10-14

Jag har såklart alltid gillat fredagar. Den där känslan när sista lektionen är slut och man vet att man har hela helgen framför sig har alltid känts bra. Men nu....ville nästan gråta av utmattning blandat med lycka över att det nu va helg och att vi inte hade något inplanerat alls. Bara hemmafix och lugn och ro.

Annars har jag haft en riktigt bra arbetsvecka allt som allt. Särskilt fredagen då jag ägnade mycket tid till Fredspriset och Malala. Att orka med jobbet fungerar bra det är tyvärr familjen som känna av min utmattning mest och Kg får dra ett tungt lass hemma. Inte för att det är synd om honom direkt. Han har en härlig jaktvecka bakom sig om flera jaktdagar framför sig så "egentid" och lugn och ro har han ändå gott om. Dessutom tillbringade jag flera år med att dra tungt lass härhemma när han jobbade jämt. Men ändå. Känner mig oduglig och overksam hemma. 

På kvällen satt vi och drömde om ett större hus. Tyvärr fastnade idén och nu är jag nästan lite besatt....

9/10-14 Vab med luskamning

Upptäckte sent igår kväll att Tilde hade löss. Tittade till en sovande Nike och visst var det löss där också. Och inget medel hemma. De har haft löss en gång tidigare men det va flera år sedan. 

Det var bara till att ställa i inplanerade utvecklingssamtal och vabba. 

Luskamning, behandling och sterilisering av borstar stod på programmet men jag fick också tid till välbehövlig vila några timmar.


På kvällen blev det lite jobb framför brasan.
Magbild v 18
7/10-14

Känns som om magen blir märkbart större för varje dag. Foglossningen ger sig känna alltmer och tröttheten består. Igår la jag mig halv åtta mest för att jag hade skitont i huvudet och ett läskigt tryck över bröstet. När jag vaknade när klockan ringde 5.40 imorse kändes det som om jag inte sovit alls. Suck. Toppar och dalar på jobbet. 

Kg och barnen va på träning ikväll. Jag jobbade lite och sen gjorde jag en premiärbrasa och satt och myste med en ljudbok. 

Mer intressant än så blir det inte. Nu ännu en tidig kväll. Vem orkar kolla på skräp-tv liksom?5/10-14

Jag och Tilde va till Östh på karate på förmiddagen. Jag mötte upp en tjej som jag köpt en massa beg mammakläder av. Nu behöver jag inte gå i tights och tunika längre ;)

Kg har vinterförberett ute och barnen har lekt med kompisar. Jag passade på att vila nästan två timmar på eftermiddag. Skönt och välbehövligt. 

Ikväll hade vi auktionsplanering med LC. Som tur va ett effektivt möte och dessutom i Öregrund. Nu en tidig natti natti för att ladda för en ny arbetsvecka.

Jo, förresten. Kollade på lite gamla bilder från när jag väntade Tilde och kunde konstatera att jag nu i v 17 är lika stor som jag va i v 29 med Tilde. Blir lite rädd faktiskt....
Svamp

Lite svamp blev det allt trots att vi bara va ute en timme. Hoppas jag orkar/får tid till några svängar till. 
4/10-14

Härlig sovmorgon följt av skön helgfrukost med familjen. Kg och barnen åkte sen på marknaden medan jag stannar hemma och smågrejade lite.

Efter lunch åkte jag och Tilde med Sofie och Minya ut i svampskogen en kort stund och fick ihop en halv korg ungefär. Lagom mycket att rensa alltså. 
Vi var sen bjudna över till middag hos Edins och jag invigde min nya klänning som jag köpte i Spanien och som jag älskar.


Ilian blev firad efterskott. 


Även Sofie fick present men det visade sig att hon redan fått en likadan för flera år sedan så vi får göra om och göra rätt.

Vi blev bjudna på pulled pork. Första gången vi äter det. Gott var det! Tack för en som vanligt mycket trevlig kväll! 

3/10-14

Har haft en mycket bra arbetsvecka. Allt har flutit på riktigt bra och jag ligger i skaplig fas med det som ska göras. Det som varit mindre bra är att det är så jädra jobbigt. Alltså verkligen jobbigt. Andfådd, sammandragningar och fortf dödstrött. Till listan på krämpor kan jag nu också lägga till foglossning och problematthittaenskönsovställning på natten. 

Härligt med fredag! Mys med barnen framför Idol och häagendazs-glass-frossa. Ser fram emot sovmorgon imorgon. 
Magbild v. 17
RSS 2.0