28/2-15

Baddags efter frukost.
Fick besök av kusin med familj på förmiddagen och sen blev det några timmar VM. Pappan är mycket nöjd att pojkarna bestämde sig för att komma ut strax före VM....


På eftermiddagen tog jag en promenad till affären med alla barnen plus en lekkamrat till Nike. Lördagsgodis va uppdraget. Soligt och vårigt om än lite blåsigt.Mellomys ikväll. Och bebismys. Går liksom inte att få nog. Stanna tiden snälla. Detta får jag ju inte uppleva igen. Jag försöker njuta varenda sekund men får ändå lite panikkänslor ibland. Som igår kväll när vi bestämde att småpojkarna skulle sova i egen säng för första gången. Jobbigt jobbigt. Men klart vettigt. 

Dagens tvillingbild
Mys med brorsan

Vigselringar :(

Kan inte ha mina vigselringar än. Undra om jag behöver ta ut dem? Batterijakten

Tildes klass är med i Batterijakten. Har ni vanliga hushållsbatterier ni vill bli av med tar Tilde emot :)
Dagens tvillingbild

27/2-15

Var ner på Bvc och kontrollvägde pojkarna. Det såg bra ut :)


Vi har vår alldeles egna blöjbytare här hemma.

Ilian har inte samma tålamod att sitta och bebismysa. Han vill gärna men efter några minuter får han myror i brallorna...

Fina bilder

Tessan tog fina bilder igår.

26/2-15

Morgonmys


Bra dag. Sköna A från Bvc var här på besök och jag testade en ny kaka som blev jättegod. Synd bara att jag förträngt att A var mjölkallergiker...

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/kardemummakaka-med-smuligt-havretacke/


Tilde kan sitta hur länge som helst med bebisarna.
Tessan och Thomas kom förbi en stund ikväll för lite bebisgos.

Återhämtning

Två veckor efter förlossningen känner jag att jag har återhämtat mig riktigt bra. Borta är den bedövande tröttheten, yrseln och självklart otympligheten. Jag har återfått energin och glädjen. Under graviditeten gick jag upp 10 kg och nu två veckor senare har jag gått ner 14 kg. Jag har tyvärr fått en ful mage med bristningar och "hängbuk" men det gör mig faktiskt inte så mycket och kanske kommer den gå ihop lite till. 


Jag dras med en irriterande huvudvärk men misstänker att den beror på att jag dricker för lite vatten. Jobbar på att få i mig mer. Är hungrig och törstig hela tiden. 


Tildes jackfickor

Skulle tvätta Tildes jacka idag och tömde fickorna på saker. Hallå? Är hon 11 eller 20?
25/2-15

Jag är vaken mest på natten. Kg går upp och tar storbarnen på morgonen och då får jag sova. Sen är det lite sängmys och morgonamning innan sen frukost.
Jag tog en promenad i solen till skolan. Så jäkla nöjd med min jacka jag fyndade för halva priset igår.


Thor är fantastiskt framåt och bara 15 dgr gammal lyfter han nacken och börjar vara med. På eftermiddagen var det skid-vm för hela slanten och på kvällen åkte jag och twinsen på LC-möte. 
Dagens tvillingbild
Liten kärlek och stor kärlek

24/2-15 Utskrivning

Idag åkte vi tillbaka till neo för kontroller och utskrivning. Båda gossarna blev med beröm godkända. Det var bara Tristans vikt som vi behövde jobba lite på. Thor växer fint och har nu passerat 3 kg.


Hörselundersökning gick utmärkt.


Efter sjukhuset åkte vi till Gränby för lite shopping och sushi. Vi behövde komplettera med lite kläder till pojkarna och bunkra upp med blöjor. Det går några stycken varje dag om man säger så. Det blev också en fikapaus för att se Kalla ta VM-guldet. Tristans lilla hand
23/2-15

Sen frukost i uterummet. Mitt fel. Är rätt trött på morgonen. Kg fick gå upp och med barnen och få iväg dem till skolan. 


Farmor och jag tog en liten promenad och hämtade Nike och Ilian på skolan.


Vid skolan var det vallfärd till tvillingvagnen. Stolta syskon ville gärna visa upp "sina" bebisar :)
Eftermiddagen och kvällen gick med rasande fart. Ilian hade tennis, Tilde pyssel, middag till Ilian, scouter, middag till oss, hämta från scouter och sen bebismys i soffan. Hej och hå.

<3
22/2-15

Idag har det varit mycket syskongos. 
Vi har också testat att ge pojkarna flaskan och det gick hur bra som helst. Knappt hade vi hunnit klart innan Thor lyckas slita sin sond ur läge. Men nu vet vi att han tar flaskan så det är ingen katastrof. Med flaskan tar matningen 10 min mot 30 min med sond...
Kg och svärfar fixade lite ljus på toaletten.
21/2-15

Man hinner ingenting på dagarna. Mest blir det att sitta och mata. Men det är väl som det ska. Tristan går inte upp i vikt som han ska. Imorgon ska jag ha telefonkontakt med neo så får vi se hur vi ska göra.  

En premiärpromenad fick vi till i alla fall även om den blev lite stressig eftersom Kg absolut skulle hem och se på skid-vm. 
Framåt kvällen kom barnen och farmor och farfar. 


Härligt att ha alla barnen hemma igen men också en lite annorlunda känsla nu när det är två små liv till. Hoppas att man räcker till.

20/2-15

Natten gick hyfsat bra. Det är lite jobbigt förstås med alla matningar men det går bra tycker jag. Tidigt i morse provade att ge Tristan mat i kopp. Bra att ta till om sonden skulle åka ur.


Vi kom inte ur sängen förrän efter 10. Kg tog en löprunda efter vår sena frukost och jag hade mysstund med pojkarna.
Jag pratade med neo och rapporterade pojkarnas vikt. Thor ökar bra och vi ska trappa ner på sondmatning. Tristan ammar sämre så där är det bara att fortsätta men vi behöver bara mata var tredje timme nu. Skönt!

Tjejerna Edins kom på besök ikväll och även moster tittade över en sväng. 


Blombud från Linköping/Haninge kom också. Härliga tulpaner <3
19/2-15 HEM

Tillbaka till BB för ett läkarbesök och kolla av blodtrycket. Fortfarande lite högt och jag ska äta medicin i minst två veckor till. 

Nio dagar efter pojkarnas födelse fick vi idag åka hem. Sonderna är kvar och nu hoppas vi att de inte sliter bort dem i helgen. Gör de det måste vi tillbaka in till neo. Inatt fick de byta tre sonder på dem. 

Idag va första gången de fick kläder på sig. Jag trodde de var för stora för stl 44 men det visade sig att den storleken passade perfekt!

Så himla skönt att vara hemma. Lite kaosartad och ostrukturerat men det ger sig nog med tiden.Båda två har sovit i princip hela dagen. Hoppas natten går bra. De verkar gilla babynestet i alla fall.
18/2-15

Kg kom tillbaka mitt på dagen och då var det dags för hlr-kurs för spädbarn.


Sen blev det premiärbad. Thor gillade det inte men det gjorde Tristan.


De blev båda jättetrötta efteråt.
Jag köpte fina mössor i höstas men de var visst lite stora. 

17/2-15 En vecka gamla

Idag är pojkarna en vecka gamla och det firar vi med att bestämma namn. Vi landade på Thor och Tristan.


Jag tog den längsta promenad jag gått sen oktober. Genom sjukhuset till Apoteket på andra sidan för att hämta ut medicin. 


Kg åkte hem igen på eftermiddagen och jag fick trevligt besök. 

Resten av kvällen blev mest mys.Jag fick hjälp av sköterskorna med två mål den natten. Den här natten skulle killarna andningsregistreras för att vi ska kunna åka hem. 


Vilken underbar personal det är på neonatalen. Helt fantastisk. 


16/2-15

Kinamat! I sängen. Jojomen. Vi lyxar verkligen till det...


Det är svårt att få till det med mat på det här stället. Man tar sig inte riktigt tid.

Det tar till exempel lite tid att förbereda sondsprutorna. 96 st/dygn går det åt.


Sen ska det pumpas och det går mycket bättre nu. Jag ska också lägga pojkarna till bröstet så att de ska komma på hur de ska göra. 

15/2-15

Idag tog de bort cpapen även på lillen och vi flyttade in på "vårt" rum. 


Skönt att kunna vara lite privat även om det kommer in folk hela tiden. Både för att kolla mig och bebisarna. Barnmorskorna från BB kommer ner med jämna mellanrum för att kolla mitt tryck och för att se att jag svarar bra på blodtrycksmedicinen vilket jag gör. Jag får två olika blodtrycksmedicinen och smärtstillande. Jag har ätit mer medicin den senaste veckan än jag har gjort sammanlagt i hela mitt liv.


På rummet finns också tv så kvällarna och nätterna känns inte lika långa. Barnen ska ja ha mat varannan timme dygnet runt. Det tar ca 30 min att ge i sonden.
Tessan och Tomas kom på besök och hade med sig efterlängtad sushi. 
Kg lämnade sjukhuset på kvällen för en lättare löprunda på 1,6 mil. Jag myste med mina småpojkar.
14/2-15

Vaknade på morgonen ensam på rummet på BB. Jag typ började med att storgrina. Jag var bara så ledsen. Jag hörde nykläckta bebisar överallt, pumpningen gick inget bra och jag hade så himla ont. Både i magen och i huvudet. Hormonerna fullkomligt löpte amok i kroppen på mig. Fick lite tröst av en sköterska och sen gick jag direkt ner till mina pojkar och där bröt jag ihop och tjöt ännu mer.


Det kändes lite bättre efter att ha fått tanka lite bebisgos. Och sen kom ju äntligen Kg efter att ha satt storbarnen på bussen till farmor och farfar. 


Idag fick vi också eget rum på samvården. Nu gällde det bara att lilleman skulle bli av med sin cpap så kunde vi bo där allihopa.


Mitt på dagen kom Cissi med familj på besök.När de åkt skulle vi upp på BB och hämta saker. Jag kände mig fortfarande konstig i hela kroppen och konstaterade att jag var väldigt svullen om fötterna.


Jag nämner detta för barnmorskan sim kollar mitt blodtryck som visar sig vara högt;180/100. Läkare tillkallas och jag får blodtryckssänkande medicin. Som jag förstår det är det ngn slags havandeskapsförgiftning som en komplikation av tvillinggraviditeten. Jag mådde piss rent ut sagt. Ska det aldrig ta slut och jag får må bra?


Vi turades om att sköta pojkarna den natten. BB tyckte jag skulle sova hos dom så att jag fick vila ordentligt men jag ville absolut vara med killarna. 

Neonatalen

På neonatalen dit vi flyttar idag får man inte ha telefon så det kan dröja till nästa inlägg. 

En liten bild från morgonens mys
Sprutor

Fick en fråga om vad det är för sprutor jag får och det är två olika. En som ska motverka blodproppar (förlorade en del blod under kejsarsnitter) och en som ska hjälpa igång tarmarna. Smärtlindring får jag i tablettform.

Min dag

06.00 Blev väckt för att få spruta och dagens första smärtlindring. 
Pumpade
Duschade 
Åt lite frukost
8.00 Ny tablett mot smärtan 
8.30 Ner till Neo för att vara med på ronden.
10.15 Upp till BB för att äta lite och pumpa.
11.40 E kommer på besök och vi äter sushi.
12.00 Ner till Neo igen
14.00 Upp till BB för ny spruta och smärtlindring.
Pumpar
15.00 Neo igen
18.30 BB för att äta och få mer smärtlindring. 
Pumpar
20.00 Neo
21.30 Pumpar på Neo
22.00 BB för spruta och smärtlindring
Nu ska jag sova.

Summa summarum. Smågroggy hela tiden men nu verkar det som om magen börjar vakna till liv. Svullnaden börjar lägga sig något (fast ser fortf ut som om jag var i sjunde månaden).Favoritbild

En av sköterskorna tog denna bild idag. Mycket bra tycker jag.
13/2-14 Vår 18-årsdag

Vad konstig den här årsdagen blev då. Jag härinne på BB/neo och Kg hemma med storbarnen. De packar inför resan till farmor och farfar och ikväll var det sportlovsdisco på skolan. Vad är 18 års kärlek om inte att ta hand om 5 barn som är frukten av all denna kärlek...åh, vad pretto skrivet...

Jag har gått mellan avdelningarna och fick trevligt lunchbesök av E. Hon hade med sig sushi och andra godsaker. Hon visste hur man skulle göra. Kom ihåg det ni andra. Ta alltid med godsaker till en ensam, nyförlöst och tredjedagenledsen mamma. 

Annars har jag mest suttit med småkillarna. De tog bort andningshjälpen i morse på båda men ikväll fick lillkillen tillbaka sin. Han var inte riktigt redo än. 
Sista natten på BB. 


Imorgon blir jag utskriven härifrån och inskriven i ett samvårdnadsrum på Neonatalen. 12/2-15

Vaknade tidigt tidigt och hade överjävligt ont i magen. Fick t.o.m ringa på hjälp för att ta mig till toa. Mycket förödmjukande. Blir ordinerad mer smärtlindring och regelbundna injektioner i låret av vaddetnuhette för att tarmen skulle sätta igång och jobba. Tyvärr händer ingenting på hela dagen :(

Förmiddagen tillbringar jag med småpojkarna. De möblerade om på iva-rummet så vi skulle kunna vara närmare varandra.

De tar en hel del prover och det är hemskt att se detta :(På eftermiddagen kom resten av familjen <3
Fight om vem som ska köra mamman.


Trist att bli lämnad ensam sen men jag har ju min bästa vän mjölkmaskinen vid vid sida på heltid.På kvällen ringde de på mig från Iva-rummet och då gick pulsen upp kan jag säga men de ringde bara för att tala om att pojkarna flyttats till ett annat rum för iva-rummet behövdes akut. 


Så nu är de på "vanlig" neo. 


Eget rum och allt.


Kvällsmys

Svårt med pussar

Svårt att komma åt att snuffa och gosa med alla slangar, sond och elektroder.
11/2-15 Surrealistisk dag

Allt annat än vanlig vardag. 

Fruktansvärt ont i magen. Av såret, den stora livmodern som ska dra ihop sig, ömheten efter böket och slitet efter snittet samt tarmar som inte kommit igång att fungera. Får en hel del smärtlindring. Men magen är så svullen och hård att det ser ut som om det ligger kvar ett barn därinne.


Idag har jag suttit i rullstol istället för att bli runtskjutsad i sängen. Framsteg! Kg hjälpte mig även att duscha. Oj, så underbart! 


Direkt efter frukost tog vi oss till neo. Där höll de på att byta cpap så vi fick en liten glimt av hur de såg ut.
Tvilling 1 har idag behövt lite syrgas och det har gjorts lungröntgen och allt såg bra ut.Vi har lärt oss sondmata.
Kg åkte hem till barnen på eftermiddagen och jag tillbringade nästa 4 timmar med pojkarna. Tvilling 1 fick prova att amma lite men stackarn visste inte hur han skulle göra. Men han verkade tycka att det var mysigt. 


Tråkigt att lämna barnen och gå tillbaka till BB. Hoppas att jag imorgon kan få något svar på hur länge vi kommer att behöva vara här. På ett ungefär i alla fall. Handlar det om 2 dagar eller 2 veckor?

Namn?

Dags att bestämma (enas) om namn. Inte helt lätt insåg vi när vi inte kan se ordentligt hur de ser ut....
10/2-14

Var uppe som vanligt tiotusen gånger på toaletten. Kvart i fyra var det dags igen och när jag reser mig upp från toan så kommer störtfloden och jag inser lite chockad att vattnet gått. Precis så dom jag ville ha det, att vattnet skulle gå på natten när Kg var hemma men ändå blev jag alldeles skakis och rädd. V 34+5. Inte 35 fulla veckor som var mitt sista delmål. Kg studsade upp på två sekunder och jag ringer förlossningen. Där säger de att jag ska komma in på en gång. Först tyckte barnmorskan jag pratade med att vi skulle ringa ambulans men efter att ha rådfrågat en kollega så kom de fram till att vi kunde köra själva eftersom jag inte hade värkar än. 

När vi kom till Östhammar kom första värken. 7 min senare kommer nästa och vi ringer efter ambulans som möter oss i Gimo. Jag kliver över till ambulansen och Kg kommer efter i bilen.

 
Väl i ambulansen kommer värkarna tätare och tätare och jag blir lite stressad att de ska komma ut där med stjärten före och att jag mig kommer dö då. Typ. Men värkarna blir aldrig riktigt så starka att det trycker på. Tack och lov. 

Men så kommer jag in till förlossning och då är värkarna från helvetet där. Blir undersökt och det visar dig att jag är öppen 7cm. På 30 minuter har jag öppnat mig 7cm! Helt galet ju. Vad hade hänt om vi inte ringt ambulans? 

Nu tillkallas snabbt förlossningsläkare som gör ett snabbt ultraljud och konstaterar att bebisarna fortfarande ligger med rumporna nedåt och sen går det undan. Först får jag en medicin som stoppar värkarna, sen sätter en barnmorska en kateter (usch och fy men det gick snabbt som tur va), en annan kollar blodtryck och jag får operationskläder. Kg leds iväg och får också byta om. Jag börjar inse att detta är stort och läskigt och jag börjar skaka och blir lite ledsen.

Massvis med folk i operationssalen, narkosläkare och sköterskor, två kirurger, barnmorskor och barnläkare. Jag får ryggbedövning.


Ryggbedövning var inte heller så kul men man har ju liksom inte något alternativ så det var bara att stå ut och försöka slappna av så gott det nu går. Här ligger jag och väntar på barnskrik. När jag väl låg ner så här kändes allt mycket bättre och jag var förväntansfull. Ganska snart kommer första skriket. Jag får en snabbkoll på första barnet, en pojke och Kg följer sen med ut i undersökningsrummet och pojken mådde bra och hade fin färg. 2810gr.
Ganska snart kommer barn nr 2 som också var en liten kille. Han mådde tyvärr lite sämre och behövde andningshjälp direkt. 2450gr.


Kg följde med till neonatalavdelningen och jag låg kvar en stund till på operationsbordet där bebisfabriken stängdes för gott. 

Sen hamnade jag på uppvaket med finfin utsikt över slottet.KG kom förbi och kollade hur jag mådde samt rapporterade om gossarna.


När känseln började komma tillbaka i benen rullades jag ner på förlossningen men innan dess en snabbkik in på neo där jag fick beundra en av pojkarna, tvilling 1.Han var lite gnyig så det skulle sättas cpap (andningshjälp) på honom också.
Sen kördes jag till förlossningen och ett rum där. Där fick vi fika men jag hade så ont i magen att jag knappt fick i mig någonting. 


Sen fick jag smärtstillande i lite olika varianter eftersom morfinet inte verkade och ett tag var jag hög som ett hus.

Highfie :) Ja, man är ju allt annat än snygg efter operation, droger, smärta och gråtattacker. Men jag bjuder på det.Efter att ha återfått lite av mig själv blev vi återigen ivägskjutsade till neo. Tyvärr började jag med att typ spy ner halva avdelningen. Kände mig dock lite bättre efter det och fick äntligen hålla i ett av mina hjärtan för första gången.


Framåt kvällen behövde jag sova en stund och Kg åkte iväg och åt lite mat.

Sen tillbaka till neo där jag fick sen tvilling 2 för första gången sen kortglimten precis när han kommit ut.
Så himla liten och emlig stackarn. 

Kolla in mina snygga operationsstrumpor :)Vid 10 var vi tillbaka på vårt nya rum på BB. Lite fika och slalom innan sova efter en mycket lång och omtumlande dag där vi blev 5-barnsföräldrar 5 veckor före utsatt datum.
9/2-15

Tilde har varit helt feberfri idag så imorgon kan hon äntligen gå till skolan igen. 
Jag har bockat av en del grejer på min lista. Telia, Länsförsäkringar, boka badkalas och lite andra småsaker. 

Jag har också varit lite öm i magen efter att jag slog i spjälsängen i gårkväll. 

Johan Köhler tog hem priset för årets hetero på QX-galan ikväll. Stort grattis, bra jobbat och mer regnbåge till folket! 

8/2-15

I mitten av graviditeten drömde jag att 8 februari skulle bli dagen då twinsen skulle komma. Så blev det nu inte. Men jag har varit extra trött och kinkig och haft ont och tryck nedåt. 

Tilde fortfarande febrig så därför ingen karate. Ilian däremot hade innebandymatch som Kg hängde med på.
På eftermiddagen åkte Kg och Nike ut i skogen med mat till grisarna och Ilian gick på bio med en kompis.


Tilde och jag vilade hemma. Hoppas febern släpper snart för hon missar väldigt mycket i skolan.

Hela kvällen hade hade jag fruktansvärd klåda. Särskilt på magen. Familjen fick turas om att klia. När jag skulle lägga mig slog jag magen i spjälsängen och jag somnade grinandes för att jag är så stor, klumpig, trött och har ont överallt.

Nyklippt son


Magbild v 35 - sprickfärdig
Ny blandare

En ny blandare och kalkmedel från Spanien och diskbänken blev som ny :)
Vågat att gå på bio
6/2-15

Tilde sov över 12 timmar i sträck och jag tänkte i morse när hon vaknade att nu har säkert febern vänt. När jag tar tempen på henne låg den på 41.1. Huvva. Ringde vc men de tyckte inte att jag behövde komma dit då hon inte hade andra symptom än feber, hosta och snuva. Bara en influensa som bitit sig fast. Jag känner mig mest orolig över att hon äter och dricker så lite. Hon har ju inte direkt ngt att ta av vår lilla spätta. Inte ens en nutellasemla ville hon ha.
Kg har vabbat idag och började med att köra Nike till tandläkaren. Jag börjar bli för stor för att köra bil. Medan Tilde och jag sov på förmiddagen passade han på att åka skidor för att kolla formen inför DM-stafetten imorgon. Han är inte helt nöjd kan jag säga men det blir han ju aldrig när det gäller träning.

Soffmys hela familjen ikväll. Något groteskt mage....Men Nike tycker den är mysig. Ikväll var det full fart där i magen och Nike kände sparkarna mot sin kind. 

Lite verkligare

Fick detta på posten idag. 
Bristningar

Mer och mer bristningar för varje dag :( Har hört flera säga att man ska se dem som ngt vackert och ett bevis på kärlek och att kroppen är underbar bla bla. Jag tycker faktiskt bara det är fult. Får man tycka så? Jag vet att det finns många kvinnor som inget heller vill än att få barn och kämpar som galningar och jag är så ledsen för deras skull men jag kan ändå inte känna tacksamhet över mina bristningar. 

Min mage har gått från att vara en fin gravidmage till att bara vara grotesk och idag läste jag att bäbisarna kan lägga på sig ca 200gr/vecka de sista veckorna vilket innebär ca 1,5 kg till i bara bebisvikt. Så hur kommer magen se ut om 4 veckor???
5/3-15 Bm

Har varit till barnmorskan idag. Allt såg finfint ut. Hon tyckte också att det kändes långt fram med den 9 mars men jag kommer då att vara i v 38+4 så det var helt i din ordning. Hon trodde dock att det skulle sätta igång innan det. Hoppas hoppas hon har rätt. Hon rekommenderad också ambulans om det sätter igång med värkar och Kg är på jobbet. Min förhoppning är att det sätter igång med att vattnet går på natten. 

Hjärtljud: Ua ca 130-140
Urin: Ua
Hb: tog inte idag
Vikt: +9 kg
Blodtryck: 100/60

Jag har blivit förkyld. Trist. Men det var väl bra att det kom nu och inte i samband med förlossningen. 

Tilde hög feber idag men men har inte varit riktigt lika hängig.

Brödtips

Så himla gott och lättbakat!

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/saftiga-tekakor/
Vintrigt ute

4/2-15

Sällskap hemma igen. Tilde helt däckad. Hon har haft runt 40 grader hela dagen. Alvedon hjälper inte. Ipren fanns inte här på Apoteket. Jag får åka runt Östhammar imorgon när jag ska till barnmorskan. Förra veckan när hon va hemma var tempen runt 38-39 och hon var skapligt pigg ändå. Idag har hon bara legat och har knappt orkat prata. Hon vill inte äta eller dricka. Hon har fått i sig en mugg varma koppen, några enstaka glas vatten och några tuggor till middag. 


Är hon fortfarande lika dålig imorgon som hon varit idag så får jag ringa vc. Länge sen

Det var ett tag sedan man hade en spjälsäng i sovrummet.
Nytt i vardagsrummet

Var måttligt less på det lilla soffbordet vi hade. Vi köpte det för 49 kr på Ikea för många år sedan som ett tillfälligt tills vi hittade ett vi ville ha. Suck. 
Men nu hittade jag ett på Mio som jag tyckte var skapligt funktionellt och dessutom var det var bra pris på det. 

Det är ett sk satsbord som man kan göra större vid behov. 

Nedräkning

Nu gör vi kryss i almanackan för att hålla koll och öka på stämningen. 33 dagar kvar idag!
3/2-15 TUL 3

Då har vi varit in på tillväxtultraljud nr 3. 

I morse var Tilde trött och klagade på ryggont. Jag tänkte att hon kan nog inte blivit sjuk igen så vi skickade iväg henne till skolan. Redan efter 20 min ringde hennes fröken och bad oss hämta hem en skruttig Tilde. Hon fick åka hem till moster och bädda ner sig eftersom vi var på väg till stan. Skitväder för övrigt. Snöigt och halt.


Hade som vanligt en "att-göra-lista" men efter 30 min på Gränby gav jag upp. Det går helt enkelt inte att förflytta sig. Vi åt sushi och åkte till sjukhuset och fikade istället. 


Först ultraljud med barnmorska och där konstaterades att bebisarna vägde ca 2500 gr vardera och låg på 5 %+ och 9 %+. Dvs tvilling 1 har planat ut och tvilling 2 och tjockat på sig lite. Tyvärr ligger båda två fortfarande fel och nu är det inte så stor chans att de kommer vända på sig. Tyvärr. Känns lite surt att man har fött tre barn och klarat det och sen ska man behöva snittas på sista....


Efter ultraljudet var det läkarbesök där jag fick en tid för planerat snitt den 9 mars. Det känns som en evighet dit. 5 långa långa veckor kommer det bli. Men chansen finns ju fortf att det kommer igång av sig självt. Läkaren kollade också livmodertappen, som såg bra och opåverkad ut, trots mycket sammandragningar och förvärkar, och vi pratade lite om operationen och min oro att vi inte ska komma in i tid samt om Kg's dumdristighet att propsa på att åka Vasaloppet den 5 och 8 mars. 

Efter Spec mvc åkte vi en kortis till Ikea för att köpa madrass till spjälsängen, en nattlampa och en ny blandare till köket. Sen blev det Mio för ett nytt bord till vardagsrummet och slutligen Toys r Us för present till barnens kusin fast vid det laget var jag så slut att jag inte kunde fokusera alls så det blev inget. 

Kom hem till barnen och en helt utslagen Tilde i soffan. "Har du feber" frågade jag. "Vet inte" svarade hon. Hon var skållhet och när jag kollade tempen låg den på 41 grader. Jösses. I med alvedon, vatten och fick av henne täcke och kläder. Fick ner febern till 39 och då somnade hon i vår säng. Lilla skruttan...När jag gick och la mig var tyvärr febern uppe i över 40 igen trots att ungen är dyblöt. Hon vaknade till och var lite förvirrad och trodde det var morgon trots att hon bara sovit knappt en timme. Vågar inte ge henne mer alvedon heller. Så det ryggonda hon klagade över i morse var med största sannolikhet ledont.

Yepp
Magbild v 34
RSS 2.0