Pojkarnas utveckling

Det är i dagarna exakt ett år sedan vi fick veta att vi väntade barn igen. Att det skulle bli tvillingar visste vi förstås inte på en gång. Nu ett år senare har vi två alldeles ljuvliga små gossar som förgyller tillvaron.

Det händer mycket nu i deras utveckling. Thor har sen länge vänt sig både från mage till rygg och från rygg till mage. Tristan gjorde det för första gången idag. Thor är den med störst känslor. Är han arg är han riktigt arg. När han skrattar skrattar han med hela kroppen. Han har ett sjuhelsikes humör och han är sällskapssjuk som få. Thor är lite bökig när han ska äta och också lite knölig när han ska somna. Tristan däremot vaknar och kan ligga och filosofera och "prata" för sig själv. Han kan somna närsomhelst, varsomhelst utan vare sig napp eller snutte. Han är nöjd med att ligga på filten och titta men skrattar och blir alldeles lycklig när någon ger honom uppmärksamhet. Tristan gillar mat mest och smaskar gladeligen i sig gröt och prövar gärna nya smaker. Thor är mer skeptiskt. Gröt kan vara ok om han är på humör. Tristan sover 20- ca 05 men Thor vaknar vid 01 och vill ha nattmat. 

De är helt underbara. Båda på sina egna sätt ❤️
28/7-15

Vi drog till stan. Huvudmålet var att kolla på en ny bil men tyvärr hade de den inte inne. Det blev lunch på ett köpcentrum och sen tog Kg storbarnen till busfabriken medan twinsen och jag blev kvar. Jag skulle ha lite kläder tänkte jag men det var bara sorgligt att gå runt och kolla in kläder som jag ändå inte kunde ha. Svårt va det att ta sig runt med tvillingvagnen i affärerna va det också. Blä.27/7-15

Idag blev det en båttur. Inte för att vädret var särskilt bra men för att aktivera oss i brist på bad.
Vi åkte först till Capella Ekumenica, en kyrka byggd ute på en ö. Där hade jag en önskan en gång om att få gifta mig men det gick inte rent praktiskt med inhysning och båttransport av alla gäster.Efter det drog vi vidare och käkade lunch.
Sen kom regnet så det var bara att gömma sig inne resten av dagen.

26/7-15

H och jag tog en promenad innan hon åkte och vi fick ihop lite svamp. På eftermiddagen åkte faster och jag iväg till svampskogen igen men tyvärr inte så mycket i korgen. En magnifik karljohan hittade jag i alla fall och det var härligt i skogen.
25/7-15

Familjen W lämnade oss tidigt på morgonen för att dra mot Kolmården. Vi hade egentligen också lite planer på att åka dit och sluta upp med Linköpingsgänget men det trista vädret samt att vi hört att det ska vara bökigt och tidskrävande med parkering gjorde att vi backade på Kolmården denna gång. 

På eftermiddagen kom min kära vän H ut till oss. God mat, vin och en massa prat blev det ❤️

24/7-15

Men tänk att vi vaknade och det var sol ute! Det blev stranden såklart! 


På eftermiddagen blev vädret lite sämre. Vi åt en tidig middag och ytterligare en spelkväll där vi introducerade våra nya vänner i mexican train. Nu är de också fast :) Vi konstaterade också hur fantastiskt det var att vi kunde sitta där och spela och ha trevligt och umgås trots att vi har fyra bebisar och fyra andra barn. Det hade kunnat vara fullkomligt kaosartat men istället satt vi där och förundrades över hur bra allt fungerade. 

23/7-15

Faster och jag tog en tur i skogen igen men det var lite trögare idag. Mycket folk i skogarna. Det står bilar vid varenda skogsväg. Är väl det dåliga vädret som gör att folk är i skogen.

Pojkarna sov en lång stund i nestet. Älskar de här fina kläderna från Po.P.På eftermiddagen kom familjen W och husets barnaskara ökades på till åtta stycken. Fyra av dessa under sex månader. Heja oss!


Barnen hade premiärtur med ringen. Vet inte vem som gillar det mest, barnen som får åka eller pappan som får köra?

Bra kväll med god mat och dryck och trevligt sällskap som visade sig gilla spel lika mycket som vi 👍 Ett plus också att det fungerade så bra med åtta barn på en relativt liten yta. 

22/7-15

Den ena matar sovandes och den andra äter sovandes. Söta är de båda två ❤️


Mormor och morfar åkte hem efter frukost och Kg tog sig en rejäl löprunda. 

Tråkvädret fortsätter.

Thor bajsar ner sig och får bada i diskhon. Det gillade han verkligen!


Faster och jag tog en tur i svampskogen med lyckat resultat.På kvällen var alla barn hemma och vi tog en myskväll. 

Att äta matKillarna introduceras i att äta mat. Det går riktigt bra. I alla fall med gröten. 

#tvillingupproret
21/7-15 Harstena

Fint väder på morgonen och Kg, jag och småkillarna myste ute innan de andra sjusovarna vaknade.


Äntligen äntligen fick jag komma ut till Harstena igen. Minst 15 år sen sist. Harstena ligger längst ut i havsbandet och är ett litet skärgårdssamhälle och är alldeles underbart vackert. Tyvärr har det varit lite för långt för att åka med vår lilla båt men nu kommer vi nog besöka ön oftare.

Sjökort studerasSmåkillarna sov gott hela resan.Det tog oss inte ens en timme att komma dit!


Lite halvtråkigt duggväder på vår promenad över ön.

Det finns mycket spännande saker att utforska. Den gamla skolan till exempel.


Eller säljaktsboden
Vi åt en god lunch på restaurangen innan det bar av hemåt igen.

På eftermiddagen vräkte regnet ner och mamma och jag åkte till Söderköping för att handla mat. Ersättningen till pojkarna var slut och det gick inte att få tag på härifrån så det var bara att åka.
20/7-15

Efter frukost åkte morfar, Ilian och Kg och sjösatte båten.

Jag tog twinsen på en promenad.


Innan middagen gick jag och småttingarna och badade. Tog ett litet dopp jag också hör och häpna :)
Tristan lite bökig på kvällen så det fick bli att hänga lite i selen. Då blev livet lite roligare.
19/7-15 Äntligen!

Tjohoo! Maken ledig och vi for till Sanden för minst tre veckor framöver. Vi fick sällskap av mormor och morfar då vi behövde lite hjälp med båttransport. 


Kg och pappa tuffade ner med båten och mamma och jag tog alla barnen. Det var ju något enklare med matstopp när jag hade assistans.


Vi kom tyvärr iväg lite för sent på eftermiddagen och i och med det blev det lite jobbigt åt småkillarna.

Sista 7 mil var det mest gråt och kink.Men fram kom vi :))


18/7-15

Några timmars städpanik på förmiddagen för att få tipptopp innan hyresgästerna från Holland dyker upp och det sista som händer är att tvättmaskinshelvetet helt lägger av. Känns sådär att hyra ut huset utan tvättmaskin men vad ska vi göra? Vi får beställa en ny tills vi kommer hem men det hjälper ju inte hyresgästerna.

Vi flyttade sen ner till hotell Wass för en natt innan det blir minst tre veckor i Sankt Annas skärgård.

Vilken tvilling?

Kg fick se den här bilden och kunde inte säga vem av pojkarna det va. Så visst är de lika.
17/7-15

Städa städa varje freda och så varje jul. Det tycker jag är kul.

16/7-15

Mycket piggare idag men det är svårt att få något gjort med alla barnen. Hade dessutom tre extra barn här ett par timmar. Såna här dagar skulle man behöva en nanny eller annan hjälp....en dag kvar tills HAN får fyra veckors semester med oss. Tur att vi har varandra och att de stora barnen är så duktiga med småbröderna. Tur också att det finns kaffe. Älskar kaffe. 

Jo, just det. Tvättmaskinshelvetet krånglar igen. Dubbelmorr på det.

Thoren har provat hoppgungan och han älskar den. Tristan är för liten och för ostadig än.


15/7-15

Tvärdålig hela natten. Magsjuka eller matförgiftning? Som om det inte var nog så låste sig mitt bäcken. Igen. Framåt två efter ett antal Imodiom (googla det om ni inte vet vad det används för....) och några voltaren var jag lite människa igen men helt galet trött efter en sömnlös natt. Men eftersom vi återigen ska hyra ut huset så var det bara att köra på. Jag plockade allt i midjehöjd. Kunde inte böja mig ner överhuvudtaget.

Så här hemsk ser jag ut just nu. Tur att ungarna är galet söta i alla fall.
Fina killar ❤️
14/7-15

På't igen. Idag va det 50-årsfest för kära P i Östhammar. Vi delade upp oss. Kg va hemma med fyra barn och jag tig med mig Nike. Bra fördelning 😜Stora killar

Kul när de kan vara med vid bordet ❤️


13/7-15

Lite trötta idag allihopa vinkade vi hejdå till Hedefolket. Efter lite plock hemma drog vi ner till mormor och morfar och Linköpingsfolket.

Utelunch
Maria tog några av barnen till lekparken. Alltså, kolla in den här underbara bilden ❤️Till kvällen blev det kräftfest om än en något avslagen sådan då vi fortfarande var lite trötta. Gott var det hursomhelst.Fantastisk bild

Jag älskar den här bilden.
12/7-15 Dop

Dop och dopfest i strålande härligt sommarväder. Vi passade på när så mycket släkt ändå samlad.

Dopceremonin i kyrkan var väldigt fin. Barnens sång och min vän L som ställde upp som präst mitt i sin semester bidrog alldeles säkert till det känslosamma och fina stämningen. 


Mina tvillingkusiner Maria och Desiree var faddrar.Storbarnen sjöng.

Farmor bakade en jättetårta till Ilian,


Fina presenter


Stort tack till alla som kom och firade våra tvillingars dopdag. Och vilken dag sen! 

11/7-15 Bröllop!

Syrrans bröllop i bilder. Fler kommer.

Samling innan


9/7-15

Inte helt pigg i morse det måste erkännas. Eller också kan jag helt enkelt erkänna att jag mådde räv. Som tur var somnade pojkarna om efter sex-målet och sov till närmare nio. 

Sen var det dags för vaccination. Huvva vad ledsna de blev. Jättetrötta sen hela dagen och till kvällen fick de feber.


Jag va till Östhammar fram och tillbaka och fixade med dopklänning.

När Kg kom från jobbet flyttade vi hem igen. 

Farmor och farfar kom lite senare på kvällen.

8/7-15

Upp tidigt för att åka till Uppsala. Första stopp var med Tilde på handkirurgen för att kolla på hennes utväxt/vårta i handflatan. Det bokades in en operation i höst för att ta bort den. 

Sen efter det skulle det uträttas tusen små grejer inför dop och bröllop nu till helgen.


Hela dagen flöt på riktigt bra och pojkarna skötte sig bra. 

När vi kom hem fick småkillarna prova på gröt. Thor var väldigt skeptisk men Tristan tyckte det var gott.Det blev en väldigt sen natt. Jag blev ilurad en massa vin och sen badade jag hot tub med moster och den blivande brudgummen.

7/7-15

Hemåt igen. Jag hade som mål att komma iväg senast elva. Tre minuter över elva rullade vi iväg så det får nog anses som bra jobbat.

34 mil på sex timmar. Puh....

Eftersom huset är uthyrt bor vi på hotell Wass några dagar. 

Hur ser Thor ut egentligen på det här kortet?
6/7-15

Pojkarna fortsatt osynkade och hungriga och från ca två varje natt känns det som om det enda jag gör är att mata bebisar tills det är dags att gå upp och göra frukost åt de stora barnen.


Idag var vädret inte längre särskilt uppiggande. 


Jag passade på att göra klart festprogrammet till helgens bröllop.Hade det inte varit för att jag lovat barnen att träffa sina sysslingar som kom idag hade vi nog åkt hem. Mamman behöver pappan nu. 


5/7-15

02, 04.30 och 06. När de andra barnen vaknade så kunde jag gå och lägga mig  en timme. 

Dagen gick i ett. Nike och Ilian följde med grannarna på sjön och bada sen för att åka ring och till sist på bio. Jag gick på långpromenad och sen bakade jag en kaka åt faster och mig till eftermiddagsfikat. Det blev till att bara inomhus en del idag också.


 Tilde hängde mest på stranden hela dagen. 

Vi avslutade dagen med läsning. Tv'n fungerar inte här nu. Inte för att det gör något direkt. Jo, under de där tidiga morgontimmarna hade det ju varit ett trevligt tidsfördriv. Men alla tre barnen gillar att läsa och jag tycker det är himla trevligt att göra det tillsammans. 
4/7-15

Thor åt vid två och Tristan vid fyra. Tack och lov somnade båda om. Tristan vaknade dock igen vid halv sex. Bättre än halv fyra som igår tyckte jag och masade mig upp och kokade en stoooor kanna kaffe. Vädret va det inget fel på idag heller.


Jag har till och med premiärbadat. 22 grader sas det. Jag är skeptiskt. Snuskigt kallt va det och det var snudd på att jag överlevde. Typ...

Tog en promenad med twinsen på eftermiddagen men höll allvarligt på att försmäkta i värmen. Och då gillar jag värme. Fast då vill jag ligga i en solstol...Gemensam grillning med faster ikväll. Trevligt! 3/7-15

Glöm det jag skrev om gårdagens natt och att Tristan sov så bra. I natt vaknade Thor vid två och fick mat. Sen vaknade Trille vid 03.30 och ville ha mat och bara inte ville somna om efter det. Jag var helt bedövande trött men vid sex gav jag upp och tog Tristan i bärsele och gick ut. Så galet trött men den underbara morgonen gjorde ändå det hela uthärdligt.
När vi kom in en stund senare somnade Tristan på en gång men då var det morgon för Thor. Suck. Livet som tvillingmamma är hårt ibland och jag längtade lite extra efter maken så vi hade kunnat hjälpas åt med nätter och morgontidiga barn.

Resten av den stekheta dagen var vi mest inomhus. Tur att grannarna tar med sig de stora barnen till stranden när jag sitter fast med de små.


Vi blev dessutom bjudna på middag av samma granne och en trött och sliten mamma blev ohyggligt tacksam för det.

2/7-15

Tristan sov hela natten fram till sex. Vad härligt! Tänk om båda kunde få för sig att sova över nattmålet samtidigt....

Om möjligt ännu bättre väder idag! Gillas inte av småkillarna men vi andra tokgillar förstås. Det blir att sno åt sig lite sol när tillfälle ges.


Många vändor till stranden blir det....Vi parkerar inte på stranden som vi brukar eftersom pojkarna trivs bättre inomhus nu när det är så himla varmt.

Nakenfisar

Killarna gillar bäst just nu att ligga utan blöja inne. Inte helt förtjusta i värmen.
1/7-15

Ok, det var värt all slit. Vaknade till detta!
Jag började dagen med en promenad med twinsen. Efter frukost på balkongen förstås.


Första dagen härnere brukar alltid bli lite intensiv med barnen när de träffar sina sommarkompisar för första gången och de ska göra och hinna med precis allt första dagen. Bad, utflykt, bad, lek, bad, fika, lunch, bad, mer lek, glass, baka och slutligen tältning. Det senare slutade med att jag hade två extra barn sovandes hos oss. 
30/6-15

Herregud, vilken hysterisk morgon. Funderade på om det verkligen va värt all panik, kaos och psykbryt. Det är ibland inte helt lätt med fem barn särskilt inte när de minsta inte alls vill ligga ensamma på filt vilket hade behövts idag för att packa det sista och få ordning i bilen. Men tro det eller ej, klockan elva var vi på väg!


Det var inte en helt lätt bilresan kan jag meddela. 34 mil tig sju timmar med matstopp, handlingsstopp och broöppningsbilkö. 

Men vi kom fram! Då var det dags för nästa utmaning; tömma bilen och bära upp allt. Fick hjälp av faster tack och och lov. För att få ner vagnen från takboxen fick jag ta hjälp av en förbipasserande kille. Jag vill ju gärna klara av allt själv men chassit till vagnen gick jag bet på.

När twinsen somnat smet jag ner till bryggorna för att andas och bara ta in den underbara sommarkvällen.
Och på tal om twinsen, de somnade så gott så.
RSS 2.0