12/9-15 8/8 ✔️

Efter tre i princip helt sömnlösa nätter sov killarna lite bättre så här vår sista ensamma natt. De vaknade "bara" två gånger var. Men i jämförelse med natten innan var ju det värsta bästa natten.

Syrran har varit här heeeela dagen och tagit hand om twinsen så att jag har kunnat packa, stryka, plocka och klippa Ilian i lugn och ro. Tusen tack för det 💜

Kg ramlade in vid fem. Jag hade inte räknat med att han skulle komma förrän sent i natt så det var en trevlig överraskning. 

Tyvärr kom kvällen av sig lite då jag var tvungen att åka med Nike till akuten då hon tokskrek när hon kissade. Jag tänkte att det var bra att kolla upp på en gång så att vi slipper uppsöka läkare i Spanien. Som tur va så var det inte urinvägsinfektion utan bara lite irriterat. Senare på kvällen kändes det bättre. 

Nyklippt kille
10/9-15 7/8 ✔️

Jag hade kunnat strunta helt i att gå och lägga mig i natt. Åtta flaskor välling var jag uppe och gjorde. Tre av dem före klockan tolv. Sen lägger vi också till två larm på jourdosan(som jag var nära att slå i tusen bitar med en hammare för att jag inte fick stopp på den). Tristan var vaken och pigg en sväng och strax höre fem ville Thor upp. Alltså, det är lätt att hålla sig för skratt nu.

Men killarna var så glada och nöjda så på morgonen och det blir ju lite mer uthärdligt när man får umgås med dessa godingar.


Promenad ner till Bvc och därmed premiärtur med nya vagnen som älskas av oss alla tre. Killarna ligger jättebra inde ergonomiska sitsarna. Tänk att en tvillingvagn faktiskt går att köra utan att man nästan dör av ansträngningen. Härligt varm höstdag som gav lite energi.


Resten av dagen har ägnats åt tvätt, läxläsning och packning. Jag fick assistans av Ilian vid matning. Hälften kommer utanför men vad gör det?
Tristan jättekrånglig vid läggning så jag fick ge upp till slut och han fick somna i min famn i soffan istället.


Nu ska jag bara överleva ett dygn till som ensamstående fembarnsmor. Men jag har börjat bäva lite för nätterna i Spanien. Hur ska det gå? Vojne vojne....

So it begins
10/9-15 6/8 ✔️

Nu är det verkligen inte roligt längre. Hemsk hemsk natt. Båda åt tre gånger var och Tristan var dessutom vaken ca 2 timmar fram till fem. Väckarklockan ringde sen kl 06.20. Tristan har sovit knappt en timme på hela dagen. Det innebär att han nu ikväll knappt sovit alls på två dygn. Tack och lov har han ändå varit på skapligt humör idag.
Min förkylning är värre idag med nästäppa och sprängande huvudvärk.Thorson däremot sov fyra (!) timmar på förmiddagen och nästan två timmar på eftermiddagen. Jätteglad däremellan. Tack och lov. 

Ljuspunkten idag var att syrran va och  hämtade nya vagnen. En Emmaljunga double Viking som jag fyndade häromdagen. Halleluja!
7 månader
9/9-15 5/8 ✔️

Allvarligt? Thor åt tre gånger inatt. Tristan två gånger. Dessutom var den senare vaken ca 1,5 h och knölade. Jag var ett vrak när vi skulle upp. Har dessutom gått och blivit förkyld. Och sen har vi den där jävla ryggen. Brave New World!

Tristan var en gnällspik hela dagen och sov i princip ingenting under dagen heller. Bara korta korta stunder. Ljuspunkten och anledningen att jag överlevde dagen var besöket hos M i Östhammar. 

Eftermiddagen hemma var helt galen. Tristan bara gnällde och var missnöjd, Nike arg för att hon var tvungen att städa rummet, Ilian arg för att han var tvungen att jobba med läxor och jag var arg för att jag var aptrött och less och Tilde smet undan allt.

Efter middagen åkte vi för att uppvakta Sofie och då kändes livet lite lättare igen. Ett halvt glas bubbel, god att äta och lite avlastning med tvillingarna samt avslappnat småprat gjorde att jag kunde åka hem redo för en ny skitnatt. Typ.
Sofie 40 år

Grattis underbara människa!
8/9-15 4/8 ✔️

Ok, hälften gjort. Jag fortsätter visualisera resan.

Förmiddagsluren i soffan. Idag va det Tristans tur.


På eftermiddagen såg det ut så här:Tog emot erbjuden barnvaktshjälp ikväll och åkte och klippte mig. Välbehövligt. Det var i april sist...


Stort tack till J som tog hand om alla fem barnen så bra 😘

10/9-15 3/8 ✔️

I natt vaknade Thor två gånger och Tristan en gång. Vid sex va det uppgång  och god morgon. Ungefär som vanligt. 

Redo för gröt


Förmiddagsgos


Bra dag. Härligt höstväder. Blev en kort promenad när Nike kom hem. Tyvärr har jag haft sjukt ont i ryggen idag. Troligtvis en nerv som ligger i kläm för det strålar ner i rumpan och vidare ner i benet på högersidan.

Jo, har fyndat vagn idag! En Emmaljunga double Viking. En sån vagn vi kollade på från början innan vi tog den begagnade skitvagnen istället. Nu är ju den begagnade skitvagnen trasig så jag tog ett eget beslut och köpte denna idag. Visserligen begagnad men detta är ju en kvalitetsvagn så det ska inte vara några problem. Det enda som är ett problem är att jag måste åka till Knivsta och hämta den på torsdag. Känns sådär att åka med småkillarna kan jag säga... Men vad göra?


Nike och Ilian har varit till Östhammar ikväll och seglat med scouterna. Grisunge

Hur kladdig kan ett barn bli?
6/9-15 2/8 ✔️

Plötsligt händer det. Från att gårdagsnatten var en rent helsike blev den här natten förvånansvärt bra. De vaknade bara en gång. Dessutom samtidigt. Thor fick morgonflaska i sängen och somnade dessutom om. Trille och jag låg och myste tills Thor vaknade framåt åtta. Otroligt! Snälla snälla låt inte detta vara en engångsföreteelse...

Till Östhammar på karate. Pojkarna var förstås med och jag bjöd in oss på kaffe hos familjen W medan Tilde tränade. 


Regnet har vräkt ner i omgångar hela dagen.
Kvällsmys5/9-15 1/8 ✔️

Första natten avklarad. Sex gånger var jag upp och värmde mat i natt. SEX gånger! Vad är det med mina barn och nattätningar? Trille är förkyld så det var nog därför han vaknade. Thor är bara hungrig....

Skönt är i alla fall att Thor numera sover långpass på förmiddagen. 2 timmar. Härligt! Nu ska bara Tristan komma på att han ska göra det också. På dagen sover de inte samtidigt alls. Men å andra sidan får de då lite egen mystid med mig. Eller är det tvärtom? 


Storbarnen var iväg på bio på eftermiddagen alla tre. Ikväll blev det hämtmat och soffmys.

Ilian har lite allergikänningar och Nike är förkyld. Tidig kväll för oss alla.

4/9-15

Jaha, då var man ensam i en vecka då. Bävar för nätterna gör jag. 

Linnea var här på eftermiddagen och uppdaterade mig på studentlivet i Jönköping.  
Tilde hade en liten sleep-over här med några kompisar. Jag och småttingarna hade fredagsmys i soffan. 

3/9-15 Sjukgymnasten

Pojkarna och jag var till sjukgymnasten idag. Domen blev sex månaders långsam återhämtning. Korta promenader och träningsschemat jag fått är det enda jag ska aktivera mig med de närmaste månaderna. Jag kan börja lite smått och känna efter så småningom men inga situps eller plankan eller några liknande övningar pga av mina delade magmuskler. (Inte för att jag brukade göra några sådana övningar innan heller men som jag ser ut nu skulle det nog behövas lite träning). 

Passade på att handla också när jag va i Östhammar. Lite meckigt är det allt. Ett barn fick sitta i sele och det andra i babyskyddet i kundvagnen. 
Hur söta?
30/8-15

Nike har jourdag och har publik vid matlagningen.


Ikväll började scouterna också och nu går Nike också. Bra tycker vi!

Kg va iväg på övning. Under tre veckor nu kommer vi knappt att se varandra. Det innebär också väldigt mycket jobb för mig hemma. Visualisera visualisera Spanien.

Operation

Har fått tid för Tildes handoperation. Det blev tyvärr när jag är kvar i Spanien och det känns förstås inget vidare. Hade ju gärnat varit med henne. Nu klarar ju Kg det hur bra som helst det är inte det men det är ju min lilla skrutta... Jag ringde och pratade med dom om tiden och  blev då erbjuden en tid imorgon. Men problemet då blev att hon inte skulle kunna bada i Spanien och det verkade ju elakt att utsätta henne för det. 

Man vet att....

Man vet att jaktveckan närmar sig när maken har skovård. Ni vet de där kängorna som kostade mer än vagnen....
Bekräftelsebehov

I lördags på festen kom det fram en kvinna till mig. En kvinna som jag bara känner till namnet. Hon kramade om mig och sa, jag citerar, "Bea, vilken fantastiskt kvinna du är. Wow, fem barn!" Jag blev så himla rörd. Detta säger någon som inte känner mig alls. Bara så spontant. Jag blev så glad. Det är ju lite dåligt med bekräftelse när man "bara" går hemma och inte får det behovet tillfredsställt på jobbet. Kan själv

Heja Thor
En vanlig vecka hos oss

Man hinner ju inte tröttna på varandra i alla fall...
RSS 2.0