Vill ha!


Rätt lika


27/8-16 LC-upptakt

Vi startade upp LC-året med ett side-by-side-möte med en annan klubb i vårt distrikt. Lunch i Öregrund.

Sen höll jag i en mycket blåsig stadsvandring.

Därefter bar det av till Sundsveden för trevligt umgänge, kräftskiva och bastu/badtunnebad. Några, däribland jag själv, badade i det femtongradiga havet också.

Tyvärr avslutade jag kvällen med jordens magknip. För mycket bröd och fet mat.....


26/8-16 Arbetsveckan som gick

Så jäkla trött idag. Det är jättekul på jobbet och jag ger 110%. Då finns det liksom ingen energi kvar när jag kommer hem och ändå är det bara att köra på några timmar till. Jag har åkt hemifrån vid sju och lämnat jobbet vid fem. Jag behöver hitta en strategi för att hitta en fungerande balans. Nu väger jobbet över och så kan vi ju inte ha det. Det fungerar ju nu men inte sen när småkillarna börjar förskolan.

Arbetsveckan avslutades med klassens dag och vi tillbringade den i Öregrund där vi gick en liten historisk vandring först och sen promenade vi ner till Tallparken där vi grillade korv och hade samarbetsövningar. Några elever badade. Kg och twinsen kom förbi också. En riktigt trevlig dag helt enkelt.

Hemma är alla utom jag lite småförkylda. Tristan har sovit dåligt i några nätter och fått komma till oss där han mest legat och bökat. Thor blev hängig idag.


Badpojkar


Glada barn


23/8-16 Kräftkalas

Vi säger hejdå till mormor och morfar och festar loss på östgötska kräftor.


Skitiga barn

Tur man tål lite skit. Det gjorde tyvärr inte den t-shirten.


The point of no return


21/8-16

Långpromenad med hästar och hundar.

Twinsen fick också prova på att sitta på hästen. Tristan provade själv först men såg rädd och osäker ut. Då satte vi upp Thor bakom och han sken upp som en sol.

Dryg hemfärd framåt kvällen. Svår bilolycka som gjorde att det stod i princip helt still mellan Norrköping och Nyköping. Blä....Småkillarna har ju kommit på att det där med att åka bil är rätt så tråkigt.

Stort tack alla inblandade för en mysig helg 💜


20/8-16

Idag gjorde vi lite olika saker. Nike följde med på hästevent. Thor och Tristan åkte till släkten i Tallboda och vi andra drog på shopping. Men först sushilunch 😃

Efter lunch och besök på lager 157 och sportaffärer lämnade Tilde och jag kvar för några timmars tjejtid 💜

Det blev inte så mycket shoppat. Blir ju inte direkt inspirerad i provhytten om man säger så men en regnjacka, ett par nya skor (eller egentligen två för jag fick ett par Salomonskor av maken också) och en svart enkel kjol blev det i alla fall. Och lite till barnen förstås 👍


Bebisgos

Ska vi inte ha en unge till???


19/8-16 Linköping på begravning

Hela familjen är i Linköping. Morfar ska begravas. Vi bor hos min kusin D och hennes stora familj några mil utanför Linköping i deras rymliga hus. Där bor i helgen också min andra kusin M och hennes två barn. Vi kusiner åker iväg på begravningen medan männen är hemma och roddar med 12(!) barn.

Det var en enkel och fin begravning. Kanske den enda begravningsförrättning där det på kistan låg en blomsterdekorerad ratt och där det spelades Roy och Roger på hög volym i högtalarna. Mitt i allt sorgligt satt man då med ett leende på läpparna.

På kvällen tog vi det lugnt (så lugnt det nu går med så många barn. Ikväll elva barn i åldrarna 4 veckor till 12 år.


Mjölfritt

Har testat ett helt mjölfritt bröd i förhoppning om att min mage ska må bättre. Det var helt ok. Lätt att baka dessutom.


Blåbär

Har köpt blåbär i år 🙈


Tuffing

Så här cool är man när man får prova brorsans cross 👍


Badortsdagen 2016

Lång lång dag. Jag var uppe före sju och vid åtta var jag på plats och smyckade scenen.

Sen rullade allt på. Jag hade två fantastiska guidningar och sålde under dagen ca hundra lotter.

När allt va över och jag hade smyckat av scenen var klockan närmare sex och jag var helt slut och vrålhungrig. Jag åt frukost strax före sju på morgonen och det enda jag fått i mig under dagen var en energidryck mellan guidningarna. Det blev middag ute med mamma, pappa och några badortsvänner innan jag vandrade hem och var i säng igen vid tiosnåret. Vilken dag!


Självplock solrosor

Den här tiden på året brukar jag stanna på ett ställe på väg hem från jobbet och plocka solrosor. Det gör mig glad.


12/8-16 Första arbetsveckan check

Jag har inte riktigt allt under kontroll. Har lite pyssel kvar i klassrummen och lektionsförberedelser kvar. Men annars har nästan alla bitar fallit på plats och min första arbetsvecka blev så mycket bättre än jag trott den skulle bli.


Fynd

Jag gjorde några riktigt bra fynd i veckan på den lokala köp- och säljsidan på fb. Vad sägs om fyra par stövlar, två par till killar och två par till mig och Tilde, för 20kr/paret.

Ett paket med 13 långärmade tröjor (varav 7 st var Po.p!) till killarnas förskolestart för 250kr.

Ett par converse till någon av twinsen för 50kr.

Det är så himla bra att kunna köpa bra begagnade saker och kläder. Suveränt helt enkelt!


Familjen i Hede

Min familj verkar ha det väldigt bra i Hede.

Kallt är det hemma men jag slipper skrapa bilrutan i augusti i alla fall. Men i Härjedalen var det minusgrader i natt.

Idag har de gjort ost och messmör. Vilket underbart gammalt hantverk. Det hade jag velat vara delaktig i.


11/8-16 Jobb igen

Har jobbat sen några dagar tillbaka. Jobbångesten har lagt sig och det känns riktigt bra att börja jobba igen. En aningens förvirrat. Men bra.


Stockholm och Svt's kostymförråd

Idag har jag varit till Stockholm för att hyra kläder till helgens Badortsdagar. Det var inte helt lätt kan jag säga. Kostymförrådets sekelskiftesklänningar är inte så många i storlek XL (🙈). Men jag hittade en som kändes bra.

Senare på kvällen när jag kommit hem till ett tomt hus och sätter mig i soffan för att njuta av min favoritfilm, och för övrigt det bästa som någonsin producerats i Sverige i filmväg, Den Goda Viljan, visar det sig av självaste Margaretha Krook bar just den klänningen jag idag hyrt. Det är stort!


Gooooos

Mina två myskillar ❤️ Hur ska jag klara att vara utan dem i en hel vecka? Hur ska jah överhuvudtaget klara att vara utan dem när jag jobbar???


Sista badbilden?

Kan det vara sista badbilden för i år?


6/8-16 Roslagsloppet

Kom jobbade dygn och kom inte hem förrän framåt sex. Jag tillbringade dagen med familjen W på "stan". En mycket trevligt dag och båda tvillingparen satt snällt i vagnarna hela tiden. Vi kunde t.o.m njuta ett glas rosé när de sov.


Abborrfiléer

74 stycken byxade abborrfiléer. Mums!!!!


Bvc

Var på Bvc häromdagen på vaccinering och kontroll. Killarna var otroligt duktiga. Knappt ett pip. Vikt 12,1 resp 12,7. Längd 86 resp 87.


5/8-16

Fyra dagar till jobbstart. Hjälp! Hur ska det gå??? Jag både bävar och är exalterad inför det. Dessutom känns det förskräckligt konstigt att jag inte kommer ha småkillarna hos mig. Får en klump i magen när tänker på det.

Det har varit en bra vecka hemma. Kg började jobba först i torsdag men har haft jouren så vi har hållt oss på hemmaplan. Vi har träffat lite folk här hemma samt hunnit med en spelkväll med m och p.

Killarna har varit så nöjda och glada med att vara hemma. Sover bra, äter bra och är bara sådär glada ❤️

Idag tog vi en promenad ner "på stan" för att känna på pulsen på Båtveckan. Jag har ju aldrig upplevt det eftersom jag alltid varit i Sanden denna vecka. Vi gick runt lite och sen blev det en lunch ute innan Kg åkte till jobbet för ett dygnsskift.


Pokémon Go

Jo, jag spelar också. Inte för att jag är helt hysterisk och springer runt men fångar en lite då och då. Det roliga är ju att fånga och försöka hitta så många olika som möjligt. Resten har jag inte fattat grejen med. Än.


Mystisk lukt

I två dagar går jag runt i köket hemma och sniffar. Någonting luktar konstigt. Jag har ett extremt luktsinne och Kg brukar mest tycka att jag är knäpp med alla mina dofter och lukter. Men den här gången kunde han hålla med om att det kanske luktade lite illa emellanåt. Jag sniffade runt och lokaliserade sen lukten kring diskbänk och spis. Rengjorde diskho och spis men ingen skillnad. La mig på golvet och sniffade och jovisst. Där var det värre. Kan en råtta dött under listen eller bakom spisen? Nej. Men sen drog vi ut plåtlådan och där låg mycket riktigt en död råtta. Fastklämd och halvt förruttnad. Fy faan.


31/7-16 Hem

Ihopplockning, städning och hemfärd. Vemodigt såklart. Men gud vilken bra sommar vi haft. Intensiv. Men bra.

Bilresan hem gick sådär. Kaos på Max och gnäll på fyra av fem barn typ de två sista timmarna.

I alla fall så var alla barnen nöjda och glada över att vara hemma. Särskilt Tristan som kastade sig över leklåda och "bilar".

Jag tycker också att det känns bra att vara hemma. Trots allt. Det är ju så lättare med pojkarna här även om det är fler vardagsmåsten.


29/7-16 Harstena igen

Idag blev det Harstena igen. Denna gång med våra tyska vänner och deras hund. Jag kan inte riktigt få nog av den här ön. Den berättar så mycket om det hårda skärgårdslivet som rådde härute på öarna samtidigt som det råder ett idylliskt lugn trots rätt mycket besökare.

Idag fick vi bord på restaurangen och slapp äta i båten. Twinsen va skitjobbiga dock...

Efter lunchen satte vi killarna i bärstolarna och promenade till andra sidan ön för att fika och bada.

På kvällen blev det grillfest i trädgården med grannfamiljen 💜


RSS 2.0