Midsommardagen

Midsommardagen gjorde vi absolut inget annat än njöt av vädret på vår baksida. Vi solade, badade och hade det bara mysigt med alla barnen.

Thorson oerhört svårsövd men när han väl sov njöt vi ett glas gott vin ute.


Midsommarafton i bilder

Traditionsenligt firande hos oss på Kärrdalsvägen. 12 vuxna och 10 barn. Mycket trevligt!


Badpojkar

Thor har älskat poolen från första stund men Tristan har varit nöjd med att stå bredvid och titta. Men idag har även Tristan badat och haft kul.


Morgonmys

Nästan alltid vaknar Tristan någon timme för Thor. Vi brukar då ligga kvar i min säng och passa på att morgonmysa. 

Många tankar och frågor - få svar

Långt och personligt. 

Det har varit glest med inlägg de senaste veckorna och anledningen till det är att jag haft tankarna på annat håll. Nu kan jag skriva om det även om jag kommer bespara er detaljer. Vill ni veta mer får ni fråga. 

Jag har sedan tvillingarna föddes haft stora problem med blödningar (förutom då foglossning och bäcken/ryggproblem...) och ömhet på vänster sida av mage. Jag har liksom inte heller kommit mig för att söka för det. Men för tre veckor sedan ringde jag till kvinnokliniken och fick en tid redan dagen efter. Jag fick träffa en läkare som undersökte och tog en massa prover och hon hittade med hjälp av vul en cysta, eller ngt likn, som var 4*4*3cm. Hon var väldigt osäker på vad det var men den dolde vänster äggstock. Jag skulle få komma tillbaka tre veckor senare och träffa en specialist och göra ett nytt ul (från utsidan trodde jag) för att de ska kunna se exakt vad det vad. Jag skulle troligtvis få operera bort den eftersom jag hade besvär av den. Men hon sa att den troligtvis var helt ofarlig. Jag åkte därifrån ledsen och upprörd ändå såklart. Undersökningen var hemsk och jag var superöm överallt. Dessutom hade jag åkt in helt ensam så allt blev väldigt känslosamt. Provsvaren fick jag några dagar senare och de så alla bra ut förutom att jag har järnbrist, pga blödningarna så min extrema trötthet beror alltså inte bara på ett hektiskt familjeliv 😊 Såklart fantastiskt skönt att det "bara" va järnbrist som lätt kan åtgärdas med tabletter.
Igår var jag in på mitt andra besök och fick träffa specialisten (för övrigt en av läkarna som "plockade ut" pojkarna). Det visade sig att det inte alls fanns något på äggstocken som den första läkaren sagt. Han hade ingen annan förklaring än att hon måste sett fel eller att maskinen inte fungerade som den skulle. Han kunde dock konstatera att jag var väldigt öm/känslig på vänster äggstock men att det ibland kunde bli så. Han trodde att mina hormoner inte var i balans (ehhh????) och att min kropp behövde lite hjälp med detta. Jag ska nu äta typ p-piller (oh the irony) i fyra månader utan uppehåll och det ska då ta bort mensen och chocka kroppen lite. Förhoppningsvis gör detta att det blir ordning på torpet igen. Jag fick även andra blödningskontrollpiller. Men vad gäller smärtan och ömheten visste han inte riktigt. Med lite tur så avhjälptes det också av "chockningen" men han trodde nog mer på att det var tarmen jag hade problem med. Han frågade om jag brukade ha dessa bekymmer. Jodå, typ sen jag föddes...Då trodde han mer på att smärtan kom därifrån. Så ont i äggstocken vid mens (en vecka innan, under och ca en vecka efter) och resten av tiden är det tarmproblem och dessa båda smärtor går in i varandra. 

Många känslor nu. Lättnad att det inte var något allvarlig men också en viss besvikelse att det hela inte kunde avhjälpas med en liten operation som kunde ta bort det onda. Nu är jag tillbaka på ruta ett liksom men det lilla skillnaden att jag fått en rejäl koll. Men faktum kvarstår att jag har kronisk värk i magen. Och jag har ju gjort otal undersökningar av min mage tidigare men det har inte hittats något konstigt. IBS-mage. Så det enda som kan hjälpa mig är att jag helt lägger om min kost. Inget fett, socker, mjölkprodukter, gasbildande mat eller gluten. Alltså, äta det jag vill eller ha ont i magen. Mat som är en så stor del av mitt liv. Jag blir så ledsen av detta. 


Fotboll


Fotboll är på riktigt bland det tråkigaste jag vet. Jag gillar att kolla på sport generellt men fotboll är bara dödens tråkigt. ÄNDÅ kunde jag inte låta bli att ha tv'n på ikväll när Sverige spelade. Men jag tittade nog mer på twinsens busande än på matchen. Fotboll som fotboll liksom....
13/6-16

Kg är i Skåne, Nike är med mormor och morfar till Sanden och Tilde och Ilian är hos farmor och farfar i Hede. Märklig känsla att vara ensam med twinsen dygnen runt. Minimalt med matlagning, typ ingen disk, ingen som bråkar, ingen som sjunger, stor säng för mig själv, knappt någon tvätt, slipper storhandla,  tomt på skor och jackor på golvet i hallen och kvällar helt för mig själv. Och trots detta saknar jag dem allihopa varje sekund ❤️ Just idag har jag varit ensam men resten av veckan har jag planer för så då går det nog bättre.
9/6-16 Skolavslutning


Tilde sjunger 

Skolavslutningsfika
Säkerhetsfix
Spa

Ilian och Nike fixade spa åt trötta mamman ❤️

Massage och fot- och handvård

Mamman

Hittade en enda bild på mig själv från helgens bravader som kändes ok. Jag ser pigg och glad ut. Jag har varken varit det ena eller det andra. Men sol, bubbel i glaset och en ny topp gör i alla fall att jag kände mig mindre trött och sliten än jag egentligen va.
Trött pappa...
Roligt med storebror
Pappamys
Moster- och kusinmys


3/6-16 Studentfirande

Min systerson L tar studenten. Efterföljande fest hemma hos oss.

2/6-16

Var till jobbet för att hälsa på min blivande klass. Kändes jättebra! Ser fram emot att börja jobba igen 😊Bus


Vattkoppor

Kanske har Thor fått vattkoppor. Svårt att veta säkert. Vad tror ni?
Trött av utelek

Badpojken Thor

När man är supertrött men ändå vill bada så hämtar man napp och snutte och vilar i badet.
RSS 2.0