29/10-16

Tog en promenad med killarna efter frukost. Ljudbok i öronen, sol och ett mäktigt stormande hav. Avslutade med att ta en fika vänner.

Nike och Ilian hade varsin kompis här hela dagen och på eftermiddagen kom T.


28/9-16 Sopslut

Helt färdig. Hur är det ens möjligt att vara så här trött? Jag förstår ju att det inte är så konstigt. Jag jobbar full tid, Kg jobbar full tid plus deltiden på brandkåren och extra helgjobb, vi har tre stora barn med allt det innebär av aktiviteter och läxläsning, två mycket aktiva ettåringar och sen allt annat med hem och vardag. Nu lägger vi också till hyposensen i Uppsala en gång i veckan. Dessutom tar min onda rygg väldigt mycket energi.

Jag tycker att jobb och morgnarna och hämtning och lämning går hyfsat bra. Men kvällarna är helt galna. Trötta småkillar, matlagning, tjat om läxläsning och sen orka med att bara vara vuxen och ha ett liv utanför mammarollen. Det där sista orkar jag inte. Kraschar ofta redan vid nio. Jag orkar inte ta tag i mig själv, orkar inte med vänner och har dåligt samvete för att jag är lättirriterad och så trött hela tiden.

Kg jobbar hela helgen så det blir inte någon återhämtning överhuvudtaget den här helgen för någon av oss.

Jag ser dock fram emot söndag då en efterlängtad vän kommer på besök.


Ny lampa

Jag har suktat i flera år efter en viss golvlampa på Mio. Men jag har tyckt att den varit lite dyr, särskilt som behovet av lampan egentligen inte fanns. Så här ser den ut:

Förra veckan upptäckte jag att de hade en liknande på Jysk för 1/4 av priset på Mio. Så i onsdags när jag var i stan så slog jag till. Tyvärr fanns den inte med vit skärm.


26/10-16 Hyposensibilisering

Idag var det då dags för ett nytt besök hos läkaren på allergimottagningen för att se om hyposensibiliseringen kunde påbörjas. Skulle hans astma nu vara under kontroll?

Det var den! Så nu är vi igång. Tre sköterskor och en läkare var med nu första gången. Han fick två sprutor.En i varje arm. Gräs och björk. Sen ska vi vara kvar på sjukhuset efteråt utifall kroppen skulle få reaktion vilket den fick idag. Ena armen började tokklia men han fick någon sorts sprej på armen och allergitabletter och då lugnade det ner sig. Han var otroligt duktig! Nu väntar många turer in till Uppsala men om detta fungerar så är det värt allt!


Minidammsugare

Köpte en minidammsugare på en av köp- och säljsidorna på fb. Succé! Den ser ut som vår stora 👍


22/10-16

Kg fick ta morgonpasset. Svårt för en annan dock att sova bara för det är ett jäkla liv på småttingarna.

Efter frukost gick jag och fick massage för friskvårdspengen. Det var inte så skönt som jag hoppats eftersom jag har så ont i bäckenet.

Kg, Nike och Ilian åkte iväg på innebandymatch i Storvreta.

Jag hade en bra lördagseftermiddag med T, T och T.


21/10-16 Friday

Dagen började på allra bästa sätt. Komma till ett nystädat hus, barn som tog sovmorgon (de vaknar ju vid fem i vanliga fall), kaffe med maken och tända ljus och känslan av att det är fredag. Härligt! Tyvärr vaknade Tilde med jättehög feber och fick vara hemma idag.

Hygglig dag på jobbet med FF-kläder. (Fancy Friday).

Kg kom hem samtidigt som mig så vi hämtade småkillarna tillsammans.

Så jäkla underbart att slippa fredagsstäda. Ett glas vin i soffan efter tacomiddagen.


Min bästa kompis RUT

Eller som vi numera säger här hemma; räddningspatrullen. Kan vara det bästa beslutet vi tagit. Känslan med ett städat hus inför är underbart, Nu kanske vi eventuellt kan fundera på att släppa in gäster här hemma. Eventuellt alltså.


Fantastiska bilder

Barnens kusin Linnea tog dessa bilder tidigt i våras men först nu har jag fått dem.


Helt sjukt familjeprogram

Kg jagade hela helgen. Måndag kväll var han och slaktade och var inte hemma förrän ett på natten. Jag roddade med middag, skjuts till scouter, badning och läggning. Med god hjälp av Tilde. I tisdags jobbade jag sent och sen direkt till föräldrakrismöte för Nikes klass. Kg var också med och storbarnen tog hand om twinsen. När vi kom hem därifrån ställde vi oss och lagade kalvfärsbiffar.

Igår onsdag var Kg till Uppsala på rökövning och var inte hemma förrän ett. Helt galet är vad det är.


Smygarn

Jag undrade vart Thor tagit vägen....


Samarbetsovillig kropp

Min mage krånglar mer än vanligt. Får magknip av allt jag äter och av kaffe. AV KAFFE!!! 😩 Mycket påfrestande för humöret kan jag säga. Vet inte heller vad jag ska göra åt det. Inte kan jag låta bli att äta heller.

Som om det inte vore nog så har jag fortfarande skitont i bäckenet. Olika nivåer på smärtan. Aldrig bra. Men det är märkligt hur man lär sig leva med det. Håller andan när man ska böja sig ner, alltid sitta och ta på sig kläder (som en annan 80-åring 😩) och unvika att bära tunga saker snefördelat är några exempel på hur jag måste tänka i vardagen.


Handla lokalt

Har länge velat köpa ett par stövletter och/stövlar. Problemet är att jag är extremt kinkig på skor. Skor måste helt enkelt vara perfekta, både i form och bekvämlighet. Det spelar alltså ingen roll hur snygga eller hur billiga de är; sitter de inte bra går de bort i alla fall. Jag har favoritskomärken; Rieker, Vagabond och Tamaris. Det finns ytterligare ett problem och det är att det är svårt med stövlar om man inte har smala vader eftersom de då blir svåra att få eller få upp den eventuella dragkedjan och även om får upp dem så korvar de sig vid ankeln. Nåväl, när jag var till stan på föreläsning förra veckan så provade jag hur många stövlar och stövletter som helst, både på stan och på Gränby men hittade ingenting som passade. Gav upp. Hittade heller ingen höstjacka som jag var ute efter eller den del ett par joggingskor. Suck. Men sen i tisdags var jag och köpte sushi på lunchen och då gick jag in i den enda lilla skoaffär som finns i byn och där hittar jag skorna. Ett par helt perfekta Tamaris-stövletter. Nästa gång ska jag gå dit först såklart!

När det gäller jogging vetisjutton. Jag har nog provat alla modeller som finns men jag känner av kanten på sulan på vänster sida på högra hälen på alla skor. Killen i sportaffären sa att det enda sättet för mig att hitta en joggingsko är att gå och gjuta en specialsida. Men morr. Jag som hatar att träna, ska jag behöva lägga en förmögenhet på ett par skor????


12/10-16 Vab

Thor grinade typ konstant sen jag kom hem tills han gick och la sig igår. Båda killarna sov uruselt och till slut hade vi båda två i vår säng och då kan jag inte sova alls. I morse fortsatte Thor med gnällandet. Förstod dock inte vad felet va. Tänder? Halsen? Bara trött? Ingen feber i alla fall så jag tog barnen till förskolan. Drygt två timmar senare blir jag hemringd. Thor är helt färdig och bara grinar och grinar. Hämtar två mycket trötta och hängiga killar. Tristan somnade i bilen mellan förskolan och huset. Thor somnade direkt i vagnen. Båda två sov i över tre timmar.

Till kvällen fick Tristan feber också. Jag blir hemma med dem imorgon så får Kg tar fredagen.


Trötta killar trötta föräldrae

Småkillarna sover uruselt på nätterna sen ungefär en vecka tillbaka. De vaknar och är ledsna och ofta måste vi ta någon av dem till vår säng. Ofta vaknar de redan vid fem och ska gå upp. De är helt slut på eftermiddagarna/kvällarna och vi lägger dem vid sju. Helgen som va tog vi varsin sovmorgon men inte hjälper det särskilt mot trötthet. Helgen som kommer blir det ingen sömn för då är det jakt.


Största och minsta ❤️


Allergimottagningen

Häromdagen kom provsvaren digitalt på Ilians senaste allergikoll. Mjölkproteinallergin kvarstod. Skyhöga värden på björk och gräs (timotej), jordnöt och pälsdjur högt samt två nya allergier; hasselnöt och mandel. Kunde dock inte utläsa om dessa var korsallergier eller riktiga allergier. Det fanns också utslag på soja och vetemjöl. Väntar nu på brevet från läkaren där hon närmare tolkar det åt oss men vi fick direkt en tid till allergimottagningen på UAS för diskussion om hypersensibilisering. Kg följde med.

Det är en tuff behandling med resor in till Uppsala för två olika sprutor varje vecka i flera månader. Men det var mycket goda chanser för att hans björk- och gräsallergi skulle bli betydligt bättre och därmed också hans korsallergier. Det som tyvärr satte käppar i hjulet var hans astma som inte var riktigt under kontroll. Den kunde förvärras om han började med sprutorna nu. Så nu är det fullt fokus på astman och puffningar.


Cykelfix


6/10-16 Inskolning klar

Då är småkillarna förskolebarn på riktigt och båda föräldrarna jobbar fullt. Hysterisk vecka och vi vuxna hinner inte prata med varandra överhuvudtaget. Måndag Kg övning, tisdag jobbade jag sent och mötte Kg i dörren när han drog på brandkårsmöte. Onsdag var jag till stan på föreläsning och sen åkte jag direkt på LC. Idag torsdag var Kg med Ilian till allergimottagningen och jag var iväg och tackade av en kollega som går i pension.

Småkillarnas förskoledagar rullar på alldeles utmärkt. Allt förutom vid lämning då Thor blir hysteriskt ledsen och jag hör hans skrik ända ut till bilen :( Igår sympatiskrek även Tristan :( Hoppas det snart går över för fy vad jobbigt det är att lämna gråtande barn :(


1/10-16 Kryssning

Fantastiskt trevligt på den årliga kryssningen med några kollegor. Buffé, drinkar, massor av dans och vips var klockan 03 och förnuftet sa "gå och lägg dig". Bra val! Vuxet beslut liksom 👍


RSS 2.0