27/1-17 Heja oss! Typ.

Det är lite tungt nu. Bloggen bortprioriteras. Om någon tror att det är lätt att jobba full tid (och mer än så för Kg) och rodda vardagen med fem barn varav två mycket aktiva, nyfikna och egensinniga tvååringar så kan jag säga att det är allt annat än lätt. Det är rent ut sagt skitjobbigt. Sen att jag har så himla ont i kroppen också. I höften, ryggen, magmuskulaturen och foglossning. Vi är slitna till bristningsgränsen. Häromdagen sa en bekant till mig "Åh, passa på och njut nu när de är små", då höll jag på att börja gråta.  Det är läkarbesök, tandläkare, föräldramöten, utvecklingssamtal, poolspel, konserter, uppvisningar, läxläsning, städbråk, "tonårstjafs", matlagning, tvätt och det fortsätter i all oändlighet. Sen pressen på på oss vuxna från höger och vänster om hälsa, träning, nyttig mat, och allt annat jävla skit. Varenda jävel statusuppdaterar om sina träningspass, nyttig luncher, egetbakat GI-bröd, hemmagjort granola, hälsodrinkar och faan och hans moster. "Att hitta tid för träning handlar baaaaara om hur du prioriterar. Det finns alltid tid för träning." Tillåt mig att spy!


Ibland tänker jag att det borde finnas tapperhetsmedaljer för sådana som oss och känner mig stolt för att vi mitt i allt kaos ändå verkar fixa detta och uppfostra hyggligt vettiga ungar. Men andra stunder vill jag bara ge upp och låsa in mig i ett rum. 

Det är inte alltid det syns på utsidan att man är sliten. Alla skriver det inte på facebook. Alla sätter sig inte ner och gråter inför andra. En del bara kör på, stänger av världen utanför, tyr sig till sin närmaste och får vardagen att fungera. 

Familjen är allt ❤ När vi tackar nej till inbjudningar, fika, middagar eller annat socialt så är det inte för att vi inte vill utan helt enkelt att vi inte pallar. På riktigt. Jag orkar inte riktigt med andra än min familj. No offence. Ge oss tid. Fråga igen. 

Nu ser vi fram emot morgondagen då vi för andra gången sen januari förra året har barnvakt över natten. 


Jag och min son

Skriv inläggstext 


22/1-17 Pappan 41 år

Vi hängde på innebandy hela dagen. På kvällen firade vi pappan som fyllde 41 år. Han fick ett fint och önskat läderförkläde. 


18/1-17 Hyposens och skadat öra

Sprutdag. Idag var det min tur att följa med.  Det gick förstås jättebra. Sushibelöning och lite shopping efteråt.  Kg åkte direkt efter jobbet ut i skogen för några timmars vildsvinsjakt så Ilian och jag fick lite tight om tid för att hinna hem och hämta småkillarna. Efter skrik, gnäll, bråk innan middag så fortsatte det i samma anda efter middag men då med fokus på röja, riva och klättra. Just som jag fått nog och skulle gå och göra välling för nattning så ramlar Tristan och och slår örat i tv-bänken. Blodet forsar och han har slagit ett jack i övre delen av örat. Jag konstaterar att de nog behöver sys och ringer akuten i Östhammar. Sen försöker jag, samtidigt som jag klär på oss, att få tag på någon som kan komma hem till oss och lägga Thor. Tilde var på gymnastik i Östhammar och Kg svarade inte i telefon. S fick jag inte tag på heller. Nike och Ilian övertygade mig om att det skulle klara Thor och det var inget att tveka på, jag var ju tvungen att åka iväg.  Som tur är ringer J efter ca 10min och kan åka ner till barnen. Tristan den stackaren grät bak i bilen och hade så ont. 


Inne på akuten fick vi vänta en bra stund på hjälp.

 

När läkaren äntligen kom och de tvättat örat och undersökt det under skrikprotester från Tristan så sa läkaren att det nog egentligen skulle behöva sys men då under narkos och i Uppsala. Gissa om jag var sugen på att åka till Ackis igen samma dag? Men då föreslog hon att vi kunde testa att limma. Fyra vuxna var vi så att vi kunde hålla lillen still. Hur mycket styrka finns det i en sån liten kropp? Det gick bra! Vilken jäkla dag 😢😩


If I were a boy 😜

Skriv inläggstext 


Yooo

Skriv inläggstext 


16/1-17 Söndag

Ägnade förmiddagen åt jobb medan Kg tog killarna på lite spåräventyr och utelek.


Bus

Skriv inläggstext 


14/1-17 Lördag

Kg tog pojkarna i morse. De sov till strax efter sju. Själv sov jag vidare till halv tio. Lite mer än 10 timmars sömn (inte oavbrutet men ändå!). 


Det blev en långpromenad på förmiddagen. Vi gick förbi rinken och kollade in hur det gick för Ilian på rinken. Han kan åka i flera timmar men brukar bli helt sopslut när han kommer hem.


 Vi gick sen hem för att grilla kolbulle i trädgården. Vi hade trevligt sällskap av L och J och lilla F.

Till middag testade vi att göra egna langos. Jätteenkelt och fantastiskt gott! Det kommer bli en riktig favorit här hemma. 


Slapp i soffan till gladiatorerna.


Olycka på förskolan

Tristan sprang rakt in i matvagnen på förskolan i fredags och slog sig riktigt rejält. Det var så illa att jag ringde akuten på kvällen för han hade så ont och det var helt söndrigt och det hängde ner köttiga bitar. Men de sa att de väldigt väldigt sällan syr i munnen och att det bara är att ge honom alvedon. Stackars liten 😢
13/1-17

Då var första jobbveckan efter julledigheten avklarad. Det har varit en riktigt bra vecka. Både på jobbet och hemma även om det i vanligt ordning är hysteriskt intensivt och då har ändå inte aktiviteterna satt igång riktigt än. Killarna bökar en hel del på nätterna också. En natt var Tristan vaken säkert två timmar. De krånglar vid läggning, vaknar vid tio och sen igen mitt i natten och vill komma till oss. 


Jag började redan i måndags och då tog Kg Ilian till Ackis för spruta 11/15. Kusin L hade hand om twinsen hemma. 

Lämningen på förskolan har gått hur bra och smidigt som helst. 

När fredagen äntligen kom var vi båda vuxna helt slut. Det fanns liksom ingen energi kvar. Jag tittade mig och spegeln och möttes av en trött och sliten äldre kvinna. Jag har verkligen åldrats de senaste två åren och värre ser det ut när jag blir trött såklart.

Hursomhelst så kraschade vi i soffan med barnen. Vi orkade inte ens sätta oss i uterummet och mysa med ett glas vin. Då är vi trötta ;)Varför bara en?

Fick frågan på förskolan varför vi bara klippt den ena pojken. Det finns ju många svar på det men framförallt är det ju så att bara för att de är tvillingar behöver de ju inte ha samma frisyr. Thor passar helt enklelt bättre i längre hår än Trille.


Här har Tilde flätat Thors hår :)


11/1-17

S och jag tog en långpromenad på kvällen när småkillarna somnat. Kallt och blåsigt men härligt och mycket terapeutiskt.
Gottegris

Thor är den småkillarna som är mest gottegris och försöker alltid komma åt syskonens godis. Tristan föredrar frukt även om han också fått smak på pepparkaka. Häromdagen lyckades Thor hitta stället där jag lagt chokladen från marabouhelgen. Där satt han i lugn och ro och smaskade.


Jullovets sista dagar

Den inplanerade resan till Hede ställdes in. Kg beslutade att -25grader var lite väl kallt för ett träningsläger inför Vasaloppet. Jag var benägen att hålla med. Istället blev det mer byggande på nya rummet. Kg passade också på att ta en jaktdag och sen åkte han på ett dygnspass på jobbet. Vi har också hunnit träffa familjen W som var här på middag och inspekterade vår välstädade tvättstuga ;) Herregud, skämskudde fram.....


När Kg jobbade dygn passade småkillarna på att försöka ta livet av deras ömma moder genom att vara så jävliga som möjligt. T.ex så testade Tristan att äta en blandning av blomjord och aska i ett obevakat ögonblick. Suck...."Nytt" kök

Så här får det bli tills vidare och tills nybygget står klart.


Aj

Brände mig på nyårsafton. Det gör ont....


Knasungar ❤


En jaktdag

Han kan inte bara snickra. Han kan jaga också 👍 Fast han glömde ladda och blev ikullsprungen av vildsvinet först. Läskigt tycker jag....


Nyårsafton 2016

Firade traditionsenligt med bästa Edins som kommer hit och accepterar vårt bygg- och familjekaos och gillar oss precis som vi är. 


Ni får inga bilder på perfekt dukade bord, snyggt upplagd mat och annat liknande som invaderade instagram och facebookflöden på nyårsafton. Ni får bilder på en underbart trevlig kväll med en massa ungar, god mat och dryck (trots att jag misslyckades brutalt med förrätten men räddades av smördegsplattor i frysen). När man gillar pepparkakor

Skriv inläggstext 


Rumsprojekt fortskrider

Skriv inläggstext 


När man gillar ost

Skriv inläggstext 


29/12-16 Långpromenad

Småkillarna och jag tog en långpromenad på förmiddagen. 


28/12-16 Heldag i Uppsala

Idag blev det Uppsala hela dagen. Ilian skulle ta spruta så vi åkte in alla utom tvillingarna som fick vara hos mormor och morfar. Storbarnen ville handla för deras julklappspengar. Vi skulle också inhandla en skänk på Ikea till uterummet.


Det blev en bra dag om än väldigt lite handlat för min del till mig själv trots bra rea och mycket kvar. Inte så mycket som passar om man säger så. När jag gnällde lite för Kg skrattade han bara och typ "du har ju ett val" och " det är väl bara att göra ngt åt det". Ja, så är det väl. Hursomhelst så köpte jag en jacka och en klänning på Boomerang så två fynd blev det i alla fall. Jo, och en matta till badrummet. Och en del till småkillarna. Tjejerna shoppade loss riktigt. Kul när man har egna pengar att handla för 👍


RSS 2.0