V. 40 veckan efter operation

Tuff vecka. Tack och lov har svärmor varit här och assisterat dygnet runt. Kg har jagat och jobbat typ hela tiden. Jag har mest segat runt i någon slags morfindimma. Tyckte att jag kände mig bra i ryggen men så här i efterhand har jag förstått att det kändes så bra tack vare just morfinet. 


På fredagen kände jag mig lite tuff och pigg och vi åkte till julmarknaden i Österbybruk.
(null)

(null)


På kvällen mumsade vi på langos och skaldjur. Kg missade allt då han jobbade istället,  

(null)

På söndagen åkte farmor hem och det kändes verkligen tungt. You are on your own liksom....

Operationen

4 oktober var det dags för operation. Äntligen! Stora förhoppningar att kunna leva ett rörligt igen. 

(null)

Jag lades in den 3:e. Kg skjutsade dit mig. Jag var inte särskilt nervös. Mest förväntansfull. 

(null)

Väl på plats på Spine Center var det mest att ta det lugnt, äta lite innan fastan och duscha desinfektion och förbereda sig mentalt för morgondagen. Jag fick träffa narkosläkaren också och vi gick igenom vad som kommer att hända. Fick sen ett helt eget rum. Skönt! Kändes konstigt dock att bara ligga där och vänta. 

Nästa dag väcktes jag tidigt för en ny dusch och möte med kirurgen. Sen var det bara att vänta.

(null)

(null)

Operationen gick bra men huvva vad dålig jag var efteråt. Man har alltså stelopererat nivån L4-S1. Man har byggt upp en helt ny disk istället för den kollapsade och satt in skruvar som ska hålla ihop allt. Man har också gjort bättre plats gör nerverna. Kommer knappt ihåg något alls uppvaket eller från resten av den kvällen. 

(null)

Torsdagen gick mest ut på att jag skulle börja äta och komma upp och röra på mig och kunna gå på toa själv. 

(null)

(null)

Fredag var jobbig. Morfinet gör att jag bara vill ligga och gråta och jag var yr och hade hallucinationer. Fick prova nytt morfinliknande preparat och det blev ngt bättre. Jag längtade efter besök och kände mig ensam. 

På lördagen var det hemfärd. Jag kände mig inte alls redo. Hade ont och var yr och känslosam. Jag fick träffa läkaren som ändå tyckte att jag skulle åka hem enligt plan. Så det fick väl bli så då. 

(null)

Kg kom och hämtade. Bilresan hem var hemsk. Borde ha haft en massa kuddar men det var inget jag hade tänkt på så det var bara att stå ut. Dessutom var vi tvungna att stanna på Gränby på ett helgöppet apotek och hämta ut alla mediciner jag behövde. 

Nu är operationen över och det är bara att vänta på resultat. 6-12 månader innan det är helt färdigläkt. Jag är sjukskriven året ut. Får se om jag kan gå tillbaka och jobba lite i dec. Vi får se. 


När tvättmaskinen protesterar

Suck...


30/9-17 Tjurruset

Skriv inläggstext 


Glada badpojkar

Skriv inläggstext 


❤️

Skriv inläggstext 


16-26/17 Spanien

10 härliga dagar i Spanien. Det blev inga större utflykter eller strandbesök utan vi hängde mest vid poolen hemma. På grund av min skitrygg då förstås 😢


Flygresan ner gick sådär. Mest bök och stök skulle jag säga. Men ner kom vi till slut. Thor somnade i mitt knä när det va typ 20 min kvar till landning.

Mycket poolhäng blev det som sagt eftersom inte ryggen tillät annat.

Tack vare rutblock och surfplattor klarade vi restaurangbesök 😊

Vår lilla gourmet Thor ❤️

En smart skrinda hade mormor köpt. Tyvärr gick den sönder i fästet men det gick att ordna. 

En enda dag tillbringade vi på stranden i Calpe. Det var high life om man säger så. Jag var ju dessutom inte kapabel till att springa och jaga två-åringar. 

En dag hängde vi hos goda vänner till M och p. God mat och dryck och trevliga samtal. 

Middag på man hand i gamla stan ❤️

På stranden en sväng med tjejerna.

En fantastiskt vecka! 


RSS 2.0